Ryanair. Treba dodržať veľkosť príručnej batožiny?
Chcela som sa spýtať, aké máte skúsenosti s Ryanair a batožinami. Povolená veľkosť príručnej je 55*40*20. Cestovali ste niekedy s väčšou? A akú váhu ste si brali, aj keď viem že povolené je 10kg. Poletím z Bratislavy do Londýna (Stanstead). Nechce sa mi platiť 40 Eur za 15kg batožinu alebo 60Euro za 20kg. Myslím že to už preháňajú... Normálny ruksak prejde? No musím si to poriadne naplánovať, lebo poletím s 2r. dieťaťom, a môžeme mať teda dve príručné batožiny + kočík...
No plánujem ruksak a menší kufor, ale iných rozmerov. Prejde mi to?
Super. Dakujem.krasne za odpoved 🙂 nerada by som tam nechcala novy parfem🙂
Ahojte,viete mi poradit,moze 5 rocne dieta letiet s kocikom???? Potrebujem z Uk priniest na slovensko sportovy kocik a nechce sa mi tam ist len kvoli kociku,dakujem
@cuculiatko88 ak to dieta leti tak ano, treba ist na check-in s dietatom aj s kocikom
@kacusik69 dieta bude letiet,len neviem ci to nejak vekom nemaju obmedzene
@cuculiatko88 nie
@kacusik69 dakujem
MALLORCA ahojky nesiel teda nikto zatial na Mallorcu teraz niekedy ci sa itvaraju aj zadne dvere na lietadle?
Pise mi ze chacking sa da urobit uz 30dni pred odletom. Mam pri nom rezervovat sedadla alebo sa to da este aj potom?
@ivi_kiwi ahoj.. ja som neletela na Mallorcu ale uz mam coto odlietane.. standardne to funguje tak ze pri on-line checkine sa mozes rezerovat sedadlo (stoji to nieco ale, par eur..).. ale samozrejme plati ze cim neskor robis on-line chekin tym menej sedadiel budes mat free. je to na tebe 😎
@ivi_kiwi na letisku v Palme maju rukavy, takze sa vystupovalo len prednymi (oktober), u nas sa nastupuje obomi dvermi... 30 dni pred odletom sa da spravit ak si zakúpite sedadla, tie sa ale daju zakupit aj 7 dni pred odletom kedy je check-in uplne zadarmo a teda kupa sedadla nie je podmienena
@ivi_kiwi Ak budeš robiť teraz check in budeš si moct vybrať sedadla ale za poplatok 5€ na osobu. Týžden pred odletom to maš zadarmo ale nemožeš si vybrať miesto...Mne osobne je jedno kde sedim...Ak letime dvaja ešte sa nestalo aby nam nedali sedadla vedla seba...
@robodracica moze si vybrat aj 7 dni pred odletom, len ich bude menej na vyber
@robodracica a poplatok sa lisi od zony v ktorej sa sedi, su lacnejsie aj drahsie rady, aj mimo exitov
No to ja už tak presne neviem nakoľko robim check in stale tyzden pred odletom. Nemusím mať vybraté miesto, mne je jedno kde sedím. Ale pravdou je že stale mi potom daju miesto pri krídle 😀 Lietam dosť často cca každe 6-8 týždne a tu 1 hod a 20 min. mi je srdečne jedno kde sedim... neriešim to... 😎 🙂
Ja kupujem miestenky vzdy ked kupujem letenky. Ked ideme cela rodina, chceme sediet spolu. Viem, ze dieta nemoze sediet same, ale ako je to v praxi, ked neostanu volne sedadla? Presadia niekoho s miestenkou len k voli tomu, ze rodic ma sediet s dietatom?
@namornicka ano, v praxi to funguje, zhruba tak, no riesi sa to zvycajne uz az na palube lietadla...
Ahojte leti niekto do trapani 21.07.2016?
Ako na nasom letisku kontroluju detske pitie v akej flasi ho mozem mat a co je povazovane za detske pitie?
Otazocka ... tekutiny detske dospelacke su zahrnute do 10kg? Aj elektronika? Lebo to sa dava na pas zvlast
@ivi_kiwi to sa vsetko dava do prirucnej batoziny a zahrna sa do limitu 10 kg, ale na pas to treba z batoziny vybrat na kontrolu - vsetky tekutiny a elektroniku... kazda osoba nad dva roky ma narok na 1000 ml tekutin v max. 100 ml flastickach a v priesvitnom sacku, rovnako ako ma takato osoba narok na prirucnu batozinu
Moze byt prirucna batozina pevna kabela? Ci to musi byt strikne len kufor?
@mya1113 My nosíme aj ruksak, ide o tie rozmery a hmotnosť.
Super dakujem lebo na letenke mam rozmery pre kufor (prirucnu batozinu) a este pre druhu batozinu mensiu kabelu ci ruksak. Ale kedze idem s dcerou sama a ma narok na to iste co ja tak si neviem predstavit 2.5 rocnu na rukach a dva kufre na kolieskach plus kabelka... Tak dcere miesto kufra som v tych rozmeroch podobnych (mensich) nabalila veci do takej pevnej kabely bez koliesok.

@lucik194 papierovy pilnik ano, jednorazova ziletka ano, pinzeta ano
@mya1113 lieky ano aj tekutiny do 100 ml