Skúsenosť s ignorovaním personálu v Egypte
Dobrý deň,zažila dom v hoteli v Egypte,že má párkrát odignoroval personál v lobby bare,akoby dával najavo,že sa nie som pre nich dôležitá,aby ma obslúžili.Úprimne ma to veľmi sklamalo.Keď si nevážili zákazníka,Veď keby im tam nechodili,nemali by prácu.Navyše dávať každému v hoteli bakšiš,to tiež nebudem.Niektorí tam boli skvelí..vačšina.No na ten personál lobby baru nemám slov.Celý pobyt som tam nerada chodila do toho baru,s čím sa zas stretnem...všimla som si to len u seba,tak je možné,že ho sa stalo viacerým,moc som to neodsledovala.
@nyusik
Ano, my cestujeme veľa. Casto krat vidime ako slovaci s raňajkami berú pečivi a ovocie do tasky🤣. Vtedy je aj mna trápne. Tiež poznám rodinu, ktorá si z dovolenky zobrala uteraky.
@maciatkolulu
Akoze, nornalne prvy den idem usmejem sa, 2x sex on the beach. Slecna ma vypoklonkovala, ukazovala na naramok ze mi nemozu dat alkohol🤣.
Co k tomu dodat
@biba_18 nič ine zaplatene nemohli mat, nakoľko my sme mali zaplatene najvyssie mozne sluzby.
Jednoducho dali nam pocitit ze sme slovaci. Prisiel Talian, casnicky vysmiate, dobre ze sa mu nehodili okolo ramena. Same nukali, aperitiv. Za cely pobyt davali teda Slovakom pocitit ze sme nieco uplne ine.
@ewell13 ja len stále nerozumiem prečo teda všetci slováci mlčali a brblali medzi sebou a nepovedali priamo ,keď ste teda mali reálny narok.
@ewell13 ja len stále nerozumiem prečo teda všetci slováci mlčali a brblali medzi sebou a nepovedali priamo ,keď ste teda mali reálny narok.
@maciatkolulu vela slovakov sa v zahranici nedohovori
@nyusika to je problém, ale nikto z celej skupiny? Žiaden jazyk....aj ,nj....ale úprimne,ten kto chce,vyrieši aj gestikou,haptikou🤣,plus delegáta by som nenechala ani sekundu. Ak by som mala nárok a nič. Na druhej strane,poznáme chovanie po niektorých,ktorí keď vidia AL,tak berú ruksaky,fľaše ,však no máme zaplatené.
@ewell13 @muchotrafka298 som sa už stretla aj s termínom ultra all inclusive, či to nebolo to, reálne nemali prečo mať inú farbu ...
@biba_18 ja som s tym stretla uz na viacerych dovolenkach, ze podla zakupenych balikov sluzieb bol naramok urcitej farby. No a ten ultra all inclusive, to je taky vymysel slovenskych CK, ze akoze mas pocit,ze bohaca dostanes pol toho hotela k tomu co zaplatis.
@nyusika to je problém, ale nikto z celej skupiny? Žiaden jazyk....aj ,nj....ale úprimne,ten kto chce,vyrieši aj gestikou,haptikou🤣,plus delegáta by som nenechala ani sekundu. Ak by som mala nárok a nič. Na druhej strane,poznáme chovanie po niektorých,ktorí keď vidia AL,tak berú ruksaky,fľaše ,však no máme zaplatené.
@maciatkolulu jasne, ja by som kludne aj s telefonom v ruke riesila - online prekladac 😀 chat GPT a podobne
@biba_18 ja som s tym stretla uz na viacerych dovolenkach, ze podla zakupenych balikov sluzieb bol naramok urcitej farby. No a ten ultra all inclusive, to je taky vymysel slovenskych CK, ze akoze mas pocit,ze bohaca dostanes pol toho hotela k tomu co zaplatis.
@muchotrafka298 bola som na dovolenke kde mali 2 rôzne náramky, pekne sa vysvetlilo čo môžeš a čo nie a bolo ... lebo ten ultra mal jednoducho v cene viac..
