Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015
Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎
@lucinocka My sme sucastou EU,tak nejake slovo mame a keby neboli posrati aj ostatni Eu plitici,tak by sme utecencov lifrovali domov,do riti odkial su. A cim nas USA drzi v sachu preboha. Ty si tiez rusofil? A ano,ked sa deje noeco zle a nepravne,treba ist do ulic strajkovat. Len na to treba mat gule a nie doma pred telkou nadavat na zlych americanov.
@zirafkasaska je to provokacia toho, ze sa vam moze nieco stat, je tam urcite vyssie percento moznosti teroristického utoku ako v stabilnejsej krajine, ja nad takýmito statmi ani neuvazujem a ani nahodou sa tam nechystam stravit dovolenku ako mnoho iných ludi, vies ako sa vravi - kto chcem kam, pomozme mu tam. Vidis, ja som chvalabohu vybuch a teroristicky utok nezazila ani nebola v blizkosti, to neznamena, ze sa to nemoze stat aj na Slovensku, ale urcite je vyssia pravdepodobnost Tunisko, Egypt
@blackcrystal my tiez cestujeme len spôsobom, ze si sami vyhladame aj hotel , aj lety, ziadna cestovka a potom sa nam ani nemoze stat, ze by cestovka skrachovala
@stanulienkat ja si nemyslim, ze nazyvat ludi, co tam idu, tlupou idiotov je spravne. Doteraz sa v takomto rozsahu na letoviska neutocilo, zajazdy do tuniska boli lacne aj kedysi, nielen teraz.
@zeleny_cajik vidis, toto si pisala v marci a uz je to tu, ale ludia su nepoucitelni
Dámy, ktoré máte pocit, že musíte prispieť na vládny špeciál, kľudne si vypočítajte svoj finančný podieľ na jeho dnešnom lete a pošlite mi do Ip číslo vašeho účtu. Kľudne vám tu sumu zašlem, i keď ním dnes nepoletíme. A do budúcna vám prajem, aby nikdy nemusel viesť domov vás či vašich príbuzných.
@stanulienkat tlupa idiotov, debili ???? Je mi z teba zle a chce sa mi grcat. Asi chodis na Bali a všetci sú pod tvoju úroveň. Viac prosím na mňa nereaguje z bezcitnym človekom sa niet o čom baviť.
@abbey1 moze, ja som pisala, ze aj na Slovensku sa moze stat kde co, ale je vyssia pravdepodobnost v spomínaných krajinach, napr ja mam na zozname krajin , ktore by som velmi chcela precestovat Turecko / uz som tam bola/ , ale chcela by som ho precestovat a navstivit mnohe kulturne pamiatky, prirodne pamiatky, ale proste teraz nie, dufam, ze raz sa politicka situacia ukludni
Zaujimava debata, ale podla mna niektore zbytocne sudite,,,stat sa to moze kdekolvek,,ja som bola aj v Egypte, ale este v dobe, kedy nehrozili ziadne utoky,,,po pravde sa mi tam moc nepacilo, hlavne mentalita ludi...minuly a predminuly rok sme boli v Tunise, pocit z ludi a z krajiny bol ovela lepsi ako z Egypta..Toto je velka rana pre Tunis, lebo sa prezentuju ako policajny stat, delegati tvrdia, ze kazdy 5ty obyvatel,je policajt.. su na kazdom kroku, ci uz na plazach, alebo v mestach, pri hoteloch, v hoteloch. Ludia tam nie su zli, krajina je krasna, more nadherne, je to ina mentalita, ako ta nasa, ale preco ich musíme takto sudit? a sudit ludi, ktori sa tam vyberu na dovolenku? Ja osobne som si povedala minuly rok, ze sme v Tunise boli posledny krat, ale dovod bol iny ako mozne utoky. ale tej krajine a tym ludom to neprajem...ale povedzme si uprimne, kam by ste teraz s úprimným kludom sli?? niekto si moze povedat, vsak ani po Petrzalke sa nemozete