icon

Spoznávaci zajazd v tehotenstve aj so štvorročným dieťaťom

papi30
6. jún 2022

Ahojte, poraďte mi, čo si o tom myslite? Mame s manželom možnosť ísť v lete na 5dnovy spoznávaci zajazd, so všetkým čo k tomu patrí... Dlhá cesta busom, min14h v buse tam aj späť, s návštevou mesta, pamiatok, takže aj dosť na nohách. Ja budem v tom čase v 28.tt a brali by sme so sebou aj naše skoro 5r dieťa, keďže 5dni bez nás zatiaľ nikdy nedala a pri poslednej takej príležitosti už po 2dnoch plakala za nami. Dali by ste sa na taky výlet? Mam trosku obavy z neznámeho, ako ja toľko obsedím, ako toľko obsedi dieťa, ako dáme fakultatívne výlety. Takato príležitosť akú teraz máme sa ale často neopakuje a som strašne na vazkach. Mate niekto podobnú skúsenosť?

jana_eyre_2
7. jún 2022

@matkahelka nie nemyslím, ale parky tam sú a okolo nich sú aj pamiatky 😉.. akože toto je záhada mk, keď niekto z väčšiny opacnych názorov pripusti moznost že by to dieťa mohlo aj zvládnuť budú sa zbiehar ženy ktoré si budú musieť dokázať akú majú pravdu.. 🤪 je to na autorke a fakt je že každé dieťa, každá žena, každý muž je individuálny a tak sa nedá povedať ako to kto dá či nedá.. možnosť že to zvládnu a možnosť že si budú môcť usposobit program aj podľa seba tam je.. autorka je svojpravna a dokáže sa sama rozhodnúť.. sú tu zväčša názory že to nepôjde, no ja pripúšťam možnosť že by to možno aj šlo, nikde nevravím že to bude super a majú tam ísť.. niektoré ženy by zas mohli pripustiť možnosť že nie každý musí so všetkým čo odznie v diskusii súhlasiť, hoc je to aj menšinový názor.. takže ďakujem za poučenie čo si podľa teba myslím o Paríži..

karhu
7. jún 2022

@jana_eyre_2 ano, mylis sa, pariz nie je presov
@papi30 tehotna a s tak malym dietatom urcite nie, bude to pre dieta tortura a ty ako tehotna riskujes vela

jana_eyre_2
7. jún 2022

@karhu fakt no to som netušila.. 😒

moninah
7. jún 2022

@papi30 my sme s detmi cestovali vela, ale nie autobusom. V 6. mesiaci som absolvovala 10 hodinovu cestu autom a bolo to tazke. Ak pojdete, urcite si vezmi nejake vankuse a aspon dvojsedadlo iba pre teba. Malu nejak zabavite, ale ty budes vypluta. Ja by som radsej letela. Moji synovia (3 a 5) viac ako jednu-dve pamiatky denne nedaju. Ked je teplo, aj to im je vela. Navyse su to deti, takze vsade chcu vyliezt, vsetko obchytat, nechcu postavat pri jednej veci, cakat v rade je horor.. Takze rodicia vacsinou z toho vela nemaju. Ale zasa vzdy sa pekne prehraju v parkoch, pri fontanach, miluju sa vozit mhd. A teda my vzdy musime vlacit tolko veci so sebou 🙂 Ja by som to tehotna nedala. Ale ty si najlepsie poznas dieta aj seba.

moninah
7. jún 2022

A este chcem povedat, ze kopa ludi cestuje s malymi detmi, to by som neriesila. A cestu ti vie zneprijemnit aj dospelak. My sme cestovali vela, vzdy boli aj tazke chvilky, ale aj vela peknych.