@nyusika žiaľ je to tak, ani mladá generácia sa nedohovorí, a pritom prekladač má v mobile. My starí poctivo odchovaní na ruštine, dobrovoľne na angličtine a nemčine… osobne ja ešte fr, it. a sp.
@maciatkolulu
Clovek by sa aj dohovoril.
Ale ako nahle pocuju Anglictinu, Nemcinu tvaria sa ze nerozumeju. Idu si iba v taliancine.
Vsetci sme sa ozyvali delegatke, ta neriesila nic.
Jeden pan bol fakt s prepacenim nesmierne nasraty, ze ho oklamali pretoze dovolenka nesplnala co si zakupil, a poda podnet niekde na inspekciu po navrate domov.
No ano, my sme si zaplatili ultra all inclusive. 2 roky späť, 2 dospely, deti 5,8rokov necelých 2500e. Ponukany bol bar na plazi, ktory tam nebol, obedny snack, to 2x doniesli 10 osusenych kuskov ani neviem co to bolo vlastne, vraj pizza a kazdy den mala byt neobmedzene zmrzlina, bola asi 1x. Panovi ktoreho spominam v ck slubovali ze chodia busy do mesta, prip. Taxiky stoja na parkovisku, to tiez samozrejme nebolo, no jednoducho zaplatili sme za nieco co sme nedostali. Takze aspon v tom bare sa mohli spravat slusne.
Ale mali sme ponaucenie, odvtedy cez cesrovky nechodime
Teraz som len tak kukla recenzie na nas hotel kde sme boli. Skopirovala som par riadkov.
Kalábria je krásna ale tento hotel nám pokazil ilúzie hneď pri príchode. Taliansky ubytujuci mali výhody čo sa týkalo služieb... Napr. Naši keď si pýtali nejaké hry ktoré by boli zdarma Slováci museli platiť...
Tento hotel je celkom v poriadku ale, tá obsluha je hrozná, nám sa pracovníci spravujú ako keby sme boli nejaké kačice, nemôžete si načapovať vodu do fľašky pri bare tým pádom nemôžete piť vodu v izbe
Vonkajsi bar, uprednostnovani domaci, to iste na plazi.Jedine pozitivum more, delegatka a nic viac. Cena nezodpoveda ubytovaniu a sluzbam. Najhorsia dovolenka aku sme zazili.
Takže neslo len o nas pocit, pripadne, len o pocity ludi v nasom turnuse. Bol to citelny rozdiel v spravani personalu voci domacim a Slovakom.
Teraz som len tak kukla recenzie na nas hotel kde sme boli. Skopirovala som par riadkov.
Kalábria je krásna ale tento hotel nám pokazil ilúzie hneď pri príchode. Taliansky ubytujuci mali výhody čo sa týkalo služieb... Napr. Naši keď si pýtali nejaké hry ktoré by boli zdarma Slováci museli platiť...
Tento hotel je celkom v poriadku ale, tá obsluha je hrozná, nám sa pracovníci spravujú ako keby sme boli nejaké kačice, nemôžete si načapovať vodu do fľašky pri bare tým pádom nemôžete piť vodu v izbe
Vonkajsi bar, uprednostnovani domaci, to iste na plazi.Jedine pozitivum more, delegatka a nic viac. Cena nezodpoveda ubytovaniu a sluzbam. Najhorsia dovolenka aku sme zazili.
Takže neslo len o nas pocit, pripadne, len o pocity ludi v nasom turnuse. Bol to citelny rozdiel v spravani personalu voci domacim a Slovakom.
@ewell13 stále asi nechápem. Kúpim si pobyt s určitými službami. Keď zistim, že v hoteli mi tieto služby nie sú poskytované okamžite sa sťažujem - delegát, hotelový management.
Ak mám AI a v cene všetky nápoje, alkoholické, nealkoholické, teplé, studené, tak keď budem mať chuť, tak si dám kávu aj 10x za deň a pivo 20x a môže na mňa čašník zazerať koľko len chce nebudem sa preto zle cítiť .
