Turistika pri mori
Dobre ránko. Len ráno a u nás zas hádka. V sobotu odchadzame na dlho ocakavanu dovolenku. Do Chorvatska, kde je pohorie Paklenica. Ta je moja parketa. Ja na valanie na pláži nie som, je to nuda, pre mna teda. Manžel zial pravý opak. Horala sa mi najst nepodarilo, nieze by som sa chcela rozvadzat, zatial sme to vždy nejak vymysleli. Teraz má ale zlomenu nohu, teda už chodí bez barli, ale ziadna sláva. Na lezanie na pláži to stačí. Ide s nami aj dieta, autista. Malý vie plavat, vodu miluje, do mora chodit bude, ale na pláži nevydrží. Buď voda, alebo prechadzky. Predstava manžela? Pojdem s nimi na pláž, budem sa tam nudit a trápit sa, pozerat na pohorie z brehu, behat okolo dietata, teda v mori bude s ním, potom mi ho dá a choďte sa prejst. Do hor s ním ist nemozem, k mori sa chodí kupat a nie na turistiku. Turistiku mozem doma okolo domu realizovat, tak povedal. A vraj som blazon, že u mora budem robit turistiku, tam sa chodí kupat, to snad nie. A co to je trestné, zákonom zakázané nelezat na pláži, ale žit aktivne? Netvrdím, že k moru nepojdem vobec,každé ráno a večer tam asi pojdem, den dva si z chuti dám oddych, chcem skusit paddlebboarding, možno mna to chytne, , ale valacka nie.
@senta_sofia ale ona ho nenúti ísť do hôr veď on bude robiť to, čo chce sedieť pri vode.To skôr on nechce kompromis, aby si aj ona a syn užili hory.Takto si ona spraví po svojom a bude spokojná a on tiež.Ale nie, lebo zátoka, lebo syn by chcel byť radšej vo vode ono kto chce psa bit, palicu si nájde.Mozno je nervózny z tej nohy atď.nechce sedieť sam na pláži niekedy sami nevedia čo je problém, ale je problém.
@luccija Pise to len zo svojho uhla pohladu. Muz to berie tak, ze idu spolu na dovolenku k moru, tak ocakava, ze budu pri mori - spolu. Ona sa potrebuje trepat do kanonu, lebo ju more nebavi. Tak naco taka dovolenka? To ozaj ako tu niekto napisal, nech idu kazdy osve.
@majlo1234 ano, rodič som aj ja. Ved syna beunasam, neberiem ho na pochod smrti, normálne výlet na pár hodin. Ráno o 8.sa nepojde kupat nik
Inak on má tu nohu zlomenu na 2x. Prvý krát v aprili na lyzovacke (lyžovanie mu nevadí, ale to jediné a este plavanie), a druhykrat zaciatok jula na schodoch. Takže apríl - zlomené koleno a jul zlomená lýtková kost.
@sfet verim ze ta to vysava, vacsinou chory muz znamena utrpenie pre celu rodinu. U nas staci, ked ma muz soplik a vsetko je v riti🤣
@sfet ďakujem pekne za takú dovolenku, kde musím vstávať o 5:00, lebo mama sa chce v horúčave skroabat po kopcoch. Podľa mňa, ty si tá bezohľadne.. byť 1/2 dňa preč, potom oddychovať. Muž bude 75% času sám. A to vyjadrovanie, že dieťaťu je jedno kde je...
@anonym_a8eb0f a? Ze muz chudatko bude sam... ona chce turistiku, on more. Ona sa nerada vala na plazi, on nema rad chodenie po kopcoch. Kompromis je uz len to, ze nasli nieco, kde su obe moznosti. Dovolenka je o tom, aby si ju uzili a oddychli obaja... minuly rok bola podla neho.