matkahelka
7. jún 2022

@jana_eyre_2 sama si pisala, ze si na poznavacke nebola. ja som ich absolvovala kvantum, vratane pariza. ziadnu nie hromadne, ale po vlastnej osi. a na kazdej sme denne nachodili 10 plus km. toto neda ani tehotna, ani dieta. a je vrcholne nezodpovedne, obtazovat zvysnych 30 ludi zo zajazdu, aby sa prisposobovali ich potrebam. my cestujeme od dcerinych 18 mes. po svete, aj teraz sa chystame a to bude mat druha dcera v lete len 8 mesiacov. ale! ideme sami a prisposobujem vsetko detom. zastavim kedy chcem a kde chcem. vyberam hotely, ktore su baby friendly. nesadnem si do busu s 30 ludmi a nebudem riskovat, ze mi ako tehotnej bude zle a ze moje 5rocne dieta z unavy bude vrieskat. ak sa wc v buse pokazi, co sa casto stava, tak budu sofera kazdu hodinu prosit o zastavenie? ja sa uprimne cudujem, ze to agentura/cestovka aj umozni, pretoze moja svokra bola na takejto poznavacke v rime a tam to bolo ohranicene az od 10 rokov vyssie.

jana_eyre_2
7. jún 2022

@matkahelka ja píšem že som nebola na takejto hromadnej poznavacke autobusom, nie že sme neboli na poznavacke miest.. ak čítaš ďalej môj príspevok cestujeme s deťmi často a ďaleko, aj keď som mala dve a bola som tehotná alebo aj s troma.. preto poznám veľkomesta a dokonca aj viem že nie su vsadené do parkov 😉 (ospravedlňujem sa, ale popudzuje má ak niekto musi písať komenty s takýmito otázkami, to proste nevyznieva ako normálne vymieňanie si skusenosti ) ale vždy sme to absolvovali individuálne, po vlastnej osi ako pises.. preto som aj pridala skúsenosť že deti pamiatky aj bavia ak sú správne dávkovane, lebo na začiatku diskusie píšu ako to deti unudi k smrti.. nie každé to unudi..

netušila som že keď sa zapojim do diskusie kde napíšem že to ako to niekto zvládne je individuálne, budem tu vysvetľovať všetko okolo..

koala666
7. jún 2022

ja som takýto zajazd dostala na 18 narodeniny od rodicov ktorí tam isli so mnou ciže sme si spravili taký rodinný výlet, bolo super všetko vidieť i ked z rýchlika - doslova. v tej dobe sa nedalo este tak lahko a lacno lietať ako to je dnes a možem povedať že odvtedy už prešlo 20 rokov a doteraz si pamatam tu neskutocnu bolesť noh a unavu už posledný den ... keby ten autobus stal posledný den o 5 metrov dalej tak som v tom Paríži dodnes lebo by som sa k nemu už nedpolazila 🙂 aktuálne mam 7 rocnu dceru ak by som dostala taký darček ani by som nad tým neuvažovala je to ozaj masaker to cestovanie a potom nekonecne chodenie nie je to ozaj žiadna sranda isli sme cez noc rano sme tam boli a hned sup po meste a pamiatkach ubytovanie až neskoro vecer to si neviem predstaviť s dietatom my dospelí sme mali čo robiť

jana_eyre_2
7. jún 2022

@matkahelka a predpokladám že autorka s mužom si vybrala poznávací zájazd preto, lebo nemajú auto.. ja by som na takúto poznávacku s inými ľudmi nikdy nešla, neznášam keď mi niekto riadi program a mám rada že si všetko manazujeme sami, avšak to neznamená že to je nemožné a nezvládnuteľné..

matkahelka
7. jún 2022

@jana_eyre_2 a registrujes teda ten markantny rozdiel? ist sama s detmi a improvizovat a ist hromadne autobusom, kde je vsetko nalinkovane? porovnavas neporovnatelne. ak by autorka napisala, ze planuju pariz autom s dietatom, tak ano, vacsina zien by napisala to, co ty. a ja by som s tebou tiez suhlasila. ale oni planuju organizovane a busom. tam nie je priestor na improvizaciu. pre dieta je v parizi vhodny akurat tak boulonsky lesik, kde sa vie aj vybehat, aj nakrmit kacky a labute, aj si dat zmrzku, aj sa v krikoch vie kdekolvek vycikat. akurat je to na periferii pariza a autobus ich tam urcite specialne neodvezie

jana_eyre_2
7. jún 2022

@matkahelka ale veď práve preto je moja veta že netuším ako to na takej hromadnej akcií funguje, je to v mojom prvom komente.. nie som nechápava, netreba ma presvedcat o tom že nemám pravdu, úplne stačí normálne povedať že to nie je také jednoduché ako keď to manazujes sama.. dúfam že ty evidujes to, ze tvoj koment na mňa bol úplne zbytočne podpichovacny..

