icon

Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015

kikina84
23. mar 2015

https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/teroristicke-utoky-v-tunisku-treba-sa-bat-dovolenky-2015-2/

Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎

linduska86
28. jún 2015

@aleka vies co po pravde si o mne mysli co chces mam to v pazi!!! Si na fore co cakas ,ze kazdy ti tu povie co sa ti paci?! A ak si niekto stoji za nazorim tak co? Ano neznasam ked tu niekdo dava tristo vykricnikov a otaznikov bodka.

aleka
28. jún 2015

@linduska86 dala som si tu namahu a pozerala tvoje príspevky spatne...vykricniky ta bavia dávať a aj navazat sa...nestojis mi ani uz na napísanie bodky

libka1
29. jún 2015

@abbey1 poznam, takze to co si napisala je uplna blbost a mna sa netyka 😃a myslim za ani tejto temy, len uz nevies co napisat.
vystrahy sa tiahnu uz par rokov co sa tyka tychto "pokludnych" destinacii 😉

krtikcertik
29. jún 2015

xixixi čím sa dalej blížilo k polnoci, ale ste si dááávali 🙂)))) na ráno dobré čteníííčko ..rehním pekný a ničím nerušený dník 😅

zirafkasaska
29. jún 2015

@mcdog to, ze takuto situaciu musis riesit s chladnou hlavou a panikou a stresom nic nevyriesis, nevysvetlis ziadnej obmedzenej tupani a pochopi to az vtedy, ked bude v rovnakej situacii. lebo ona by si asi sadla niekde do kuta a plakala by, ale nie kvoli tomu, ze tam zomreli ludia, ale kvoli vlastnej hluposti, lebo pri troche stastia by jej to prave docvaklo, co si chcel svojim prispevkom povedat. skoda diskutovat...

katti77
29. jún 2015

neviem kde mám začať, ale asi takto
veľká väčšina z vás, čo tu kritizujete ľudí, ktorí vycestovali v tomto období do Tuniska už tam raz bola ale nepáčilo sa im tam, nenávidia tú kultúru a už by tam nešli ani za svet nechápu prečo tam niekto vôbec chodí
ja som bola v Tunisku x krát, nepopieram milujem Tunisko ako krajinu, nevadí mi ich kultúra ani viera (muža mám Slováka 🙂 ) a ešte pred týždňom by som povedala, že kľudne tam môžete ísť...
od piatku len rozmýšľam, nechápem, som smutná (cítim sa ako by zasiahli aj kúsok mňa) pre veľa z vás nepochopiteľné
viem, že sa to dalo očakávať, ale popravde ani vo sne by ma nenapadlo, že dáky človek príde na pláž a začne strieľať, a myslite si o mne, že som naivná ale toto bol teda pre mňa šok
ešte pred rokom počas ramadánu som bola len 5km od toho hotela s mojím 2 ročným synom, pred tým som tam bola aj v roku 2011 po jazmínovej revolúcií a nikdy som nemala strach, nikdy ma nenapadlo, že toto je možné v zažiť priamo v hotelovom komplexne
čo ma ale najviac trápi je, že 1. toto sa už môže stať všade ale že úplne všade, lebo vymleté mozgy pod vplyvom ISIS sú všade
po druhé včera som videla dva obrazy Tuniska po útoku - časť ľudí chcela za každú cenu odcestovať domov, chápem ich, ja by som spravila to isté a druhá časť ľudí - turistov si na druhý deň veselo tancovala s animátormi na pláží, kúpala sa v mori a v noci bola niekde na diskotéke, toto mi fakt rozum neberie, ja sa už tri dni neviem spamätať zo šoku čo museli zažívať tí ľudia na pláži keď lietali medzi nimi guľky a oni sa kľudne bavia? ale to svedčí o každom z nás, ja ich nechcem súdiť ani zatracovať len proste ja by som toho nebola schopná, zomrelo tam 39 ľudí a chuť baviť sa ma prešla aj tu u nás nie to na mieste tragédie (to len také moje zamyslenie)
točíte tu stále o tom isto, prečo tam tí ľudia chodia, lebo nemajú peniaze na niečo lepšie, lebo sú debili a neviem čo ešte, ale ani neviete prečo tam išli, koľko ich to stálo atď.
vaša empatia je úbohá, nech tam išli Slováci z akéhokoľvek dôvodu tak sú to naši a treba im pomôcť, a nie sa na nich vysrať, vás by som za kamarátky mať nechcela, ak by som spravila niečo čo by ste vy nikdy nespravili tak sa mi otočíte chrbtom v najťažšej chvíli môjho života, smutné
a ak máte iný názor tak kľudne ho môžete povedať, ale nie urážaním, to nemáte normálne argumenty len urážky?

