icon

Vaše tipy na krásnu dovolenku pri mori

sanny2993
26. aug 2023

Ahojte. Mám toho precestovaneho celkom dosť. No bez dieťaťa. Low cost ✌️😃 ale keďže sa mnohé zmenilo. Pribudol synček. Malý mal 2 roky, tohto roku sme si nehali poradiť v cestovke, kde nám odporučili Turecko - Side. Boli sme, videli sme, neodpadli sme. Popravde neviem čo natom vidia všetci Slovaci ktorí sa tam vracajú každý rok 🙈🙈

Preto vás chcem poprosiť o podelenie sa, kde ste boli na dovolenke, v rámci EU (kludne môžte odporučiť aj Chorvátsko, a nám blízke miesta kde sa dostaneme letecky). Konkrétnu oblasť ktorú by ste mi odporučili 🙂 Podmienkou je krasne modré more, dobra strava, možnisť ist večer na promenádu/do centra pešo a lokalita vhodná pre detičky. Malý bude mať budúci rok 3 🙂
Potešia aj fotky 🙂

abbey1
26. aug 2023

@aylinn My chodievame do Benalmadeny a ľadovú vodu sme nemali. Nie je to teplota ako Turecko, ale úplne v pohode sme sa denno denne kúpala ja i deti. Chorvátsko tu vodu veru teplejšiu nemá a služby sa nedajú porovnať.

sanny2993
autor
26. aug 2023

@matkahelka ahoj, ako sme to skúsili tak súhlasím, bohužiaľ pani v cestovke ospevovala všetko hádam na 150% vrátane krásneho mora, no za mňa najškaredšie pri akom sme boli …..

kulumulu123
26. aug 2023

@abbey1 benalmadena je super nadherny pristav, park v centre je super, voda akurat na kupanie (aspon pre nas ale niekomu sa moze zdat studena), Mijas je uplna srdcovka, motylia farma najkrajsia aku som videla, lanovka na kopec aj show dravcov s vykladom sice v spanielcine ale super, mango a celkovo ovocie v obchode sa neda ani len prirovnat k tomu nasmu v supermarketoch... Zabavny park, kopec toho pre deti ak mas auto este lepsie ❤️❤️❤️❤️❤️

mircalla
26. aug 2023

@sanny2993 Ani ja som zo side neodpadla. Pacilo sa mi na Cypre Hotel Crystal Springs pripadne Mallorca. Side sme mali spickovy hotel, ale nejako ma to neoslovilo

mircalla
26. aug 2023

@sanny2993 Absolutne suhlasim s nazorom na Turecko. Mna tu isli ukamenovat, ked som si dovolila nebyt z Turecka v mlobach. Mam tiez dost pocestovane, takze mam s cim porovnavat
Okrem toho obrovske hotely, strasne hlucne, stale animacie ci daky program, ked chces ma klud, nehrozi. Mna to skratka nebavilo

kulumulu123
26. aug 2023

@mircalla prave pre toto nemam najmensiu chut trepat sa do turecka ja osobne chcem na dovolenke klud a ticho nie ohucany hotelovy resort kde z kazdeho baru vresti ina hudba... Decka tiez nie su nejak paf z animatorov rozneho druhu..
Nam lepsie vyhovuje dovolenka niekde na vlastnu past radi spoznavame miestnu kulturu zvyky krajinu co v hotelivom resorte asi nehrozi 🤷‍♀️

zuzana76
26. aug 2023

@kulumulu123 suhlasim, v calla Millor sme boli a velmi sa nam pacilo

mircalla
26. aug 2023

@kulumulu123 Presne to tam dostanes...skusila som, stacilo raz.

mircalla
26. aug 2023

@zuzana76 My sme boli kusok vedla Sa Coma

marcellka32
26. aug 2023

@mircalla môžem názov hotela a mesto? Ďakujem

zuzana76
26. aug 2023

@mircalla ano, tam sme sa boli len pozriet, je to hned vedla, krasne miesta

mircalla
26. aug 2023

@marcellka32 Toto je Hotel TBH a Sa Coma Mallorca. Za mna asi naj toto Protaras Hotel Crystal Springs, personal, hotel, plaz, jedlo skratka vsetko. A mensi hotel, nie ako tie ohucane hotely v Turecku. Ale zase okolo nic.
@sanny2993 Co sa tyka dakych potuliek, mne sa velmi pacilo v Ligurii. Krasne more a je co pozerat

aylinn
26. aug 2023

@abbey1 ja som v benalmadene bývala 3roky , takze som ju skúšala v rôznych mesiacoch. Mne bola studena furt 😊 do Chorvátska nechodím kvôli kameňom vo vode takze neviem porovnať

elenkaba
26. aug 2023

@mircalla prosim ta, peso sa z Crystal springs nedalo prejst do mesta Protaras? Ja hladam nejaky hotel, kde sa da vecer prejst do mesta na promenadu?dik

mircalla
26. aug 2023

@elenkaba Uprimne netusim ako je to daleko. My sme tam boli tyzden, dali sme jeden fakultak, vecer byval fajn program v hotely, takze sme sa nejako netulali po okoli. Je to podla mna urcite aspon 10 km, co som si vsimla, ked sme naberali ludi na ten fakultak. Potom taxik jedine

mircalla
26. aug 2023

@elenkaba Tak menej podla google mas 5.6 km.

