icon

Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015

kikina84
23. mar 2015

https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/teroristicke-utoky-v-tunisku-treba-sa-bat-dovolenky-2015-2/

Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎

mcdog
29. jún 2015

@mircalla manzeloch a?Neznamena ze ich urazam alebo zatahujem do niecoho.Nebudte paranoidne a precitlivile.Sa chytate vsetkeho,aby ste mohli utocit.
Ale ked ideme k teme a k veci tak neviete ani prd.Sa naozaj necudujem,ze ste na smiech 😀

linduska86
29. jún 2015

@mircalla nechapem co tu ma potrebu stale nieco riesit.. 😀 akoze :D na smiech toto..

mcdog
29. jún 2015

@linduska86 keby si nebola ako papagaj a neopakovala po druhych,tak by som si mozno aj dal poradit....

Vsak pisem,ze ste na smiech

linduska86
29. jún 2015

@mcdog no hlavne , ze ty vies najvac 😀

mcdog
29. jún 2015

@linduska86 som napisal niekde?Ci?A kto je tu potom za hlupaka

mcdog
29. jún 2015

Nacas vas opustam.

linduska86
29. jún 2015

@mcdog mam vlastny nazor a je mi tjedno co si ty alebo ktokolvek o nom mysli , viem si ho vyargumentovat a nepotrebujem tvoje infantilne keci a mudrosti vobec.. si mi tak ukradnuty ako cely Tunis , tocis tu o tom istom - tocis tu o sebe.. keci keci.. bla bla dristy.. od veci.. uplne som sa stratila.. nepotrebujem ti radit, mas vlastnu hlavu a rozum tak ho aj pouzivaj..

mircalla
29. jún 2015

@mcdog to ze som na smiech takemu muzovi snov ako si ty ma akosi netrapi

sorciera24
29. jún 2015

@mcdog Mallorca, Kalabria, Sardinia, Korzika, Kanarske, Bulharsko, (CYprus)...su krajiny, kde by som bola s detmi ochotna s mm cestovat...... pre nas su akesi civilizovanejsie nez ine...proste do Tuniska, Egyptu ci Turecka sa uz zo spominanych dovodov nechystame a nikdy nechystali..... (aj ked my moc letecky nie...radsej autickom.....)......ale vybrat sa da, ekd sa chce...ale ked sa nechce.....u nas arabske krajiny v ziadnom pripade, mame na to svoj nazor, kt. sa nam len potvrdzuje....ale je to kazdeho vec, proti gustu, zaiden disputat.... 🙂
tento rok dovolenkujeme na Slovensku a zatial vidim, ze aj dobre🙂

alaguema
29. jún 2015

@mcdog mne je srdečne jedno, kam ty poletíš s tvojimi deťmi, ver mi. Možnosti ti nedám žiadne. Načo? Ty nechceš cestovať. Nechceš lietať dlho, nechceš lietať ďaleko, necheš lietať z iného mesta, než je BA. Tak choď do Podhájskej, aj tam je more 😀 a nemusíš sa báť, že sa stratíš v pražskom metre 😎

katti77
29. jún 2015

@mcdog nemáš šancu, pustili sa do teba
už si zistil aký si sedliak, ze lietas len do Tunisia, co ešte od nich chceš? Nemá to zmysel, keď ta niekto nechce chápať len ta urážať dôvod si nájde. Kašli na ne.

maciatkolulu
29. jún 2015

@mcdog nic v zlom, ale treba si trochu zlepsit zaklady slovenskej gramatiky.

mcdog
29. jún 2015

@maciatkolulu na teba som tu cely den cakal 😀

rainee
29. jún 2015

Akoze fajne nahradne destinacie ste tu napisali, uplne s vyberom suhlasim, akurat cenovo je to uuuplne niekde inde, co si maloktora rodina s detmi moze dovolit...

abbey1
29. jún 2015

@linduska86 Ach. Zasa sa nechapeme. Dotyčná dáma písala, že tam ľudia cestovali napriek upozorneniu ministerstva. Poukázala som len, že nepíše pravdu. Svoj zdravý rozum spomínať nemusíš. Už sa tu prezentoval dosť. Snáď už teraz chápeš.

adinam
29. jún 2015

asi najvyšší čas zamknúť túto tému 😕 Na slovensku je to tak-poniektoré tu už fakt urážate iné kultúry.Zabúdate nato,že aj v Tunisku žijú aj obyčajní ľudia-slušní,pracovití,aj vzdelaní.Svet nie je len čierno-biely.Buďme trošku empatickí voči iným národom.Ľudia sú len dobrí a zlí,bez rozdielu vyznania viery,či farby pleti.
Takisto chodím rada do Tuniska na dovolenky a nehanbím sa zato.A vôbec nie na lacné dovolenky,ale do kvalitných rezortov,kde nie sú žiadni otravní predavači,ani drzí personál očakávajúci len bakšiš.Samozrejme,že je tam kopec lacných hotelov,za lákavé ceny pre slováka...A hlavne-najprv si prečítam niečo o krajine,kam plánujem vycestovať a potom kúpim.Ak nie ste stotožnení s tým,že idete do chudobnej africkej krajiny,tak zbytočne vyhodíte svoje ťažko zarobené peniaze a potom odsúdite nielen tú krajinu,ale aj všetkých čo tam chodia.
Momentálna situácia je žiaľ veľmi vážna,ani ja sa neplánujem už vrátiť/zatiaľ/,ale som rada,že sme spoznali,videli krásne miesta,inú kultúru.O to viacej si vážim,čo máme my a mám celkom iný pohľad na životné hodnoty.Želám Vám debatu na slušnej úrovni 😉

