icon

Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015

kikina84
23. mar 2015

https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/teroristicke-utoky-v-tunisku-treba-sa-bat-dovolenky-2015-2/

Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎

linduska86
28. jún 2015

@moni244 takze by si obetivala radsej 2000€ napr. Ako vl. Zivot?! Zaujimave

moni244
28. jún 2015

@linduska86 ale prosim ta, zenies to do extremu, tento utok na stredisko nik necakal, teraz si daju sakra pozor a budu strazit, ak udru, tak udru v inej krajine, tu uz skodu napachali

libka1
28. jún 2015

@lubkavargova1 hej, podme nakupovat lacne dovolenky, policajti nas ochrania 😀 verim tomu ze vela ludi takto uvazuje...

lubkavargova1
28. jún 2015

@moni244 dobre pises!

libka1
28. jún 2015

@moni244 never tomu, 100% neustrazis a kto chce cestu si zial najde...

lubkavargova1
28. jún 2015

@libka1 ako nevravim ze podme hufne, len teraz taka bude situacia...cestovky odvolali, hotely budu prazdne cenovo pojdu dole..budu musiet...proste to je tak. Jasne ze aj oni vedia ze toto im mocno nepomohlo na dovolenkovej sezone, ale uvidite tie last/ultra fast a neviem aku gutu jak budu cestovky hlasat o mesiac/dva...to je biznis jak vysity 😀

mircalla
28. jún 2015

@moni244 isteze aj briti a nemci tam idu za lacnotou, co si si myslela? boli sme pred 7 rokmi v tunisku na nejaky 1st minute letecky na 8 dni 5* hotel s polpenziou, stalo nas to 2 osboy 860 euro....hotel bolplny irov....to minieme za tyzden v tatrach v 4* hoteli.Akoze fajn mam uz za sebou aj dost exotiky, ale tunisko je krajina, kam by som sa nikdy nevratila, aj keby bolo bezpecne.len som zirala, v akych hroznych rezortoch vyhadzovali turistov z autobusu, podla mna des...radsej si zaplatim za horsi a jednoduchsi hotel v civilizovanej krajine eu...kde je aj co pozerat...a hlavne - ja si idem na dovolenku oddychnut, vadi mi ked ma denne otravuje 150 arabov, dalsich 150 mi chce nieco predat....vobec ci neviem predstavit, ze by ma mali otravovat este aj s rodinou

Teraz za posledne roky k tomu este priratam velke riziko.....Tazke je to lahke rozhodovanie

Inak v Tunisku uz udreli v marci v muzeu - nejakych 25 mrtvych, to je druhy utok za 3 mesiace..

moni244
28. jún 2015

@mircalla ale si myslis, ze oni si nevedia zvazit riziko? Poznaju teroristicke utoky na Londyn, zazili to a predsa tam idu, tak nemozete vsetky odsudzovat slovakov, ze tam idu, ked na vlastnej kozi a vo vlastnej krajine utoky nezazili

moni244
28. jún 2015

@libka1 ale to moze byt aj napr.v tolko oblubenom Turecku, ktore susedi so Syriou, tam by som sa bala ist. Moznost utoku je vzdy, ale to je vsade

mircalla
28. jún 2015

@moni244 nie, podla mna si nevedia zvazit riziko....

moni244
28. jún 2015

@mircalla a ak si aj nevedia zvazit riziko a tie utoky zazili vo vlastnej krajine, preco to potom ocakavate od slovakov? A odsudzujete ich,ze riskuju?

mircalla
28. jún 2015

@moni244 Kazdy kto tam ide, je blazon...bez ohladu na narodnost...kazdy,kto tam ide s detmi, este vacsi...moj nazor...Myslim, teda aspon dufam, ze medzi obetami neboli ziadne deti:( Neodsudzujem, ale cudujem sa....a dost

vevesh
28. jún 2015

@mircalla vyvediem ta z omylu - tak tunis a egypt nie su pre nemeckych klientov Najlacnejsie destinacie.. Kanary, malorca, turecko,grecko na 10 dni letecky mas uz od 250, azory,madeira od 400, za 850 mas thajsko, emiraty, kubu...