Autorka, nedocitala som este vsetko, kasli na muza. Tam kompromis nespravis. Pri tom, ako sa sprava muz, by som ho poslala do riti a sla tam bud sama alebo s niekym inym. Ma zlomenu nohu, tak nech si sedi doma. Ak chce sediet na plazi, tak nech si sedi a ty si vybehni niekam... nech z tej dovolenky mas aj ty nieco... tiez som bola teraz na dovci so segrou. Boki sme tyzden pri mori, vo vode som bola dokopy mozno hodinu. Aj to tak po brucho max... mna to nebavi, ale more mam rada. Uzila som si to, ked sme sli na vylety do miest...
@luccija Pise to len zo svojho uhla pohladu. Muz to berie tak, ze idu spolu na dovolenku k moru, tak ocakava, ze budu pri mori - spolu. Ona sa potrebuje trepat do kanonu, lebo ju more nebavi. Tak naco taka dovolenka? To ozaj ako tu niekto napisal, nech idu kazdy osve.
@senta_sofia nie, minule to bolo tak, že bol tak hoďku v mori So synom, potom plaz a dal mi ho, choďte sa prejst a 2 hodiny sa hojdal na matracke na vlnách. Však nech sa hojdal aj tri. To mu nevadilo, že my na brehu a on sám. Však nie sme siamské dvojčata, že musíme nonstop spolu. Nechápe, že mna bavia hory, syna som ochotná brat so sebou, povodne som to v plánoch nemala, ale ok má tu nohu, tak beriem, trasy budu kratsie a max na pol dna. O co syn pride? O trcanie na izbe do obeda. To ozelie rád.
Moja rada: Mam precestovanych 60 krajin. Odkedy mam deti, prisposobujem sa im. Aj partnerovi. Maju 15 a 9 a prvy raz som sla sama na Island tento rok, inak vzdy davam na 1. miesto ich potreby.Manzel ma zlomenu nohu.Neviem, ci to s tebou daco robi, zjavne nie. Ides si svoje napriek situacii. Prides mi ako sebecka, egocentricka, bezohladna mrcha. Zlomena noha je dovod sa trosku prisposobit
@mircalla preco som mrcha? Vymenuj jeden jediný důvod?
Opakujem pre vsetkych. Syna hory bavia, už aj zlanoval, bol na retaziach v Tatrách, má to rád, je šikovný. Z 9 dní tak 3 dni chcem ist hoc aj s malým tak na 5-6 hodin ho hor a užit si tuto zálubu. A manželovi nachystám ráno aj ranajky, oblečenie, však nemohuci nie je, dokáže sa pohybovat. Pláž má 100 metrov dalej. Kde je problém? Ale som egocentricka mrcha, jasne niet horsej do mna.
Snáď sa 1 rok dokážeš prispôsobiť väčšine. Do smrti absolvuješ ešte x dovoleniek. Nerozumiem tvojmu sebectvu.
@anonym_fe0cb8 zatial som sa vždy prisposobovala ja. A vždy hladím na potreby dietata. Pretoze dovolenka sama, to je scifi.
Opakujem pre vsetkych. Syna hory bavia, už aj zlanoval, bol na retaziach v Tatrách, má to rád, je šikovný. Z 9 dní tak 3 dni chcem ist hoc aj s malým tak na 5-6 hodin ho hor a užit si tuto zálubu. A manželovi nachystám ráno aj ranajky, oblečenie, však nemohuci nie je, dokáže sa pohybovat. Pláž má 100 metrov dalej. Kde je problém? Ale som egocentricka mrcha, jasne niet horsej do mna.
@sfet Je ine chodit na hory na Slovensku, a pri 35 mozno viac horucave 5-6 hodin, oblast bez chladku a stromov. Preco si mrcha? Cele to je JA, JA a jedine JA, JA chcem toto a tak to bude, mna toto nebavi a budem robit co ma bavi aj cez mrtvoly. Tahat decko do hor v horucave je psycho. To nie su Tatry. A horucavy budu. Ak neznasas more, nechapem naco ste tam sli.