Ak mi personál naznačuje, že mám náramok, ktorý ma neoprávňuje na konzumáciu nejakých nápojov idem na recepciu a riešim, kde je problém - buď ma v cestovnej kancelárii oklamali alebo pochybil hotel, nie že ešte po x rokoch rozmýšľam, kde bola chyba a prečo sme mali náramky inej farby.
Z osobnej skúsenosti som sa stretla s 3 narámkami v AI - detské do 18 rokov, nedostanú pri bare alkohol, dospelacké a potom ľudia, čo majú priplatené kadejaké prestige club služby so značkovým alkoholom, oddelenou sekciou na pláži, prípadne vlastnou reštauráciou, butlera… Som fakt ešte nevidela náramky podľa národností
@ewell13 stále asi nechápem. Kúpim si pobyt s určitými službami. Keď zistim, že v hoteli mi tieto služby nie sú poskytované okamžite sa sťažujem - delegát, hotelový management.
Ak mám AI a v cene všetky nápoje, alkoholické, nealkoholické, teplé, studené, tak keď budem mať chuť, tak si dám kávu aj 10x za deň a pivo 20x a môže na mňa čašník zazerať koľko len chce nebudem sa preto zle cítiť .
Ak mi personál naznačuje, že mám náramok, ktorý ma neoprávňuje na konzumáciu nejakých nápojov idem na recepciu a riešim, kde je problém - buď ma v cestovnej kancelárii oklamali alebo pochybil hotel, nie že ešte po x rokoch rozmýšľam, kde bola chyba a prečo sme mali náramky inej farby.
Z osobnej skúsenosti som sa stretla s 3 narámkami v AI - detské do 18 rokov, nedostanú pri bare alkohol, dospelacké a potom ľudia, čo majú priplatené kadejaké prestige club služby so značkovým alkoholom, oddelenou sekciou na pláži, prípadne vlastnou reštauráciou, butlera… Som fakt ešte nevidela náramky podľa národností
@sisaka Jedine naramky podla rozsahu sluzieb, tak ma napadlo ci nedostali omylom zle naramky alebo ci CK daco nedomrvila....
no ja tieto zahalenášske krajiny na dovolenku moc nemusím.Nemám rada ich mentalitu.Nikdy som im neprišla na chuť netúžim tam ísť.A v Egypte sme ešte ani neboli neláka ma to tam.Rovnako nie aj Turecko a k tomu pridružené krajiny .Chystáme sa ale do Maroka tak uvidíme.No ale inde som neni ochotná isť čo sa týka zahalenáčov😀 jedine Maroko ma z týchto krajín nejako láka a potom s nimi končím😀 čo každý vidí na tom Egypte ja neviem.Dobre sa tam doliapeš ak nemáš silný žalúdok potom ťa tam otravujú kdejakí seladoni počerní.No nie
no ja tieto zahalenášske krajiny na dovolenku moc nemusím.Nemám rada ich mentalitu.Nikdy som im neprišla na chuť netúžim tam ísť.A v Egypte sme ešte ani neboli neláka ma to tam.Rovnako nie aj Turecko a k tomu pridružené krajiny .Chystáme sa ale do Maroka tak uvidíme.No ale inde som neni ochotná isť čo sa týka zahalenáčov😀 jedine Maroko ma z týchto krajín nejako láka a potom s nimi končím😀 čo každý vidí na tom Egypte ja neviem.Dobre sa tam doliapeš ak nemáš silný žalúdok potom ťa tam otravujú kdejakí seladoni počerní.No nie
@liusa82 O nic si neprisla. Ja som pocula chvalospevy na Turecko, bola som tam napokon raz, ze vyskusam, ale prvy a posledny. Nikdy ma to tam nelakalo a nazor som nezmenila. Egypt som bola davno na poznavacke a to bolo fajn
@liusa82 O nic si neprisla. Ja som pocula chvalospevy na Turecko, bola som tam napokon raz, ze vyskusam, ale prvy a posledny. Nikdy ma to tam nelakalo a nazor som nezmenila. Egypt som bola davno na poznavacke a to bolo fajn
@mircalla ja mám rada Mexico,Thajsko, Latinskú Ameriku to sú je moje srdcovky.Neviem ale či je to všade v Egypte tak naprd ktovie
@sisaka Jedine naramky podla rozsahu sluzieb, tak ma napadlo ci nedostali omylom zle naramky alebo ci CK daco nedomrvila....
