icon

Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015

kikina84
23. mar 2015

https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/teroristicke-utoky-v-tunisku-treba-sa-bat-dovolenky-2015-2/

Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎

libka1
26. jún 2015

@blackcrystal a v ktorych krajinach ste takto boli?

libka1
26. jún 2015

inac baby ja pochopim ze tie co uz su tam na vyber nemaju, ale vycestovat by som uz nevycestovala na mieste tych ktorych dovolenka este len caka... ja by som si taku dovolenku nedokazala uzit...

blackcrystal
26. jún 2015

@libka1 my uz v poslednej dobe tak vsade chodievame. Lacne boli napr.: UAE, Spanielsko, Maroko, Taliansko, Sri Lanka, Maldivy atd. Vyjde ta to tolko ako 5*hotel v Chorvatsku a je to zazitok. Vzdy ideme s malymi detmi a nikdy sme nemali ziaden problem. Asi najlepsia dovolenka bola v Dubaji (konkretne hotel Atlantis). Ako tip ti dam, ze nikdy nekupuj letenku cez ineho distributora, vzdy pozeraj priamo cez letecke spolocnosti, takisto aj hotely, usetris tak stovky eur.

lenka110611
26. jún 2015

Ženy ja vás niektoré nechápem... kvôli zálohám a first minute a neviem ešte akým výhodným ponukám aj tak vycestujete do krajiny kde vás aj vašu rodinu môžu zabiť... len aby ste neprišli o pár stovák... sorry nechápem...

lucinkaboz
26. jún 2015

@libka1 prečo by som bola mimo, lebo vam to vyšlo,tak muselo všetkým?

lucinkaboz
26. jún 2015

@libka1 nie nemyslim si, moslimovia maju averziu na krestanov, ovela vačšiu ako slováci na slovákov, tam to de všetko cez prachy

sardinka32
26. jún 2015

@tenerifka Vsak toto, este budeme radi, ze na SVK je taka bieda, ze tu ani ti utecenci nechcu zostat a tisnu sa viac na zapad...je mi to scasti aj smiesne 😅 , ale celkovo je to smutne a desive zaroven, co sa deje momentalne v EU a vo svete. Ktovie, co caka nase deti?! Inak, som rada, ze sme s manzelom stihli pred dvoma rokmi Egypt, velmi som chcela vidiet pyramidy, sfingu...teraz a ani tak skoro v buducnosti by som sa tam neodvazila ani páchnut....to iste Turecko...tam sme sa chystali buduci rok, no tak ale asi budeme radsej doma na terase sediet.

dynnora
26. jún 2015

@wicka5 V Čiernej Hore som bola 2x , konkrétne v Budve a môžem len a len odporučiť 🙂 . More čisté, odporúčam pláž Mogren. Večer to tam žije, promenáda je plná ľudí, mnoho stánkov, žije to tam 🙂 . Určite vyskúšať plavbu loďkou, sú tam tzv. taxi boat 🙂 . Bola som aj vo vedľajšom mestečku Bečiči v aquaparku, tiež odporúčam 🙂 . A tiež tam je ostrov Hawai (Svätý Nikolaj) - loďkou za 3 eurá a môžete sa tam kúpať, je tam veľmi čistá voda 🙂 . Takže ja určite odporúčam.

libka1
27. jún 2015

@lucinkaboz bola si v turecku? Mam pocit ze nie... Ak vyberies dobry hotel tam ti nehrozia ziadne hnacky. Myslim ze vzorka 4 ludi vratane malych deti od 1 roka co tam stravila 4 x 15 dni je uz celkom slusny ukazovatel. Vsade ide vsetko cez prachy, ak si naivne myslis ze v Chorvatsku, Tatralandii alebo Taliansku sa casnik usmieva na teba preto lebo si mu duchom taka blizka tak sa zobud zo svojho sna 😀 Si prenho chodiaca penazenka... Ano, moslim a krestan su si vzdialenejsi, to mi je jasne, ale tiez moslimov hadzat do jedneho vreca je sprostost.

