Tipy na jedlo na dlhú cestu autom
Ahojte, chystáme sa do Chorvatska čiže +-8 hodín v aute, úprimne sa mi rezne moc robiť nechce, je mi z nich ťažko, napadlo mi skôr nejaké masko do tortilly a k tomu nakrajat zeleninu, vydrží to? Zo sladkých asi bananovy chlebík a ešte nejaké balené snacky, ale chcelo by to aj niečo ako “hlavne jedlo”. Ďakujem pekne.
@anonym_autor sendvič, nejaké ovocie, makovník..
Ja vzdy robim rozky, nakrajam zeleninu, uvarim vajcia. Nejaky kolacik vezmem a potom chrumky keksiky piskoty hocico😆
@anonym_autor mamina nám často robila a desiatku výpečkami plnený rožok, ja by som to kľudne zobrala ako "hlavne jedlo", alebo nejaké iné mäso naplnené do rožku, bagety.... Môžeš aj cigansku do žemle. Ja zvyknem pribaliť už umytu nakrájanu zeleninu - uhorku, papriku + cherry paradajky netreba krajat
Chvalabohu nemáme žiadne alergie a na cestovanie si nič nebalíme. Keď sme hladní/smadni zastavíme na pumpe, kúpime, čo chceme a ideme ďalej, hlavné jedlo (obed či večera) zväčša nájdeme po ceste reštauráciu a odbočíme z diaľnice a najeme sa tam.
Naposledy som mala niečo zabalené na cestu - typ rezeň, koláče, chleby a pod. ako malé dieťa, takže pred takymi 40. rokmi.
Malym deťom do cca 5 rokov som hodila do auta nejaké snacks, staršie deti nemali problém vydržať do najlbližšej pumpy.
@zmrzlinka2021 cestou nie je žiadne mesto s reštikou,kde by sa dalo na hodinu odbočiť z diaľnice?
@sarandon tak ale to musíš to mesto poznať, nájsť restiku, riešiť parkovanie. A hodina na to stačiť zrejme nebude
Tak ano niekde sa pravdepodobne zastavíme na jedlo, ale viem že muž bude odo mna čosi pýtať aj tak a jablko mu stačiť nebude 😄
@anonym_autor my sme cestou do brna zjedli na pumpe slivkove gulky, sulance a lekvar.tasky od babky. Okoloiducim sa to moc pacilo😁ja sa maso bojim, bojim sa, ze sa pokazi. Vzdy sa najeme tesne pred cestou. A potom berieme nieco nemasove. 1dieta chlieb s maslom a paprikou, druhe s lekvarom. Plus vyzivy, ovocie, sladke, slane palicky.
Cestujeme pomerne casto, aj dlhsie cesty nez 8 hodin a v zivote som nepiekla na cestu rezne.
Beriem vacsinou sladke pecivo (nejake ovocne plundry a pod), slane pecivo (skvarkove a syrove pagace), obcas upeciem babovku, obcas naplnim kaiserky klasikou maslo, salama (sunku v teple neriskujem), syr, zelenina (plnene kaiserky ale malokedy), fajn na cestovanie su aj kmotrovky (inak klobasy nejeme), detom beriem na cestu hotovy kupeny masovo-zeleninovy prikrm (aj 6 rocnemu dietatu som toto kupovala), dospelym zbalim aj Rio mare tuniaka s kukusom.... ale vacsinou sa pocas cesty aj zastavime na nejakej benzinke na hotove jedlo a kavu.
Chodím roky do Bulharska so synom a dvomi psami. Na cestu som zbalila vždy niečo sladke (keksy, cukríky…), slané (tyčinky, chrumky …) nejaké lekvarove buchty keby niečo ale inak sme sa vždy normálne zastavili v reštaurácii a kultúrne sa najedli lebo toto všetko čo zbalíš voláme nafukovačky (nafúkne ťa to ale nenaješ sa normálne). A to sme cestovali naraz po 16-18h. Teraz si cestu delíme na dva dni, najeme sa vždy ešte u nás pred odchodom (väčšinou dennne menu) tak vyrazime a potom cca o 21:00 si dáme normálnu večeru v reštaurácii v hoteli. A to jazdím cez Rumunsko kde je v niektorých oblastiach fakt problém nájsť niečo kultúrne ….. čo sa týka chorvatska absolútne by som neriešila, pumpy alebo motoresty kde sa naješ sú všade.
