icon

Tipy na jedlo na dlhú cestu autom

28. júl 2025

Ahojte, chystáme sa do Chorvatska čiže +-8 hodín v aute, úprimne sa mi rezne moc robiť nechce, je mi z nich ťažko, napadlo mi skôr nejaké masko do tortilly a k tomu nakrajat zeleninu, vydrží to? Zo sladkých asi bananovy chlebík a ešte nejaké balené snacky, ale chcelo by to aj niečo ako “hlavne jedlo”. Ďakujem pekne.

Strana
z3
zmrzlinka2021
28. júl 2025

@anonym_autor úplne stačí lepak.

ukgirls
28. júl 2025

ja som spravila masovy roladu plnenu -ta sa da aj studena a k tomu chlieb plus zelenina... isli sme ovela dlhsie ako vy .. plus klasika pasteka a syry v crievku 😀

sarandon
28. júl 2025

Čo tak najesť sa kultúrne v reštaurácii niekde po ceste?

balerina2025
28. júl 2025

rezen chleba uharek nesklame.

zmrzlinka2021
28. júl 2025
@sarandon

@sarandon lenže niekedy je to problém po tej ceste.

autor
28. júl 2025

Tak ano niekde sa pravdepodobne zastavíme na jedlo, ale viem že muž bude odo mna čosi pýtať aj tak a jablko mu stačiť nebude 😄

anonym_84b6b9
28. júl 2025

@anonym_autor cestovali sme 11h a deti prespali polovicu cesty, cez deň (kynedril 🤪) raz sme si dali hotdog na benzínke, a raz v jednej kolibe obed. Vyšlo nás to na 40e dokopy aj s hotdogmi🫣 nič sme nemali na jedenie v aute. Len deťom ovocie a po jednom kroasante, ktore ani ne zjedli. 😄

sarandon
28. júl 2025
@zmrzlinka2021

@sarandon lenže niekedy je to problém po tej ceste.

@zmrzlinka2021 prečo?

0silvia0
28. júl 2025

Urob pizzu

zmrzlinka2021
28. júl 2025
@sarandon

@zmrzlinka2021 prečo?

@sarandon pretože na pumpach máš max fastfoody alebo jedlo, ktoré nestojí za nič. Musíš tu danú cestu poznať. Napr smer BB je Štiavnická Anča, ale smer Žilina z Bratislavy nič čo stojí za zmienku.

zuzubb007
28. júl 2025

Vždy sa stavime cestou tam aj cestou späť MC Donald, KFC a podobne, ešte baliť, variť a mrvit všade to je za trest 😃

sarandon
28. júl 2025
@zmrzlinka2021

@sarandon pretože na pumpach máš max fastfoody alebo jedlo, ktoré nestojí za nič. Musíš tu danú cestu poznať. Napr smer BB je Štiavnická Anča, ale smer Žilina z Bratislavy nič čo stojí za zmienku.

@zmrzlinka2021 cestou nie je žiadne mesto s reštikou,kde by sa dalo na hodinu odbočiť z diaľnice?

zuzana76
28. júl 2025
@sarandon

@zmrzlinka2021 prečo?

@sarandon napr kvôli celiakii

zuzana76
28. júl 2025
@sarandon

@zmrzlinka2021 cestou nie je žiadne mesto s reštikou,kde by sa dalo na hodinu odbočiť z diaľnice?

@sarandon my napr. nerobievame dlhé prestávky, tiež chystáme jedlo doma. Najmä ak je pred nami dlhá cesta, este si ju umelo predlžovať. Ľudia mávajú rôzne intolerancie a nie vždy nájdu niečo ok.

