Ročné bábätko v lietadle

vasjar
26. mar 2022

Ahojte, leteli ste niektorá s bábätkom? Okolo 1 roka. Chceme ísť na dovolenku ale neviem ci to malý vydrží v lietadle. Dajte nejaké rady

yanni
26. mar 2022

@vasjar Tak ja end ti napisem, ze moje baby listami prakticky od narozenin a jasne ze vvydrzali, tak co ti to pomoze? Chodte a uvidite. Ked v tom lietadle budete, tak bude musiet vydržat. Moja ajmladsia si aj povrieskala ako novorodenec, v business class, a co. No ponosilo ju polku lietadla a bolo.

elanor
26. mar 2022

ak mas kludne dieta, ktore ti prespi barskde a bars jako, tak kludne dotoho.
Ale ak si si nie ista ci vydrzi, tak mas ocividne pochybnosti, a teda za ostatnych cestujucich ta prosim, radsej nechodte. Lebo pocuvat 2-4 hodiny v kuse vrestiace decko, amen gloria. Sa ti ostatni cestujuci velmi nepodakuju.

yanni
26. mar 2022

@elanor no a co. To je tak isto aku pocuvat v noci 6 hodin chrapajucich ludi. A to nie jedneho ale hned niekolkych. Preco by sa mali obmezovat?

matkahelka
26. mar 2022

@vasjar v prvom rade, rocne dieta uz nie je babatko. je to batola, alebo dieta. a k veci- ano, moja starsia dcera letela 1x ako 9 mesacna, potom ako rocna, potom ako 18mesacna, atd. v pohode. a uplne bezne v lietadlach vidame aj uplne malicke babatka, nie rocne. aktualne mam mladsiu 3mesacnu a prvy let ju caka cca o mesiac.
Rocnemu dietatu zober oblubene hracky, knizky. a nezabudni na pitie, alebo cumlik pri vzlete a pristavani kvoli tlaku v uskach.

matkahelka
26. mar 2022

@elanor za mnna radsej dieta, ako chrapajucich poloopilcov.

elanor
26. mar 2022

@yanni take iste no a co, ked by si tam kazdy cestujuci zacal robit co sa mu zachce. Lebo ved no a co, co ma ostatnych...

amelie2017
26. mar 2022

@matkahelka presne som sla napisat, ze mi menej vadi placuce dieta, ako pocuvat tie keci ozratych, co zacnu chlastat uz na letisku a pokracuju v tom pocas celeho letu.
Pre autorku- prvykrat sme leteli s dcerou na jej oslavu 1. narodenin. Zaspala hned, ako lietadlo nastartovalo. A tak to bolo vzdy aj do jej 2 rokov. Praveze ked bola vacsia bolo tahsie ju zabavit aby ticho sedela.

sapetka
26. mar 2022

My sme leteli 1x s malym ked mal 5m. Zvladol to fajna to mu isli zuby. Mala som ho v nosici aj sme sa prechadzali ak mu bolo dlho. Hlavne tteba dat pit pri vzlietani

lukina20
26. mar 2022

Rocne babo to podla mna v pohode zvladne. Zvladli sme to a nakoniec stresu pred bolo viac a pocas to uz bola uplna pohoda. Treba si zobrat nove neokukane hracky, knizky, nosic, mliecko/ cajik do flasky aby si mu dala napit pocas vzlietania a pristavania (pre preglganie a vyrovnanie tlakov), pocas letu sa prechadzat ulickou kukat a venovat sa… ja si myslim, ze dospeli ked su oka je aj dieta, nakoniec my dospeli viac vsetko prezivame

lucik194
26. mar 2022

jaska ze to zvladne, dlhe nohavice, kratke tricko, mikina v kabelke
dezinfekcny gel a vela na ruky, bude to mať ako preliezky pochybujem ze uz bude same chodit .... jaska ze zvladne, schrupne, dve nove hracky, nueco zje a ste tam

martinaju
26. mar 2022

@elanor viete ze deti plaču a je to normálne. No my ideme na dovolenku bude mat chvilku pred prvými narodeninami a tak ked bude plakat tak bude ako co mu mam zapchat ústa? Alebo nepojdem nikde lebo už mam dieťa tak budeme sedieť len doma lebo niektori bezdetní cestujúci všetko moc prežívajú? Je mi ukradnuté čo si kto bude myslieť a či sa mi niekto “poďakuje” bože v dnešnej dobe je plačuce dieťa nenotmálne.
Dnes mi plakalo dieťa v obchode ako čo? Ano niektorí inteligenti na mňa pozerali a pozerali aj do kočíka normálna atrakcia že dieťa plače. Bože preberte sa aj keby preplakal celý let tak bude plakať a čo. A keď sa vam nepáči sú sukromné lietadla, sú drahšie letenky a nemusíte počúvať plačúce dieťa. Teraz je bežné letieť s dieťaťom tak asi ho nenechám doma.