mircalla
29. jún 2015

@katti77 teba to vo sne nenapadlo? to tu asi viacerych ako vidim. nuz ja som pocitala, ze aj toto sa tam moze stat v tunisku po marcovych utokoch..preto by som tam nesla. mam velku empatiu k tomu nestastiu, nemam empatiu k tych hlupakom, co tvrdia, ze vsak toto sa moze sa vsade, zlahcuju to atd....
normalnych argumentov tu odznelo milion, necitala si? jedna kocka tu napriklad vysvetlovat preco sa IS zameriava na tunisko. normalny agrument preco cestovat do tuniska tu neodznel ani jeden - len dokolecka stale to iste - to sa mohlo stat vsade...to je argument?....

sam2
29. jún 2015

@katti77 snimam klobuk. Mala som zimomriavky. Nesmierne ma tesi ze este stale existuju ludia ako TY. Ja len dufam ze si nieco aj z tvojho prispevku vezmu a zamyslia sa. Si clovek s velkym Č 🙂

moni244
29. jún 2015

@katti77 ty si to uplne vystihla a do bokdy s tebou suhlasim 😉

mircalla
29. jún 2015

@katti77 vidis, ty sa nevies spamatat zo soku, vacina slovakov v pohode dovolenkuje dalej a nechce byt nicim rusena - nic o tom vediet, ani pocut. toto je ta smutna realita...namiesto otvorenia oci, tak ich zatvaraju...ja to neviem dostat z hlavy uz od piatku a na druhej strane neviem pochopit to ignoranstvo tejto situacie....

katti77
29. jún 2015

@mircalla ako som písala ani vo sne ma nenapadlo, že v hotelovom komplexe sa to môže stať, čítaj s porozumením
tak ak je hlupák ten čo povie, že toto sa môže stať všade tak aj ja som hlúpa, lebo hovorím "toto sa môže stať už všade" čo je na tom nepochopiteľné ty tomu neveríš?
tým nechcem povedať, že teraz majú ľudia ísť opäť do Tuniska, lebo však zabiť ťa môžu aj inde
povedzme si to na rovinu - tebe sa tam nepáčilo, neznášaš ich, tak ty by si tam nešla ani keby to bolo zadarmo a keby tam nebol žiadny útok
boli tam baby aj z mk ešte pred útokom, a keby si sa ich spýtal či sa tam cítili bezpečne tak sa stavím, že ti povedia, že áno
ale vy ste múdre, vy viete kde to buchne nabudúce tak si nechám rada poradiť
a ešte teraz by som to Tuniska už nešla ale ako som písala ešte pred týždňom by som kľudne rozmýšľala o dovolenke tam
dnes nemáš veľmi na výber kde ísť na dovolenku, moslimov je všade habadej a nikdy nevieš, ktorý je radikálny a ktorý už je členom ISIS, aj ja viem predpovedať kde to buchne - predsa hocikde vo svete a určite sa moja veštba splní

mircalla
29. jún 2015

@katti77 toto sa moze stat vsade - ano toto sa moze stat vsade - aka je pravdepodobnost, ze sa toto stane v tunise a na orave ci chorvatsku? co na tom nechapes? nie je ta pravdepodobnost v tunise trochu vyssia? co myslis? uvazuj...ci je podla teba uplne rovnaka?