@mircalla to sú jediné dve možnosti, ale to sa dá hneď na mieste vyriešiť, nie si domýšľať, že Slováci mali iné náramky, aby pracovnici vedeli, že k týmto klientom môžu byť nepríjemní.
Druhá vec je zaplatiť si niekde pobyt a ani sa nepozrieť, aké má hotel recenzie. Naposledy som niekde išla takto “naslepo” pred 30. rokmi, keď sme nemali mobily a na internet sme chodili do internetových kaviarni.
Ahoj my sme mali rovnakú skúsenosť akože egypt už nikdy viac.
Ja som bola v Egypte uz viac krat. Aj v Tunise. A baksis nechavam len upratovacovi v izbe na stoliku. Nikde inde odo mna baksis nepytali, necakali a ani nedostali. Vzdy ma pekne obsluzili, pokecali. Nieco proti tebe mali. Co to bolo tu nikto nezistime. Nabuduce si treba hubu otvorit a hotovo. Mozno keby si ich oslovila, ale ked len prides k baru, nepozdravis, nepoprosis, tak mozno preto. Ale to uz vies len ty, co a ako sa udialo.
@katarinaba v izbe na stolíku si mohol vziať baksis?
My nechávame na posteli, zo stolíka si nikdy nedovolili vziať
Záleží aké sprepitné dávaš. Ale asi nič. Aká veľkonočná klientka - taka obsluha.
Pokial mam problem, tak ho riesim primarne s delegatom CK, ktory je plateny za to, aby bol hostom k dispozicii. Ak nie je dostupny, tak idem na recepciu a pytam sa, aj s prekladacom, rukami nohami. A pokial nepride k naprave, spisem hned na mieste oficialnu staznost, prilozim fotky, ak mam a opisem problem co najpodrobnejise. Toto si necham podpisat na mieste od delegata a nasledne to po navrate riesim v CK. Lebo neexistuje ziadny AI alebo plna penzia alebo cokolvek podla narodnosti. A moze na mna zazerat aj cely hotelovy personal, mne je to jedno. Ked som smadna, tak sa napijem aj 15 x a zjem 10 zmrzlin denne.
A najdolezitejsie je detailne sledovat a studovat recenzie na Tripadvisore, Bookingu, nie na Google, kde vypisuje kazdy co chce a nemusel tam ani byt. Pozriem videa na socialnych sietach, dnes su ine moznosti ako 30 rokov dozadu. Cize kazdy si moze prestudovat o hoteli a jeho sluzbach a nespoliehat sa na to, co povedia v CK, ked chcu predat zajazd.
Mne tak raz chceli este velmi davno predat izby s vyhladom na more, ktore stali o dost viacej. ja som nechcela, oni na mna tlacili. Tak som povedala, ze dojdem dalsi den. A nasla som info, ako to tam vyzera a nekupila som. Realita bola nakoniec taka, ze sice izby boli smerom k moru, ale pred nimi este boli postavene dalsie budovy, prezliekarne, bar, restauracia, cize realne z tych izieb vobec na more ani nebolo vidiet.
A rozumeli ti?
Pocula som o tom,ze zeny neobsluzia,nevsimaju si ich. Kamoska to zazila,ale to bola vynimka,lebo inde v Egypte s tym nikdy nemala problem. Stazovali sa aj delegatovi a nepomohlo nic.
@katarinaba v izbe na stolíku si mohol vziať baksis?
My nechávame na posteli, zo stolíka si nikdy nedovolili vziať
@oliverceky niekedy na postel som polozila, ale aj sme nechavali na kraji stola. Prazdny stol, len dve dolarove bankovky, je jasne, ze pre neho. To mi ani nenapadlo. Ale ked uz sme pri tom, ani z postele by nemali brat.
