icon

Vaše tipy na krásnu dovolenku pri mori

sanny2993
26. aug 2023

Ahojte. Mám toho precestovaneho celkom dosť. No bez dieťaťa. Low cost ✌️😃 ale keďže sa mnohé zmenilo. Pribudol synček. Malý mal 2 roky, tohto roku sme si nehali poradiť v cestovke, kde nám odporučili Turecko - Side. Boli sme, videli sme, neodpadli sme. Popravde neviem čo natom vidia všetci Slovaci ktorí sa tam vracajú každý rok 🙈🙈

Preto vás chcem poprosiť o podelenie sa, kde ste boli na dovolenke, v rámci EU (kludne môžte odporučiť aj Chorvátsko, a nám blízke miesta kde sa dostaneme letecky). Konkrétnu oblasť ktorú by ste mi odporučili 🙂 Podmienkou je krasne modré more, dobra strava, možnisť ist večer na promenádu/do centra pešo a lokalita vhodná pre detičky. Malý bude mať budúci rok 3 🙂
Potešia aj fotky 🙂

Strana
z3
sanny2993
autor
26. aug 2023

@lilyianka ahojky, Dakujem aj ja za recenziu. Boli sme cez Hydrotour. Neviem, od kedy mám malého tak idem na dovolenku s rešpektom, ešte bez neho sme brázdili s kamoškami svet “po svojom”, Chorvátsko dokonca na blink bez úbytka, našli sme si na mieste 😀 ale s dieťatkom už človek chce nejaké istoty 🙈 keď som prišla s mojimi požiadavkami do cestovky, hneď mi bolo povedané že všetko spĺňa Turecko, tak reku okej, poďme do toho, ešte som v tejto krajine nebola (ani bez malého) tak prečo nie … v žiadnom prípade nechcem odhovárať od dovolenky v Turecku ani teba, my sme boli v Side, a viem že sa tam už nevrátim, pre mňa nič zaujímavé, bol to proste týždeň za 3000€ (2 dospeli a dieťa 2R) počas ktorého som nezažila nič extra, o čom by som ešte teraz rozprávala okoliu. Hotel pekny, pre detičky vhodny, bazény udržiavané. Ale vonku sa pešo dostaneš max na bazár kde ma to s tými šmejdami fakt nebavilo. Chcela som si ist v klude obzrieť bazariky, ponuku, no proste od každého stánku som doslova utekala lebo hneď prišiel vtieravy predavač … more teple, no pláž nebola ani pekná a voda mutna ako v rybníku …. Strava no, keď si už taká milovníčka rybiek, tu boli tiež iba 1x v týždni a to bolo sushi (to bolo výborne) a rôzne lastury/kraby/ iné strašidelne príšerky. Boli aj krevety, no ale to bol hnus nedovareny 🤣🤣 a ich kebab ktorý by mali mať v malíčku bol najhnusnejši čo som kedy mala … čo sa týka výletov my sme boli jedine v Manavgate pri vodopádoch, všetko je od Side ďaleko …. Delfinarium, Antické Side … proste s malým deckom to nedáš komfortne …. Možno keby si vypýtate oblasť okolo Kleopatrinej pláže dočkaš sa krásneho mora, len neviem či to nieje mestská plaž …. Kazdopadne nechcem ta odhovárať …

sanny2993
autor
26. aug 2023

@lilyianka prosim ta a čo je so stravou v Sardínii ?? Lebo sa mi pozdávajú aj tieto oblasti, Sardínia, Capri, Sicília

belllinka
26. aug 2023

@kulumulu123 tak baba sa ta pyta, ze ci je to fotene s filtrom a ty povies, ze bez. Pritomn si to nefotila, iba stiahla z netu a dodaleka to krici, ze je to cez filter. Preco potom neziari na tyrkysovo more aj na tych fotkach, co dali baby z Mallorcy a z Menorky ?😂

amelia89
26. aug 2023

@aylinn suhlasim s tebou. v benalmadene je ladova voda, moj svokor mi to vysvetloval ze su tam studene prudy. a presne tak,ta fotka co tu bola pridana ma od reality velmi daleko 😀😀😀 ja to tam mam rada,lebo naozaj benalmadena pueblo,a okolite dediny su naozaj pekne,je tam co robit aj s detmi atd ale co sa tyka plaze tak by som to veru ako rozpravkovu destinaciu neodporucala.

kulumulu123
26. aug 2023

@belllinka pretoze mam rovnake fotky doma stiahnute v pocitaci fotila som ich osobne... Vies ak by si vedela co i len malo o foteni tak hlavne pri fotkach velkych vodnych ploch dost zalezi na svetle kedy pocas dna fotis a nemalu sluzbu ti urobia aj odrazy a svetelnost objektivu... Ale uplna klasika na konovi kazdy kto mammobil je profesionalny fotograf, vela zien ktore tu maju 1-2deti zjedli vsetku mudrost a patent na vychovu, vel akrat tu ma clovek pocit ze tu vie kazdy vsetko a zaroven nikto nic lebo kazdeho zaujima iba jejo osobny nazor nechce vpoznat nazor alebo pohlad ineho cloveka ale zaroven presadzuje pokojnu a vyrovnanu diskusiu...
Och joj nejdem sa hadat lebo to nema zmysel... Rovnako ako nema zmysel vysvetlovat ludom preco nepadam dodlob z dovrnky v turecku alebo ze pre mna osobne more v benalmadene nie je studene kedze som zvyknuta na kupanie sa v anglicku v mori...
Pekny vecer 😁

elmivelmi
27. aug 2023

@missviolet to je krasa,kde presne to je?