@sfet ja som teraz videla video jednej pani, co toci videa na Youtube a oni boli v Narodnom parku Paklenica. A tam nie ze nebol tien, nic nula, isli tam o 8,00 rano a hic jak v pekle. To co mala na tych videach, ja by som tam pri 35 stupnoch zomrela asi uz na zaciatku tych kopcov.Ale rob si ako myslis. Tam to nie je ako v Tatrach.
@anonym_fe0cb8 zatial som sa vždy prisposobovala ja. A vždy hladím na potreby dietata. Pretoze dovolenka sama, to je scifi.
@sfet Ale dobre, uz vidim ako dieta pojde v tomto pocasi do hor (resp. skor na skaly). Nedavno som dosla z Egypta, pri 35 sa nedalo vydrzat na slnku. Nerozmyslas. @muchotrafka298
ako vzdy s tebou suhlasim. Mozno este nezazila hic, cele to okolie je totalna mesacna krajina bez chladku
Privstaň si ráno a choď na túru, o desiatej už budeš naspäť a môžeš ísť rovno po dieťa zobrať ho z vody.
A druhý deň naopak. Muž si ráno môže privstať, pokúpať sa s dieťaťom skoršie ráno a potom ho vytiahnuť z vody a vypadnúť s ním na hory.
@sfet Je ine chodit na hory na Slovensku, a pri 35 mozno viac horucave 5-6 hodin, oblast bez chladku a stromov. Preco si mrcha? Cele to je JA, JA a jedine JA, JA chcem toto a tak to bude, mna toto nebavi a budem robit co ma bavi aj cez mrtvoly. Tahat decko do hor v horucave je psycho. To nie su Tatry. A horucavy budu. Ak neznasas more, nechapem naco ste tam sli.
@mircalla ano, sebec a mrcha.asi podla seba sudim teba.
@sfet ja som teraz videla video jednej pani, co toci videa na Youtube a oni boli v Narodnom parku Paklenica. A tam nie ze nebol tien, nic nula, isli tam o 8,00 rano a hic jak v pekle. To co mala na tych videach, ja by som tam pri 35 stupnoch zomrela asi uz na zaciatku tych kopcov.Ale rob si ako myslis. Tam to nie je ako v Tatrach.
@muchotrafka298 a co v Tatrách nemoze byt 35 stupňov? Pre teba asi najvacsi výšlap bol do Nákupneho centra.
@mircalla ano, sebec a mrcha.asi podla seba sudim teba.
@sfet Ja som uz vyssie napisala, ze sa rozhodujem podla toho, co je rozumne, nie som chcem ja. Ak som v Egypte, ideme na vylet na lodi so snorchlovanim, nie do Udolia Kralov, co mna osobne zaujima viac minimalne kvoli horucave. Takze toto trapne klise nie je namieste. Tak a sme doma, nedostala si odpovede, ake si chcela, tak prechadzas do agresivity. Rob si, co chces. Nebudem ti pisat, ze super robis len preto, ze si to chcela pocit. Svina muz, ze si nohu zlomil este k tomu
@sfet Ja som uz vyssie napisala, ze sa rozhodujem podla toho, co je rozumne, nie som chcem ja. Ak som v Egypte, ideme na vylet na lodi so snorchlovanim, nie do Udolia Kralov, co mna osobne zaujima viac minimalne kvoli horucave. Takze toto trapne klise nie je namieste. Tak a sme doma, nedostala si odpovede, ake si chcela, tak prechadzas do agresivity. Rob si, co chces. Nebudem ti pisat, ze super robis len preto, ze si to chcela pocit. Svina muz, ze si nohu zlomil este k tomu
@mircalla nie ake som chcela, ale ty nechápeš. Nepoznáš naši rodinu, ides si svoje, ale pre tvoji info
Manžel už bol vykázány z domu,takže taká mrcha, ktora Tyra asi nie som. Inak robila som delegatku, starala sa týzden co týzden o 300 ludi, hlavnu veducu v táboroch, daco o tom viem.
