icon

Sama na dovolenke s dieťaťom

5. júl 2025

Ahojte, rozmyslam tento rok ist sama s 3r dietatom na dovolenku k moru, letecky, cez cestovku (netrufam si po vlastnej linii v tomto pripade). Ake su vase skusenosti ak ste boli? Asi len potrebujem podiskutovat o tom… dakujem (zvykla som cestovat s muzom, alebo este predtym s partiou, cize odcestovane mam, anglicky hovorim plynule, ale sama s dietatom som este necestovala)

cukroska
5. júl 2025

Zvládneš to neboj sa. Cez cestovku máš väčšiu istotu, keby niečo a určite sa aj zoznámite s niekým .A malý si možno nájde sj kamarátov a bude Vám super.

klementinka58
5. júl 2025

hlavne suhlas otca s vycestovanim overeny notarom v anj

betulinka1
5. júl 2025

Bola som na Kréte maly mal 2 roky. Uplne super. Dokonca sa malemu zapálili oci a ked som volala na poistovnu Alianz a povedala, ze som s malym na dovolenke sama, Cize nechcem cestovat niekde po ostrove, Cize nech mi vyberu lekara niekde blizko, tak mi lekara poslali ma izbu. Ten mi potom priniesol aj kvapky s lekarne a maly mohol ist za dva dni opat k moru. Vsade kopec deti, takze maly sa vyhral a ja pokecala. Obehli sme si Dinopark, vodný svet, raz vlacikom, raz taxi. Vecer v pohode na promenáde. Nevyužívala som hotelovú plaz ale nasla som taku sukromnu platenú plaz s barom, tam som platila 20€ ale v tom bolo nealko. Samozrejme, ze vzdy nieco naviac ale vyhoda bola, ze to bol taky záliv a neboli tam vlny. Cize maly sa zabavil, personal super, stale mu nieco nosili. Ja som este brala taky kocik golfové palice sa to volalo, co bolo super, lebo ked maly nevládal alebo milion veci na plaz, tak som ho tam supla. Boli sme na 10 dni. Cize z vlastnej skusenosti sa vobec neboj. Samozrejme, ze som bola cez cestovku, ze keby nieco, napriklad mne zle alebo tak, tak aby som mala delegáta po ruke. Tomu som aj dala kontaktne cisla na rodinu na Sk, ze keby nieco, tak priletia. Za mna mozem odporucit Hydrotour, kde su Slovenský animátory a deti maju aj program s nimi. Ked aj na hodku, je to fajn.

cukroska
5. júl 2025
@klementinka58

@klementinka58 To fakt,?

klementinka58
5. júl 2025
@cukroska

@klementinka58 To fakt,?

@cukroska jasne obcas to pytaju

sszuzu8
5. júl 2025
@klementinka58

@klementinka58 kde ho pýtajú?

sszuzu8
5. júl 2025
@klementinka58

katarinaba
5. júl 2025

Ja som bola sama prvy krat s detmi sama, ked ich vekove zlozenie bolo: 15, 7 a 1 rok. Odvtedy sme boli dalsie 3 roky tusim. Potom som bola uz len so strednym a najmensim az po minule leto. Tento rok uz idem iba s najmensim, ktory ma teraz 10.
Mne sa toto cestovanie velmi paci, lebo som ja boss a deti su deti, respektuju ma a da sa s nimi dohodnut. Dalsi dospely je uz mozny problem 😂

cukroska
5. júl 2025
@klementinka58

@klementinka58 To som nevedela. Ďakujem.

slavomira236
5. júl 2025

Chodim sama s 2ma detmi. Teraz sme boli v egypte zoznamila som sa s 2 ma rodinkami jedna ,z sk druha karlove vary bola to uzasna dovolenka. Minuly rok sme boli na 3 dovolenkach takto. Smelo do toho

maranco
5. júl 2025
@klementinka58

@klementinka58 to záleží od krajiny kde chce ísť, napríklad Taliansko vyžaduje písomný súhlas oboch rodičov, Chorvátsko odporúča ho mať, ale nie je podmienkou/nevyhnutný na vstup do krajiny

elenajezova
6. júl 2025

Bežné chodím sama s deťmi k moru bez manžela. A ani mi nenapadlo mať súhlas otca...