mircalla
27. aug 2023

@kulumulu123 More v Turecku je skutocne jedno z tych horsich
Ale evidentne im to nevadi, ja som tam zazila za 95% ludi ani neopustilo bazen a tobagany. Boli sme jedny z mala, kto vobec zdvihol rit a travil pol dna pri mori
Za mna Turecko priemerna dovolenka, nicim ma nenadchla, ani z tych sluzieb neodpadla a mali sme kvalitny hotel s hodnoteniami 4.8 z 5. Nevies si predstavit aky hejt som dostala za kritiku Turecka v jednej teme

kulumulu123
27. aug 2023

@mircalla praveze viem si to velmi dobre predstavit rovnako ako ja ked si dovolim nesuhlasit s niektiryni nazormi tu na konovi hlavne ze sa vsetky ohanaju slobodou prejavu nazorov..
Osobne mam toho precestovaneho dost a okrem australie snad kazdy kontinent tak si viem vybrat aj lepsie ako turecko ale to tu nikomu nevysvetlis... Ach joj cudne forum toto slepacie casto forum 🙈🙈🙈🙈

missviolet
27. aug 2023

@elmivelmi toto konkretne Blue Lagoon, ale takato voda je ozaj na vsetkych plazach. my sme mali radi Venus beach

elmivelmi
27. aug 2023

@missviolet prosim ta a cenovo ako?My sme zrusili cyprus leno do dna nam volali ze najskor ze o 50€ sa zvisilo a ro inak sme mali uz zaplatene,a o sve hodky ze o 500€ kvoli zvysenym poplatkom v agentrure ibia.Tak sme to zrusilinlebo nam to prislo nefer a za 5 ludia na 10 dni by sa ro vSplhalo na 8500€ Ale bud rok uz budeme zhanat lacnejsi hotel mozno alebo kolko vas ro stalo draho?Inak aj turecko all inclusive 8000€ na 5ludi 19 dni ale sme museli zrusit 2dni pred odletom lebo dcera mala zaoal usi.Takze ziaden let nebol odporucany orl lekarom.Tak rChlo chorvatsko sme sli.Taˇ pekna voda alw 9h autom m slo porazit. Naspat uz len 7 a ud rok uz zasa inde ideme.

mircalla
27. aug 2023

@kulumulu123 Detto 50 krajin a tiez okrem Australia vsetky kontinenty.

floren
27. aug 2023

@sanny2993 my chodíme do apartmánov Corina fei

missviolet
27. aug 2023

@elmivelmi let na osobu 210€, ubytko airbnb v dobrej lokacii 250€ na tyzden na osobu 😅jedlo v restike vzdy do 20€ na osobu vyslo. mna aj s nakupovanim somarin vysla cela dovolenka dokopy asi 1100€ uplne vseho vzsudy jedla letenka ubytko vylety.

zuzana76
28. aug 2023

@sasa1310 ja som nebola v Turecku pri mori, ale tusim, ze to nic moc, maximalne oblast Izmiru, Marmaris, bodrum, cize zapadne pobrezie. Ale poviem ti, co milujem na Turecku ja. Historia, pamiatky, historia tam dycha na teba odvsadial. Jedlo - okrem masa, ale vsetko zeleninove, take salaty ako vedia urobit Turci som nikde nejedla. Ak masove tak z hovadzieho, ich etli ekmek to je jedna basen. Kapadokia, Istanbul, Antiochia, pamiatky z Rimskej rise ako Titus Tuneli, Efez, dalej Nemrut Dag, podzemne mesta ako Derinkuyu

elmivelmi
28. aug 2023

@zuzana76 Ano,Turecko aj mna lka pre kulturu,troska inu asi ako nasa a more ake?Ciste ako v Chorvatsku?

zuzana76
28. aug 2023

@elmivelmi pri mori som v Turecku nebola, ale podla mna take normalne, nic vynimocne, skor pieskove plaze su tam a skor taka zakalena voda si predstavujem, ale okolie Cesme vyzera byt pekne, voda priezracna, ale tam len na vlastnu past, tam nerobia cestovky zajazdy. Potom Oludeniz, Bodrum. Ja by som isla sem, ak k moru v Turecku.

elmivelmi
28. aug 2023

@zuzana76 Dakujem zbtip.My sme mali turecko tento rok ale 2dni ored odletom sme museli zrusit.

lapersefona
1. aug 2024

@sasa1310 ze je Turecko lacne

vitaminsee
6. máj 2025
@kulumulu123

@kulumulu123 Nádhera . To je kde presne prosím ?

vitaminsee
6. máj 2025

@sanny2993 V Turecku ? More nemá žiadnu farbu, takže jedine obžerstvo milujú Slováci, ale myslím, že Nemci viacej. Slovné spojenie "ultra all inclusive" je mám pocit iba v Turecku myslené doslovne. A - Pribrať za 7 dní 2-3kg je najľahšie v Turecku v min.5* hoteli !!!

Strana
z3