@mircalla nie ake som chcela, ale ty nechápeš. Nepoznáš naši rodinu, ides si svoje, ale pre tvoji info
Manžel už bol vykázány z domu,takže taká mrcha, ktora Tyra asi nie som. Inak robila som delegatku, starala sa týzden co týzden o 300 ludi, hlavnu veducu v táboroch, daco o tom viem.
@sfet A teda co bola pointa zalozenia temy? Vsak urobis, co chces, si rozhodnuta. Prisla si sa postazovat ci pocut suhlasne komentare? Aj tak urobis, co uznas za vhodne. No ano, k moru sa chodi hlavne kvoli moru, nie kvoli horam. Tym nechcem povedat, ze mas sediet len plazi
@mircalla dobre. Moja ideálna dovolenka - Tatry, vstáváme ráno o4, zabijáky vo výškách celý den. Kde daco také plánujem? Bude aj more, vstáváme neskor, trasy vhodné pre deti..takže sakra beriem ohlad
@sfet A teda co bola pointa zalozenia temy? Vsak urobis, co chces, si rozhodnuta. Prisla si sa postazovat ci pocut suhlasne komentare? Aj tak urobis, co uznas za vhodne. No ano, k moru sa chodi hlavne kvoli moru, nie kvoli horam. Tym nechcem povedat, ze mas sediet len plazi
@mircallaen mna zaujíma, či je naozaj tak strašné u mora chodit na turistiku a nie sa grilovat u vody.
@mircalla dobre. Moja ideálna dovolenka - Tatry, vstáváme ráno o4, zabijáky vo výškách celý den. Kde daco také plánujem? Bude aj more, vstáváme neskor, trasy vhodné pre deti..takže sakra beriem ohlad
Rob ako myslis, upeciete sa na slnku s dietatom. Ja to beriem tak, ze ak chcem turistiku, idem niekde, kde je to primarne urcene na turistiku, nie na kupanie. Tiez na turistiku radsej chodim, ked je menej ako 35 stupnov.
@muchotrafka298 a co v Tatrách nemoze byt 35 stupňov? Pre teba asi najvacsi výšlap bol do Nákupneho centra.
@sfet chod si kam chces. Aj do Paklenice v 40 stupnovej horucave s autistom. Nam je to tu jedno, piseme Ti svoje nazory. A tie, ktore nie su podla tvojho gusta tak okamzite urazas.
Asi vieme po kom je syn, nevies sa ten tyzden-dva premoct? Chodit po horach mozes aj na svk, alebo si chod sama inokedy na dovolenku, kde budes kukat do skal. Venuj sa rodine a synovi. Cloveka so zlomenou nohou nechas starat sa o autistu, ked vies ze neobsedi a musi mat nonstop pohyb… matka roka… 🙄
@cyberk akokeby paklenica bola to iste co mala fatra. Kokoos, antituristky in charge here
@sfet paklenica je pre nádherná, pochodili sme národný pár, ale pozor..na veľkú noc,keď tak bolo cca 20 st a už aj to bolo veľa, ťa turistika tam nie je light,sú tam stúpania, prevýšenia. V týchto letných horúčavách to musí byť utrpenie a to sme s manželom zvyknutí na všetko. Teraz ideme na 40 km na bicykel a u nás je aktuálne 34 st.
A nie, je úplne ok ísť pri mori na turistiku, ale teplotu zvaz. My sme boli prvý júlový týždeň v Tatrách a na turach typu Kôprovský štít, priečne sedlo sme mali pocitovo vyše 32 st. A to už bolo mimo komfort,a to ti vravím ako človek,ktorý miluje horúčavy, ako jediná asi nenadávam,keď je vonku 35 st a pri 28 nosím mikinu,lebo mi je zima.