missdiva
7. jún 2022

@papi30 Ahoj, vela cestujem, sla by som kludne na poznavacku s 5rocnou aj tehotna ale LEN vo vlastnej rezii.
Urcite nie s cestovkou a urcite nie busom.
Kupte si letenky nizkonakladovkou a ubytko cez booking, vsade to zvladnete aj bez sprievodcu len s google maps.
Tak si budes moct rozdelit den tak aby si isla len kam budes vladat a kde to dieta nebude nudit, predsalen treba ten program prisposobit 5 rocnej ale vsade sa da najst nieco co si uziju aj deti. Ak mas zlu orientaciu a nevyhnutne potrebujes sprievodcu tak si na tripadvisore najdi niekoho miestneho na private tour kde sa uplne prisposobim vasmu tempu ale na nejake bezne europske mesto mi pride sprievodca zbytocny.

miadi
7. jún 2022

@jana_eyre_2 nemas realnu skusenost ale potrebujes si presadit svoj nazor. Nikto nehovori ze to dieta neda ze autorka tam skolabuje ( aj to je mozne) ty si to predstavujes ako Hurvinek valku. Nie nebude sa skupina vracat po nich do parku. Oni ked sa odpoja si maju vcas najst cestu spet na bus. Ale tak jasne ked sa stratia mozu si zobrat taxi na hotel. Pointa je ze taky vylet je velmi unavny a zataz pre tehotnu aj dieta zbytocne stres. Je to uplne nieco ine ako ked idu ludia svojim autom a robis si svoj program to sa neda porovnavat! Naco teda nasilu ist so skupinou ked nebudu stihat ? Len koli cene si nechat aj koleno vrtat ? Lenze ta cena moze byt rovnaka a vsetko prijemnejsie prisposobene dietatu ked si to zariadia a naplanuju sami. No sak ked ste s autorkou masochistky tak sup do toho. Lebo ty co nemas osobne skusenost to vies posudit lepsie ako ine osoby scestovanejsie hmm 🤔 ze kto si tu len chce presadit nazor. Mne ide len o dobro autorky Jasne ze sa zariadi podla seba . Moze to byt super ( nepohodlne no super ) ale je velka sanca ze to bude lutovat. Tak ked sa počura v rade na wc Tak nech si spomenie na teba.😜Ja som raz skoro ostala zaseknuta na pušti lebo pan brat dlho obdivoval dom vytesany v skale a autobus uz startoval. Preco by som mala dopriat tehotnej take nervy zbytocne?

jana_eyre_2
7. jún 2022

@miadi ale ja si nepotrebujem presadiť svoj názor, fakt netuším z čoho usudzujes.. vôbec nikoho nepresviedcam o tom čo si myslím, na rozdiel od vás 😉

A netuším z čoho usudzujes že nemám reálnu skúsenosť.. teda tým len ukazujes že nefitas moje komenty..

stanulienkat
7. jún 2022

My chodievame, respektíve sme chodievali na poznávacie zájazdy veľmi často. Naozaj skoro po celej Európe. Niektoré zájazdy sú také, že po nočnej jazde v autobuse vás nevyspatých, unavených vyhodia na osem hodín na pešiu prechádzku po meste. Ja si neviem predstaviť, že by som tam zobrala moje 10 ročné dieťa, nieto ešte päťročné, ktoré si potrebuje oddýchnuť, vycikať, napapať a už vôbec nebude vládať chodiť toľko celý deň, počúvať nudný výklad a mašírovať po celom meste až do večera. Je to úplne chorý nápad. Je to veľký rozdiel, keď chodíte poznávať vo vlastnej réžii autom, urobíte si prestávku kedy chcete a idete sa najesť kedy chcete a už vôbec si neviem predstaviť také malé dieťa na poznávacom zájazde, ktorému by sme sa museli 50 ľudí stále prisposobovat. Potrebovalo by cikať, bolo by unavené, bolo by umrnčané.... okrem toho som nevidela na poznávacom zájazde nikdy ešte ani 15 ročné dieťa, ktoré by to s prehľadom dalo.