mircalla
28. jún 2015

@moni244 toto ze moznost utoku je vsade pocuvam ako hlavnu argument preco ano chces povedat, ze moznost utoku napriklad na istrii je taka ista ako v tunisku? no podla mna nie

nadej13
28. jún 2015

Ahojte,ja som síce nepochodila celý svet,ale v tunise som bola 2 krát ešte za relatívne pokojnejších čias.oproti iným destináciám,ako je egypt ci turecko ma pri druhej dovolenke prekvapilo,že poobede si na hotelovú pláž chodili domáci,evidentne pri peniazoch.nik ich nekontroloval,personál mal zrazu oči len pre nich a oni sa tam správali dosť nadradene.bol to drahý hotel,boli sme tam len 5 slováci,ale odvtedy som si tiež povedala ze síce pekná krajina,ale toto viac nepotrebujem.môžem byť len rada ze vtedy ešte nemal nik chuť niekoho vystrielať.z toho množstva info o celej tragédii ma zaráža a desí fakt,že sa ten študent ze vraj chvíľu s tými ľuďmi okolo seba bavil a domácim oznamoval aby šli preč,ja viem ze nikoho také niečo ani nemohlo napadnúť,ale pamätám si,že tiež sme radšej odišli z pláže keď tam prišli ti domáci a lepili sa na vás,lebo to bolo divné a bohužiaľ bolo veľmi cítiť tu ich nadradenosť.viem že mnohí si určite šetrili celý rok na dovolenku a vravia si že blesk neudrie 2 krát na to isté miesto,ale kto bol v tunise,tak mi dá za pravdu,že tam je ta ochrana najhoršia zo strany polície.držím palce všetkým nech máme pekné leto.

mircalla
28. jún 2015

@vevesh tak potom uz vobec nechapem, lebo ako krajina celkovo tunisko nestoji za nic....aspon to, co som videla a to sme boli na 3 fakultakoch,kedze v rezorte nic moc nebolo - teda bolo - otravni arabi na kazdom kroku

zirafkasaska
28. jún 2015

@mircalla ano, kazdy ma pravo na svoj nazor a ja ho neberiem ani tym, ktore so mnou nesuhlasia. ved diskutujeme. no na rozdiel od niektorych neurazam nikoho, ani tie, ktore maju iny nazor ako ja.
osobne povazujem riziko v Turecku (kvoli blizkosti Syrie) a Grecku (kvoli utecencom) za vyssie ako v Egypte, ale to je presne o tom, ze kazdy mame svoj rozum a sme svojpravne, preto je rozhodnutie kam a kedy budeme cestovat iba na nas a na tych, ktore pojdu s nami. a ja k tomu nepotrebujem odporucanie nejakeho ministerstva (precitam si ho, ale nazor si urobim predsa sama).

mircalla
28. jún 2015

@zirafkasaska nevyjadrila si sa o tunisku...tema je tunisko...ake riziko je podla teba tam? turecko je pre mna teraz tiez riziko, grecko by som este zvazila

adrianazs
28. jún 2015

ahojte baby dnes mi priletela kamoska z tunisu bola v tom hoteli co sa strielalo akurát boli z priatelom pri bazene volala som s nou ako mi vravela co tam zazili sok pre mna jej priatel sa zhovaral aj s tym strelcom ako siel okolo bazena potom ako vydeli tem masaker od bazena utekali do vnutra hotela a na izbe sa zatvorili vydeli vsetko na vlastne oci co sa dialo na plazi hruza des do tunisu uz nikdy viac je to ale velmi smutne co sa tam dialo

marcelaaaa
28. jún 2015

@adrianazs fuu az mi zimomravky presli co pises to muselo byt hrozne

zirafkasaska
28. jún 2015

@mircalla pisala som vyssie, ze sme zvazovali aj Tunisko, rozhodli sme sa vsak pre Egypt. ak by som mala zaplatenu dovolenku v Tunisku, necestovala by som a to ani v pripade, ze by mi CK neumoznila prebookovat zajazd a mna by to stalo kopec penazi.

linduska86
28. jún 2015

@moni244 extrem??!! no neviem , ci toto je extrem.. kazdý nech si ide kam chce, ale cudujem sa, ze tam niekto vycestuje po teroristickom utoku.. a navyse v marci sa tam strielalo tiez v muzeu a ti isti IS sa vyhrazali - ze v lete zautocia na letne rerorty.. treba ist na zahranicne media napr. twitter a daily mirror a trosku sa pocitat aj ine media.
vseobecne do tychto krajin plati vystraha.. pred takym niecim ..staci si pozriet ministerstvo sr. a to ze to ponukaju cestovne kancelarie ma neprekvapuje - je to pre nich biznis.. tak ci tak.. 😔

bonnie1
28. jún 2015

@moni244 ty asi nevies o co v tom tunise ide. Ano osameli vlci udieraju kde kade. Predvidat sa to neda. V piatok bol okrem tunisu aj prvy utok ISIS v europe. Ale v Tunise sa snazia k moci opat dostat islamisticki radikali a cez turizmus sa snazua rozlozit ekonomiku krajiny. Toho roku je to uz druhy takyto utok v tunise . Takze tunis z tohto hladiska bezpecna krajina nie je. A tento piatkovy utok ukazal ze si nevedia ustrazit ani rezorty. A porovnavat napr. s Chorvatskom je od veci.