Posielam ti 1 fotku, aká je tam turistika,čo sa tyka terénu. Toto bol myslím prechod z malej paklenice do veľkej.
tam kde su odlisne predstavy o traveni letnej dovolenky, nic ine ako kompromis nepomoze. samozrejme ze nie je povinne sa pri mori len grilovat na slnku. my vyberame miesto dovolenky tak aby bol kazdy spokojny, aj ten co sa chce grilovat, aj ten co chce nejaku turistiku ci nakupy. na turistiku treba ale zvazit pocasie, ci uz horucavy ci ak hlasia dazd a burky na cely den. ale tak sprav ako myslis, ja by som v tych horucavach do hôr so synom nesla a to nemam za sebou vyslapy len do nakupneho centra...
@admin čo máš dnes voľno? Kedy opravis ten gramaticky nesprávne nadpis? Inokedy sa tu menia nadpisu za každú cenu a na toto sa pozerať od rána..,,u mora,,
Úplne ta chápem .treba nájsť trošku kompromis!! My keď sme boli pred mesiacom v chorvatsku,túry som si robila zavčasu ráno . O 5:30 som vyrazila a o 10som bola spať aj s čerstvým pečivom.akurat vstávali takže nikomu som nechýbala potom s nimi spokojná celý den na pláži.. teraz sme v Mexiku,kým spia chodím si väčšinou na hodinu zabehať ..
@mircallaen mna zaujíma, či je naozaj tak strašné u mora chodit na turistiku a nie sa grilovat u vody.
@sfet Podľa mňa je už predstava turistiky v lete peklo. A ešte pri mori, kedysi predstavím, že by som namiesto toho mohla plávať alebo len tak ležať na slnku a oddychovať. Aký význam má štverať sa niekam po kopcoch, skalách, potiť sa tam až ťa všetko svrbí, dychčať a riskovať svoj život? Toto ja nikdy nepochopím a nik by ma to nenahovoril. Veď si človek, nie si kamzík.
Autorka, na túry do letovísk sa chodí na jar a po sezóne. Len idiot pôjde s deckom v najväčšom pekle na turistiku. Všade výstrahy pred horúčavami. Potom takýchto zadubencov zvážajú vrtuľníky. Tvoje u vody a u mora dosť napovedá, koho tie vrtuľníky najviac ratujú.
Autorka, na túry do letovísk sa chodí na jar a po sezóne. Len idiot pôjde s deckom v najväčšom pekle na turistiku. Všade výstrahy pred horúčavami. Potom takýchto zadubencov zvážajú vrtuľníky. Tvoje u vody a u mora dosť napovedá, koho tie vrtuľníky najviac ratujú.
@anonym_fe0cb8 No asi tak. Vystizne a trefne.

@sfet ja mam teoriu, ze si neplatim drahy apartman pri mori, aby som chodila po okoli. Takze mame valaciu dovolenku, ktoru po celom roku potrebujeme vsetci a potom chodime na aktivne dovolenky, kde chodime a spoznavame. Ty utocis len na manzela, ako nechce kompromis, ale ty ho nechces rovnako. Nemate si vobec co vycitat. Dieta vies zabavit aj na plazi. Aj po plazi sa da chodit, pripadne striedat plaze, aby mal zmenu. V tychto horucavach to v Paklenici nebude bohvieco.
@senta_sofia ale ona ho nenúti ísť do hôr veď on bude robiť to, čo chce sedieť pri vode.To skôr on nechce kompromis, aby si aj ona a syn užili hory.Takto si ona spraví po svojom a bude spokojná a on tiež.Ale nie, lebo zátoka, lebo syn by chcel byť radšej vo vode ono kto chce psa bit, palicu si nájde.Mozno je nervózny z tej nohy atď.nechce sedieť sam na pláži niekedy sami nevedia čo je problém, ale je problém.