Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015
Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎
@linduska86 lenze na plazi take kamene, ktore by ho dezorientovali, nenajdes..a verim tomu ze to boli len sekundy, kym si ludia uvedomili ze co sa vobec deje
@mimi321 mal 23
@slniecko154 ano ano to mi je jasne..ako vravim su to len dohady.. je to proste tak.. tych ludi je mi luto.. nic s tym bohuzial nespravime
@linduska86 😀 dokonca... vsade pisu inak 😀 😀 😀 uz aj media maju chaos asi v tom 😀
@linduska86 uz neviem kde som sa docitala ze pri uteku nanho robotnici hadzali tehly a vrecia cementu ci co, bohuzial, to co spravil predtym, sa uz vratit nedalo..
@linduska86 vieš, to sú presne tie falošné "istoty", o ktorých ľudia veria, že ich ochránia. CK, delegát, amasáda a už dokonca aj plavčík, lebo pláž patrí k hotelu a nikto iný okrem hotelových hostí tam predsa nemá byť 😀 Úplne rozumiem tomu, že taký plavčík sa nepostaví s kameňom v ruke teroristovi s kalašnikovom.
@alaguema keby tam bola poriadna policia.. tak by to tak nevyzeralo..ako to vyzera. + plavcik - hlavne , ze si to na kameru stihli nahravat no koment..
@lucinocka to neboli jeho, ale srbi. ☹ lepotan zabil policajtov, lebo miestni policajti srbskej narodnosti mu pred rokmi zavrazdili jeho otca a pochovali ho v masovom hrobe... ☹ aj tak strasne, ale podla mna to neni teroristicky utok. Skor pomsta... Takych pribehov je tam strasne moc....Presne na neho som myslela, ked som hovorila, ze medzi srbmi a bosancami je vela nevyriesenych a nezacelenych ran, ktore nema nikto chut riesit. Az teraz sa navela navela, aj to len tak na pol huby a nepresvedcivo, ospraveldnil vučić za srebrenicu.
cela strielacka trvala 30min. to vazne trvalo policii tak dlho???? na tu plaz prisiel lodou a v slnecniku mal schovanu zbran ktoru by si ani plavcik nevsimol, On chodil po plazi a ludi sa pytal odkial su, strielal len do ludi zo zapadnej europy vid. 30 mrtvych z UK, francuz, nemec, ir.. Domaci zamestnanci vraj isli za nim a pytali sa preco striela turistov, tym kazal ist prec, on mal vytipovanych ludi, vosiel aj do lobby hotela kde tiez par postrielal (vacsina to boli starsi ludia co asi nevladali rychle reagovat behat, schovat sa) , potom do ulic kde nedaleko stavbari hadzali tehly, o jednu sa potkol a vtedy ho policajt strelil.
@isis234 my sme sa pred tyzdnom vratili so Sousse..dva dni po navrate sa to stalo..ja stale rozmyslam ako sa cudzi clovek dostal na plaz..my sme na hoteli mali stale sbskarov niekolkych a pobehovali tam stale,akonahle sa priblizil niekto cudzi k plazi hned ho vyhanali prec..respekt.kto nemal naramok hotela..Sa divim ze tam ten degeš mohol takto lezat na lehatku a nikto si nic nevsimol..a este bol aj tak obleceny v ciernom,proste uz na prvy pohlad by som vedela, ze to nieje dovolenkar a bol by mi podozrivy a aj ten naramok urcite nemal na ruke..teda neviem ci to tam tak ma kazdy hotel s tymi naramkami 😒
@kikina84 tiez som to prave citala ze tam robil animatora.. tak ak je toto pravda, potom je to odpoved na otazku, preco ho z plaze nevyhanala ochranka, ked sa tam predtym motal medzi ludmi a rozpraval sa s nimi..
@isis234 no a?? Nechápem čo vlastne chceš povedať. Kto mal chrániť tých ľudí? Hotelový personál? Plavčíci? Tí ľudia sa, žiaľ, ocitli v situácii, keď ich do príchodu polície nechránil nikto. A nikto okrem toho vraha, za tie životy ani nie je zodpovedný. Veď to je pointa, ktorú tu má zopár ľudí problém pochopiť. Ak ideš do rizikovej krajiny, musíš rátať s rizikom a nie s tým, že niekto ťa bude chrániť.
@slniecko154 no ak bol animator tak to chapem preco ho z plaze nevyhodili..aj u nas v hoteli sa animatori motali na plazi casto..hlavne ked sa isiel robit nejaky program a volali ludi,napr na nejaku tanecnu sou na plazi,alebo plazovy volejbal..a smiali sa a pokecavali v kuse s turistami..mne to prislo mile...mali ruzove tricka s napisom animation a vsetci vedeli ze sa aj o animatorov jedna..Pripadne boli hlavne na vecer poobliekaní v roznych kostýmoch ked robili detsku diskoteku alebo nejaku šou pre dospelych..Len je to haluz ze prave animator ku ktoremu mali ludia taku doveru,toto spravil,teraz uz chapem preco to nebolo nikomu podozrive 😒
@slniecko154 zdrogovany animator terorista dressed in black...idealny hotel
@kikina84 mne inak take pokecavanie s turistami pripada maximalne otravne....najma, ak si to vyslovene nezelaju....
no a tu sa dostávame k jadru veci, vraždil teda zrejme animátor, v múzeu zamestnanec cestovky....žiadny teroristi v hľadáčiku tajných služieb,ale obyčajní moslimovia....preto si myslím, že cestovať do moslimskej krajiny je zbytočne riskantné, čo som mimochodom napísala už v marci....
slováci mali tentoraz obrovské šťastie...
@amanda0405 lenze ten animator patril k dzihadistickej skupine, teda organizacii islamsky stat, a rovnako ako ti v muzeu, boli na vycviku tejto skupiny v lybii, takze az taki obycajni moslimovia to neboli, vsetko to bola dobe premyslena a organizovana vrazda

@isis234 a teraz sa zamysli, ako by preboha mohli plavcici konat proti nemu?? myslis ze tam plavcici chodia ozbrojeni voci pripadnym teroristom? co by asi tak zmohli? kupat v okoli hotela sa moze ktokolvek, tie plaze nie su ohradene plotmi aby sa hocikto nemohol prejst po plazi, resp sa kupat niekde blizko