Spoznávaci zajazd v tehotenstve aj so štvorročným dieťaťom
Ahojte, poraďte mi, čo si o tom myslite? Mame s manželom možnosť ísť v lete na 5dnovy spoznávaci zajazd, so všetkým čo k tomu patrí... Dlhá cesta busom, min14h v buse tam aj späť, s návštevou mesta, pamiatok, takže aj dosť na nohách. Ja budem v tom čase v 28.tt a brali by sme so sebou aj naše skoro 5r dieťa, keďže 5dni bez nás zatiaľ nikdy nedala a pri poslednej takej príležitosti už po 2dnoch plakala za nami. Dali by ste sa na taky výlet? Mam trosku obavy z neznámeho, ako ja toľko obsedím, ako toľko obsedi dieťa, ako dáme fakultatívne výlety. Takato príležitosť akú teraz máme sa ale často neopakuje a som strašne na vazkach. Mate niekto podobnú skúsenosť?
@missdiva hej chápem.. ja som si predstavila že takýto zájazd je najmä o tom že ťa dovezú na hotel a ty sa už môžeš rozhodnúť či budeš chodiť so skupinou po meste busom alebo si proste urobíš vlastný program.. tak som si to predstavovala asi proste idealisticky.. aspoň viem prečo sme vždy chodili všade vždy sami s vlastnou dopravou a vlastne zabezpečeným ubytovaním 🤪 ja by som zase ten nápor ľudí čo by chceli mať nejakú interakciu s ostatnými účastníkmi nezvládala..
@yoxinka pripúšťam že niekedy moje komenty môžu vyznieť inak ako ich myslím..
@jana_eyre_2 tieto poznavacky busom su extremne lacne lebo sa vlastne treba len poskladat na benzin a zaplatit najlacnejsi motel v meste na 2 noci, pri 40ludoch sa im to oplati, tej cene je samozrejme umerna "kvalita" a preto ziaden nadstandard, typu branie ohladu na individualne potrebny, neprichadza do uvahy.
Jednak tam na to nie je cas a priestor (vsetko je presne naplanovane na hodiny, niekedy na minuty) a druhak oni su zodpovedny za to, ze nikoho nikde nezabudnu. Aspon ked my sme boli normalne vzdy pocitali ludi. Keby zo 40 ludi 15 chcelo vlastny program tak si to ten sprievodca nema sancu pamatat a lahko by sa niekto stratil a to uz by narusilo casovy harmonogram ostatnym co si zaplatili za to, ze harmonogram dodrzia a nechcu stravit cas cakanim na ostatnych.
Presne ako pises, je najlepsie ist sam, dostanes najviac za svoje peniaze a hlavne najviac si to uzijes lebo kazdy ma vlastne potreby.
@jana_eyre_2
@missdiva ti to pekne vysvetlila. Mám práve čerstvú skúsenosť, rodinní známi došli z Nemecka do Prahy, presne tento typ zájazdu. Každý deň ich bus doviezol z hotela za mestom do centra a potom lietali cely deň po pamiatkach, presne, program na minútu daný. Dali to jeden deň, druhý povedali sprievodkyni, že sa odpoja, lebo proste nevládzu. Tak sa spojili so švagrinou, ktorá v Prahe žije, tá ich bola vyzdvihnúť a potom ich vrátila späť na miesto, odkiaľ im šiel bus. Dosť boli z toho v strese, že sa stratia a tak, nechceli tam ostať sami, ale ani nechceli sedieť v presne ako písala missdiva v lacnom hotely za mestom. A to sú dospelí vitálni 60tnici, takých bol plný autobus. Neviem si predstaviť, že mi dieťa nevládze niekde v Paríži, tak sa odpojím, idem s malou inde, dojde mi tam niekde tehotnej zle alebo čo … takže tak to je. Sami autom, to je iná káva, to je úplne bez problému aj s deťmi.