@anonym_autor cestovali sme 11h a deti prespali polovicu cesty, cez deň (kynedril 🤪) raz sme si dali hotdog na benzínke, a raz v jednej kolibe obed. Vyšlo nás to na 40e dokopy aj s hotdogmi🫣 nič sme nemali na jedenie v aute. Len deťom ovocie a po jednom kroasante, ktore ani ne zjedli. 😄
@anonym_84b6b9 koliba v chorvatsku? Kde?
Cestujeme v noci a chceme byť čo najskôr v cieli, zbytočne nezastavujeme. Deti spia, ak by náhodou, mám pre nich po ruke croissant alebo pizzový rožok - niečo, čo viem, že naisto zjedia. V malých fľaškách majú vo dverách vodu, piškóty. My máme rožky alebo žemle so šunkou, salámou, syrom, k tomu zeleninu - uložené v termotaške s chladiacim boxom. A v termoske kávu 🤪 je mi jedno kto si čo myslí. Nám to takto vyhovuje už roky. Moji rodičia si nosia vyprážané kuracie prsia. Mne sa pred odchodom vyprážať nechce.
@anonym_autor cestovali sme 11h a deti prespali polovicu cesty, cez deň (kynedril 🤪) raz sme si dali hotdog na benzínke, a raz v jednej kolibe obed. Vyšlo nás to na 40e dokopy aj s hotdogmi🫣 nič sme nemali na jedenie v aute. Len deťom ovocie a po jednom kroasante, ktore ani ne zjedli. 😄
@anonym_84b6b9 no polovicu cesty prespat, moj sen. Sli sme teraz so 4,5 rocnym a 2,5 rocnou a bol to zazitok. A oni v kuse hladniiii 😅
Ja beriem croisanty,slaninove zemle,pizzovniky. Len nieco na zobnutie a cestou sa zastavime niekde najest
@anonym_autor my sme cestou do brna zjedli na pumpe slivkove gulky, sulance a lekvar.tasky od babky. Okoloiducim sa to moc pacilo😁ja sa maso bojim, bojim sa, ze sa pokazi. Vzdy sa najeme tesne pred cestou. A potom berieme nieco nemasove. 1dieta chlieb s maslom a paprikou, druhe s lekvarom. Plus vyzivy, ovocie, sladke, slane palicky.
@mariynka Tepelne upravené mäso sa ti za tých pár hodín nemôže pokaziť. Hlavne keď je mastnejšie. To skôr zelenina keď ti pustí šťavu tak ti začne kysnúť. Ja som kedysi jazdil medzinárodnú nákladnú dopravu po celej Európe. Bral som si vždy jedlo ktoré tých 5 dní vydrží (toľko trval jeden výjazd). S nákladným autom si nemôžeš zastaviť kde chceš a ísť nakúpiť do Lidlu. Na cestu sa vždy brali plnené bagety, konzervované mäso a ryby, trvanlivé údeniny (salámy, slanina, klobásky), vajíčka na tvrdo, instantné polievky, trvanlivé pečivo (croissanty, taštičky, tyčinky, keksy, krekry...). Ako prvé sa vždy jedlo to, k čomu treba chlieb lebo ten sa kazí ako prvý. V strede týždňa sa jedli bagety, a v piatok sa dojedalo trvanlivé pečivo. Vifonky len ako pohotovostná výbava. A vy tu riešite 8 hodinovú cestu 😁
Vždy sa stavime cestou tam aj cestou späť MC Donald, KFC a podobne, ešte baliť, variť a mrvit všade to je za trest 😃
@zuzubb007 sú ľudia, ktorí by v KFC ani v MC Donalde v živote nič nezjedli
My si robievam pizzove slimaciky kazdy rok
Uz to je taka tradícia, bez nich to nieje ono😃
Ked chodime na dovolenku, vacsinou 9h, nikdy nevarim “hlavne jedlo”. Normalne nabalime do chladiacej tasky nejake oblozene chleby, bagety, pagace, ovocie, keksiky, proteinove tycinky atd. Vyrazame skoro rano a nikomu z rodiny neublizi, ak raz za cas nebudu mat teply obed ale podzobkaju, na co maju chut. A vecer uz na mieste skocime na dobru veceru. Pre nas by bola restauracia zbytocne predlzenie cesty a zaroven pumpove jedlo neoblubujeme.
