S chorobou lietadlom

pepina480
3. feb 2024

Ahojte, prosim vas uz ste niekedy leteli chore lietadlom?
Zajtra odlietame na svadobnu cestu na Zanzibar a bojim sa, ako to dopadne. Bolia ma uzliny, skriabe v hrdle a sem tam sa mi tazko dycha. Stornovat zial dovolenku nevieme..

muchotrafka298
3. feb 2024

Ja som len raz isla s nadchou, lebo nebola ina moznost len ist. Myslela som si, ze mi hlava praskne od toho tlaku. Bol to ale iba kratky let, cca 2 hodiny a vracala som sa domov. Nadopuj sa liekmi a daj si kvapky do nosa uz ako budes sediet v lietadle.

birika
3. feb 2024

s takou chorobou do lietadla asi nie...siris nakazu

luliu
3. feb 2024

@pepina480 nešla by som, ak si chorá, stornovať sa dá. Je to príliš dlhý let

katka533
3. feb 2024

@pepina480 dala by som si rusko a sla, ale nebude to prijemne. Určite zuvacku dat

ovaaa
3. feb 2024

Treba rátať s klímou a tlakmi v lietadle a s tým, že zdravotný stav sa ti môže zhoršiť. Ak sa rozhodnete letieť určite sa dobre obleč, vezmi si šatku na hrdlo a rúško, ktoré si tam dáš, kloktadlo, niečo od kašľu, nádchy, teploty..veď vieš...Je možné, že celú svadobnú cestu odležíš namiesto zážitku takže je na tebe.

anketkarka
3. feb 2024

@pepina480 a to ideš riskovať, že tam budeš potrebovať zdravotnú starostlivosť, keď sa Ti dýcha ťažko? Nemyslím len v lietadle. Aj pobyt. Ohrozuješ seba aj iných.

muchotrafka298
3. feb 2024

Daj si do hrdla jox alebo glimbax, ked Ta skriabe. Plus si kup Doritricin, to je antibiotikum na cmulanie bez predpisu. Klasika kvapky do nosa. Mas este cas sa dat dokopy, ak neletis dnes. Ja si do lietadla a na letisku davam rusko bez ohladu na to, ci som zdrava alebo chora. LEbo 3/4 ludi su tam vzdy "chrchlosi".

iwesska
3. feb 2024

A ked chytis horucky,to tam budes celu dovolenku zalezena v izbe? Sa ti len rozbieha choroba, pri aktualne rozsirenej silnej chripke a Covide by som teda taku cestu neriskovala. Urcite do zajtra nevyzdravies.

ariannazara
3. feb 2024

Išla by som, uži si to my sme mali tiež svadobnú cestu na Zanzibare marec 2018

aurinia
3. feb 2024

@pepina480 skús ísť k dr, mohol by ti dať tie trojdňové ATB. Dopuj sa ovocim, vitamínmi. Možno to tvoje telo premôže. Pred cestou skús veľa spat a odpočívať. Možno sa ubránis. Môj syn je tiež chorý. Hrdlo nádcha. Jeden deň zostal doma, ležal a veľmi mu to pomohlo.

laurita285
3. feb 2024

Bežne sú v lietadle ľudia chorí 😀 Mne je to jedno lebo ja nikdy neochoriem ale môj muž vždy keď ideme letecky na dovolenku tak v tom lietadle ochorie 😂 a potom ide chorý naspäť lietadlom a posúva chorôbku ďalej 😀

tramtada31
3. feb 2024

Letela som zaoceánsky let zo služobnej cesty, ale ešte pred coronou, nebolo východiska. Podľa mna chod za lekárom (pohotovost), nech ti predpise 3 dňové ATB (aj skrz toho, ze keď sa ti to zhorsi v takejto rozvojovej destinácii, tak si skoncila) a samozrejme, cely čas maj respirator, lebo v lietadle sa extrémne siria vírusy a bolo by od teba sebecké všetkým pokazit dovolenku, ze ich nakazis

biglovemom
3. feb 2024

Ako radia ,vybehni na pohotovost ,nepokaz si svadobnu cestu chorobou.dopovanie vitaminmi ti na 99% nepomoze.

monsterablue
3. feb 2024

@pepina480 je rozdiel vracat sa chory a je rozdiel trepat sa chory niekam 🙈

barbora0308
3. feb 2024

@pepina480 Letela som iba so silnou nadchou do Rima a myslela som si, ze mi exploduje hlava...po pristati som mala asi 3 dni este zalahnute ucho.

olimuc
3. feb 2024

Daj si rusko, nadopuj sa liekmi ak mas moznost 3 dni ATB, len potom sa vyhni slnku aby si neostala skvrnita, a nezabudni si nejake cukriky, lebo budes mat zalahnute v usiach este tyzden(mozno sa tomu aj tak nevyhnes) prezijes … uzi si cestu

mima172
3. feb 2024

Ja som tak letela raz z výletu v UK, mala som silnú nádchu, bolelo ma hrdlo. Je to už 11 rokov ale na ten zážitok sa nedá zabudnúť, otrasné niečo. Mala som dojem, že umieram, normalne som cítila ako sa mi tlačia oči von z hlavy. Ale teda naozaj to nebola len slabá nádcha ale poriadna + hrdlo atď.
Keby som na tvojom mieste a dovolenka sa stornovať nedá, tak by som striekala do hrdla Jox a dávala by som si vyššie dávky paralenu a bola do zajtra len v posteli. Ak si aj za babské rady, tak raz sa nám stalo, že sme mali letieť na dovolenku a manžel ochorel (teplota, kašeľ, sopel, asi fakt všetko) a ver, či never, pomohlo mu toto: zahrievať slivovicu, do toho med a cesnak, čo najhorúcejšie vypiť. Potom spal par hodín a keď sa zobudil bolo mu oveľa lepšie. Na dovolenke sa doliečil, ten morský vzduch robí doslova zázraky.

oliverceky
3. feb 2024

@pepina480 prečo sa nedá storno?
Poistku máte?

xsuzannex
3. feb 2024

Bez spreja do nosa do lietadla ani nevkroc.. ja som z dovolenky letela prechladnuta, v polke letu sa mi uprchal nos a myslela som ze mi popraskaju bubienky a rozleti sa hlava.. a tak mi zalahlo v usiach ze som zacala ako tak zas pocut na druhy den..

mariazatkova
3. feb 2024

@pepina480 keby mam len sopeľ a trocha kašeľ tak by som išla. Keby som sa cítila veľmi zle tak radšej nie. Môže sa ti choroba zhoršiť a co potom keď budeš v zahraničí. A druha vec, môžeš nakaziť ďalších ľudí.

aurinia
3. feb 2024

@biglovemom ja ked nasadim citronove čaje tak ja a aj obe deti su do par dni fit.... Zijem pri mori, celu zimu som sa ladovala mandarinkami, tu su lacne. Vobec som nebola chora, inak byvam vzdy. Deti mi praveze ochoreju ak dlhsie nejedia ovocie. Ladovat sa znamena, ze sme s detmi zjedli za tyzden 10kilov mandariniek.

kamatopo
9. feb 2024

Vy nemáte poistený zájazd??? Toto by som v žiadnom prípade neriskovala. A ešte Zanzibar. Čo ak sa ti zhorší stav a budeš tam musieť vyhľadať zdravotnú starostlivosť? Teda dúfam že ste poistení aspoň čo sa týka liečebných nákladov?

kamatopo
9. feb 2024

@olimuc ja som s takýmito príznakmi zacila kovid pred vianocami. A antibiotiká mi boli prt plátne keď som bola dva týždne ko.