icon

Vaše tipy na krásnu dovolenku pri mori

sanny2993
26. aug 2023

Ahojte. Mám toho precestovaneho celkom dosť. No bez dieťaťa. Low cost ✌️😃 ale keďže sa mnohé zmenilo. Pribudol synček. Malý mal 2 roky, tohto roku sme si nehali poradiť v cestovke, kde nám odporučili Turecko - Side. Boli sme, videli sme, neodpadli sme. Popravde neviem čo natom vidia všetci Slovaci ktorí sa tam vracajú každý rok 🙈🙈

Preto vás chcem poprosiť o podelenie sa, kde ste boli na dovolenke, v rámci EU (kludne môžte odporučiť aj Chorvátsko, a nám blízke miesta kde sa dostaneme letecky). Konkrétnu oblasť ktorú by ste mi odporučili 🙂 Podmienkou je krasne modré more, dobra strava, možnisť ist večer na promenádu/do centra pešo a lokalita vhodná pre detičky. Malý bude mať budúci rok 3 🙂
Potešia aj fotky 🙂

Strana
z3
petamich
26. aug 2023

vraciam sa kazdy rok do Turecka prave preto, ze (ak su vyberies dobry hotel), su tam sluzby na urovni, pozvolny vstup do mora, pieskova plaz, baby-friendly ubytovanie, priatelsky personal a to mam toho celkom dost pocestovaneho 🙂 kazdopadne kazdy preferuje cosi ine, ja po celom "roku" kedy mam pocit, ze sa nahanam, planujem, riesim, chcem (aj) presne takuto dovolenku, ze si lahnem, vsetko mam pod nosom a nic nemusim riesit

to len na margo tej otazky, preco ludia chodia do Turecka 🙂

marcellka32
26. aug 2023

My máme pocestovane dosť, za mňa Rhodos Lindos alebo Menorca... neskutočne čisté more, pozvoľný vstup, čistá pláž, normálne ceny jedla v reštaurácii, neprepchata pláž (aspontam kde sme my boli)

missviolet
26. aug 2023

na Cypre vsade kde som bola - okolie Paphosu uplne cista blankytna voda aj v hlbke uz. aj tepla. male vlny. sluzby na plazach, ked clovek ich vyzaduje, super. lacneee slnecniky - unifikovana cena za 2,50 clnecnik

marcellka32
26. aug 2023

@missviolet tiež paráda

marcellka32
26. aug 2023

Menorca

bu1bu
26. aug 2023

@marcellka32 mozes mi napisat konkretny hotel? Dakujem.

fion22
26. aug 2023

@bu1bu môžem aj ja poprosiť konkrétne kde Menorca? Už sme boli rozhodnutí pre Mallorcu Alcudia, ale mm kolega nám poospevoval Menorcu, že s malými deťmi ideálne..a od vtedy nám to vŕta v hlave🤗

kulumulu123
26. aug 2023

@sanny2993 spanielsko benalmadena alebo mallorka za mna topka ale idealne ak mozes chod v septembri ceny dost klesnu oproti letnym prazdninam a more je prehriate z leta vonku stale do 30'C letecky si tam za cca 2-2.5hod... My chodime na vlastnu past ubytko airbnb alebo booking letenky si tiez vies kupit za par eur ceny v restikach v pohode cca ako u nas 😊

kulumulu123
26. aug 2023
sanny2993
autor
26. aug 2023

@petamich boli sme v hoteli Trendy Aspendos, ak sa trošku orientuješ v ubytkach tak vieš že je to jeden z Top hotelov. Za nemalé prachy 🙂 Ako píšeš, služby aj všetko bolo super. Ale asi nie sme krvná skupina pre Turecko. Rozmaznaní personál na ktorom vidíš že furt dačo očakáva do vrecka,ony za to nemôžu, rozmaznala si ich Ruska a Nemecka klientela, ale no … A osobne mi strašne liezli na nervy aj tie bazáre, otravní predavači ktori ma dobre že nezahadzali handrami aby som neodišla 🤣🤣🤣 more tiež konkrétne v Side nepekne, možno by stala zato ešte Kleopatrina pláž ale v Side mutne, tmavé, nepekne ..

marcellka32
26. aug 2023

@bu1bu mesto Cala En Porter -hotel playa Azul, ale sami sme si vybavili, nie cez cestovku

sanny2993
autor
26. aug 2023

@marcellka32 ahoj Menorcu som pozerala ešte pred tým ako sme sa rozhodli pre Turecko ale pani v cestovke ma upozornila, že to nieje miesto pre rodiny s deťmi ale skôr pre objavitelov a tých čo majú radi kľud a samotu. Vy ste mali Babyfriendly hotel s atrakciami ?