Na cestu mam vzdy nachystane nakrajane chladene ovocie (hrozno, broskyne, marhule, jablka) - doda cukor aj osviezenie. Okrem toho nejake sendvice, kaiserky,rohliky - kludne sprav tortilu a daj do chladiacej tasky, nejake keksiky, koláč, kavu do termosky. My nejedavame na pumpe, radsej uz na mieste (kam cestujete) odideme na veceru po prichode. To uz si clovek vyberie podla recenzii
Beriem vzdy dozu ovocia alebo uhoriek, to aj zavodni, osvedcili sa nam toasty, je to zapecene, takze vydrzia, to mame taku desiatu a uz obed alebo obedoveceru potom riesime na mieste. Maso ako si pisala zober zvlast do dozy, tortily a salat tiez a poskladate na parkovisku. V kombinacii len maso a salat vydrzi, tortila navlhne.
Vždy sa stavime cestou tam aj cestou späť MC Donald, KFC a podobne, ešte baliť, variť a mrvit všade to je za trest 😃
@zuzubb007 no cestou spat sme sa stavili v tej Vukovej Gorici na MC a poviem ti, bol to trest - akurat tam prerabaju, takze...radsej ten hod dog nabuduce 🙂
Zvykneme zastaviť sa niekde najesť. V dnešnej dobe je všade po ceste kopa možností.
Ale keby že musím niečo zobrať je to rezeň, chlieb a kyslé uhorky. To je istota.
Okrem toho v aute mám pre deti vždy vodu, piškóty, croissant a podobné veci.
@bosorkabb presne, tiez sa zastavime aj na jedlo, aj na kavu, ale rezne s kyslou uhorkou a chlebom - TOPKa. Pre nas vzacne, robime doma2x do roka, teda, okrem cestovania.
@anonym_autor k tomu berieme nakrajene ovocie na zobkanie, sladkosti, kto co ma rad. Mozes aj kolacik nakrajat. A nakrajany citron- to pomaha pri unave a ak nam netravi zo sedenia.🙈🤣
na tych pumpach je jedlo o nicom, kava vyborna ale do keramiky si ju musim doslova vyprosit, nepochopim salok 200 ale nie iba do papiera 🙈 kfc a mekac, to radsej reznik z domu. inak v sezone je to hroza aj v tom mekaci bordel milion ludi....rychlo wecko a padame do HU sa najest cestou spat alebo zlezeme do Varazdina.
cestou tam si kupujem bagetu - 2x do roka sa na nu tesim.
Čo tak najesť sa kultúrne v reštaurácii niekde po ceste?
@sarandon neda mi - myslis, ze doma oblozena zemla je nekulturna a je nutne jest v restauracii, aby bol clovek kulturny? Ved nech kazdy robi, ako uzna za vhodne. Na odpocivadlach bezne vidim ludi s vlastnym jedlom a auta maju znacku S aj NL… nie je to “typicke pre Slovakov” a nemyslim si, ze je to nieco zahanbujuce. My nosime jedlo do sebou vzdy, aj pitie a kavu. Ale aj tak si kupime jedlo ci kavu, ked mame chut, na pumpe ci v restauracii. No bez jedla a pitia by som na dlhu cestu nikdy nevyrazila. Napr sa nam stalo, ze na dialnici bola mega buracka a stali sme vyse 5 hodin. Bez pohnutia. To zbalene jedlo aj pitie prislo velmi vhod a dokonca sme nieco dali chlapcekovi z vedlajsieho auta, ktoreho rodicia tiez planovali jest kulturne v restauracii. Ale vacsina ludi okolo nas mala jedlo aj pitie a to boli auta aj DE, aj IT ci DK. Ludia maju na zbalenie vlastneho jedla svoje dovody a nemyslim si, ze ich treba za to hned odsudit.
