Tunisko - skúsenosti
Ahojte prešla som pár diskusií tu na MK ale našla som len staré 5 rokov a nejakú síce novú ale tá sa netykala veľmi dovolenky 🙂
Rozhodujeme sa kam na dovolenku, na rovinu poviem že Tunisko sa nám zdá lacné. Ale naozaj neviem co očakávať, hrozne sa bojím že tam prídeme a bude to tam vyzerať.. Jednoduché zle 🙂
Ak niekto z vás bol či už ostrov alebo pevnina veľmi ma poteší ak sa podelíte ako bolo.
Chystáme sa ísť do cestovky ale rada by som najskôr vedela čo to od ludi ktorí mi nechcú nasilu niečo nukat🙏
@veronika2021 my sme boli tiež na masáži, chodil máser po hotely, jeden deň ponúkal masáž za 40€ hodinovú/osoba, poslali sme ho preč, na druhý deň už boli 2 hodinové masáže za 50€ a v deň odchodu sme mohli mať masáž 15€/ osoba😂
@malickapatricia aj Tunis tak Mahdia a za mna mozem odporucit Djerbu ostrov. Je tam naozaj krasne.
@veronika2021 no bola som aj 3x v Egypte, ale teda tam je faraonova pomsta už vo vzduchu a tomu sa ubrániť nedá, tam sme hrkali do seba slivovicu každé ráno na dezinfekciu a priateľ skončil aj tak na infúziách.. ale stihol si urobiť potápačský kurz😂 more je tam úžasné naozaj, no všetko robia chlapi a hygiena o dosť horšia a aj jedlo(moj názor)
Egypt by som asi volila skôr v októbri-novembri, inak tam je 50 stupňov v tieni 🙃
@betulinka1 a nejaky dobry hotel tam?
@macatt tak to ja s mojim citlivym zaludkom asi nebudem riskovat😁ja mam problem aj tu trosku🙈aj teraz sa prave snazim rozchodit veceru😁
@veronika2021 no v Egypte sme pokaždé mali problém, priateľ katastrofa, ten pravidelne 2-3 dni preležal v postely s horúčkou atd a ja som si to 2x priniesla domov a trápila som sa vyše týždňa, lebo naše lieky mi nezaberali, druhý x som sa poistila tabletkami od Egyptského Dr a bolo za 1 deň po probléme a ten jeden x ma to chytilo tam a to bol des, pol dňa dobre, pol dňa na záchode a aj keď som nič nejedla stále tým vzduchom( alebo nedostatočná hygiena) nebol koniec až kým som neprišla domov😫
A teda 4-tý krát už sa mi to absolvovať nechce 😂
@macatt to verim😁po Vasej skusenosti veru ani mne
@veronika2021 Telemaque Beach & Spa Djerba
@macatt dakujem 🙂 moj muz chce velmi ist na dzerbu, my chodime na dobrodruznejsie dovolenky ale on chce nasadnut do lietadla, vystupit, citat knihu a kukat na more tento rok, co chapem:D alternativu mame francuzsky vidiek, prenajaty dom ale tak sme uz boli 4x a chce nieco ine.je mi jasne ze tunisky standard je iny ako europa.cestovka nam ponukla 3star hotel a to bude asi velmi zle tak ho musim spracovat.nepotrpim si na luxus ale svaby a spinu nedam. A to realne pri 3-4 hviezdickach v tunise asi hrozi.a asi aj pri 5 ci? Viete poradit?
@malickapatricia boli sme kedysi davno Mahdia aj Sousse a podla mna je to to iste ako Egypt 🤷🏼♀️ urcite hladajte 5* hotel s dobrou hygienou a popozerajte aj zahrnicne recenzie.
@nenne27 tak my čo sme boli, to je vlastne rezort, môžeš jesť v tom novšom hotely, ale aj v tej staršej časti, my sme chodili do tej staršej, lebo to bolo útulnejšie.. žiadne šváby a háveď, my sme bývali v tých bungalovoch, kde je súkromie, nechceli sme hotel, kde počuť vedľajšiu izbu.. jedlo bolo skvelé, personál úžasný, akurát občas cítiť kanalizáciu, to je problém celého Tunisu, v niektorých kúpeľniach to preráža viac, my sme aj menili ubytko, nie je to problém..
@veronika2021 poprosím vaše skusenosti
@marianna1979 moje skusenosti z hotela Orangers Gardens v Hammamet,Tunis:
Zacala by som takto-za tu cenu dobra dovolenka v teplom mori so stabilnym pocasim.
Samozrejme to nie je 5* europskeho charakteru,myslim,ze na ich pomery sa snazili byt cisti,ale na terase nebolo ani jedneho stola bez cmuh-vsetko jednou handrou pretrete😁Jedlo bolo fajn,vyber bol dostatocny,personal na recepcii nebudem komentovat,arogantna banda…Vsetci vsade cakaju nejake ,,podplatne,,- nie sprepitne,lebo to sa dava za dobre vykonanu sluzbu,no oni dobre nevykonaju,kym nemaju motivaciu…
Na masazach sa snazia okradat co to da,hodinova masaz trvala max 45min ,cena europska,kvalita africka.
Tunisko nie je pekne,vyzera to ako ciganska osada medzi kopami odpadkov.Takze okrem toho rezortu neodporucam chodit nikam😁My sme tam mali znameho,ktory sa nam snazil ukazat dobre nobl restauracie(po kazdej bol nejaky zaludocny problem a jedlom sme pod stolom krmili macky😁)Pozreli sme hlavne mesto a Hammamet-v pohode by som zila bez tej skusenosti.
Cize sluzby hrozne ale na ich pomery sa asi snazili,hotel fajn,tam nemam co vycitat,nesli sme s ocakavnim, tak sme neboli sklamani.
V podstate by mi nic nevadilo tolko ako ich mentalita.Pozeraju sa na nas ako na chodiace penazenky ale s absolutnou neuctou a opohdrnutim.Co je dost paradox .
Kazdopadne ako septembrovy vyjazd k teplemu moru za malo penazi(oproti inym dovolenkam) je to dobre.Oplati sa ist a ziskat svoj pohlad na vec.Ten hotel bol vyhlaseny bud za najlepsi alebo medzi prvymi tromi v Tunise,uz si presne nepamatam-hovoril to miestny obcan s tavami.Do nicoho slabsieho by som urcite neisla.

@macatt to Turecko si viem predstavit😁 …..tu sa ludia spravaju slusne,ci mladi,ci stari.A mate mozno skusenosti z Egypta?Mna velmi laka snorchlovanie tam,ale tiez mam strach z domacej natury