Skutočne stojí letenka z Talianska na Slovensko 500 eur?
Pred 3m mi zomrela svokra, švagor(mladší brat mm)žije v Taliansku, nedošiel na pohreb, vraj nemá 500€ na letenku. Mal finančne prispieť na pohreb, neprispel. V minulosti bez problémov došiel na návštevu autom. Mám predtuchu , že neprispeje ani na náhrobný kameň.
Chcem sa opýtať žien, ktoré lietajú sem tam po Európe aká je skutočná cena letenky z Talianska na SVK? Nemám skúsenosti, nie som cestovateľka, jediný cudzí jazyk čo som ovládala bola ruština. Ešte som nikdy nenabrala odvahu na let.
Keď kupuješ v predstihu, rôzne akcie a rôzne destinácie tak kúpiš letenku aj za 40 Eur
Ak kupuješ na termin a súrne tak Taliansko čo som letela tak za 240-300 Eur
Vlak a autobus sú lacnejšie
Tu asi o letenku a jej cenu nejde, tu bude iný problém
Tak cenu letenky si vieš pozrieť rovnako ako vieš napísať na koňa 😉
Napr. Rím - BA zajtra 40€
V dedicskom konani si manžel započíta celu sumu pohrebu a hotovo. Jemu sa to odráta z podielu. V prípade kameňa, ten nie je nevyhnutný pre pohreb, myslím, že tam sa nemusí podieľať na tom.
Nepises odkial kam, cena letenky naozaj moze byt vysoka ak sa kupuje zo dna na den. Verim, ze si vies aj sama pozriet stranky ako napr. Pelikan, Kiwi, Skyscanner alebo len Google - cena letenky z x do y 🤷♀️
Asi to nebude o letenke,ale skôr celkovo došli financie..problém je inde a je zbytočné zisťovať cenu letenky.
@janai1 prepáč , ale dnešné ceny sú dobré tak na dve veci
tazko povedat .. kupis za par eur ale aj za 100vky .. nieje pravda,ze cim skor tym lacnejsie... ak su vtedy prazdniny ci sviatok su drahsie ... ak nie kupis aj za 20 ... to ste si mali pozriet ceny ake boli vtedy ... teraz sa uz pravdu nedozvies ...
btw ak je tam neake dedicstvo tak kazdy dedic zodpoveda za naklady spojene s pohrebom -takze si mozete narokovat na cast nazad ...
To závisí od lokality, či tam lietajú nízkonákladovky a tak. Napr. Sardínia pred 3 mesiacmi bola cca 70 - 120 eur spiatočne z BA (cez týždeň lacnejšie, cez víkend drahšie). Rím, ako aj vyššie spomínajú, je ešte lacnejší bežne. Benátky pred pár rokmi v októbri ma stáli tiež okolo stovky. No pred cca 10 rokmi som bola pracovne vo Francúzsku v meste, kam lietal len Austrian Airlines a cena letenky bola skoro 400 eur 🙄
500 eur letenka určite nestala, i keby ju chcel kúpiť na zajtra. Taliansko sa lieta z BA, Viedne, Budapešti a tie nizkonalkladovky majú ceny skutočne za babku. Ale však ty skutočne ver bachorkam.
Ak už by nemohol letieť, snáď každý deň chodia auta s opatrovateľkami a podobne. Tam je cena okolo 100.
Naklady na pohreb si zohladnite v dedicskom. Mama nemala nejake peniaze, ze by sa z toho financoval pomnik? Peniaze na cestu su len vyhovorka. Smutne, ze neprisiel na pohreb. Chapem, keby neprisiel z Australie, Noveho Zelandu a pod.. Ale v ramci Europy to je zvladnutelne, ak sa trochu chce. Predpokladam, ze vztahy boli take nijake.
Ja zijem pri Barcelone, ale je to s letenkami podobne, ako to Taliansko. Napr. teraz ma Ryanair na februar Barcelona - Vieden letenky za 27€. Ked som letela na pohreb ocovi, kupovala som letenku s odletom o dva dni - 220€ tam a 110 spät. Keby ze kupujem na najblizsi let, bolo by to za 460€.
Cenu letenky Ti takto presne nikto nepovie, záleží od času letu, leteckej spoločnosti, dátumu...Ja som si napr. našla letenku do Bulharska za 450 €, cestovala by som s 2 prestupmi viac ako 20 hodín, odlet z Viedne alebo Budapešti, no na druhý deň sa mi podarilo natrafiť na spiatočnú letenku s Wizzairom do Sofie, hodinka cesty, len za 100 € s odletom z BA...
Tak napriklad Frankfurt bezne stoji aj 800 zo dna na den…ale IT povacsine lacno….skor je to vyhovorka, ale ako bolo napisane, tie naklady na pohreb moze manzel odpocitat pri dedicskom
Ono je rozdiel či svokra zomrela 2 dni pred štedrým dňom či silvestrom, alebo či zomrela niekedy v novembri/januári/februári :D
Totiž to sú dátumy kedy sú letenky za totálne drobáky a sú dátumy (ako pred vianocami, veľkou nocou, silvestrom etc) kedy stoja majland. Keď kupuješ letenku na doraz, zvyčajne je pomerne drahá. Keď kupuješ vopred, stojí doslova desiatky eur.
Čiže kľudne mohla stáť 500 a neklamal, ale mohlo to byť aj 50 :D nič s tým neurobíš :D
§ 470
(1) Dedič zodpovedá do výšky ceny nadobudnutého dedičstva za primerané náklady spojené s pohrebom poručiteľa a za poručiteľove dlhy, ktoré na neho prešli poručiteľovou smrťou.
(2) Ak je viac dedičov, zodpovedajú za náklady poručiteľovho pohrebu a za dlhy podľa pomeru toho, čo z dedičstva nadobudli, k celému dedičstvu.
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...
Najprv sa z dedičstva vyplatia náklady na pohreb tomu kto ho usporiadal a potom sa zvyšok môže rozdeliť dedičom.

čím viac dopredu kúpiš letenku tým lepšiu cenu máš… keď kupuješ zo dňa na deň môže stáť veru majland…