icon

Stretli ste sa s diskrimináciou v hoteloch?

6. jún 2024

Ahojte stalo sa vám na dovolenke, že hotel segregoval ľudí dľa toho odkiaľ pricestovali?
Napr, hotel má hlavnú budovu, kde sú reštaurácie, recepcia, obchody atď. Následne sú vedľajšie menšie budovy s mini apartmánikmi von.
Dosť sa nám stáva, že Slovákov dávaju mimo hlavnej budovy, takisto aj Čechov, vždy mimo do apartmanikov von.
Aj vám sa to stalo?
Potom sme pozistovali že áno v hoteli robia takéto uloženie ľudí podľa krajiny a že Slováci su hrozní turisti tak ich dávaju von, kde nemôžu toľko pokradnúť a poškodiť ….
Ach.
Išli sme cez cestovku, nedalo sa tam vybrať konkrétnu izbu že kde bude.

Strana
z2
simca06022011
6. jún 2024

@vevesh to moze byt, my napr sme tiez cirkus urobili a s cestovkou sme sa natahovali. Vela ludi to nespravi to je pravda, vidno to aj v beznom zivote, pofrflat ano= vyriesit nie. Ale neoznacila by som Slovakvo ako nenarocnych, vseobecne. Skor neznalych, lahko oklamatelnych/presvedcitelnych, a potom neschopnych riesit nespokojnost.

tilly
6. jún 2024

Na toto máš pár riešení.
- dvacka v pase na checkine
- nechoď so slovenskou cestovkou
- keď ti dajú zlú izbu, choď na recepciu a pokus sa ju vymeniť, pomôže zas buď 20 v pase alebo hukot
- nevyberaj si hotely, kde majú aj horšie časti, ber hotel, ktorý je celý dobrý
- čítaj recenzie
- nechoď do hotela, ber súkromný apartmán a nechoď cez cestovku
Atď. Možností je kopec

gab1sol
6. jún 2024

Áno, oddeľujú turistov podľa krajín, ale nehľadaj vinu na strane hotela - je to o tom, ktorú časť hotela si ktorá CK zajedná. My sme napr. boli s CK na Zakynthose a vtedy sme dostali izby v novom pavilóne s privátnym bazénom priamo z izby. A boli tam aj ostatní Slováci. Pretože celý ten pavilón si zajednala slovenská CK.

tilly
6. jún 2024

Keby to bolo o tom, ktorý národ sú hrozni turisti, na prvom mieste by boli rusi, potom Číňania, nižšie vrstvy Angličanov a Nemcov, Francúzi. Slováci nie sú hrozní turisti

ewell13
6. jún 2024

Inak my sme boli minulý rok v Taliansku, v Kalábrii.
Mali sme zaplatené ultra all in.
No ale služby katastrofa. Všetci slováci sa sťažobali.
Nedaj Bože keď som si išla vypýtať drink, už na nás zazerali. Chlapi si išli dať asi 2x po sebe pivo, už ich čašníčky ohovárali. Uplne namosúrene tváre. Ale prišli Taliani, tak vysmiate, dali im čo si priali. Jedny z vedľajšej izby si pýtali latte, a čašníčka im dala čisté napenené mlieko🤦‍♀️. Toto mi strašne zneprijemnilo dovolenku.

vevesh
6. jún 2024

@ewell13 ja len, v taliansku latte je napenene mlieko🫣🫣🫣 mala pytat latte macchiato🫣

autor
6. jún 2024

@ewell13 No ano zas Taliansko nie je styl all inclusivu kde mozes cely den sa napchavat a pit.. na to je skor lepsie Turecko

guudy
6. jún 2024

@ewell13 nie je AI ako AI. Kazda krajina ma iny standard. Neschvalujem spravanie obsluhy, len potvrdzujem, ze Taliansko naozaj nie je stavane na AI. Takisto grecky AI byva naprd, cest vynimkam… 🙂

tilly
6. jún 2024

@ewell13 veď late je mlieko 🤣, mali si pýtať café late 🤷‍♀️. Ale áno, taliansky ai nie je turecký alebo egyptský ai. My sme boli aj v rezorte v it, mne sa teda it páčilo viac, všetci boli milí zlatí, nikto nebol zduty.

