icon

Upokojí sa situácia s požiarmi na Rhodose?

bzucka4
23. júl 2023

Ahojte, 8.8. ideme na Rhodos. Čo myslíte, upokojí sa to tam?

Strana
z2
elief
24. júl 2023

@evaachesa áno, viem, že nie sú pri sebe, bola som na oboch, na Rodose viac krát, z Korfu dnes odlietam

evaachesa
24. júl 2023

@elief tak pardon, videla som že odpisuješ autorke. 🤭😁

elief
24. júl 2023

@evaachesa v pohode 😉😉😉

evaachesa
24. júl 2023

@elief 🌷😊

elief
24. júl 2023

@evaachesa a sme radi že odlietame, bol to skvelý týždeň a aj vzhľadom k situácií sme radi, že ideme domov, aj keď tu naozaj necítiť problém, tým netvrdím, že na inom mieste ho nemajú, uvidíme cestou na letisko, cesta trvá tých 70 minút

bzucka4
autor
24. júl 2023

@yanni manžel bude zajtra volať do cestovky, tak uvidíme, čo povedia

pjj
26. júl 2023

@bzucka4 dobry den, my sne sa vcera vratili z Lindosu plaz Vichla. Jedine v nasom hoteli boli na plazi turisti, ostatne hotely boli ako mesto duchov. Do nasho hotela utiekli sk turisti z hotela princess lindos, ktory je blizko vasho. Kiotari area bola evakuovana a vraj tam horelo. Za 3dni sme zazili tolko, ze uz si taku dovolenku neprosim a to sme vraj boli v bezpecnom hoteli. Bol situovany pod skalou. Stale sme mali dym nad hlavami z oboch stran. Akoby sme boli na čundri a nie na plazi. Elektrina sla len na generator, ktory sialene hucal a stale vypadavala. Vytahy sa s ludmi zasekavali, tak sme radsej chodili pesi. 1 den sme boli bez vody. Personal bol uzasny, snazili sa nam poskytnut komfort, ale ked ste stale obkoleseny dymom, vecer pada na vas popol a vy ste 3 dni zbaleni,ze ak by nieco...to to nie je dovolenka mojich snov. A v sobotu o 3tej rano nas evakuovali a o 6stej nas vratili. Ale prve autobusy ubytovali v telocvicni a vratili az o 1 den. A este k tomu vetru. Kazdu chvilu sa tam otaca preto s nim maju hasici taky problem. A bol aj dost silny.A este myslite na jednu vec, ostrov je maly. Na mape sa Vam tie vzdialenosti vidia daleko, ale nie su.
Posielam Vam par fotiek. Asi som Vam nepomohla, mozno ste chceli citat nieco ine. Ale to to bola realita od soboty do vcera kedy sme odchadzali. Ani zadarmo by som dalsi den nezostala. Zelam Vam, aby ste sa rozhodli spravne a aby Vam bolo super.

pjj
27. júl 2023

@bzucka4 @bzucka4 este som Vam zabudla napisat... Spominali ste cestovanie. Tak vsetky vylety boli zrusene, vratili nam peniaze. Busy potrebovali na evakuovanie, na cestach otacali polocajti turistov,, pustali iba busy, co evakuovali a ludi co sa evakuovali. Predtym sme zhotela sli taxikmi do Lindosu, ktore nrskor uz nepremavali. Teda iba na letisko za 700e. Zdvihli taxu ako ludia hromadne utekali. Ani pozicovna na plazi nefungovala. To to bolo v nasej arei, ktorabbola bezpecnejsia ako ta, do ktorej idete, dna 22.7.2023 az 25.7.2023. Ako to tam vyzera momentalne, neviem. Skuste sa opytst v cestovke,. Ale predpokladam ze oni Vam povedia, ze je vsetko ok. A zapnite si polohu gps, aby Vam chodili vystrahy a aby ste boli informovani. Posielam Vam ich par ako vyzeraju. Pekny den zelam.

janinah
27. júl 2023

@pjj niektorým nevysvetlíš,pri rozmeroch ostrova dĺžka ostrova 78 km, šírka takmer 30 km a ked sa otočí vietor tak budú utekať aj tí z "bezpečného" severu....naša zamestnankyňa letí v pondelok aj s dvoma malými deťi a všetci sa tešia na dovču....no,toto nekomentujem radšej

evaachesa
27. júl 2023

@janinah tak toto je už pardon ale trafená na hlavu keď toto riskuje a ešte s deťmi. Takýchto už vôbec nebudem ľutovať čo sa teraz aj napriek všetkému rozhodnú vycestovať. Ale tých detí mi je hrozne ľúto lebo tie si odtiaľ prinesú najskôr traumu a nie pekné zážitky. 😩 A presne ako vravíš, veď je to tak malý ostrov že nechápem tieto reči že veď na severe je kľud. Omg. 🤦🏻‍♀️

berta100
27. júl 2023

@pjj Ahoj, prosim ťa nevieš ako je na tom Lindos White hotel&Suites ,tiez pláž Vlycha?