@sarandon neda mi - myslis, ze doma oblozena zemla je nekulturna a je nutne jest v restauracii, aby bol clovek kulturny? Ved nech kazdy robi, ako uzna za vhodne. Na odpocivadlach bezne vidim ludi s vlastnym jedlom a auta maju znacku S aj NL… nie je to “typicke pre Slovakov” a nemyslim si, ze je to nieco zahanbujuce. My nosime jedlo do sebou vzdy, aj pitie a kavu. Ale aj tak si kupime jedlo ci kavu, ked mame chut, na pumpe ci v restauracii. No bez jedla a pitia by som na dlhu cestu nikdy nevyrazila. Napr sa nam stalo, ze na dialnici bola mega buracka a stali sme vyse 5 hodin. Bez pohnutia. To zbalene jedlo aj pitie prislo velmi vhod a dokonca sme nieco dali chlapcekovi z vedlajsieho auta, ktoreho rodicia tiez planovali jest kulturne v restauracii. Ale vacsina ludi okolo nas mala jedlo aj pitie a to boli auta aj DE, aj IT ci DK. Ludia maju na zbalenie vlastneho jedla svoje dovody a nemyslim si, ze ich treba za to hned odsudit.
@simsalabim presne. Ja mám zvyk, aj keď idem vlakom do BA, alebo niekam inam, vždy mať niečo malé na jedenie a vodu na pitie. Stalo sa nám, že bola búrka a vo vlaku sme strávili v noci o 4 hodiny viac. Ešte šťastie, že sme mali čo piť a zahryznúť
@simsalabim presne 80% holandanov 50% nemcov chodia karavanom a nejedia v mestach a uz vobec nie na pumpach.
a zas Chorvatsko nema nejake extra super restauracie jedla pre ktore by sa oplatilo stratit 2h casu ak cesta ubieha a niesu zapchy.
Ja zvyknem robit na cestu oblozene zemle/rohliky, upeciem muffiny, pripadne pizzu, alebo rozteky z listkoveho cesta plnene sunkou a syrom. Kamaratka robi napr. toasty.
@anonym_autor grilované kuracie stehná, dáš do rúry a vyberieš hotové, za ten čas môžeš baliť. K masku už len zeleninový šalát a chlebík či rožky. Veľa citronovoej vody, ktorá dobre osvieži počas cesty. A ovocie kiwi, banán, grep.
Ja by som vzala domace moravské kolace, pečené buchty, nejaké pečivo, zapekané toasty, cuketovy kolac, nejaké ovocie typu banan, jablko...teraz je už toľko možností...rezne nerobíme ani doma a ani nenosíme na cesty. A veru dobre je mat jedlo so sebou, nikdy nevieš ci neostaneš trčať niekde v zápche. Kolko krat na benzínke nič.moc výber a povedzme si tie ceny sú riadne prestrelene. A sú rodiny, co chcú ušetriť, bohužiaľ šetria na dovolenku celý rok, takze chapem ze riešia aj jedlo do auta, ktoré vyjde z domu oveľa lacnejšie ako niekde z pumpy. A plus sú ľudia, čo majú alergie a intolerancie.
@anonym_autor vsak ten rezen a chleba, uhorka. toto snad neodmietne ziaden chlap.

@zuzana76 a Slováka vďaka nim hneď vo svete poznáš
@sarandon to mi je úplne jedno, hlavne, že sa moje dieta naje a nebude obzerať veci, čo si nemôže dať