Strašne to hrotite. Ako som vyššie písala, na takomto zájazde som bola a nie je to taká hrôza. Proste sa predpokladá, že na tento zájazd pôjdu rodiny s deťmi a nie je to naháňanie sa po pamiatkach. Program je menej náročný ako pri klasickej poznávacke. Bolo to omnoho, omnoho lepšie ako som čakala. Sprievodkyňa bola fantastická, dozvedeli sme sa kvantum informácií o živote vo Francúzsku, Paríži, o pamiatkach. Hotel bol naozaj kvalitný a aj som si ho potom pozerala na bookingu a mal dobre hodnotenia. Určite nebol z tých najlacnejších.
Program sme si robili viac menej vlastný, dali sme za deň asi tri pamiatky, vždy náš autobus k nejakej doviezol, dostali sme rozchod a čas, kedy sme sa mali vrátiť k autobusu. Miesto zrazu bolo väčšinou v blízkosti miesta rozchodu. Všade, kde sme dostali rozchod, boli parky, zeleň, fontány alebo iné atrakcie. Pod Eifelovkou rozsiahle Marsove polia, potom Touilerijske záhrady. Za Louvrom fontány a park a v ňom tie kolotoče. Champs Elysées nákupný bulvár, aj pre malú výklady obchodov svetových značiek. Výstavné siene automobiliek. Víťazný oblúk, hore vyhliadka. Latinská štvrť, tam sme sa posadili do restiky na obed. Ešte sme mali v cene aj plavbu loďou po Seine, to by sa tiež malej mohlo páčiť. A z Disneylandu som bola hotová aj ja, stará korcula.
V autobuse sa dalo kúpiť pitie za dobré ceny a dokonca nám aj parky varili na parkovisku.
Boli sme cez Turancar, stále je ten zájazd v ponuke.
@roxanna tak moze byt, ze vela zalezi od cestovky.
Ja si nazov tej nasej nepamatam a bolo to daaavno.
Ale aj tak by som na to nesla, skratka ta cesta bola pridlha, za to, ze to nie je iny svet a ked to kupis predom vies vychytat lenky za 10€. Nemas sa ani kde dlho osprchovat, umyt si zuby, to mi fakt vadilo (a to sme boli mlade studentky nie rodina s malym dietatom). Uz ked idem taku dlhu cestu tak chcem aspon zazit inu kulturu ale chapem, ze to bol darcek a nevybrali si to a niekto mohol mat inu skusenost.
Nechapem ako ste si mohli robit vlastny program ked vas tam bolo 40. Mozno ste boli nejaky mensi zajazd. Nas bus bol teda uplne plny a dve pani pred nami celu noc svietili a odmietali zhasnut, za nami sedela skupina opitych chalanov co sa tam tesili do Moulin Rouge 🙊 a v ulicke cez noc spali ludia co sa chceli vystriet takze si si nemohol dat ani nohy nabok. Nas individualny program povacsine znamenal nieco typu kto chce nech si prejde Louvre sam a kto chce nech sa drzi sprievodcu. Stretneme sa pri vychode o tolkej a tolkej. Ale vravim, ja som bola daavno.
nešla by som za žiadnych okolností. a to ani bezdetná a ne-tehotná 😀 ♥
Asi sa ti to nebude páčiť ale mám taký zájazd za sebou, ako 10 ročná som išla aj busom na Sicíliu, išli sme busom aj do Bulharska, nebol to môj prvý zážitok s dlhou cestou... Dospelý človek si strčí sluchátka do uší a snaží sa to pretrpieť.. Pospať... No ale viem asi akú majú trpezlivosť deti.. Koľko ich baví lrn tak sedieť...ale choď si kľudne kam chceš aspoň sa poučíš🤣dokonca som šla aj vlakom do Gdanska... To ako bol tiež zaberák... Ale evidentne ty máš viac nacestované 😉
@roxanna áno, lenže ty si bola s 10 ročným, to je už fest rozdiel. Okrem toho, tu nikde autorka nespomína, že je to zájazd špeciálne pre rodiny s deťmi, len píše, že by brali so sebou aj dieťa kvôli tomu, že 5 dní by (asi u starých rodičov) bez nich nevydržala, a ze je to poznavacka s 14 hodinami v buse a vela na nohách. Takže ide zrejme o úplne klasický poznávací zájazd, pre dospelých, alebo pre staršie deti.