muchotrafka298
6. júl 2025

Ja Ti len napisem taku technicku vec, aby si nebola prekvapena pri kupe dovolenky. Vacsina slovenskych CK ma zvyhodnenu cenu pre dieta iba v pripade, ze je izba obsadena dvomi dospelymi platiacimi osobami. Ak ide dospela osoba + dieta, tak sa plati ako za dve dospele osoby. Moja kolegyna toto riesila minuly rok, ze nemala s kym ist, predtym bola s mamou a sestrou + dieta, ale tie nemohli, tak isla s dietatom sama (ma 9 rokov) a platila za 2 dospele.

autor
6. júl 2025
@cukroska

Zvládneš to neboj sa. Cez cestovku máš väčšiu istotu, keby niečo a určite sa aj zoznámite s niekým .A malý si možno nájde sj kamarátov a bude Vám super.

@cukroska dakujem ☺️

autor
6. júl 2025
@betulinka1

Bola som na Kréte maly mal 2 roky. Uplne super. Dokonca sa malemu zapálili oci a ked som volala na poistovnu Alianz a povedala, ze som s malym na dovolenke sama, Cize nechcem cestovat niekde po ostrove, Cize nech mi vyberu lekara niekde blizko, tak mi lekara poslali ma izbu. Ten mi potom priniesol aj kvapky s lekarne a maly mohol ist za dva dni opat k moru. Vsade kopec deti, takze maly sa vyhral a ja pokecala. Obehli sme si Dinopark, vodný svet, raz vlacikom, raz taxi. Vecer v pohode na promenáde. Nevyužívala som hotelovú plaz ale nasla som taku sukromnu platenú plaz s barom, tam som platila 20€ ale v tom bolo nealko. Samozrejme, ze vzdy nieco naviac ale vyhoda bola, ze to bol taky záliv a neboli tam vlny. Cize maly sa zabavil, personal super, stale mu nieco nosili. Ja som este brala taky kocik golfové palice sa to volalo, co bolo super, lebo ked maly nevládal alebo milion veci na plaz, tak som ho tam supla. Boli sme na 10 dni. Cize z vlastnej skusenosti sa vobec neboj. Samozrejme, ze som bola cez cestovku, ze keby nieco, napriklad mne zle alebo tak, tak aby som mala delegáta po ruke. Tomu som aj dala kontaktne cisla na rodinu na Sk, ze keby nieco, tak priletia. Za mna mozem odporucit Hydrotour, kde su Slovenský animátory a deti maju aj program s nimi. Ked aj na hodku, je to fajn.

@betulinka1 wau ☺️☺️ obdivujem akcne zeny.

autor
6. júl 2025
@katarinaba

Ja som bola sama prvy krat s detmi sama, ked ich vekove zlozenie bolo: 15, 7 a 1 rok. Odvtedy sme boli dalsie 3 roky tusim. Potom som bola uz len so strednym a najmensim az po minule leto. Tento rok uz idem iba s najmensim, ktory ma teraz 10.
Mne sa toto cestovanie velmi paci, lebo som ja boss a deti su deti, respektuju ma a da sa s nimi dohodnut. Dalsi dospely je uz mozny problem 😂

@katarinaba mam celkom zive dieta a aj ked je male, rado si ide svoje, preto som na vazkach ci ist, lebo ak by som nebodaj dostala upal a potrebovala pol dna lezat, tak mi asi bude skakat po hlave 😀😀

autor
6. júl 2025
@muchotrafka298

Ja Ti len napisem taku technicku vec, aby si nebola prekvapena pri kupe dovolenky. Vacsina slovenskych CK ma zvyhodnenu cenu pre dieta iba v pripade, ze je izba obsadena dvomi dospelymi platiacimi osobami. Ak ide dospela osoba + dieta, tak sa plati ako za dve dospele osoby. Moja kolegyna toto riesila minuly rok, ze nemala s kym ist, predtym bola s mamou a sestrou + dieta, ale tie nemohli, tak isla s dietatom sama (ma 9 rokov) a platila za 2 dospele.

