Tenerife s 15 mesačným dieťaťom

nikkyniks
21. apr 2015

Ahojte babenky,rozhodli sme sa pre dovolenku na Tenerife,malý bude mať v júni necelých 15 mesiacov 🙂 Mám obavy,ako zvládneme 5 hodinový let,ale letime v noci,snáď to bude ok 🙂 Chcem sa však opýtať,či existuje niečo ako plavacie koleso,vesta,alebo niečo podobné,lebo všade píš,ze iba od troch rokov ... 😔 Nejake rady? 😉😍

horana
21. apr 2015

@nikkyniks Vesta je nanic, je to skor zachranna ako plavecka pomocka, bude sa vznasat na vode ako balon, oddeleny od nej. Nerozvija vztah k vode, skor naopak. Koleso podla toho ake, take mensie dieta nie je istota ze sa v nom udrzi a nevyklzne, ak je take ze bepecne - s pasmi dole na kriz a pod. zase oddeluje od vody az prilis. Na kurzoch plavania pre babetka sa uci napr. s tymito (alebo podobnymi) kolieskami (rukavnikmi): http://www.plavecke-pomocky.sk/produkty/plaveck... su bezpecne a dieta tam za par hodin naucia s nimi manevrovat, menit smer a dostat sa kam potrebuju. A uz maju ten pocit akoby sami plavali. Inak odporucam aspon par hodin na nejakom takom kurze aby dieta ziskalo vztah k vode, inak sa bude asi najskor ked nie je prirodzeny talent mora bat. Nasa mladsia bola prvy krat pri mori prave ako 15 mesacna, po kurze a s tymito rukavnikmi a nebojacne sa clapkala vo vlnach aj v hlbokej vode, isla ako male torpedo. Deti co nemaju skusenosti, su vo vacsine skor oparne a na brehu, lebo sila mora a vody ich matie.

katrinka8
21. apr 2015

@nikkyniks - ahoj, dcérka ako taká maličká mala obyčajné koleso s tými dierami na nôžky a držiakmi na ruky (čiže to skôr sedela na vode s nohami vo vode), ale páčilo sa jej aj brodiť sa v mori po pás vo vode, aj viac, a vlny naháňať, alebo niekomu na rukách. My sme boli aj s kamošmi, čo majú podobne starú dcérku, a oni mali tento bazénik: http://macko-pu-a-jeho-priatelia.hracky-predeti... A keďže má aj nafukovacie dno, tak plával na vode, tak sa baby aj v ňom vozili 😀 Keď sme boli potom neskôr pri mori s vtedy 8- mesačným synčekom, tak on bol buď v tomto bazéniku tiež (ako na loďke) alebo na rukách.