@papi30 myslím, že zbytočne to riešiš tu na kanikovi. Žiaden erudovaný gynekológ ti takú cestu pokial to nie je naozaj nevyhnutne neodporučí. Tromboza, opuchnuté nohy, časté mocenie a dalsie lahôdky sú iba špička ľadovca. Ďalšia vec je poistka. Skontroluj si to. Aby si nedajbože niejake nečakane krvácanie nesplacala ešte pol roka. Keď chceš silou mocou dovolenku tak predaj zájazd a doplatíme si letecká niekde pri mori vylet a mas vybavené.
@roxanna kde autorka prispevku pise, ze je to zajazd pre deti a ze to nie je klasicka nahanackova poznavacka?
@matkahelka ja vôbec netuším, s akou cestovkou ide autorka, píšem svoje skúsenosti so zájazdom tohto typu.
Predpokladám, že na zájazd spojený s celodenným výletom do Disneylandu sa neprihlásia dôchodcovia ani trebárs pár v strednom veku, konkrétne ten Turancar má aj klasický poznávackovy zájazd, a tam je v programe viac pamiatok a namiesto výletu do Disneylandu je tam Versailles.
Program tých zájazdov zvykne byť v cestovkach podobný,
preto si myslím, že to aj mladšie dieťa ako bol môj syn zvládne.
V tomto prípade vidím ako problém tehotenstvo autorky a otázne je, ako tu už viaceré písali, či ju vôbec poistia.
Ale to si už ona musí zvážiť, čo zvládne.
Aha, ospravedlňujem sa, zle som si prečítala úvodný príspevok, asi je to fakt klasická poznávacka. Neviem, kde som si vybajila, že je to spojené s tým Disneylandom.
Tak na takú by som s tak malým dieťaťom nesla.
@papi30 ziaden gynekolog ti taketo riskantne blaznovstvo neodsuhlasi a ziadna poistovna ta v takom stadiu tehotenstva nepoisti. A dilemu budes mat vyriesenu.muz nech ide sam alebo to niekomu darujte. Kupit to urcite nikto nekupi, kedze pri tomto type zajazdov cena, ktora bola vyplatena CK netvori ani polovicu realnych nakladov tejto dovolenky- poistenie, vstupy, jedlo, napoje,atd. Si clovek musi este platit. V dnesnej dobe, ked nizkonakladovky lietaju za drobne si dobrovolne sadnut do busu na 15 hodin, na toto sa podujme malokto. A mimochodom, pariz som absolvovala bez dietata a netehotna a po 4 dnoch v juli som bola sice plna zazitkov, dojmov a ocarena, ale taka utahana, ze som sa tesila do prace, ze si oddychnem.
@missdiva autobus nebol plne obsadený, takže prakticky každý mal pre seba dve sedadlá. Ale to nie je pravidlo a v prípade autorky to tak byt nemusí. Preto by som si v jej prípade určite prikupila dvojsedadlo, ak ešte zájazd nie je úplne vypredaný.
Ja som bola sama so synom na viacerých zájazdoch tohto typu - spojenych s atrakciami pre deti alebo zábavným parkom a vždy tam boli prakticky len rodiny s deťmi.
@roxanna je pravda, ze ja som bola na tom zajazde spojenom s Versailles tak asi preto tam neboli ziadne deti (teda deti-studenti ano 13r. a viac, ale male nie), nevedela som, ze sa to rozdeluje. Takze ja som z toho mala skor taky dojem skolskeho vyletu...
Autorke chcem este dodat, ze Billund v Dansku mava velmi lacne letenky, tam je Legoland.