@muchotrafka298 ano dobra pripomienka, vsimla som si ze ceny za mna a 3r dieta su pomerne vysoke. Ale celkovo tento rok su dovolenky last minute extremne drahe, za malo muziky vysoke ceny…. Preto mam taku variantu, ze uz ked mam vysolit tolke peniaze, tak radsej dolozim a pozvem moju mamu, sice slnko nemusi, ale myslim ze by si to uzila mimo najsilnejsieho slnka

muchotrafka298
6. júl 2025

Posledne roky je skor problem ten, ze nie su letenky. Ze zajazdy su, ale nie su miesta v chartrovych letoch. Davno su prec casy lastminute dovoleniek za par EUR. Jedna izba sa najst da. Len dieta musi mat pas a ty tiez, ak chcete ist mimo EU. Ked mamu zoberies a budete 2 platiace dospele odoby, tak dieta bude mozno lacnejsie.

autor
6. júl 2025
@muchotrafka298

Posledne roky je skor problem ten, ze nie su letenky. Ze zajazdy su, ale nie su miesta v chartrovych letoch. Davno su prec casy lastminute dovoleniek za par EUR. Jedna izba sa najst da. Len dieta musi mat pas a ty tiez, ak chcete ist mimo EU. Ked mamu zoberies a budete 2 platiace dospele odoby, tak dieta bude mozno lacnejsie.

@muchotrafka298 inak, posledne dva roky co sme cestovali, top letna sezona, a v lietadle volne miesta - ludia sa presadzali ako chceli… nechapala som, lebo uz minuly rok som pocula, ze je malo letov

slavomira236
6. júl 2025
@muchotrafka298

@muchotrafka298 s tymi miestami v lietadle suhlasim malu sme problem minuly rok pri lastkach..tam miesto bolo nazad nie

betulinka1
6. júl 2025
@muchotrafka298

@muchotrafka298 presne tak ako pises. Ta cena je potom ako za dvoch dospelych, mozno daju zlavu tak na 100€.

slavomira236
6. júl 2025
@betulinka1

@muchotrafka298 presne tak ako pises. Ta cena je potom ako za dvoch dospelych, mozno daju zlavu tak na 100€.

@betulinka1 to poznam kedze chodim sama s detmi akebo jednym dietatom. Plati normalne ako dospela osoba

betulinka1
6. júl 2025
@slavomira236

@betulinka1 to poznam kedze chodim sama s detmi akebo jednym dietatom. Plati normalne ako dospela osoba

@slavomira236 inak sa oplati spravit tak, ze cez cestovku zoberies iba izbu a letenku. Stravu pre dieta dokúpiš na hotely. Hotel uz ma rozne ceny pre deti, len ked to objednáva cestovka ako balik, tak neriesia. Resp. cestovka ma blokované roky svoje izby. Alebo potom kamoska využíva first minute. Tam su zase ine ceny a z izieb sa da vyberat. My uz chodime priamo, bez cestovky a uz vo februári booknem izby. Cenové ponuky si žiadam mailom od hotelov. Samozrejme ak ides letecky musis booknut letenku, ak autom, tak je to jedno.

matapo
13. júl 2025

@anonym_autor ja chodím s troma deťmi od malinkata, užívame si, už by sme nemenili. Z maličkých deti už mám školákov ale bolo super aj vtedy aj teraz, to je to čo v živote vôbec neľutujem, cestovanie, spoznávanie nových miest a užívanie si spoločných chvíľ s detmi. Nemáš sa čoho báť.

hori
17. júl 2025

Ja napisem opačne - NEŠLA by som sama s dieťaťom dokial by nemalo minimalne 12 rokov. Stať sa môže všeličo, odvezú ma do nemocnice alebo dostanem takú vracačku, že sa nebudem môcť zdvihnúť z postele, čo bude potom s malým dieťaťom???

sszuzu8
17. júl 2025
@muchotrafka298

@muchotrafka298 toto presne som sa dozvedela keď sme museli stornovať jedného dospelého z pôvodnej zmluvy. Akonáhle on bol vyskrtnuty dcéra bola brana ako dospelá osoba. Ma 11