icon

Turistika pri mori

sfet
10. aug 2025

Dobre ránko. Len ráno a u nás zas hádka. V sobotu odchadzame na dlho ocakavanu dovolenku. Do Chorvatska, kde je pohorie Paklenica. Ta je moja parketa. Ja na valanie na pláži nie som, je to nuda, pre mna teda. Manžel zial pravý opak. Horala sa mi najst nepodarilo, nieze by som sa chcela rozvadzat, zatial sme to vždy nejak vymysleli. Teraz má ale zlomenu nohu, teda už chodí bez barli, ale ziadna sláva. Na lezanie na pláži to stačí. Ide s nami aj dieta, autista. Malý vie plavat, vodu miluje, do mora chodit bude, ale na pláži nevydrží. Buď voda, alebo prechadzky. Predstava manžela? Pojdem s nimi na pláž, budem sa tam nudit a trápit sa, pozerat na pohorie z brehu, behat okolo dietata, teda v mori bude s ním, potom mi ho dá a choďte sa prejst. Do hor s ním ist nemozem, k mori sa chodí kupat a nie na turistiku. Turistiku mozem doma okolo domu realizovat, tak povedal. A vraj som blazon, že u mora budem robit turistiku, tam sa chodí kupat, to snad nie. A co to je trestné, zákonom zakázané nelezat na pláži, ale žit aktivne? Netvrdím, že k moru nepojdem vobec,každé ráno a večer tam asi pojdem, den dva si z chuti dám oddych, chcem skusit paddlebboarding, možno mna to chytne, , ale valacka nie.

Strana
z5
sfet
autor
10. aug 2025

Je mi z toho smutno. Viem, že plánovanie dovolenky je stres vždy a vsade asi. Ale manžel je naštvaný ako pes, odnasam to ja ako hromozvod. Bolí ho ta noha, ale pojde. Nedovoli dietatu ist na výlet so mnou, musí byt na plazi, more doma nemá. Malému to bude jedno, voda ako voda. On tam s ním nevydrží, ja nevydržím na pláži. Pred rokom bola dovolenka podla neho, stále valanie, tešila dom sa domov od začiatku dovolenky. Teraz som chcela podla seba. More tam je, ale problém, že zátoka. A ja som sebec, že on nemá otvorene more, horizont, ale vidí na ostrov Pag oproti. Zas tam bude voda teplá ako čaj, rychlo sa ohreje. Výmysla si. Včera mna dokonca vyhnal z izby, ked som povedala, že budem hlavne v horách. Že to nech idem do Tatier. Co je zle na tom nebyt nadsenkyna do pláži?

anonym_568ede
10. aug 2025

My chodime aj na turistiku, denne minimalne 25-30km, podla teploty a potom sa valame na plazi. Aky problem ?

danica2711
10. aug 2025

@sfet prepáč, ale len sa z toho nepototo, že týždeň budeš musieť prispôsobovať svoje záujmy rodine! Predpokladám, že keby manžel nemal (prechodný) problém s nohou, mohla by si kľudne ísť do tých svojich kopcov, on by syna obstaral aj s prechádzkami. No tak tentoraz to nejde, nie jeho ani synovou vinou, tak sa z toho nezblázni

anonym_568ede
10. aug 2025
@danica2711

@sfet prepáč, ale len sa z toho nepototo, že týždeň budeš musieť prispôsobovať svoje záujmy rodine! Predpokladám, že keby manžel nemal (prechodný) problém s nohou, mohla by si kľudne ísť do tých svojich kopcov, on by syna obstaral aj s prechádzkami. No tak tentoraz to nejde, nie jeho ani synovou vinou, tak sa z toho nezblázni

@danica2711 pise, ze chodit moze, tak sa moze cast dna postarat

sfet
autor
10. aug 2025
@danica2711

@danica2711 minulý rok, vysiel z vody, tu máš syna a choďte na hodinku niekam, je mi jedno kam
Takže nie že výnimka. To tak bolo vždy a vsade. Či Treboň, či Morava, či minulý rok Chorvatsko.

sfet
autor
10. aug 2025
@anonym_568ede

@danica2711 pise, ze chodit moze, tak sa moze cast dna postarat

@anonym_568ede ved, čast dna. Okolo jednej bude spat, ak vyjdeme ráno na 5. Ale už to rozširuje, že nedá ani to. Že ideálne, ak budem stále poruke.

denkabemommy
10. aug 2025
@sfet

@danica2711 minulý rok, vysiel z vody, tu máš syna a choďte na hodinku niekam, je mi jedno kam
Takže nie že výnimka. To tak bolo vždy a vsade. Či Treboň, či Morava, či minulý rok Chorvatsko.