kulumulu123
26. aug 2023

Benalmadena v spanielsku

petamich
26. aug 2023

@sanny2993 no ja ti neviem, v Turecku som bola snad 10x uz (bez aj s dietatom), vzdy v inej destinacii vratane Side a teda ja som sa stretla len s milym personalom, okrem upratovaciek nikdy nikomu nic nedavame a nemala som pocit, ze by na nas krivo pozerali alebo cokolvek ocakavali alebo to nevnimam

a teda po Egypte mi ani predavaci nepridu otravni, kazdopadne my na trhoviska nechodime a ti z hoteloveho obchodu na nas kaslu, ti maju zakaznikov dost 🙂 ale tak ako vravim, kazdy sme iny typ cestovatela

ja osobne napr. mam velmi rada aj Mallorcu a Spanielsko ako take ALE za mna sa tie sluzby porovnat nedaju a teda ja fakt uz som asi stara, mne sa pri letnej dovolenke mimo rezort uz nechce ist a hlavne odkedy mame dieta 😂 ked ideme bez maleho a na kratke poznavacky, tak vtedy viem, ze to je zasa o inom

liliana8
26. aug 2023

@kulumulu123 toto je kde?🤩Filter?

aylinn
26. aug 2023

@liliana8 áno filter , tá voda nieje taká Modra a navyše je tam brutálne ľadové more (Benalmádena) 😄

aculy
26. aug 2023

@sanny2993 Ahoj🙂 Ja Ti odporúčam hotel Wave resort v Bulharsku. Mame precestovanú dosť ale toto bola topka. Fakt odporúčam pozriet👍🏻

hladamematku
26. aug 2023

@sanny2993 takže na tyrkys si potrpim aj ja ♥️♥️ celá Sardínia, celá Sicília, ibiza, Mallorca, menorca, juzné Taliansko, veľa gréckych ostrovov, Cyprus...z tohoto si musí vybrať

marcellka32
26. aug 2023

@sanny2993 nie babyfriendly....my už máme veľké baby (15,13), ako píšem vyššie čisté more, pozvoľný vstup do mora, nepreplnene pláže, ktoré patria medzi najkrajšie na svete...pláže na Menorce sú v rebríčkoch najkrajších pláží sveta, ceny v reštaurácii z ktorých nás nevykoti keď sa majú prestravovat 4 ľudia...ak hľadáš detské atrakcie tak hľadaj taký hotel s aquaparkom aj také sú na Menorce

matkahelka
26. aug 2023

@sanny2993 do turecka sa chodi kvoli sluzbam, nie kvoli moru. turecko ma more ako zemplinska sirava. kto chodi na dovolenku k moru kvoli moru - ako my- tak sa turecku vyhyba z km. za seba odporucam juzny cyprus a ktorykolvek grecky ostrov.

kulumulu123
26. aug 2023

@liliana8 nie ziadny filter prva foto mallorca calla millor (nadherna plaz, priezracne more a super plytka voda pre deti) jedna z najkrajsich plazi ake som zazila a to mam precestovany svet docela dost, druha foto spanielsko benalmadena...

kulumulu123
26. aug 2023

@aylinn prva fotka je na mallorke voda oresne ako na foto v benalmadene sice nie je tak biely piesok ale more by som ladovym nenazvala kupala sa tam mija vtedy 2r dcera a teda nemyslim ze by jej bolo zima 🤷‍♀️

aylinn
26. aug 2023

@kulumulu123 Mallorca na krasnu vodu to ano , ale Benalmádena to iste ako Turecko. Ja som tam do vody nevedela vliezť ani v juli ani v septembri. Kosti ma boleli 😄

kulumulu123
26. aug 2023

@aylinn ok vec nazoru a zvyku ja nepotrebunem mat 28'C ani v sprche doma tiez preferujem skor chladnu vodu... Taka priezracna tyrkisova voda sbielym pieskom ako oraskovy cukor bola na mallorke iba na tej jednej plazi 😀

marca12
26. aug 2023

@sanny2993 presne pre toto ma nikto nedostane do Turecka. Aby na mna na kazdom rohu cakal ulisny Turek,ktoremu ide len o prachy,to teda nie. Ja si dovolenku predstavujem inak.

zic
26. aug 2023

Alebo Severny Cyprus (nie EU) - Limak...

matkahelka
26. aug 2023

@zic severny cyprus je to iste ako turecko, vyslovene rezortna dovolenka. autorka pise, ze hlada miesta s promenadou, vecer sa prejst do mesta. kam sa vies z limaku prejst? do vedlajsieho hotela? inak nikam.

zic
26. aug 2023

@matkahelka tak to mi uslo (ta promenada)...

majlo1234
26. aug 2023

@sanny2993 turecko podla mna nie je pre kazdeho. My tam chodime kvoli dobrej cene za all in a relativne dobremu servisu. Ale celkovo ta natura(zaratavam aj egypt a tunisko) nie je vobec pre mna. Nenavidim to neustale otravovanie a pocit, ze kudy furt caka za vsetko extra peniaze.
Co sa tyka mora v europe, za mna sardinia a mallorca, jw to blizko, more krasne tyrkysove, hotel poradit meviem, tam sme vzdy boli v airbnb

abbey1
26. aug 2023

@kulumulu123 Toto je moja srdcovka. Nič nám tam nechýba: pláže, hory, zábavný park, reštaurácie, kúsok do Malagy. Ešte štipku teplejšie more a bolo by to 100%.

Strana
z3