missdiva
7. jún 2022

@papi30 teraz citam, ze ide o Pariz.
Ked sa este nelietalo vo velkom vsade lacno, sli sme s kamoskou na gymnaziu busom do Pariza na tyzden na poznavacku a teda nikdy viac 😅 . Ta cesta to bolo uplne peklo, takmer stale sme boli v buse aj v Parizi, aj na nas to bolo vela. Neviem si to predstavit s dietatom alebo tehotna ale ako pisem vyssie, vpohode letecky a vo vlastnej rezii.
Ked si zajazd dostala predala by som ho a za to kupila letenky.

lienka.7
7. jún 2022

@papi30 urcite nie

belllinka
7. jún 2022

Pre tie, ktore necitali vsetky prispevky, autorka ten zajazd dostala ako darcek, cize preto neriesi auto alebo lietadlo

jana_eyre_2
7. jún 2022

@miadi inak teraz čítam to tvoje ako.som masochistka, ako si ma spomenúť na mňa.. všetko len preto že som napísala že každé dieťa a každá žena je iná a inak to zvládne.. uvedomujes si, že úplne zbytočne má urazas? Aký máš somnou preboha stále problém? Veď si ma nevšímaj prosím, nereaguj už namna, ja sa sem naozaj nepotrebujem chodiť hádať a nepotrebujem nikoho ponižovať..

yoxinka
7. jún 2022

@jana_eyre_2
A my ti tu všetky píšeme, že ísť na poznávačku s deťmi vo vlastnej réžii, vlastným autom, kde sa komplet prisposobíš vlastným potrebám a potrebám detí je úplne iná vec, ako ísť na poznávačku busom v organizovanej skupine a väčšinou ti píšu ženy, vrátane mňa, ktoré sme organizované poznávačky zažili a máme aj deti a vieme, že ísť na busom do Paríža na organizovanú poznáčku s 5ročným dieťaťom a tehotná je strašna, ale fakt strašná blbosť.

deedol
7. jún 2022

pridavam sa k tym, ktore by nesli. skusenosti s kombom tehotna+dieta+bus nemam, ale sla som busom viackrat 20+ hodin (bolo to narocne), bola som tehotna (v 28tt uz mi bezne opuchali nohy) a mam momentalne 4r dieta, s ktorym chodime na vylety a dovolenky (ako niekto pisal, zvladne 1-2 atrakcie denne, a aj to prisposobene jeho veku).

ja by som tuto tvoju situaciu riesila tak, ze by som ten vylet predala bez ohladu na to, ze to bol darcek, a za tie peniaze (plus mozno nejaky doplatok) by som sla niekam s rodinou, kde si to vsetci uzijeme.

rohypnol1
7. jún 2022

Niektore baby nevedia citat s porozumenim 🙂 ja si nemyslim, ze by to 5 rocne dieta nedalo. Nasa v tom veku zvladla aj vysokohorsku turistiku v zahranici pri 37 stupnoch. Aj poznavacky ju bavia. LENZE chodime sami, individualne, ked chceme, stojime, oddychujeme, relaxujeme… toto bude v skupine, v teple a v Parizi v lete masaker, kde pozitiva neprevazia negativa. To bude ovela jednoduchsi a krajsi zazitok mat tyzden nafukovaci bazen na dvore, verte mi ;) jednoducho je to prilis unavny vylet v kombinacii tehotenstva, maleho dietatq, autobusu, poznavacky a Pariza naraz. Hocico ine si viem predstavit, isla som aj busom na Francuzsku rievieru a bol to fajn zazitok. Len som nebola tehotna a nemusela brat ohlad na maleho drobca. A aj tam nas rano vylozili po prebdenej noci uprostred rozpaleneho Nice, hladnych, hladajucich prve WC a snaziacich sa najst moznost kupit jedlo. Povedali, ze o 4 hodiny sa stretneme na kopci nad mestom a bolo…

jana_eyre_2
7. jún 2022

@yoxinka ale veď dobre, tak je pripúšťam že je a ja vás nikde nepresviedcam že nemate pravdu, OKREM prvého a druhého komentu nevyjadrujem vôbec žiadne presviedčanie že má robiť podľa mňa (defacto ani v prvých komentoch nikoho nepresviedcam, len vravím že čo je podľa mňa možné).. avšak už tu mám asi 10 komentov čo má presviedčajú o opaku akoby som to niekde stále rozporovala 🤷