@sfet v paklenici sú aj Basic túry, kde to dáš so synom za 1-2h 🙂. Takže by som sa z vysoka vykašľala na muža a robila si podľa seba. Však sa nemusíš prispôsobovať, lebo on chce 🤷🏼‍♀️. Vnímam u žien nulovú asertivitu. Potom si vás muži nevážia. Aj môj tvrdil, že nikam do tepla chodiť nebude. Som mu povedala, nech sedí doma 🤣zrazu aj do tepla pôjde, dokonca s nadšením, keď vidí, že si vážim seba a stojím za svojim rozhodnutím

sfet
autor
10. aug 2025
@anonym_568ede

My chodime aj na turistiku, denne minimalne 25-30km, podla teploty a potom sa valame na plazi. Aky problem ?

@anonym_568ede takto nejsk by to islo. Ja a dieta ráno výlet, potom sa podla počasia a chuti vrátíme a dáme si este oddych na plazi a s radostou. Ale on hory nemusí a je škoda, aby dieta bolo u mora a bolo v kopcoch, ktoré má aj doma. Ja mu nebránim sa na plazi aj ugrilovat do aleluja.

sfet
autor
10. aug 2025
@denkabemommy

@sfet v paklenici sú aj Basic túry, kde to dáš so synom za 1-2h 🙂. Takže by som sa z vysoka vykašľala na muža a robila si podľa seba. Však sa nemusíš prispôsobovať, lebo on chce 🤷🏼‍♀️. Vnímam u žien nulovú asertivitu. Potom si vás muži nevážia. Aj môj tvrdil, že nikam do tepla chodiť nebude. Som mu povedala, nech sedí doma 🤣zrazu aj do tepla pôjde, dokonca s nadšením, keď vidí, že si vážim seba a stojím za svojim rozhodnutím

@denkabemommy a ty poznáš tie trasy tam? Napíšeš mi ked tak správu, že kde a ako? Nech tam nie som úplne trdlo. Dakujem.

lucia13022023
10. aug 2025

My to máme naopak, muž je ten, čo miluje túry, ja sa prejdem ale pre mňa je relax vyvalovanie na pláži. Ale ani jeden z nás neutoci na toho druhého pre rozdielne aktivity. Keď sme s malým na dovolenke, ráno ideme niekam na výlet, okolo obedu domov, no, na hotel, oddych, potom more a poobede ide muž sam, ja som s malým na pláži, k večeru ideme všetci na prechádzku, na večeru. Zas muž nechodí každý deň na túry a ja neležím každý deň na plazi x hodín. Prispôsobujeme sa, ale obaja dbáme na to, abh sme boli spokojní všetci traja.

anonym_fa8801
10. aug 2025

U mora?
Co nesedite doma na prdeli? Naco vam je dovolenka ked sa vadite? Skvele manzelstvo. Ale podla tvojho opisu si klofla niekoho len aby bolo

sfet
autor
10. aug 2025
@lucia13022023

My to máme naopak, muž je ten, čo miluje túry, ja sa prejdem ale pre mňa je relax vyvalovanie na pláži. Ale ani jeden z nás neutoci na toho druhého pre rozdielne aktivity. Keď sme s malým na dovolenke, ráno ideme niekam na výlet, okolo obedu domov, no, na hotel, oddych, potom more a poobede ide muž sam, ja som s malým na pláži, k večeru ideme všetci na prechádzku, na večeru. Zas muž nechodí každý deň na túry a ja neležím každý deň na plazi x hodín. Prispôsobujeme sa, ale obaja dbáme na to, abh sme boli spokojní všetci traja.

@lucia13022023 ved ja tiez nebudem má túrach úplne každý den
Sem tam dáme výlet autom do okolitych miest, pamiatky a tak. Manžel kolko dá, tolko dá, v najhorsom pripade bude na výlete na plazi a ja tam pamiatky a obchody ihrisko s malým obehnem. Nemám problem brat vsade dieta, aj ked to bude starost navyse, len tam budu boje, že chudák malý, je u mora a bláznivá mater ho tahá na kopce.

sfet
autor
10. aug 2025
@anonym_fa8801

U mora?
Co nesedite doma na prdeli? Naco vam je dovolenka ked sa vadite? Skvele manzelstvo. Ale podla tvojho opisu si klofla niekoho len aby bolo

@anonym_fa8801 nic nepíš, alebo nápis k veci. Toto mi nepomote a ty si ušetri čas.

janinah
10. aug 2025

V zivote som neplanovala čo budeme robit na dovolenke,ved prideme a robime na čo mame chuť.A vzdy je kazdy spokojny,lebo vieme robiť kompromisy.A obaja chceme,aby su oddychol aj ten druhy.

belllinka
10. aug 2025
@sfet

@anonym_fa8801 nic nepíš, alebo nápis k veci. Toto mi nepomote a ty si ušetri čas.