prejst v bezpeci, vid vycinanie toho sialenca,,v Cesku? idete na obed a bum, niekolko mrtvych? v Spanielsku, co sa udialo pred par rokmi na zeleznicnej stanici, Francuzsko, tragedie a sialenci nie su len v Egypte a v Tunise, ale su aj u nas v Europe..aj ked vacsia pravdepodobnost je prave v týchto krajinach,,,ako povedal tusim cesky prezident, nie kazdy moslim je terorista, ale kazdy terorista bol moslim..ja si myslim, ze kazda mame svoje rodiny, ktore milujem a nikto z nas by svoju rodinu vedome neohrozil, preto je na kazdeho slobodnom rozhodnuti, do akej krajiny vycestuje...ja sa desim jednej veci, do akého sveta som porodila svoje dieta a ked bude dospely, co bude zazivat, lebo povedze si uprimne, dnesna doba vedie do peknej prdeli...pomaly sa ludia zacnu po uliciach zabijat aj za kusok chleba,,, zial doba je zla, a nemaju to len Arabi,,uz to mame aj v Europe, len to nie je take atraktivne pre media...je leto, zelam vsetkym stastny vyber pri destináciách, a hlavne stastlive navraty v zdravi
@stanulienkat nehnevaj sa, ale stazovat sa na to, ze sa pouzije vladny special pre tiristov je uplne scestne. Napriek tomu, ze som sama baby v marci v tejto diskusii odhovarala od Tuniska, necitim ziadnu satisfakciu, ze "som mala pravdu". Je mi to hrozne luto, je mi luto obeti aj tych, ktori tam su teraz v strachu a neistote. Som rada, ze zatial neboli potvrdene obete utoku zo Slovenska a pripada mi uplne prirodzene, ze im pojde na pomoc letecky special z nasich a aj ich dani, protestujme proti rozkradaniu statnej kasy, v skorumpovanom verejnom obstaravani lietaju ale ze uplne ine cifry.
@katti77 to nie je o bezcitnosti,ale o zdravom rozume a usudku. Aj ja som chcela navstivit Egypt,Tunis. No ak vidim aka tam je situacia,tak sa tam nepotrepem,len zato,ze tam zlacneli dovolenky. A s Bali to nema nic spolocne ani s mojou urovnou.
Urcite by som nikam na.vasom mieste nesla. ani do tuniska ani do ziadnych arabskych nedemokrarickychstatov. sledujete vobec ako sa sprava policia a zachranari v tychto statoch? Ved je to tragikomedia. Namiesto organizovaneho zasahu po teroristickom utoku vladne v danom mieste chaos, panika, nevedia co skor. Kto moze seba a hlavne svoje vlastne deti vystavit riziku a ist na "dovolenku " do miesta kde na plazi hrozi ze tam niekto vtrhne a vystriela zas nejaku tridsiatku ludi a par stovak zrani ? Zda sa mi, ze niekedy ludia jednoducho nerozmyslaju. A vobec,ako to pre niekoho moze byt dovolenka a oddych ? V state, v ktorom nie su jasne zakony, pravidla a arabska policia sa clovek, ked sa nieco deje, nevyzna a nemoze na nich spolahnut.
@zeleny_cajik mas pravdu, ale ako vidis, su dalsi záujemcovia, ktorym nevadi ani takato situacia
@zuzana76 a vies kolko slovakov zije /pracuje /dovolenkuje v iraku, irane, turecku, tunisku, egypte a pod? Normalni ludia ani nechapu, ze tam bezi normalny zivot, ludia si uzivaju a vobec nikto sa na slovensku nad tym ani nepozastavuje, ze je to normalne ist /cestovat tam (robia to totiz aj miliony ludi inych narodnosti a aj sa v poriadku vracaju z takychto destinacii )....
Ak mas ty strach tam ist, v pohode, ale preco uz zle hovorit o tych, ktori sa na to daju (pretoze rizika maju davno viac zhodnotene ako ty,ktora apriori take krajiny odmieta..)