zuzana76
28. júl 2025

My robievame rezne (bezlepkove) , pečene kura, nejaký koláč, muffiny upeciem, obložené chlebíčky, rožky

yosi
28. júl 2025

@anonym_autor Tortilu neodporúčam lebo zvlhne od omáčky. Na cestu odporúčam napríklad toasty alebo plnené bagety. Zoberieš to normálne do ruky. Na takú krátku cestu netreba nič viac

zuzana76
28. júl 2025

Aj pečene mäso zaliate v masti vydrzi a je to chutne a ako hlavne jedlo

anonym_81ba4f
28. júl 2025
@sarandon

@sarandon rezeň s chlebom a kyslou uhorkou som jedla naposledy asi pred siedmymi rokmi a ak vy som si dnes mala vybrať medzi akoukoľvek reštaurýciou a tým rezňom po ceste na dovolenku, tak by vyhral rezeň. Pre nás je to super zmena

anonym_81ba4f
28. júl 2025
@anonym_84b6b9

@anonym_autor cestovali sme 11h a deti prespali polovicu cesty, cez deň (kynedril 🤪) raz sme si dali hotdog na benzínke, a raz v jednej kolibe obed. Vyšlo nás to na 40e dokopy aj s hotdogmi🫣 nič sme nemali na jedenie v aute. Len deťom ovocie a po jednom kroasante, ktore ani ne zjedli. 😄

@anonym_84b6b9 s deťmi by som mala určite toho podstatne viac, môžeš stáť hodiny na diaľnici za nejakou havárkou.

anonym_81ba4f
28. júl 2025
@zuzana76

@sarandon my napr. nerobievame dlhé prestávky, tiež chystáme jedlo doma. Najmä ak je pred nami dlhá cesta, este si ju umelo predlžovať. Ľudia mávajú rôzne intolerancie a nie vždy nájdu niečo ok.

@zuzana76 a ak tú reštauráciu nemáš overenú, tak je to niekedy riziko aj pre ľudí, ktorí žiadne intolerancie nemajú

petamich
28. júl 2025

Ja zvyknem napr. toasty urobit, ovocie nakrajat, nachystam oblubene snacky (uz kto co ma) a na najvacsie jedlo sa zastavime normalne v restauracii

letfenixa
28. júl 2025

Robím waffle, zapekane toasty.

zuzana76
28. júl 2025
@anonym_81ba4f

@zuzana76 a ak tú reštauráciu nemáš overenú, tak je to niekedy riziko aj pre ľudí, ktorí žiadne intolerancie nemajú

@anonym_81ba4f keď cestujem iba ja s mužom, tak okolo toho až taku vedu nerobím, aj ked ja tiez potrebujem jest menej a častejšie a nestačilo by mi tu zastaviť na nejaký obed. Ale keď ideme so synom, tak fakt netúžim po tráviacich problémoch, navyše my by sme si vybrali či by sme chceli a on chudák až by našiel jedinú bezlepkovu možnosť v nejakej reštaurácii a nevedela by som si to jedlo vychutnávať s vedomím, že on si tiež nemôže vybrať. Tak to riešime takto a najeme sa spolu na odpočívadle, my s mužom si dame kávu a všetci máme pohodu a sme spokojní. A ja presne viem, čo jeme.

lejla77
28. júl 2025

My sme brali hotdogy a palacinky

muminka27
28. júl 2025

To je slovensky zvyk, rezne na cestu 🙄

zuzana76
28. júl 2025
@muminka27

To je slovensky zvyk, rezne na cestu 🙄

@muminka27 vydržia a nepokazia sa rýchlo

zuzana76
28. júl 2025

Ja robím rezne len pár krát do roka a toto je jedna z možnosti, kedy ich máme.

gab1sol
28. júl 2025

@anonym_autor občas urobím hot-dogy, občas len obložený rožok (šunka, syr, zelenina), občas len nakrajam ovocie a zeleninu (mrkvu, kalerab, redkvičku,…), občas upečiem bábovku, občas kúpim sladké pečivo, na ktoré majú chuť, občas sa kdesi zastavíme… Proste, čo máme radi a čo príde na chuť. Rezne som nikdy nerobila, z detstva mám voči ním averziu ako stravu na cestovanie.

sarandon
28. júl 2025
@zuzana76

@muminka27 vydržia a nepokazia sa rýchlo

@zuzana76 a Slováka vďaka nim hneď vo svete poznáš

bosorkabb
28. júl 2025

Zvykneme zastaviť sa niekde najesť. V dnešnej dobe je všade po ceste kopa možností.
Ale keby že musím niečo zobrať je to rezeň, chlieb a kyslé uhorky. To je istota.
Okrem toho v aute mám pre deti vždy vodu, piškóty, croissant a podobné veci.

Strana
z3