katti77
29. jún 2015

@mircalla na jednej strane ich chápem, tých dovolenkujúcich, oni tam nič nepočuli, tv nezapínajú, nešíri sa tam panika, po arabsky nevedia tak to tak nevnímajú ako mi tu doma, veď sami slováci čo tam boli poniektorí sa to dozvedeli len od príbuzných zo Slovenska
ale ak sa zamyslíš dáva to aj zmysel, prečo sa bavia, oni sa tam stále cítia bezpečne, ani všetci slováci nevyužili možnosť vrátiť sa špeciálom domov, prečo asi, si myslíš, že pre peniaze? je im tam dobre a necítia sa ohrození inak by tam neostali
to že ja smútok cítim a trápi ma to, nemôžem za to odsúdiť ľudí, ktorí sa tak nesprávajú ako by som čakala, tiež neviem prečo sa správajú tak ako sa správajú určite majú na to dôvod, že tam ostali

mircalla
29. jún 2015

@katti77 neodpovedala si mi na otazku - je ta pravdpodobost ozaj rovnaka? jednoducha otazka

zuzkanik
29. jún 2015

@kikina84 Môj názor je, že ja by som určite teraz do Tuniska nešla. Je to obrovské riziko. Stalo sa raz, môže sa aj druhý. Neviem, ako veľmi potrebujete k dovolenke horúčavu a more, ale dobre oddýchnuť sa dá aj na Slovensku. Som možno ovplyvnená tým, že mňa horúce destinácie vôbec nelákajú, ani more mi nechýba, radšej mám hory, ale aj tak som presvedčená, že ísť teraz dolu je hazard.

katti77
29. jún 2015

@mircalla jasné rovnaká nie je, o tom sa s tebou nehádam, ale to by si musela ostať len na SK lebo moslimovia nás zatiaľ majú hlboko v....
ale Španielsko, Francúzsko, Taliansko, Turecko, Rumunsko je to isté ako Tunisko a Egypt
Chorvátsko zase ja nemusím a nechodím tam kde sa mi nepáči aj keď pravdepodobnosť, že tam niečo buchne je menšia to máš pravdu
keby som mala povedať kde pôjdem na dovolenku tento rok a pozrieť sa z pohľadu toho kde je bezpečne tak idem na Liptovskú Maru a našu krajinu neopustím už nikdy
už bol atentát aj na Bali neviem v ktorom roku, a aj keby nebol poviem na rovinu nie je to dovolenka na ktorú mám každý rok
ty sa tu rozčuľuješ ale to je zbytočné, áno mohli byť ľudia opatrnejší ale už sa stalo a my by sme im mali pomôcť a nie im nadávať

babulka82
29. jún 2015

@zuzkanik k moru sa chodi aj zo zdr. hladiska ,more je zdrave a vela ludom pomaha na rozne choroby,Aj my chodime preto k moru ,nejak extremne horučavy nemam rada ale more ti nič nevynahradi.

katti77
29. jún 2015

@zuzkanik teraz by som nešla ani ja, to priznávam otvorene, ale pred týždňom v pohode, proste ja viem, že pre niekoho je to nepochopiteľné, ale ja som tam bola 11x poznám to tam a nikdy som sa tam necítila ohrozene, čo je na tom nepochopiteľné?

mircalla
29. jún 2015

@katti77 fajn - som rada, ze to aspon priznas, ze to riziko je tam vyssie.
myslim, ze tym mrtvym uz nepomozeme - a myslim, ze varovanim ludi, ktori tam chcu stale ist im pomozeme viac ako bagatelizovanym celej situcie
nemyslim si, ze spanielsko ci taliansko je to iste ako turecko ci egypt ani nahodou (i ked netvrdim, ze to je safe). niekto tu dal inak aj mapy najviac rizikovych krajin, a su niekde inde ako tunisko a egypt (par stran dozadu)

katti77
29. jún 2015

@mircalla priznám a dobrovoľne
vidíš a zase sa nezhodneme, podľa mňa Španielsko je na rade a Taliansko je tiež ohrozené
mapy - mapa pred útokom v Tunisku určite vyzerala inak ako teraz
toto nie je problém len v arabských štátoch ale to by ste museli aj vedieť čo sa vo svete deje, nie len nadávať na moslimov, áno teroristi sú moslimovia ale hlavne sú to členovia ISIS a v tom je rozdiel
nikdy nevieš kde taký magor je a kde zaútočí, veď oni útočia aj na mešity a to už úplne nechápem, ešte s nimi budú mať problémy aj moslimovia vlastne už majú

