Zoznam na dovolenku pri mori
Ahojte idem s dvoma dcérami na 2 týždne k moru (Bulharsko).
Zoznam si robím už od januára 😃 prosím vás ale vaše postrehy ktoré ste už na dovolenke boli čo bolo nevyhnutné? Čo ste vzali navyše a nevyužili a čo vám chýbalo a ocenili by ste to mat so sebou? Ideme prvýkrát.
Nabíjačku majú ako u nás či tu anglickú? Koľko čoho je potrebné vziať? Je tam ide vyprať vyvesiť a vyzehliť alebo vziať na každý deň oblečenie? Kde ste mali mobil a peniaze keď ste boli na pláži? Aká taška sa vám osvedčila? Čo ocenia deti mať so sebou okrem mobilov? Ďakujem
Najdôležitejšie sú doklady a peniaze, potom lieky, ktoré potrebuješ a nejaké čo nosievam pre prípad že by sme ochoreli(panadol, čierne uhlie musí byť a niečo na kašel či nádchu.) Inak oblečenie väčšinou letné, max berieme každý mikinu a nejaké dlhé nohavice a tenisky. Ale väčšinou v nich len cestujeme a viac nevynosíme🙂 Na pláž nosím plážovú tašku a v nej mám mobil a peniaze. Pre deti nič extra nenosíme. Proste nič netreba, sem tam kuknú na mobil ale väčšinou sme niekde vonka a tam sa vyhrajú. Nikdy sa nenudili.
Základ su vždy pasy (OP), peniaze a lieky, zvyšok kúpiš ak zabudneš. Do Bg chodíme v lete na 2 mesiace a neriešim nič len lieky aby som nezabudla (hlavne pre psov) je to krajina eu nie koniec sveta. A krémy na opaľovanie kupujem vždy na mieste.
my vždy cestujeme s pasmi a určite to nebudeme meniť plus balíme fľašu na pitnú vodu - my nosíme termofľašu contigo so slamkou všade kam ideme lebo nikdy nevieš aká je ich pitná voda ...

@sszuzu8 Hlavne sú doklady, peniaze a všetko ostatné sa dá kúpiť keby niečo chýbalo. Bulharsko je lacné. Teda bolo. Ja som sa už niečo nabalila za tie roky haha a nikdy mi nič nechýbalo. My sme si s mužom napísali zoznam ešte keď sme išli traja. A už som bez zoznamu balila a iba skontrolovala občas ak bol čas. Lebo my sme nie RAZ išli doslova zo dňa na deň. Práve do Bulharska sme išli tak,že doobedu sme našli Kiten za perfektnú cenu a o tretej už vyrazili. A to som ja sama rýchlo zbalila nás štyroch,muž zatiaľ cestu a všetko okolo toho a ešte som stihla aj rýchlo pripraviť jedlo kúpiť nachystať aj hlavu umyť a jedlo spratat čo she mali doma. Alev to boli roky praxe .My vždy väčšinou tak narýchlo podľa ceny. Aj v Bibione sme tak boli koncom augusta ,našli sme ubytovanie pre štyroch na týždeň za 300€ a presne som bola na materskej a muž dovolenku tak sme šli zo dňa na deň. Malý mal 2 roky. Po prvom Chorvátsku sne di povedali, že už len piesok a nech je to blizko. Nato vždy spomíname ako super sme obišli a akurát sme vychytali 40tky a navštívili aj Benátky. Určite vám bude super.