Tips na bezbečnú dovolenku pre ženu bez doprovodu
Tip na dovolenku pre ženu(bez doprovodu)
Ahojte, zvažujem, že by som išla sama na dovču, na konci augusta a prelome septembra. Kam by ste mi odporúčali ísť, aj v rámci bezpečnosti? Na čo si dať pozor? Neláka ma Egypt ani žiadna africká krajina. Išla by som letecky. Bola z vás niektorá na dovolenke sama? Privítam odporúčania a tipy. Ďakujem.
More ci poznavacka?
@janinah more urcite. Pri mori som bola naposledy v roku 2007.
Taliansko, Sicilia, Sardinia, Bari...Korfu, Ateny, Barcelona....Gdansk to su moje topky
Taliansko, Sicilia, Sardinia, Bari...Korfu, Ateny, Barcelona....Gdansk to su moje topky
@klementinka58 myslela som aj nejake konkretne miesto, letovisko, komplex, kde je bezne, ze je zena sama a je tam bezpecie. Ateny ma nelakaju a popravde ani Barcelona nie. Na Sicilii som bola, ale iba 4 dni, vela som tam toho nevidela.
Kanary, Mallorca, Malta, Madeira
Kanary, Mallorca, Malta, Madeira
@viestta vieme konkretne miesto? Gran Canaria? Okolie Maspalomas? Puerto Rico? Konkrétny complex vies poradit?
Sardínia Alghero. Letisko je rovno v meste, mesto je super aj nakupis, aj polenosis na plazi. Nikto nebude riešiť, ze ci si sama alebo nie. My sme mali apatarmany na plazi, takze hotel ti neoporucim. Ale cez booking urcite najdes. Uz som tam poslala kopec ludi a vsetkym sa pacilo. Nemusis riesit ďaleké cestovanie od letiska, co je za mna vzdy velka vyhoda.
Presne neporadim, ale ak by som sla vyberala by som z takychto miest
Z vlastnej skusenosti Ti napisem, ze ak chces klasicku kupaciu dovolenku, tak si mozes urcite vyskrtnut Madeiru. Lebo tam nie su ziadne uzasne plaze a more je studene, lebo ved Atlantik.
Ja chodim na dovolenku, viacero do roka, sama. Nechodim ale k moru, ale idem v Europe po roznych mestach max. na tyzden. Sama k moru by som nesla z dovodu, ze ma to nelaka. Za mna je more parova dovolenka, ale tu su zeny, co normalne idu sami aj do AI hotelov hocikde po svete.
V zahranici v hoteloch nikto neriesi, ci si sama alebo s niekym. Im to je jedno. Hlavne ze za tu izbu zaplatis skoro tolko, ako keby tam boli dve osoby.
Samozrejme treba dodrziavat pravidla bezpecnosti, ale to kdekolvek, aj doma.
Kks ja neviem, precestovala som fakt vela, vacsinu bez muzskeho doprovodu a teda nikdy som nemala pocit, ze ako zena potrebujem specialnu destinaciu. Chod kam chces a kam ti rozpocet dovoli. Nelaka ta egypt, takze rovno mozeme skrtnut aj afganistan, iran, jemen a podobne destinacie a z tych bezne dostupnych je to fakt jedno.
fakt v Európe hocikam, ty si vyber, akú úroveň hotela, alebo airbnb. Podla seba vyberaj, to je jedno, ze ides sama.
Nechapem, preco sa chces zavriet do komplexu, kedze ides sama, urcite by som netrcala na jednom mieste
Nechapem, preco sa chces zavriet do komplexu, kedze ides sama, urcite by som netrcala na jednom mieste
@julish vies co mam za sebou velmi tazke obdobie - posledne roky. Chcem si naozaj oddychnut, nic nerobit, lezat na plazi, ist si zaplavat, na ranajky, na obed, prejst sa niekde na trh, nieco pekne si kupit, citat, ist na masaz alebo zacvicit si rano do gymu, Nepotrebujem chodit hore dole po nejakom ostrove a vidiet kazdu pamiatku, ani auto si poziciavat, ja sa nasoferujem mesacne dost v ramci SVK. CIze nateraz potrebujem zmenit prostredie, more ktore mi pomoze na moje problemy a mat pocit, ze sa na chvilu nemusim o nic starat.
Aký paradox.
Európska žena rozmýšľa kam ísť na dovolenku bez mužského doprovodu.
Afgánska žena je zbičovaná, keď si dovolila ísť nakúpiť do obchodu bez mužského doprovodu.
A môže byť rada, že neskončila ukameňovaná, lebo sa rozprávala s predavačom.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/afghanis...
Aký paradox.
Európska žena rozmýšľa kam ísť na dovolenku bez mužského doprovodu.
Afgánska žena je zbičovaná, keď si dovolila ísť nakúpiť do obchodu bez mužského doprovodu.
A môže byť rada, že neskončila ukameňovaná, lebo sa rozprávala s predavačom.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/afghanis...
@anonym_aa7dd3 takto to je, svet nie je rovnaky, to hadam pre teba nie je novinka
@julish vies co mam za sebou velmi tazke obdobie - posledne roky. Chcem si naozaj oddychnut, nic nerobit, lezat na plazi, ist si zaplavat, na ranajky, na obed, prejst sa niekde na trh, nieco pekne si kupit, citat, ist na masaz alebo zacvicit si rano do gymu, Nepotrebujem chodit hore dole po nejakom ostrove a vidiet kazdu pamiatku, ani auto si poziciavat, ja sa nasoferujem mesacne dost v ramci SVK. CIze nateraz potrebujem zmenit prostredie, more ktore mi pomoze na moje problemy a mat pocit, ze sa na chvilu nemusim o nic starat.
@anonym_autor a bola si niekde?
@anonym_autor už je síce neskor, ale pre ostatné ženy, ktoré riešia to isté, tak ja by som vybrala Grécko-Rodos, hotel Rodos Palladium vo Faliraki. Nie je to až tak ďaleko od hlavného mesta ako Lindos, môžeš ísť miestnou dopravou ak nechceš ísť sama taxíkom. Vo Faliraki je aj akvapark, ak rada chodíš na atrakcie, sú tam aj miernejšie. A pláž vo Faliraki je krásna.

More ci poznavacka?