icon

Tažká doba a letná dovolenka

9. jún 2022

Tento rok zvažujeme, či ísť alebo neísť na dovolenku. Spomína sa chudoba a tažké časy. Trochu máme obavy míňať z úspor. Je tu na tom niekto podobne?

Strana
z2
zmrzlinka2021
10. jún 2022

Dovolenka nie je povinnost!
Vzdy plati - prikryvat sa takou perinou, na aku mas.

kamatopo
10. jún 2022

Ja to beriem zas tak že dve leta sme nikde neboli tak sa nebudem obmedzovať ,veď načo šetriť ??? Tak či tak budúcnosť nezmeníme a bude ako bude. Musíme sa prispôsobiť dobe. A ako vraví jeden náš múdry z najmúdrejších ,,nebojme sa dobre bude,,.

diaszoky
10. jún 2022

@kamatopo aj ja mam taky nazor nehoovrim nemst cosi posetrene ale nechapem ako niekto susi na ucte Kopec penazi a nic z toho

minutka
10. jún 2022

@diaszoky 4*hotel pri mori za 1000€?!

minutka
10. jún 2022

@stvura ja myslim ze tak ako vies urobit lacno HR, dokazes aj SR. Lebo za 1200€ 4 ludia asi nebyvaju v 4*hoteli a nejedia kazdy den v restike

diaszoky
10. jún 2022

@minutka nie 5za 1300

sense
10. jún 2022

Z rezervy by som na dovolenku nebrala, ale mam rozpočet nastavený tak ze každý mesiac ide časť platu aj do obalky dovolenka

diaszoky
11. jún 2022

@diaszoky 5* nie piati ludia mam na mysli

avanka
11. jún 2022

@andrejkap123 ja ti budem oponovať..my chodíme už roky do Chorvátska na 2-3 týždne..musíš si položiť otázku,čo od dovolenky očakávate,či luxus,hotel, All alebo si šťastná pri mori ako takom a nič iné k životu nepotrebuješ..ako my..ubytovanie zajednávame v januári,teraz máme ubytovanie na ostrove Brač za 60€ noc, so všetkým,práčka,umývačka,sporák,2 izby.. nemám potrebu každý deň sedieť v reštike,nie je problém pre mňa uvariť,sem tam ísť na obed, večer na palacinky napr. Na zmrzlinu deti chodia denne,ja ju neľúbim a manžel tiež nie..
Pre nás je prioritou byť spolu, pre mňa psychicky oddych, nakoľko mám náročnú prácu.. šum mora,vlny,cikady,teplo, hrajúce sa deti a more kníh.. a nie je šťastnejšie ho človeka na zemi
Náš minulý rok 16 dní v Chorvátsku vyšlo cca 1600€ komplet so všetkým..za to proste leteckú dovolenku neurobíš..
A teda pravdupovediac,nás iné neláka, boli sme v Bulharsku,ale nikdy viac,pre nás je Chorvátsko ❤️
Veľká noc na ostrove krk nás 4 na 5 dni stala 400€ All inclusive

avanka
11. jún 2022

@minutka my ideme s manželom 2 v auguste do čutkovskej doliny na cyklo dovolenku s polpenziou,bude nás 6 noci štát 600€
Tam nie je benzín,obedy..takze Slovensko je extrém...ale ani nie v ubytovaní,ako v ryzovani na deťoch,na atrakciách,parkovaním atd.

avanka
11. jún 2022

A za mňa..ak máte stálu prácu,rezervu a mesačne odkladáte,kľudne by som šla..možno aj keď "len" do Chorvátska
My máme stabilnú prácu,úspory,mesačne odkladám peknú sumu,ale 4000€ za dovolenku 10 dňovú napr v Grécku by som nedala...lebo leto u nás nie je len o dovolenke,ale aj o výletoch a táboroch pre chlapcov,ktoré nás budú stáť 800 €

diaszoky
11. jún 2022

@avanka plne suhlasim lebo aj niektore hotely s 5* nezodpovedaju cene. Tiez by som ani za turecko nedala 4 litre

minutka
11. jún 2022

@avanka ano, chodime na svk na dovolenky niekolko x rocne s malym synom. A lacne to nie je. Ale preto, lebo vacsinou chodime na chaty vyssieho standardu ci do lepsich hotelov. No napr minuly rok sme boli na jednej lacnej chate v demanovskej doline. Super poloha, chata parada (nas syn na nu stale spomina, hoci nemala bazen ci ine vymozenosti). A ak by sme si na chate varili, nechodili po restikach a na vylety chodili po turistikach a nie aquaparkoch lanovkach… tak z toho dokaze byt velmi prijemna low cost dovolenka 👍🏼

stvura
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
11. jún 2022

@avanka presne takú dovolenku milujeme aj my ako píšeš.. ide o tú zmenu, psychickú pohodu a morský vzduch.. to je premna dovolenka..

minutka
12. jún 2022

@stvura my ideme v lete na viacere dovolenky, jedna z kratkych nas vysla takto: v juli na 3 noci 2 dospeli a 1 dieta do grand jasna, polpenzia wellness, satur animatori pre deti plus lanovka na chopok za 278€ spolu. 🤷🏼‍♀️

kapurka270
12. jún 2022

@avanka plný súhlas

stvura
Odpoveď bola odstránená
miamie
19. jún 2022

Pri mori sme boli naposledy pred vyse 8 rokmi v Chorvatsku, odvtedy len nejake kratke vylety sme absolvovali. Obcas vikendy u znamych na chate sme stravili, nejak tak to stale pracovne vyslo tie letá.
Potom ked som ostala na druhej MD/RD peniaze navyse nebolo, a ked sme chceli uz konecne ist k moru tak zacala korona. a zas toto leto tiez nepojdeme k moru lebo zas necakane vydavky hned -1000€ len taky fukot na opravu auta a i. a z uspor brat nebudeme. Bohuzial mozme ist tak na kupalisko / na jazero sa chodit kupat na striedacku. Co sme mali overene 2 low cost ubytka tak to bohuzial padlo lebo maju obsadenu kapacitu cele leto Takze pre nas bude fajn aj nejaky kemp na SR.

miamie
19. jún 2022

Aj my tak. Pozriem nieco cez zlavomat, pripadne skusime aj nejaky kemp 🙂

Strana
z2