adkamamka
27. júl 2023

@pjj fuuu, no my sme odchadzali este v sobotu po polnoci taxikom z lindosu a suhlasim s tym co ste opisali,

adkamamka
27. júl 2023

@pjj a ked nam prisla tato sprava, tak strach sa znasobil

pjj
27. júl 2023

@berta100 posielam foto z vyludnenej plaze, vsetkych evakuovali, kde nijaky servis nefungoval.. Hotel, ktory spominas nepoznam. Foto so sipkami je nas hotel. Boli sme sa prejst na druhu sttanu plaze Vlicha, uz nam bolo dlho na jednom mieste, ked sme odchadzali obloha bola cista. Asi za 30 min.zacal zase dym. Sipky ukazuju na nas hotel. Utekali sme do hotela, ale tam sa tvarili, ze sa nic nedeje. Len pol personalu utekalo domov evakuovat svojich blizkych lebo vraj bol ohen od nas 2km. Posledna foto nie je zapad slnka, to je ziara ohna.

pjj
27. júl 2023

@bzucka4 vraj princess hotel je zatvoreny do 31.7. Kvoli neporiadku a dymu. Ak tam bude este horiet pocas vasej dovolenky, nudit sa iste nebudete. Balit kufre o 3tej rano je docela adrenalinovy sport. A cakat v horucave niekde vonku a nevediet, co bude dalej, je tiez docela adrenalin. Pevne ale verim, ze uz bude koniec tym ohnom.

adkamamka
28. júl 2023

@pjj mozem sa opytat , to bolo fotene ktory den?

pjj
28. júl 2023

@adkamamka dobry den. Samozrejme. Foto, kde su vyludnene plaze v cervena sipka na nas rezort hotel lindos royal rezort bolo v pondelok 24.7. Tie fotky v skorsom prispevju , ked je slnko za dymom boli v sobotu 22.7. Neviem aka je tam teraz situacia, ale ak poziar nie je uplne zahaseny, nie je to area na kludnu do dovolenku lebo kazdu chvilku bola zmena. Raz sme mali info,ze poziare su zahasene a o 2 hodky sme mali poziar z druhej sttany a este blizsie. Takze permanentny strach. My sme ho kvoli detom tak najavo nedavali, ale bol v podvedomi. Cukne ma kef leti teraz doma nado mnou lietadlo, ci helikoptera, aj hukacka na sanitke. Ale uz zacinaju media bomnardovat cestovky, preco posielaju na postihbute miesta turistov. Cesrovky uz ponukaju vratenie penazi alebo nahradnu destinaciu. Iste by som k Lindosu nesla. Ale nech si kazdy zvazi sam, co vlastne caka od dovolenky. Stastne dovioenky a hlavne stastne navraty zelam vwtkym 🙏🏻

adkamamka
28. júl 2023

@pjj my sme nastastie leteli domov v nedelu po polnoci, takze chvala Bohu sme to uz nezazili, ale nechcela by som tam ist v takejto situacii

adkamamka
28. júl 2023

@pjj ja som sa ukludnila ked sme odisli do bezpecia do kolimbie, ale mala som strach ci sa dostaneme v nedelu vecer na letisko.

adkamamka
28. júl 2023

@pjj vlastne my sme sa aj stretli mozno🙂, lebo my tam boli od 17.

pjj
28. júl 2023

@adkamamka urcite sme sa stretli lebo aj my od 17.7. Do 25.7.

bzucka4
autor
30. júl 2023

@pjj určite tam teraz nepôjdeme, my sme mali ísť na Sun beach Lindos. Tam horelo, takže je tam spálenisko

pjj
31. júl 2023

@bzucka4 👍🏻urcite si najdete krasne miesto na dovolenku, kde si poriadne zrelaxujete, pobehate okolie a pridete stastne domov s peknymi spomienkami na dovolenku. A aj na Rodos pride ten spravny cas ❤️. Uzite si kranse leto. ☀️🍀🏖🏝🏊‍♂️

Strana
z2