icon

Zdražovanie a dovolenka

13. jún 2022

Ako rada si prečítam tu na Mk statusy. Každý nadáva na zdražovanie, nedostatok peňazí, no taká letná dovolenka stojí kopec peňazí a to každý asi cestuje k moru. Tak asi život na SK nieje až taký zlý ako sa sťažujeme a náš pán minister financií tu chodí na skvelé nápady a inšpirácie, kde zvýšiť dane. Môžu sa ceny na SK zvyšovať, veď pri pohľade tu na plochu vie, že ľudia na to majú 😀.. nie nezávidím. Samozrejme ži a nechaj žiť. To len taká moja úvaha v krásny slnečný deň na SK 😉

Strana
z3
katica06
13. jún 2022

Vlani sme boli na dovolenke pod Tatrami, 6dní do 600 e, s Tatralandiou, Bešeňovou, s ubytkom aj s cestou. Kto chce ten sa uskromni a nebude vyhadzovať peniaze za blbosti. Ak poznáte prímorské letovisko s podobnou cenovou kategóriou pre 2+2(skoro dospelý), tak sem s tým.

autor
13. jún 2022

@zmrzlinka2021 ty si ale zvedavá. Veď je to sociálna sieť,tak prečo to tak prezivaš 😁

a_adamcova
Autor odpoveď zmazal
7lenka11
13. jún 2022

@katica06 600 eur pre celú rodinu?? uf, tak to obdivujem a zaujímalo by ma, ako ste vyskladali túto dovolenku... ako tak počítam, len celodenný vstup v lete do Bešeňovej pre 4 osoby je cca 90-100 eur, to isté Tatralandia.. zrejme ste sa výrazne uskromňovali.. môj brat s priateľkou a malým dieťaťom dali za rovnakú dovolenku s rovnakými destináciami 1100-1200 eur

marci77
13. jún 2022

@7lenka11
ach, veru, ja tiez mozem potvrdit, ze dovolenka na Slovensku v Tatrach nas vysla viac ako tyzden pri mori na severe Talianska (ale to bolo este pred koronou....ale myslim, ze situacia je stale rovnaka)
ale tento rok je 90% ubytiek vybukovanych aj v Taliansku....asi po korone chce vela ludi zmenit vzduch a dovolenku maju ako prioritu...... pokym zase vsetko nezavru

hellwant
13. jún 2022

autorka, tie nicky predsa vidis, ked pisu, tak co tu pises o tom, ze zverejnovat sa nepatri. Oni su na konovi, tak ich nick je verejny, len hľadat to v toľkych temach je otravne. Alibisticky sa kryjes.

autor
13. jún 2022

@hellwant tak si to pohladaj

misinka0611
13. jún 2022

Veľa ľudí nejde, len sa tým “ nechváli “

hellwant
13. jún 2022

Tu si zcala temu a vyslovila si nazor ako tu vyplakavaju zeny , ze cakaju na rodicak a jazdia si po dovolenkach, nehnevaj sa na mna, ale hľadat v kope tem a spajat rôzne temy s vyhľadavanim nickov ja nebudem. Ked nevies dodat dôkaz, tak nezacinaj temu, v ktorej niekoho hodnotis, lebo to moze byt osocovanie.😡

autor
13. jún 2022

@hellwant a ty necitaj,ak sa ti nechce hľadať..ak by som tak chcela tak spomeniem hneď v úvode. Veď aj ja píšem anonymne,tak prečo by som mala niekoho označovať. Pre Vašu zvedavosť. Nechceš môj status necitaj a preskoč 😉

hellwant
13. jún 2022

Pokiaľ sa ťa nik neopyta, je to v poho ale ak sa niekto slusne opyta ma zdroj, clovek, co si nevymysľa nema dôvod neudat zdroj, kedze nejde o osobne informacie cloveka Mas mozno pottebu len zistovat, ci niekto ide. 🙂

autor
13. jún 2022

@hellwant no pokiaľ je nick s fotkou,tak sa už jedná o súkromie daného človeka

hellwant
13. jún 2022

sama si ju dala a zdiela ju, vidno ju v prispevkoch, ak si ju nespoji niekro s touto temou, aj tak si ju spoja s inymi temami a nevesno, ci fotka je prava.
Čize o sukromie tu vobec nemôze ist, i ked možno sa vy poznate a vtedy by bolo pochopitelne, ze to nechces dat a ides cez anonym.

17alexis
13. jún 2022

Su ludia, ktori si na dovolenku beru spotrebak, aby sa pochvalili pred susedmi. Su taki, ktori na nu doslova skrabu cely rok, su taki, ktori ani neusetria na necakane vydaje, nie este na dovolenku. Su taki, co si dovolenku mozu dovolit a aj na nu idu a su aj taki, co si ju mozu dovolit, ale z nejakeho dovodu na nu nejdu. My sme uz tri roky na dovci neboli. Najprv kvoli korone, teraz kvoli tehotenstvu. A par dalsich rokov kvoli dietatu nepojdeme. My mame totiz radi dobrodruzne dovolenky a to sa s malym deckom robit neda. Nie kazdy sa ma na Slovensku tak zle, ako sa mnohi lutuju a robia zo seba chudakov. Netreba zavidiet, radsej dopriat. 🙂

valeria_h
13. jún 2022

Ja tento rok nejdem. Partner potrebuje nákladnú liečbu a to je mi prednejšie.

autor
13. jún 2022

@valeria_h to mi je ľúto.

katica06
13. jún 2022

@7lenka11 vstupenky na 2dni (136euro)som kupovala vopred cez zľavový portál , ubytko 50za noc zvyšok času sme chodili po túrach keď pršalo tak múzeum. Strava poväčšinou zelenina, vajcia atď vypestované doma , ale boli sme aj v reštaurácii. Manželov zamestnávateľ ešte vrátil za rekreačný poukaz, čiže vonkoncom výsledok 450 euro.

papi30
17. jún 2022

No neviem, tiež sme neboli dva roky nikde, takže sme ani neminuli 2sezony na dovolenku ale vzhľadom na terajšie ceny všetkého ani tento rok nepôjdeme. Máme na krku hypotéku, máme jedno dieťa, druhé na ceste, tak si inak rozmyslim, či vysolim za týždeň pri mori toľko peňazí. Ja viem, zážitky mať treba, ale radšej sa budem namáčať na záhrade v lavoriku ale s kludnym spankom, že ostala mi dvojmesačná rezerva.

alantroj
20. jún 2022

Zaujal ma nadpis tak som si citala temu...ak si myslite ze dovolenka 2 plus 2 za 2400 je draha...ani nahodou. Momentalne su ceny vysplhane niekde uplne inde (cez ck, AI). Realne nepoznam 1 osobu co caka na rodicak a chodi na dovolenky. Kto caka na rodicak ma nafukovaci bazen na zahrade a kupe sa tam. O financnej gramotnosti a prioritach....niekto dava do cigariet a alkoholu, niekto si potrpi na novy mobil, niekto super handry a niekto rad cestuje. Mne je uplne jedno na co ludia minaju pokial su spokojni. A ludia kt moc nevychadzaju s peniazmi povacsine ani nevedia kde ich minaju. Poznam ludi co si povedia kolko potrebuju na dovcu, rozpocitaju na mesiace a setria. Do prasiatka. Decka si nekupuju blbosti z penazi na sviatky, radsej chcu zazitok. A naopak, to ze niekto na dovcu nejde, neznamena ze nema peniaze. Mozno je skor na veci, dom, zahradu a ho to nelaka. Kazdemu podla jeho gusta.

Strana
z3