lienka9
26. mar 2022

@vasjar jasneee.lietame s oboma detmi od 6m,cim mensie tym jednoduchsie zabavis :D

amelia89
26. mar 2022

@elanor 🙄 je to verejny dopravny prostriedok ako vlak,lod, autobus atd. Vrestiace decko- ako fakt ludia su uz taki vygumovani ze im vadi vsetko. Co sa vsetkym ludom co maju deti skoncil zivot ? Dieta moze plakat v roku,dvoch aj v 5tich. Takze mam sediet doma, a co moja rodina ktora zije 2500km,nema nikdy vidiet svojho vnuka?

Neuveris ale existuje jedna uzasna vec ktoru som pouzivala cely moj zivot na vsetky moje cesty ktorych bolo neskutocne mnozstvo- SLUCHATKA.

Ked som bola bezdetna a dieta plakalo skor mi bolo luto rodica lebo viem ze sa snazia ho ukludnit, horsie su deti ktore maju napr 6-7rokov a kopu ta do sedadla a rodic nepovie nic,nie male babatko ktore place napriek snahe rodicov ho utisit.

Ja som ohladuplna voci ostatnym naozaj, ale tento nazor ma vytaca do nepricetna. Rodica s malymi detmi- nie do lietadla,ani do restiky, ani preboha nikde kde by niekoho dieta rusilo. Zabarikadujte sa doma a vylezte ked nebudete mat “vrestiace decko” …..

heidy222
26. mar 2022

My sme lietali vela, praveze ten vek od 1-2 rokov je najnevhodnejsi Lebo je tazke Ho zabavit, batola chce lozit a chodit. Leziace Babo uplne super a zase starsie Ako 2 roky Uz kresli Si, knizka, rozpravka na tablete

travelllerka
26. mar 2022

My sme leteli 12h nočným letom s dcérou, keď mala 1r a 1m. Trúfli sme si, lebo dobre spávala. Ale prekvapila nás, že vôbec sa jej toľko spat nechcelo, bola veľmi zvedavá z toho všetkého okolo. Takže ja som ten len vôbec nespala nakoniec :D lietala som s detmi už nejakých 16-krat, ešte sa mi nestalo, že by nejaké dieťa, či moje alebo cudzie nejak dlhšie intenzívne plakalo. Najviac mi malá plakala kym lietadlo nevzlietlo, len za to, že musela byť dlhšie pripútaná. To je najťažšia fáza letu 🙂
A ako baby písali, pri vzlietani a pristávaní treba dať dieťaťu piť, ja som dávala buď prso alebo fľašku s mliekom.

23lenka
26. mar 2022

Ja som letela na svk 1x s dcerou mala 5 týždňov a celý čas spala ako bábätko. Ale za nami bol chlapec asi 9mes booze a preplakal cely let. Moja letela do roka asi 6x a vzdy úplne v pohode.. Neplakala ani raz.. A ked jej bolo dlho kolenovala v uličke, letušky si ju ponosili.. No zabavicka pre ňu.

prasiatko30
26. mar 2022

Rocne dieta uz bude chodit - tak sa postavite a pokial nebudu behat letuskovia s vozikmi alebo nebudete mat turbulencie, tak dieta kludne mozes necht nech spacituje po lietadle - mladsie ditko nedokazalo obsediet a ja si pamatam, ze tie lety ked malo okolo roka, sme si na slovensko odkracali.

ummimaryam
27. mar 2022

@vasjar ahoj, ja mam velmi neposedne 14 mesacne dieta a poviem to, leteli sme dva razy a bol to uplny horor. Neobsedi, takze pri vzlietani Ked na mne musela sediet priputana boli obrovske place a krik. Potom cely let som sa jej musela venovat, naozaj nonstop, stale s nou chodit v ulicke, drzat ju nech si nebuchne hlavu, nech nezalezie pod sedadlo,neustale na rukach, no uplny horor. Let ma zakazdym uplne vystavi ako citron na aspon tyzden a musim sa davat dokopy, taka som hrozne vycerpana. Je to proste o drzku letiet s malym deckom, ale ked musis, tak musis. Nehovoriac o tom ako behala po letisku a ja som musela za nou, lebo ludom sa hadzala pod kufre.
Pokial mas kludne babo ktore spi, nie ako ja, mala by si byt OK.videla som X babatiek ktore boli dobrunke a spinkali