linduska86
28. jún 2015

citujem:
„Jedna delegátka od Čechov ešte povedala, aby sme sa nebáli, že títo teroristi opäť udrú tak o tri mesiace, skôr nie. Večer bola diskotéka a ľudia sa tam normálne šli zabaviť, väčšina sa dokonca rozhodla v dovolenke pokračovať. Mne to bolo čudné. Zomrelo predsa štyridsať nevinných ľudí.“
takze mne to , ze tam niekto ide , kde zomrelo 40 nevinných ludi pride strasne chore. a na hlavu postavene...

blackcrystal
28. jún 2015

@namornicka Ahoj, jasne, my sme boli tu https://www.atlantisthepalm.com/ a bola to top dovolenka, v hoteli je okrem akvaria aj aquapark. Jedlo bolo tiez super. Urcite si vezmite polpenziu, lebo inak to tam na strave velmi preplatite. S polpenziou si potom vybriete, do ktorych restauracii v hoteli chcete ist a na menu bolo viacero kombinacii chodov na vyber. Aj tento rok ideme 🙂

mircalla
28. jún 2015

@linduska86 Hej - ved vrazili som do toho prachy, tak co...show must go on
ja som teda neni zrovna konzervativna, ako mlada som presla severnu,juznu ameriku, afriku, aziu, samozrejme europu..poznavacky, ziadne leharo na plazi. bola som v jednych z (vtedy) najnebezpecnejsich miest na svete - rio, kapske mesto, phnom penh, mexico city....ale to som bola bez deti...s malym si vyberam len bezpecnejsie destinacie v europe....

linduska86
28. jún 2015

@mircalla sralo by ma to, ze som vysolila , napr. 1500€, ale mne je prednejsie zdravie a zivot mna a mojho syna ako 10 dni zavreta v rezorte, kde nic ine vidiet nebudem 😀 ano stat sa to moze kdekolvek, ale tam je to o 150 % vyssia pravdepodobnost.. ako tutok na Slovensku napr. alebo v Chorvatsku alebo Taliansku.. Nehrám sa na tu co ide sudit, alebo odsudzovat nech si ide kto chcem kam chce.. , ale niekedy mam pocit, ze ludia si nevazia vl. zivoty alebo zdravie pokial o to nepridu .alebo potrebuju od zivota fakt taku facku., aby sa spamätali pretoze sa mi zda,, ze dnesny svet je hlavne o tom konzume.. a nie o niecom inom.. a napr.. neberiem ani fakt alebo vetu, ked nato maju...tunisko je rezort a za rezortom nic..spina a spina. a pre mna to teda exotika nieje .- exotika je pre mna Malajzia, Japonsko, MExiko, Maledivy. Korzika..

linduska86
28. jún 2015

Podľa Slovenky Renáty, ktorá je ubytovaná neďaleko miesta drámy, bezpečnostné opatrenia však veľmi sprísnené neboli. „Uisťovali nás, že o bezpečnosť je postarané ešte viac, no nemyslím si to. Nikto nevydal žiadny zákaz ísť na pláž, no povedali nám, že je lepšie ostať v hoteli, tak to asi nemajú až tak pod kontrolou,“ povedala Novému Času Renáta, ktorá spolu s manželom čaká na vládny špeciál, aby sa predčasne vrátili domov.
takže ake su tam opatrenia?? ziadne... a to ze sa to nemoze stat nevie nikto ani vy ani oni ani nikto..

krtikcertik
28. jún 2015

@lucinocka tak tak, ako vcera dorazili do Mahdie, nik o ničom nevedel a čudovali sa ked dostavali telefonáty s SK, či majú letieť domov, nechceli o tom ani počuť a ničím a nikým si rušiť priebeh dovolenky

mircalla
28. jún 2015

@linduska86 presne tak - mam ine prestavy, o tom,co je exotika a nie spina a polorozostavane strediska, kde niet co vidiet...minuly rok sme boli v cinque terre a sestri levante...nadherne miesta na ligurskom pobrezi....jednoduche ubytko... jednoducha strava,ale bolo tam co pozerat....to uz odbacam od temy.....ale ze tunisko a exotika...to ani nahodou....egypt bol o nieco lepsi, ale len ta poznavacia cast,hurghada nic moc