wicka5
27. jún 2015

@dynnora ahoj, a ako ste tam išli? ak autom, aku trasu odporucas - dík 🙂

adka12
27. jún 2015

Tak pre mna urcite nie ziadny Tunis, Egypt, Turecko a tak isto kvoli utecencom Taliansko a Grecko. Tento rok ostavame na Slovensku a pojdeme na hory. Ja sa mam prilis rada nato, aby som seba a svoje deti vystavila takemu nebezpecentvu, ktore momentalne prekvita v Europe. Tento rok sme zrusili dovolenku v Turecku a nelutujem to ked som videla, co sa vcera dialo vcera v Tunisku. Kazdy rok niekam chodime aj viac krat do roka ale vela ludi = vysoke riziko. Cize velke hotelove komplexy, letiska atd.... Zlate nase chudobne Slovensko 😀 Sem nepridu ani teroristi ani utecenci 😀

fra
27. jún 2015

@vintage_lady na Malorke sme boli pred 4 rokmi na vychodnom pobreží, väčšie ticho som ešte na dovolenke nezažila, absolutne žiadne party a chlast, našli sme aj skoro ľudoprázdne pláže, cesty a pamiatky, teplá voda, všade pohodička, čistota, a všetko zorganizované na jednotku- Nemeckí turisti ich naučili.... predsa len je to dosť veľký ostrov takže si najdeš to čo potrebuješ, nedá sa takto komlexne prehlásiť za nejaký Partystan 😉

fifik
27. jún 2015

Moja mama je práve teraz tam...asi 8 km od útokov. Volala som jej, ako sa majú, a ona sa pýtala, že čo sa to tam deje. Nič nevedeli, sledovali to v telke ale ničomu nerozumeli... Info mali od nás... Čakám každú chvíľu, či pre nich ide ten špeciál... v utork sa mali vrátiť.

sasa1310
27. jún 2015

ja lne nerozumiem tomu, že dobre každý vedel, že Tunis je jednoducho momentálne posledné obdobie rizikovou krajinou a vždy sa nájdu jedinci, ktorí radšej za vidinou ušetrenia peňazí tam sadnú na lietadlo a idú dovolenkovať. A potom my im máme zaplatiť vládny špeciál....

sasa1310
27. jún 2015

ja len nerozumiem tomu, že dobre každý vedel, že Tunis je jednoducho momentálne posledné obdobie rizikovou krajinou a vždy sa nájdu jedinci, ktorí radšej za vidinou ušetrenia peňazí tam sadnú na lietadlo a idú dovolenkovať. A potom my im máme zaplatiť vládny špeciál....

sasa1310
27. jún 2015

@adka12 Hm,,,, kvôli utečencom Grécko... Oni sú tam len na jednom mieste a Grécko je veľké a má nespočetne veľa ostrovov. Oni na ostrov nejdu, čiže tam nie je žiadny. My sme sa pred pár dňami odtiaľ vrátili a poviem ti, že ani jedného som nevidela. Domáci milí a absolutne žiadny problém ani s bankomatmi ani niečím. Netreba zasa kukať len najhoršie scénare.
Ja zasa na Slovensko nejdem na dovolenku ani keby mi zaplatili. Už len kvôli našim službám a ich cenám, ktoré sú nadnesené a služby len v plienkach

katti77
27. jún 2015

@sasa1310 toto ta na tom všetkom trápi najviac, vládny špeciál? Smutné.

sasa1310
27. jún 2015

@katti77 si nepochopila, ale nevadí. Smutné je, že niekto takto riskuje svoj život a ešte si za to zaplatí. Je plno krásnych destinácií bez takéhoto rizika

katti77
27. jún 2015

@sasa1310 v dnešnej dobe je riziko všade, nikde nie si v bezpečí. Tak by sme mali sedieť doma. Mne sa nepáči aj to, že píšeš, že pre peniaze chodia do tuniska. Ja som tam chodila preto, lebo tú krajinu milujem. Samozrejme, už tam nepôjdem ale tak isto už asi nepôjdem nikam. Je mi zle z toho čo sa deje vo svete.