@sfet ved ked si aktivna, nemusis sa valat “u mora”. V mori sa da napriklad aj plavat, snorchlovat, padlebordovat…

anonym_fa8801
10. aug 2025
@sfet

@sfet nej som tvoj manzel aby si mi rozkazovala. Kazdy ma dovolenku taku aku si urobi. Vy ste sa rozhodli ze si ju poserete este doma. Aj ked sa ti to nepaci je to tak.

sfet
autor
10. aug 2025
@anonym_fa8801

@sfet nej som tvoj manzel aby si mi rozkazovala. Kazdy ma dovolenku taku aku si urobi. Vy ste sa rozhodli ze si ju poserete este doma. Aj ked sa ti to nepaci je to tak.

@anonym_fa8801 a ja nie rohožka aby si do mna kopala. Ak si taká stále, tak ta ani vlastne hemeroidy neznesu.

anonym_a8eb0f
10. aug 2025

@sfet ďakujem pekne za takú dovolenku, kde musím vstávať o 5:00, lebo mama sa chce v horúčave skroabat po kopcoch. Podľa mňa, ty si tá bezohľadne.. byť 1/2 dňa preč, potom oddychovať. Muž bude 75% času sám. A to vyjadrovanie, že dieťaťu je jedno kde je...

madeincssr
10. aug 2025

@sfet nebude to teraz na vrchole leta problem (s upekom)? Ked tak min. 2l vody na osobu. Ak ste so synom ranni vtaci, ist velmi skoro rano a do cca 10-tej byt doma. Ci je to tam viac zalesnene (tien), pozerala si trasy, foto, recenzie?

denkabemommy
10. aug 2025
@sfet

@denkabemommy a ty poznáš tie trasy tam? Napíšeš mi ked tak správu, že kde a ako? Nech tam nie som úplne trdlo. Dakujem.

@sfet nepoznám, resp.nepamätám si ich moc, bola som tam pred 10r, tak sme vyberali trasy vhodné pre malé deti (3 a 4r), ktoré tam boli s nami. Ak budete ubytovaní v nejakom apartmáne, tak sa skús popýtať domácich poradia ti veľa miest. Je tam časť, kde sa natáčal winettou, je tam vodopád, ktorý je viac menej v nejakej okolotij dedine (ja som bola vtedy v Starigrade). Vezmi do rúk mapu, nájdeš.

sfet
autor
10. aug 2025
@belllinka

@sfet ved ked si aktivna, nemusis sa valat “u mora”. V mori sa da napriklad aj plavat, snorchlovat, padlebordovat…

@belllinka trochu šnorchlovanie a paddleboard asi skusim. Snad sa z neho hned nestrepem 🙂 ale Ked tam budu tie hory škoda neist vobec. Pre muua ale absolutne nezaujimave.

sfet
autor
10. aug 2025
@denkabemommy

@sfet nepoznám, resp.nepamätám si ich moc, bola som tam pred 10r, tak sme vyberali trasy vhodné pre malé deti (3 a 4r), ktoré tam boli s nami. Ak budete ubytovaní v nejakom apartmáne, tak sa skús popýtať domácich poradia ti veľa miest. Je tam časť, kde sa natáčal winettou, je tam vodopád, ktorý je viac menej v nejakej okolotij dedine (ja som bola vtedy v Starigrade). Vezmi do rúk mapu, nájdeš.