sasa1310
26. aug 2023

@sanny2993 áno, kto má scestované, tak nepochopí, čo ľudia vidia na Turecku. Hotely, služby, jedlo? No max. to. More nič výnimočné, okolie tiež...

belllinka
26. aug 2023

@kulumulu123 ano, jasne ty si tu plaz fotila a bez fitra, ano? Ved je ta foto stiahnuta z netu z fotobanky, este tam mas cez to vodotlac 🤦‍♀️

floren
26. aug 2023

Thassos Limenaria alebo Potos,na par dni prenajať auto a túlať sa po ostrove

sanny2993
autor
26. aug 2023

@floren s tým Thassosom sa pohrávam, boli sme tam na 1 dňovým výlete z Khalkidik,Stavrosu. Len rozmýšľam, je v Thassose čo robiť tých 10 dni ? Neni to malý ostrov ? Pláže sú aj pieskové ? My sme boli v okoli prístavu pre Trajekty a tam boli biele kamene 🙂

sanny2993
autor
26. aug 2023

@sasa1310 mne dokonca nesadlo ani jedlo 🤣 boli sme v dá sa povedať naozaj kvalitnom hoteli ultra all inclusive, ale … jedlo buď nedochutene vôbec alebo extrémne. A čo sa týka koláčov, to bolo 40 druhov hnusnej umelej hmoty nafarbenej kadejakými odtieňmi. Akurát baklava bola ok ale to zas si dáš kúsok a máš “hubu” zalepenú na dva dni 🤣🤣🤣🤣 a horší kebab ako v Turecku v hoteli som asi nejedla. U nas v meste robia turecký kebab oproti tomuto ako z nebička keby bol 🤣🤣🤣🤣🤣

belllinka
26. aug 2023

@kulumulu123 si poriadne trapna. 🤣 Aj tu druhu foto si stiahla z netu.

floren
26. aug 2023

@sanny2993 pieskové, mramorové, kamienky. Chodíme na 14 dní a stále je,co robiť. Poprípade výlet na pevninu.

sasa1310
26. aug 2023

@sanny2993 asi tak. Tie koláče o ničom. A tie obchody tam. Samý šmejd

sanny2993
autor
26. aug 2023

@floren máš aj tip na konkrétny hotel ? 🙂

ankare
26. aug 2023

Presne tak, do Turecka sa nechodí kvôli moru. To je otrasné.

kulumulu123
26. aug 2023

@belllinka ano stiahla pretoze ich nemam v novom mobile ale na tych miestach som bola a vyzeraju presne ako na tych fotkach... Trapne je pidla mna sa tvarit ze je tam super ale nikdy tam dotycna osoba nebola lebo nieco pozna z rozpravania... Pekny vecer aj tebe

kulumulu123
26. aug 2023

@belllinka ja som nimomu nepovedala ze som fu konkretnu fotmu fotila takze trapna si tu tak akurat ty...

lilyianka
26. aug 2023

@sanny2993 musím ťa pochváliť za dobre založenú tému 🙃 my sme boli tento rok na Cypre,konkrétne Protaras. Všetci ospevovali akí budeme spokojní,že to bude perfektná dovolenka. No,asi sme mali vysoké očakávania. More krásne, to musím uznať, nádherné. Poloha hotela tiež super- pred hotelom rovno pláž, za hotelom hlavná ulica,čiže všade blízko. A to je za mňa asi všetko. Neohúrilo nas to,nepodlomili sa kolená, a už tam ísť nemusíme. Nám bolo hrozne odporúčané práve Turecko,chceli sme skúsiť budúci rok,ale keď čítam tvoju skúsenosť,tak ma to prešlo.
Inak boli ste cez SK cestovku?
Tiež sme rozmýšľali nad Sardiniou, ale v cestovke nás odhovorili ohľadom ich gastronómie 🤷‍♀️.
Na druhej strane tuto tiež nič extra. Clovek by si myslel,ze už keď si v takej krajine kde sme boli my tento rok tak ochutnas ich špeciality morské- a jedine co tam bolo "z ryb" boli rybie prsty a filé 🤣🤣

iwet25
26. aug 2023

Mne sa páčilo v Kefalonii ideálne je požičať si auto. Ale ta oblasť co teraz ponúkajú sk CK sa mi nepáči. Aj Mallorca je super. Podľa mňa turecko je cenovo najlepšie co sa služieb a hotelov týka cenovo. Grécko, Španielsko, Taliansko je oveľa drahšie. Nie kazdy ma taky budget, niekomu zase resort vyhovuje nevystrci ani päty ztade. Aj výlety tam sa dajú super nájsť. Každý sme iní.