Soľná baňa Wieliczka

5. feb 2024

Ahojte boli ste niekto s detmi v solnej bani pri krakowe v polsku?? Co na to hovorite? Vdaka

ibrunova
5. feb 2024

Odporúčam

jazula
5. feb 2024

Ahoj, bola som ešte bez detí. Dcérku škôlkarku by som tam určite nebrala, nedala by celú prehliadku a musíš sa držať skupiny so sprievodcom, nevieš sa odpojiť ani ukončiť prehliadku skôr. Takže závisí aké veľké dieťa…
Inak tá jaskyňa je nádherná, oplatí sa vidieť.

autor
5. feb 2024

Ja som citala na nete ze mozete ist so sprievodcom alebo bez teda chapem to tak ze ked zaplatim vstup tak tam mozem pobudnut ako dlho uznam za vhodne ci sa mylim??
Ide o to ze nehladam ani tak atrakciu na prehliadku ale skor terapiu pre syna 4r po zapale pluc s nabehom na astmu... Pripadne viete mi piradit o u prirodnu solnu jaskynu kde je mozna dlzka pobytu podla vlastneho uvazenia? Vdaka

ibrunova
5. feb 2024

Aha, tak to je niečo iné, nie je to soľná jaskyňa, kde hodinu sedíš v kresle a dýchaš. Je to niečo celkom iné. Je to vlastne múzeum so sprievodcom.

ibrunova
5. feb 2024

autorka- odkiaľ si?

autor
5. feb 2024

@ibrunova bratislava

slovakboy
5. feb 2024

Supeeeer. Treba ísť. A najlacnejšie vyjde poľsky sprievodca. V pohode buďte všetko rozumieť. PPD ženou sú katedrály aj reštaurácia.

jaskolka
5. feb 2024

Bola som tam viackrát, je to veľmi krásne miesto, no Wieliczka je skôr soľné muzeum, keď chceš liečebný pobyt v soľnej jaskyni na inhaláciu, tak to radšej niečo iné vybrat.
Tam nemáš niečo také ako lehátka, že deti inhaluju atď,len proste chodíš, obzerás sochy zo soli, je tam ukázané, ako sa ťažila, prevazala soľ, veľká soľná kaplnka, drevený vláčik, ktorým sa dá povoziť na istú vzdialenosť a veľa iných podobných atrakcií.
Nie je to tak, ze tam budeš pol dňa, lebo jednoducho nemáš tam kde sa stabilne dlho zdržiavať

jaskolka
5. feb 2024

@slovakboy akurát že ona hľadá skôr jaskyňu na liečebnu inhaláciu, Wieliczka je soľná baňa, soľné muzeum, alebo ako to nazvať.

ibrunova
5. feb 2024

Pozri nejaké v okolí, u nás je aj na plavárni , v kúpeľoch poblíž.

autor
5. feb 2024

@ibrunova zial na sk taketo nie je... Viem co myslis umele "solne jaskyne" toto nie. Ja hladam priridnu podzemnu solnu jaskynu/banu nakolko takato ma tie spravne ucinky na zdravie... Zial umelo rovnake podmienky clovek vytvorit nedokaze (teplota, vlhkost, % koncentracia soli vo vzduchu....)

autor
5. feb 2024

Viem ze v rumunsku ich je niekolko zial na par dni je to prilis dlha cesta autom

maickamf
5. feb 2024

My sme boli kedysi davnejsie ako partia znamych. Mali sme so sprievodcom, to bolo fajn, ale pre mensie deti urcire nie.

jaja1979
5. feb 2024

Je to síce soľná baňa a časť je využitá ako podzemné múzeum, ale je tam možný aj pobyt. Ak vieš po anglicky, tu je ponuka: https://www.wieliczka-saltmine.com/health-resor...
Na pobyte som nebola, ale prehliadka je super, určite odporúčam. Keď sme tam boli, tak nám hovorili, že robia aj pobyty, treba si len preštudovať.

aaadkaaa
5. feb 2024

Bola som tam v sobotu. Ale normalne na prehliadke so sprievodcom. Krasny zazitok

autor
6. feb 2024

@aaadkaaa iba otazocka prehliadku musis absolvovat so skupinou alebo mozes ist aj sama a teda pobudnut ako dlho chces? Vdaka

autor
6. feb 2024

@jaja1979 super dakujem presne toto som hladala len som to nikde na stranke nevedela najst... Urcite dame ten pobyt a prehliadku tiez 👍

aaadkaaa
6. feb 2024

Nevidela som tam nikoho chodit individualne, stretli sme cestou niekolko skupin. Neviem si ani predstacit chodit tam individualne, to su kilometre podzemnych chodieb. ..