tanyan
6. jún 2024

Treba poznať svoje práva a vedieť sa ozvať. Ja si napríklad pamätám, že som raz úmyselne išla cez konkrétnu SK cestovku do jedného rezortu, lebo som vedela, že ponúkajú apartmánové ubytovanie mimo hlavného hotela - chceli sme mať viac pokoja.
Naozaj je základný rozdiel v cestovke. Napríklad cez TUI sa mi páčil v Turecku transport minibusom bez zastávok cestou na hotel a info-služby cez sms. A áno, izba bola väčšia ako mali ostatní cez SK cestovku. Ale aj cena bola vyššia...

buberova
6. jún 2024

Áno stalo sa nám to.. nevadilo nám to, mali sme bazén pre seba 😎😎 a ten pri hlavnej budove bol stále narvatý

ptvw
6. jún 2024

@pralinka25 hlavne priamo nad jedálňou 😅

avicii18
6. jún 2024

Keď som robil v UK tak Slovákov ale aj Čechov brali ako že sme "russians", proste Slovania. A ten pohľad na nás nezmení žiadna vlajka EU na baráku ani nový Iphone v ruke.

andrejka2424
6. jún 2024

@avicii18 Keď to vezmeš, že z niektorých letovísk angličania robia hlučnú, nikdy nekončiacu ožran párty a veľa turistov si aj podľa toho vyberá lokalitu-že kde nie sú hluční angličania, tak premýšľam, čo im už tak môže vadiť na slovákoch. Chápeš, že otrasné chovanie rusov, nemcov, či angličanov, iste asi aj nás slovákov-takú skupinu dovolenkujúcich nájdeš snáď medzi každou národnosťou.

sandrasstini
6. jún 2024

Ano mam, davno davno som robila animatorku pre slovensku ck, a ta ck mala zajednane najhrosie/najlacnejsie pre nich izby.
Rakuske cestovky mali izby na poschodiach napr. vsetci boli spokojni samozrjeme okrem slovakov, opravnene, lebo tie izby boli naozaj podpriemerne. Moja skusenost

erosmal
6. jún 2024

ja som bola na sardinii, ubytko ok to sa nesťažujem, a tam sme tiež síce mali all inclusive 😀 ale od 10 do 22, taký istý all inclusive mali aj nemci a oni mali neobmedzený, druhá vec - nápoje zdarma (nemci všetok alkohol, slováci vybrané druhy) objednáš si pivo- načapujú ti 3dcl do plastového - rusovi či francúzovi normálne 5dcl do skla.. rus hovorí po rusky a čím hlúpejšieho čašník hrá tým je rus hlasnejší s dovetkom 'nauč sa po rusky'!
druhá strana mince je, že kým náš mesačný príjem bude polovica z nemcovho (naše 2 dokopy a nemcov jeden) dovtedy aj ck budú nakupovať a predávať lacnejšie a tým aj menej kvalitné služby.

melanta
6. jún 2024

@ewell13 latte je mlieko, takže ak si vypýtali mlieko, dostali mlieko. Netreba byť sedlák a nepýtať si latte ak chcem cafe latte a nepýtať si pikolo ak chcem espresso.

ewell13
6. jún 2024

@melanta
Tu vôbec nejde o latte, ale o odlišný prístup peronálu voči slovákom a miestnym.

sisaka
6. jún 2024

Minuly rok, keď sme sa check in v hoteloch v Chorvátsku a vytiahli kanadské pasy tak sme vždy dostali upgrade zadarmo, tak možno aj vyberajú izby podľa národnosti …
Vadí mi, keď sa ľudia na mňa dívajú cez prsty, koli národnosti, v Európe bežné, ale nedivím sa, videli sme “zaujímavých” poľských alebo slovenskych turistov (sedeli ďaleko, tak sme im dobre nerozumeli), ktorí takmer prevrátili hore nohami jednu reštauráciu v Rakúsku, obdivovala som personal, že ich nevyšmaril odtiaľ. Taktiež mám veľa odsledovaneho správania Slovákov v hoteloch, obchodoch, reštauráciách - často sa správajú k personalu povýšenecky a arogantne, neprišla som na to, prečo …

oliverceky
6. jún 2024

@erosmal Rusov a Francúzov rozoznali čašníci podľa náramku?

erosmal
7. jún 2024

@oliverceky áno, bolo nejakých 5-6 farieb, slováci a česi sivá, francúzi zelená nemci modrá atď. bolo to zjavné nie len čašníkom ale každému.

realny
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2