slniecko154
29. jún 2015

@adinam konecne jeden slusny a triezvy pohlad na celu situaciu, uplne so vsetkym suhlasim a dufam, ze sa poniektori diskutujuci uvedomia ze nie je vsetko tak ako si len oni myslia.. po tych poslednych stranach tejto diskusie je najvyssi cas ju fakt zamknut

mircalla
29. jún 2015

@adinam ti otravni predavaci nie su v hoteloch,len vsade kam sa pohnes mimo hotela...pri 2 fakultakoch na nas cihali uplne vsade,pri prechadzke tiez.....to len na okraj...moja skusenost...pri pocte asi 30 denne uz dochadza trpezlivost....niezeby to bolo dolezite. Nepatrime medzi turistov hotel-bazen-plaz ale snazime sa aj daco vidiet

sorciera24
29. jún 2015

@rainee presne tak......je to drahsie, lebo taka Mallorca sa s Tunisom neda porovnat.....ani mi si ich nemozeme dovolit.....ale preto nepojdem do Tuniska ci Egyptu, aby som sa pochvalila, ze som bola letecky?....ze waaau......nieee, vyhovuje nam osobne Taliansko🙂 ale nebudem sa tvarit, ze mam na letecku dovolenku, ekd na nu nemam, na ukor kvality...napr.

alaguema
29. jún 2015

@adinam návšteva každej krajiny vie človeka obohatiť. Ja spomínam v dobrom na Maroko. Čo sa týka prírodných krás, je to jedna z krajín, ktorá ma očarila. Nevšimla som si, či tu niekto odsudzoval tunisanov. Ja určite nie. Ani Tunisko ako také. To by mi ani nenapadlo. Nikdy som tam nebola, ale nemám pochopenie pre kritiku pomerov krajiny, kam človek ide na návštevu. Mnoho ľudí kritizuje Indiu, podľa mňa je nádherná a aj napriek neprehliadnuteľnej špine a neporiadku. Ale táto téma je niekde inde. Vystavovať svoju rodinu riziku len preto, že chcem lacnú all incl. dovolenku letecky z BA, je proste na hlavu.

linduska86
29. jún 2015

@slniecko154 nikto tu neosudzuje tunisanov - si precitaj celu diskusiu a pak nieco pis.. a suď alebo vyvodzuj zavery. lebo vytrhnut nieco z kontextu a neprecitat si to vie kazdy. kazda.. opakujem sa a poviem to posledny krart. je to moj nazor - nesla by som tam teraz ani keby za 5 eur ci do najdrahsieho rezortu - amen
@adinam nikto tu inu kulturu neuraza - debatovali sme o IS - o tom ako preco zaco naco.. takze fakt nechapem kto tu sudi koho..
@abbey1 amen

slniecko154
29. jún 2015

@linduska86 precitala som vsetko od prvej do poslednej strany, celych 26 stran, ako som tu uz dnes raz spomenula ze to sledujem od zaciatku celu diskusiu, takze viem velmi dobre co som napisala a za tym si stojim, takze bud to respektuj alebo nie ale nemaj stale len nutkanie mat ku vsetkemu posledne slovo

linduska86
29. jún 2015

@slniecko154 oukej 😀

zirafkasaska
29. jún 2015

@alaguema kde som prosim ta napisala, ze som bola vyklepana z toho, ze nam delegat nedvihal telefon? stojim nohami pevne na zemi a to aj vdaka skusenostiam a situaciam, ktore sa mi uz v zivote stali. a nemala som ani ziadne hrozne pocity, proste sa to stalo a my sme sa s tou situaciou vysporiadali a bezpecne dostali domov. to je tak vsetko co som tym svojim komentarom chcela napisat.
myslis, ze sa niekto postara o tych, co budu v Turecku v najblizsom case a znovu dojde ku krachu cestovky? (ale to je o niecom inom...)

cukroska
29. jún 2015

@mcdog moj clovek ..pises mi z duse 😀 😉

lucinocka
29. jún 2015

@tomiholjubavi ja by som si nebola taka ista tou bosnou:D nevidela si v TV ked ten lipotan vystrielal policajtov v mene alaha? a to svojich...myslim, ze staci jeden, co ma na chorvatsko tazke srdce a dojde si v mene alaha vybit nervy...len my dole sme ku nim najbliszie 😖

isis234
29. jún 2015

kamarát mi preposlal video, toho 34 r. chalan na pláži, polícia ho potom zastrelila, ale... v prvom rade,... plavčíci boli kde? ved sa nemôže kupať v okolí hotela nik okrem tých, čo bývajú v hoteli a ked videli že má zbran, mali konať proti nemu!!!

maciatkolulu
29. jún 2015

@mcdog prepac, ale gramatika a sposob vyjadrovania velmi vela vypoveda o cloveku.... prijemny vecer

alaguema
29. jún 2015

@isis234 ako prosím ťa mali konať plavčíci len v plavkách proti ozbrojenému mužovi?? Ja niekedy fakt žasnem, čo to ľudia majú za predstavy...

linduska86
29. jún 2015

@alaguema kamarat je profi vojak a vravel, ze pokial by do neho len hadzali kamene - tak by bol dezorientovany natolko zeby nestrielal. - ale to su len dohady.. tym ludom to zivot nevrati.. :(