Zabezpečenie kufra do lietadla
Dobry den, chcem sa len spytat, ze ako si “zabezpecujete” kufor ked letite a kufor ide do podpalubia. Poradena nam bola ta folia. Ale to sa mi velmi nepozdava. Staci dat na kufor zamok? Pripadne ak ma kufor vlastny zamok, pouzit ten? Alebo kupit na ne ten obal? Dva kufre mame skrupinove a jeden je latkovy.
Dakujem velmi pekne za vsetky rady 🙂
Ahojte všetci dobrí ľudia. Mam na vás veľkú prosbu a budem vďačná za akúkoľvek pomoc.... mám skrupinovy kufor bordovej farby žiaľ ja už nemám doklad o kúpe...je stary asi 2 roky a letecká spoločnosť ktora mi na kompletku roztrhala alebo resp. rozbila škrupinu ziada doklad o kupe tohto kufra. Preto vas najkrajsie prosim ak niekto máte doklad cca dva roky stary skrupinovy najlepšie nad 200e drahy a boli by ste ochotny mi odfotit ten doklad aby som to preposlala tej spoločnosti budem vam tak veľmi vďačná žeeeeee že až 😅 ... naozaj veľmi pekne prosim 🥲🥲🥲🥲
Odkiaľ, kam a s kým si letela? Ak vrámci EÚ tak nemôžu žiadať bloček, resp ty nie si povinná ho mať. Môžeš im poslať odkaz na podobný kufor rovnakej pripadne podobnej značky a oni ti proste musia kúpiť nový.
@daniqueen mna vobec nechceli ak je cena kufra, ale ci sa da vobec orpavit alebo nie. cize potvrdenie od obuvnika-brasniara. a na zaklade foto a toho listu dali nejake peniaze.
povedme si rovno ze ani oni nie su padnuti na hlavu ze kufor 200 €
@bykaterina ja som im poslala aj tento doklad a kufre stoja aj viac ak ide o značkové, kvalitne ... 🙂
Ide o to že ja svoj stary doklad o kupe už nemam vedia mi v pohode vratit plnu sumu za novy kufor v hodnote rovnakej ale chcu vidiet doklad o starom maju to proste takto o dokladovani... preto skúšam dobrých ľudí ktorí mi môžu, chcú, vedia pomôcť 🙂
@smajliica letela som z Kanady do Londýna a z Londýna Viedeň kufor neustal tu kratšiu vzdialenosť žiaľ z Londýna do Viedne... už som sa informovala a žiadajú ma aby som šla do opravovne pripadne ak to nejde opravit čož nešlo chceli doklad ktory som uz poslala...nasledne napisali ze mi vedia preplatit kufor v plnej vyske len s mojim dokladom o mojom starom kufri , ktorý žiaľ ja uz nemam preto som sa obratila na tieto fóra a skúšam pomoc od lákavých a dobrých ľudí.. ak nič nenajdem žiaľ mam smolu... vedia mi preplatit len polovicu z mojej sumy noveho kufru čomu som sa chcela vyhnúť kedze kufor som ani náhodou nemala zničený a ako som vyssie napisala sla som z Kanady 10 hodin bol kufor faj n a cestu z Londyna do Viedne uz bol nepoužiteľný :/
Skús im napísať že chceš nový kufor, nie preplatenie škody. Nie je na to síce zákon ale podľa toho čo som našla väčšina leteckých spoločností s tým súhlasí.
Povedz ChatGPT všetky detaily cesty, čo sa stalo a že nech ti napíše ziadost o nový kufor a nech pridá zákony a prípady čo podporujú tvoju žiadosť. Pridaj pár odkazov na podobné kufre s ktorými by si bola spokojná. Snáď ti to prejde.
S bločkom ti bohužiaľ nepomôžem, môj kufor je žltý a je to na bločku napísané 😅

zamok mi pride ako totalna somarina. viacero kufrov som videla security checked a ptm z toho je len problem