@denkabemommy my ideme tiez do Starigradu. Viem, že miesta Vinnetou, vodopády, jaskyna Manita Pec, ktora nie je daleko a je slušne prístupná, je tam toho dost na pozeranie.

diewcatqoo
10. aug 2025

Pises, ze planovanie dovolenky je asi vzdy a vsade stres. Ja neviem, ale u nas nie. Dokazeme sa dohodnut, dokaze kazdy urobit kompromis. Je sice pravdou, ze odkedy sme rodicia, tak som ja ten, co robi tych kompromisov viac, kedze deti viac visia na mne, nez na muzovi. Ale nestalo sa este, ze by som mala pokazenu dovolenku kvoli tomu, ze by nic nebolo po mojom. A to som tiez podobny typ ako ty, nedokazem sa necinne valat na plazi.
Podla mna to obaja az moc hrotite. Ved si rano so synom privstante a chodte. Do obeda ste snad doma a popoludni mozete skocit na plaz. Raz, dvakrat za celu dovolenku to snad zvladnete takto, ci?

sfet
autor
10. aug 2025
@madeincssr

@sfet nebude to teraz na vrchole leta problem (s upekom)? Ked tak min. 2l vody na osobu. Ak ste so synom ranni vtaci, ist velmi skoro rano a do cca 10-tej byt doma. Ci je to tam viac zalesnene (tien), pozerala si trasy, foto, recenzie?

@madeincssr plánujeme ist hned na otvaracku na 6.rano. syn vstane kedykolvek. Tiez skor ranný vtak. A sú tam trasy, kde je tien aj počas dňa v parne, sú tam pramene, ale vodu beriem aj z domu, nebudem spoliehat len na to, že tam niekde najdem. A okolo obed ideálne doma. O upal tiez nestojím.

glorikarebeka
10. aug 2025
@anonym_fa8801

U mora?

@anonym_fa8801 ti hrabe z tepla

anonym_a8eb0f
10. aug 2025
@sfet

@madeincssr plánujeme ist hned na otvaracku na 6.rano. syn vstane kedykolvek. Tiez skor ranný vtak. A sú tam trasy, kde je tien aj počas dňa v parne, sú tam pramene, ale vodu beriem aj z domu, nebudem spoliehat len na to, že tam niekde najdem. A okolo obed ideálne doma. O upal tiez nestojím.

@sfet zrejme tam budú obchody, kde sa bude dať kúpiť voda... 🙂

sfet
autor
10. aug 2025
@diewcatqoo

Pises, ze planovanie dovolenky je asi vzdy a vsade stres. Ja neviem, ale u nas nie. Dokazeme sa dohodnut, dokaze kazdy urobit kompromis. Je sice pravdou, ze odkedy sme rodicia, tak som ja ten, co robi tych kompromisov viac, kedze deti viac visia na mne, nez na muzovi. Ale nestalo sa este, ze by som mala pokazenu dovolenku kvoli tomu, ze by nic nebolo po mojom. A to som tiez podobny typ ako ty, nedokazem sa necinne valat na plazi.
Podla mna to obaja az moc hrotite. Ved si rano so synom privstante a chodte. Do obeda ste snad doma a popoludni mozete skocit na plaz. Raz, dvakrat za celu dovolenku to snad zvladnete takto, ci?

@diewcatqoo no, možno na mieste to vyjde podla každého. Manžel bude rád, že tam bude mat pokoj, prislubim, že prikl.do 13:00 sme doma, na plazi a budeme spolu, pretoze syn niekedy vstane o 6.a Ked dostane výber behat okolo syna alebo lezat v posteli aj do dvanastej, co si asi vyberie?

marcellka32
10. aug 2025

Ty si zrejme nemala zlomenú nohu však? Lebo to by si inak hovorila....to,že muž dostupi na nohu neznamená, že zvládne turistiku ! Ešte rok po zlomenine som nevládala ísť na dlhšiu trasu do lesa, takže sa ukľudni a prispôsob SVOJEJ rodine ....musí byť ťažké s tebou žiť

diewcatqoo
10. aug 2025

A inak, 4 roky po sebe sme boli na dovolenke tam, kde chcel muz, kvoli tomu, ze je to mekka jeho hobby. Kym on sa venoval svojej aktivite, ja so synom sme si dokazali urobit vlastny program. Tunajsi jazyk som nevedela vobec, prostredie som tiez nepoznala, ale nastastie, zijeme v dobe, kedy sa daju pozriet online mapy, kedy dokaze vylet naplanovat AI podla tvojich poziadaviek, kedy existuju online prekladace... takze ani raz sme sa nestratili, ani raz sme sa nenudili a ani sme sa nehadali, lebo si kazdy nasiel to svoje.

sfet
autor
10. aug 2025
@anonym_a8eb0f

@sfet zrejme tam budú obchody, kde sa bude dať kúpiť voda... 🙂

@anonym_a8eb0f myslím priamo v horách, tam skor chaty. Lebo je pohodlné brát tak 2 litre, vypit a nabrat si v prameni znova nez to vsade tahat.

Strana
z5