sasa1310
27. jún 2015

@katti77 riziko je aj byť doma....ale tuto to všetci vedeli. Bola to len otázka času a miesta..že kde a kedy

romikka
27. jún 2015

@sasa1310 vládny špeciál musí lietať do roka niekoľko letov tak či tak... má presne nastavené koľko musí lietať a keď nie je "príležitosť" cestujú s ním papaláši, len aby sa lietadlo vyviezlo... pritom ja som rada, že práve dnes do Tuniska letí.
Svokra mi ním dnes letí domov a aj keď ju nemám v láske a neschvaľujem, že leteli do Tuniska, tak aj tak sme sa o ňu báli.. kým sa nám podarilo s ňou skontaktovať. Boli len pár metrov od toho masakru a manžel by to nezvládol... čakáme bábatko a ja chcem nech má aspoň akú takú babičku, než žiadnu. Dúfam, že sa poučila a že už nehne zadkom do takých krajín bo jej asi roztrhám letenky.

sasa1310
27. jún 2015

@romikka veď áno, buďte radi, že to dobre dopadlo pre Slovákov. Tipujem, že do konca roka bude niečo ešte aj v Egypte....Európe sa vyhrážali ešte začiatkom roka zaplavením utečencami a máme to tu..

zirafkasaska
27. jún 2015

@sasa1310 a kde sa este nieco zomelie do konca roka? iba v Egypte? a ktory hotel si vyberu? tiez budu po turistoch palit na plazi alebo to rozbalia priamo v hotelovej restauracii pri veceri? alebo zeby rovno na letisku? co ak bude mat nejaky problem uz pilot v lietadle a napali to do nejakej hory? myslim, ze ani jednu z veci nedokazem ovplyvnit, takze asi nad tym budem rozmyslat az v okamihu, ked sa mi to stane. my odlietame buducu sobotu do Hurghady, tak dufam, ze si nevyberu nas hotel a v poriadku sa vratime.

zirafkasaska
27. jún 2015

myslim, ze je smutne, co sa vo svete deje a kam to vsetko speje. v pondelok sa v Nigerii odpalili 2 samovrazedne teenagerky, vcera v Tunisku zabijal vraj student, pred tyzdnom ci dvoma zabijal nejaky 20-rocny american v skole - co z toho je normalne? podla mna ani jedna z veci a je strasne, ze sa to deje

lucinocka
27. jún 2015

situacia je smutna, ale nejak to vsetko smeruju k proroctvam od Sybily, ze v tretej svetovej moslimi ovladnu svet...myslim, ze tieto scenare su uz davno rozplanovane, my nemozme urobit nic, len cakat a snazit sa sebe zachranit zadok...nic ine..

zuzana76
27. jún 2015

@zirafkasaska a preco tam idete? naco provokovat? ved su aj ine destinacie, ja sa cudujem, ze ludia teraz idu dobrovolne do takýchto destinacii, vies mi dat nejaky rozumny argument, preco prave tam? pre mna je to jasna provokacia

zuzana76
27. jún 2015

ja si tiez myslim, ze je to cisto o cenách a usetreni

https://www.kartago.sk/ zajazdy do týchto krajin su najlacnejsie, alebo teda lacne, tiez mi to rozum neberie, ze sa tam niekto hrnie
@sasa1310
@lenka110611

stanulienkat
27. jún 2015

@lucinocka super alibisticky postoj. My nic nemozme robit,len cakat,lebo nejaka Sybila povedala. Potom to na svete tak vyzera. Kazdy len caka .

lucinocka
27. jún 2015

@stanulienkat a co mozme my urobit? zacnem drzat protestnu hladovku? alebo pozbieram ludi z ulice a ideme protestovat? podla mna ani slovenski politici nemaju ziadnu moc nieco zmenit...jednak im vsetko diktuje EU a jednak nas vsetkych drzi v sachu Amerika

stanulienkat
27. jún 2015

@katti77 no ano,vladny special trapi viac ludi,lebo to platime z nasich penazi a dani. Nechapem ako tlupa idiotov ide do destinacii,kde uz aj ministerstvo zahranicnych veci vystriha ludi,aby tam nechodili. Ja by som tam tych debilov nechala. Teraz boli utoky v Tunise,cestovky rusia zajazdy. To znamena,ze tieto destinacie zlacneju a blbi slovaci rychlo kupia. No nechod tam za tie prachy,ked sa to oplati. Najlepsie aj s dvoma detmi,nech je vzruso,ved,co sa NAM moze stat?😉