@vevesh ludia , ktori sa chystaju niekam na dovolenku nemaju zhodnotene rizika, pochybujem, ze niekto rozmysla takto, vacsina tam ide, ze sak co mne sa nic nestane, to len telka, novinari nafukuju , moj muz pracoval v Turecku aj Irane, aj Cine aj v Indii, som rada, ze pracu vymenil a teraz cestuje sice po Europe, kde sa tuiez moze nieco stat, ale urcite vyssia pravdepodobnost je v spomínaných krajinach
@zuzana76 nie, nie je - to len media nafukuju... Pretoze vystrielanych 20 turistov v tunisku nejakym pometencom je atraktivnejsie ako 15 prepadov ukoncenych smrtou, ci ludi zabitych pri autonehode - Skus si porovnat dennu nasilnu umrtnost na obyvatela a uvidis, ze sanca zomriet "cudzou rukou " je rovnaka ci pojdes do tuniska, talianska alebo iranu na dovolenku
@vintage_lady Z Viedne mozes letiet napr do Splitu; za hodku a 10 min si tam, min. rok bol takto manzel za nami.
@zuzana76 no to uz naozaj nechapem ☹
Nechcela som sa ani zapajat, kedze sa to tyka nasej rodiny najhorsim moznym sposobom, ale je mi normalne smutno ake viete byt niektore nenavistne. Ste matky preboha, ako si vobec mozete dovolit nazvat obycajnych ludi ako ste aj vy, ktori si isli uzit dovolenku, tlupou idiotov a podobne? Fakt sa mi niekedy rozum zastavuje.
A zase raz sa ukazalo to stare "po bitke je kazdy general". Tunisko ci Egypt si mozete nazvat rizikovymi krajinami alebo ako len chcete, ale pobyt na hotelovej plazi teda za rizikovy povazovany nebol, ziadnou ambasadou ani tuniskou vladou. Je naivne mysliet si, ze toto sa mohlo stat len v takej a takej krajine. Myslite, ze keby chceli, nedostanu sa do Spanielska, Talianska ci hocikam inam? Velmi zaujimave, kolko odbornicok na narodnu bezpecnost tu je, mozete sa pokojne informovat o volnych poziciach na velvyslanectvach, som si ista, ze by vsade uvitali ludi, ktori taketo situacie vedia predvidat tak dobre ako vy.
No nic, naozaj prajem vsetkym aby si nikdy nemuseli zazit, ze sa z pokojnej dovolenky vratia bez manzela, otca alebo kohokolvek ineho.

@zuzana76 nerozumiem koho a najma cim provokujem tym, ze som si vybrala Egypt? Egyptanov a tym, ze svoje peniaze som sa rozhodla minut prave v ich krajine a oni tak maju moznost pracovat, kedze najvacsiu cast ich HDP tvoria prave prijmy z cestovneho ruchu? alebo ze tam budem v plavkach? mozes mi prosim vysvetlit koho a najma cim provokujem? maju krasne more, uzasnu historiu a pamiatky, ponukaju sluzby za prijatelnu cenu.
boli sme v Egypte v case, ked zautocili na Hilton, polhodinu predtym ako sa to stalo sme stali priamo pri hoteli. myslis, ze sme vedeli co sa stalo? poculi sme vybuch, a to bolo asi tak vsetko. dozvedeli sme sa to az nasledujuci den, ked sa rozhodovalo o tom, ze po nas do Taby poleti vladny special. keby v rovnakom hoteli neboli redaktori z Markizy, asi by to u nas nebolo ani v spravach.
v roku 2010 sme boli v Turecku, asi treti den dovolenky skrachovala cestovka. myslis, ze sa o nas niekto postaral? na nasej ambasade, na ktoru sme sa obratili v strachu a v absolutnom strese nam povedali, aby sme nerobili hanbu Slovensku. neporadili nam, co mame urobit a na koho sa obratit, iba aby sme nerobili hanbu.
myslis, ze ked pojdeme na Bali, nerozbali to zase nejaky psychopat tam? alebo do Francuzska? do Grecka?
koho provokovali ti turisti leziaci na plazi? a preco ich provokovali aj vlastni tunisania, kedze medzi obetami su aj domaci obyvatelia? (koho provokovali ludia pracujuci vo dvojickach, ktorych tam zahucalo niekolko tisic v jednom okamihu? nejaku pomatenu moslimsku hlavu?) tak ako som pisala, nikde to uz nie je bezpecne a lepsie to uz nebude. tak preco si to neuzit do poslednej chvile (teraz nezosmiesnujem, ani nie som ironicka - som jednoducho realista a aj napriek tomu, ze sa to moze zdat ako provokacia z mojej strany, mam rada svoj zivot rovnako ako aj zivoty svojich deti)