Pokial mam problem, tak ho riesim primarne s delegatom CK, ktory je plateny za to, aby bol hostom k dispozicii. Ak nie je dostupny, tak idem na recepciu a pytam sa, aj s prekladacom, rukami nohami. A pokial nepride k naprave, spisem hned na mieste oficialnu staznost, prilozim fotky, ak mam a opisem problem co najpodrobnejise. Toto si necham podpisat na mieste od delegata a nasledne to po navrate riesim v CK. Lebo neexistuje ziadny AI alebo plna penzia alebo cokolvek podla narodnosti. A moze na mna zazerat aj cely hotelovy personal, mne je to jedno. Ked som smadna, tak sa napijem aj 15 x a zjem 10 zmrzlin denne.
A najdolezitejsie je detailne sledovat a studovat recenzie na Tripadvisore, Bookingu, nie na Google, kde vypisuje kazdy co chce a nemusel tam ani byt. Pozriem videa na socialnych sietach, dnes su ine moznosti ako 30 rokov dozadu. Cize kazdy si moze prestudovat o hoteli a jeho sluzbach a nespoliehat sa na to, co povedia v CK, ked chcu predat zajazd.
Mne tak raz chceli este velmi davno predat izby s vyhladom na more, ktore stali o dost viacej. ja som nechcela, oni na mna tlacili. Tak som povedala, ze dojdem dalsi den. A nasla som info, ako to tam vyzera a nekupila som. Realita bola nakoniec taka, ze sice izby boli smerom k moru, ale pred nimi este boli postavene dalsie budovy, prezliekarne, bar, restauracia, cize realne z tych izieb vobec na more ani nebolo vidiet.
@muchotrafka298 pozor, Tripadvisor je uz davno cely skorumpovany a ma falosne platene recenzie, daju sa odhalit velmi jednoducho. Mnoho ludi ma na tom postaveny biznis, zavolaju do hotela ci restaurqcie a ponuknu svoj cennik, na grc. A este ti povedia, ze kazdu recenziu napisu z ineho profilu. Spoznas to podla toho, ze sa niekto vola napr. Jozef1875634..... Vzdy meno a hned za tym dlhe cislo, lebo si robi register a takto si zaklada ucty a vie, kde, co a kedy napisal/napisala.
Ja doporucujem citat na Holiday check.
V niektorých lobby baroch sa neobsluhuje, treba prisť k pultu a pýtať.. to že niekomu nosili mohli byť výnimky(dobrý bakšiš)
Ja sa vždy predstavím, na recepcii nie, tam vidia pas a za kuchárom tiež nejdem do kuchyne, hneď hodím 1 dolárovku a väčšinou už netreba, iba sk ak chcem niečo špeci, alebo keď sa vymení zmena😋
Keby si.im dala každý deň euro...videla by si rozdiel.Pre teba nepatrná suma, pre nich živobytie.
Keby si.im dala každý deň euro...videla by si rozdiel.Pre teba nepatrná suma, pre nich živobytie.
@akbara77 určite, len to je hrozne trápne, aby som chlapovi pchala stále niečo do paprče, nechám na stole, položím na bar, ale niekedy to nejde, pofukuje vietor, aj poháre plastové prekacuje a ja za nikým nebudem utekať..
Vyleziem z bazéna mokrá a chcem vodu/drink a neriešim a neskôr zabudnem, alebo tam nie je...zasa toľko by mohli aj oni vedieť, že kaziť dovolenku sa nepatrí😀
A keď ma niekto ignoruje nedostane dupľom😎

@ewell13 @muchotrafka298 som sa už stretla aj s termínom ultra all inclusive, či to nebolo to, reálne nemali prečo mať inú farbu ...
@biba_18 nie je nic vynimocne, ze pri beznom AI nemas narok na zahranicny alkohol, ci miesane drinky, pripadne na servis na plazi...preto som pisala, ze mozno mali inu formu AI