missdiva
7. jún 2022

@koala666 presne aj ja si pamatam tu bolest noh a unavu.
@jana_eyre_2 ja uplne suhlasim, ze deti si mozu extremne uzit poznavacku so spravnym programom vo vlastnej rezii.
Problem je, ze autorka ide busom a so skupinou, ktora ma dany program, dane zastavky, idu z bodu A do bodu B do bodu C, do bodu D, nevracaju sa naspat, takze len tazko sa mozu odpojit a stretnut ich neskor, mozu si zobrat taxi na hotel ale ten hotel nebol hotel ale nejaky strasny motel v hroznej lokalite kde by si nechcela stravit ani o minutu navyse. A ta nekonecna trmacava cesta... Pre tehotnu a dieta uplny horor.

yoxinka
7. jún 2022

@jana_eyre_2
Ja ti sem hodím len jeden tvoj koment. Dvihla som nad ním obočie, ale nepísala som nič, len som si pomyslela svoje a síce, že vôbec netušíš o čom je reč, ale píšeš, akoby sme boli všetky padnuté z jahody. Tento koment, podľa mňa, spustil negatívne reakcie na teba a ty si začala byť útočnejšia a brániť sa.

jana_eyre_2
7. jún 2022

@yoxinka ja som dvihla zas obočie nad tým že si mi musela povedať veľkým ako nikto nebude brať ohľad na dieta.. veď ja to beriem že to je inak ako pisem, ako som napísala neabsolvovala som takýto zájazd autobusom, netrvam nikde na tom že mám pravdu.. ale mala som za to že sa snáď človek môže aj napriek tomu že je so zájazdom sa rozhodnúť podľa svojho uváženia a podľa toho ako sa cíti.. ak niekoho tak popudilo to že som použila slovo nestrieľa, tak sa ospravedlňujem, ale nebola som nikde útočná..

jana_eyre_2
7. jún 2022

@missdiva áno súhlasím môže to tak byť..

yoxinka
7. jún 2022

@jana_eyre_2
Lebo je to skrátka tak. Zažila som taký zájazd aj ako organizátor a keby mi tam začne strečkovať nejaká tehotná pani s 5ročným dieťaťom, tak ma asi porazí. To skrátka nie je rodinný výlet, že idete si kam chcete, robíte čo chcete, oddychujete, kedy chcete, jete, kedy chcete. V tomu bude je 40ľudí, ktorý si zaplatili za to, že sa im ukážu v programe uvedené veci. To nie je babyfriendly akcia. Áno, môže sa mamička odpojit a ísť do parku, ale načo potom ísť na tú poznávačku, rozumieš?

jana_eyre_2
7. jún 2022

@yoxinka mozem to napísať aj 10x áno rozumiem a súhlasím.. NEVEDELA som že je taký problém odpojiť sa od skupiny, pretože by som na takýto zájazd nešla ani ako bezdetna.. Preto som napísala svoju úplne prvu vetu v príspevku a úplne stačilo mi povedať že to proste tak nejde jednoducho ako som si predstavila..

missdiva
7. jún 2022

@jana_eyre_2 oni aj keby sa odpojili (co organizatorom a vacsine skupiny bude liezt na nervy lebo ich budu musiet ckat, volat im, vysvetlovat kde a kedy sa stretnu lebo isto to nebude na rovnakom mieste - ale asi by im to liezlo na nervy menej ako dieta v skupine) tak by to strasne preplatili na taxikoch.
A aj tak by to bolo utrpenie lebo na normalnej dovolenke si s dietatom vyberies hotel blizko veci kam chces ist a ked si unaveny vratis sa do hotela. Ale tamten motel je po prve des, po druhe daleko a po tretie len na dve noci (aj to tusim prvu noc sme prisli uz velmi neskoro vecer), takze realne hotel nemas ani na jeden a pol dna, cize by stale museli chodit s vecami a "cakat" niekde. Na tej poznavacke sluzi "ako hotel" primarne autobus, je to myslene tak, ze mas "oddychovat" pocas tych transferov, ktore su dlhe.
a to nepisem aby som ta presvedcala, chapem, ze si nevedela, len ako radu autorke.