moni244
29. jún 2015

@mircalla keď tak tvrdíš, že sa to nemôže stať a ty vieš, koľko ľudí, arabov a podobne majú zfanatizovaných pre svoju vec v Európe? Pridali sa k nim študenti medicí z európskymi pasmi, nikdy nevieš, či toto nebola skúška, ako sa k tomu postaví Európa a čakajú na vhodný okamih

zeriempizzu
29. jún 2015

@mircalla vies co? Si trapna, ine ma nenapada.
ludia vo Vsetkych forach vo svete vyjadruju pozostalym uprimnu sustrast a opisuju sok z toho co sa stalo. Jedine ty a tebe podobne na SK fore sa spravate ako hyeny. Fuj! 😒

zeriempizzu
29. jún 2015

Cudujeme sa ze je vo svete tolko nenavisti s radikalizmu? Staci citat ten hnoj co ste tu niektore vyprodukovali. A vraj matky. Hanba.

aleka
29. jún 2015

@zeriempizzu ďakujem.konečne toto niekto napisal👍👍👍👍

mircalla
29. jún 2015

@zeriempizzu och joj - na primitivizmus nereagujem. najlepsie je to otocit a tie ktore maju trochu rozumu znosit pod ciernu zem za to, ze sa nejakym sposobom snazia varovat ludi, aby tam nechodili

@moni244 ja viem, vcera si si rychlo nieco precitala, predtym ti sem museli dat baby nejake info, lebo si nemala ani pojem, co sa vo svete deje....ty sama si povedala, ze by si dovolenku nerusila!!!

zuzkanik
29. jún 2015

@katti77 ja som nenapísala, že je niečo nepochopiteľné... iba som reagovala priamo na otvárací príspevok. Napísala som svoj názor, že si myslím, že je to v súčasnom stave riziko a že by som asi nešla a navrhla som autorke príspevku alternatívu. To je všetko.

@babulka82 viem, že ľudia chodia k moru aj zo zdravotných dôvodov. Len ja patrím možno k úzkej skupine, ktorých také dovolenky vôbec nelákajú. Jednoducho mám rada aktívny pohyb, hory, turistiku. Ležanie na pláži nie je pre mňa, unudila by som sa k smrti. Ale chápem ľudí, ktorí potrebujú práve takíto druh oddychu. Moja sestra chodí k moru aj dvakrát do roka. Každý sem iný. Ale aby som zostala pri téme, Tunisku by som teraz napriek všetkému povedala jednoznačné nie.

katti77
29. jún 2015

@zuzkanik však ja som ani o tebe nepísala, tie čo nadávajú niekomu do debilov a neviem čoho, nesúhlasia s poslaním vládneho špeciálu pre jeb.... ľudí o tých som písala
názor, že by si tam nešla je pochopiteľný a nevidím dôvod prečo by si ho nemohla vyjadriť, ale povedať to normálne a povedať to štýlom si je...tá že tam ideš je rozdiel, nehovorím teraz, že si sa tak vyjadrila ty

moni244
29. jún 2015

@mircalla nie nerušila a vieš prečo? presne ako povedal manžel, treba im vytvoriť podporu, netreba sa teraz otočiť Tunisku chrbtom a rušiť všetky dovolenky, lebo takto ISIS len vyhrá, docieli, čo chce a bude útočiť ďalej, to sa máme zľaknúť každého útoku? triasť sa? ukázať im, že vedia vyhrať?
A áno, pozrela som si večer na nete správy, mala som konečne čas, nikto mi nič nemusel písať

zeriempizzu
29. jún 2015

@mircalla najvacsi primitivizmus ukazujes ty, a to dlhodobo. Trochu sa spamataj.

abbey1
29. jún 2015

@libka1 Nehnevaj sa, ale verejne klameš. Ministerstvo nezverejnilo žiadnu výstrahu pre turistov necestovať do dovolenkových destinácií v tejto krajine. Buď klameš zámerne, alebo nechápeš. Neviem, a popravde je mi to jedno. Nemienim sa tu doťahovať. Ale kým niečo napíšeš, tak si to over a dolož to. To je všetko.