@missdiva
V Billunde bol muž pred pár týždňami zo synom, ráno pohoda, potom radyyyy všade a to boli v normálny pracovný deň a hneď na začiatku sezóny. Susedia boli v nemeckom legolande niekedy v októbri, chvíľku pred tým ako končila sezóna a že to bolo lepšie o dosť. Ale inak, Legoland super ;).
@yoxinka hej no v lete byvaju tie zabavne parky masaker co sa ludi tyka a aspon tam nebude take teplo ako v Parizi ale chapem, ze nie kazdy si moze dovolit ist mimo prazdnin. Podstata je, ze to vie vyjst menej alebo rovnako letecky ako ta autobusova utopia a bude to o dost pohodlnejsie a nebudu na nikoho viazani.
Inak pre neockovanych do francuzska stale treba testy na covid. Do danska nic.
@roxanna ja som bola na poznavacke so záverom v disneylande.. Vo Versailles sme boli, a posledný deň sme dostali na výber buď disneyland alebo voľno... Ja som si vybrala voľno a išli sme metrom na Moulin Rouge... No dovtedy to bol nabitý program v Louvri som hľadala len záchod a čo to po ceste som videla...lebo nebol čas 🤷♀️ani sme nikde nejedli, všetko sme si museli kúpiť v obchode
Necitala som diskusiu len par prispevkov. Ale teda k veci:
1. Preco preboha idete do Pariza 14h autobusom, ked vies kupit letenku za par eur? Toboz tehotna a s dietatom? 🙈
2. Dieta sa unudi, poznavaci zajazd nie je pre 5 rocne dieta, je to vela chodenia, presuvania, non stop zmena miesta a 5 rocne dieta absolutne nezaujimaju pamiatky Pariza. Po chvili sa scvoknete vy a aj vsetci ostatni co tam budu s vami
3. V Disneylande mate kupeny fast track? Lebo ak nie, za jeden den v sezone sa tam max poprechadzas a vystojis rad na jednu atrakciu.
Ja som teda precestovala hodne vela, ale tomuto planu uplne nie rozumiem, co neznamena, ale ze to je zle. Len by som na taketo nieco pockalac kym bude dieta starsie alebo Pariz navstivila samostatne a program prisposobila sebe a dietatu. 🤷♀️
@sofiia87 dostali poukaz darom
@roxanna vybavila si si to s Disneylandom pretože to autorka sama píše ale v neskorších príspevkoch na prvej strane..
My sme isli s muzom do Budapesti do oceanaria a to som bola cca 24y tyzden cesta trvala.tak 3 hodiny myslela.som ze v tom autobuse umrem vsetko.ma tlacilo kusalo smedna hladna nasrana na najsprostejsi svadobny dar aky nam dali.sprievodkyna nas hnala jak zdute kozy nevedela som sa dockat rozchodu sadla.som si na lavicku a bola.rada.ze sa nehybem.nedokazem si predstavit 14 hodin cestu dva krat.a.labzovat cele dni.pockaj este 5 rokov a potom zober obidve deti chodte letecky a priamo do Disneylandu. len Disneyland prejst trva minimalme 2-3.dni.kde je este Pariz.ten si dajte s muzom ked dwti podrastu a sami
@papi30 veď keď ti vadia odpovede komentujúcich tak tam chod. Ja mám pochodený Paríž v lete a je to hlava na hlave, všade sám turista. Bola som tam aj s deťmi, ale nie na fakultativnom výlete, ale normálne s manželom a pochybujem že by im taký výlet niečo dal. Deti zaujímala len zmrzlina a preliezky :D
Do Disneylandu sme radšej ani nešli. Mali sme čo robiť ustrážiť ich v takom dave. A to naši sú zvyknutí na cestovanie, vedia ako sa majú správať, ale myslím že taký výlet ako chcete vy nie je nič pre tak malé dieťa.

@jana_eyre_2
Ok, nemyslela si to zle, trochu tvoj koment vyznel útočne, baby sa tu do teba pustili … hádam to už je vysvetlené a už sa tu nehrkajme, mne sa napríklad páči, že chodíte s deckami po mestách, to je super ;).