Boli ste v Chorvátsku koncom júna?
Chcem sa spýtať, či tak niekto bol, či nebolo ešte moc chladno na kúpanie a koľko ľudí tam cca v tom čase bolo.?Chystáme sa do okolia Primoštenu. Neskôr už neriskujem ísť, aby som tam neporodila, preto chceme tak skoro.
@zemruska no tým 15 dňovým by som veľmi neverila, len zriedkavo sa im to u nás v Dalmácii splní. POkiaľ budú pre taliansko predpovedať tlakovú výš, tak nás aj v Chorvátsko čaká krásne horúce slnečné počasie ... do konca týždňa hlásia slnečno okolo 27-28 stupňov, na 30 a viac si ešte asi pár dní počkáme 🙂
@mita30 more sa momentálne ohrieva aj vďaka morským prúdom nie len vďaka horúcemu počasiu, vlani sa z nejakých 22-23 v strede júna ohrialo za 2 týždne na 27-28 to bolo vyslovene zo dňa na deň cítiť ako je teplejšie ... príroda je nevyspytateľná 🙂 a nik si tu nepamätá teplejšie more než vlani v júli ... hovorili sme že je ako rybacia polievka 🙂 človek si ľahol v plytčine a potil sa ako vo vani ....
@amatas My sme boli vlani v juli pri Vodiciach, ale more bolo studene. Laka nas Chorvatsko aj tento rok, ale bojim sa aka bude voda? Niektory den v predpovedi ukazovali, ze teraz tam je 23 stupnov-voda 21. Vsak u nas je teplejsie uz niekedy 😝 . Kedy je tam idealne ist? Ja cchem teplucke more 😉
my sme boli pred 2 rokmi na lopare, bolo teplucko, ale nie az taky hic, aklurat pre deticky, nebolo este tolko ludi a tam je piesocna plaz s plytkym vstupom do mora takze vodicka bola ako v bazeniku,vyhriata, keby som sla tak asi v tomto termine
@maruskat počkajte tento rok ešte chvíľu, ak si viete vybrať dovolenku na poslednú chvíľu. Ke´d namerajú teplotu mora aspoň 24 nebojte sa bude to za chvíľu 🙂 Inak vlani v júni bolo vyslovene studené, ja som sa začala kúpať asi okolo 16.6.-17.6. a teda potrebovala som asi 10 minút kým som vliezla do vody 🙂 a o 2 týždne bola voda už až teplá
my sme boli vlani hore na Istrii v Umagu od 29.6. a také teplé more sme ešte nemali.aj tento rok ideme v tomto termine a pevne verím že bude voda aspoň 24.inak my už ideme v tomto termíne 5 X a ešte nás počasie nesklamalo
teplota mora nezalezi od toho, kedy do HR idete, ale ake je pocasie. ak je studeny jul, tak ani v auguste nebude voda tepla. ale niektory rok sa da natrafit na more teple, ako voda vo vani, ze ma aj 29 stupnov. treba ist juznejsie, prelom jul-august, alebo az august a to by uz malo byt more zohriate. koncom juna istotne tepla voda nebude, kedze leto este len zacina.
my bezne chodime prelom august / september a more tam je aspon pre nas na hrane. tych 25-26 stupnov a to je koniec sezony, kedy by malo byt najteplejsie. ale aspon osviezi. neviem si predstavit sa kupat tam teraz ked je teplota mora v HR ledva 20stupnov a tu niektore pisu, ze sa tam kupu. nooo obdivujem takych ludi. ja by som to nedokazala. som zvyknuta na more 28-30 stupnove. 😉
my ideme zaciatkom jula na Pag do Povljany, tiez sledujem pocasie aj dvakrat denne si pozriem ze ako je na pagu 😀 strasne sa bojim, ze kvoli pocasiu bude dovolenka dobabrana....ale vidim tam ze okolo 24. 6. ma byt aj 36 stupnov, tak ja verim ze v juli bude fasacke pocasie 😉
@mita30 dam vediet urcite, inak pred 2 rokmi sme boli v strede augusta v Poreci, to je myslim istria..bolo teplo nad 30 stupnov, ale more bolo na mna aj tak studene..ale ja som aj tak neplavec, tak studene more mi nebude nejak velmi prekazat, staci ked sa rozvalim pri brehu do 10 centimetrovej vody 😀 len nech slniecko svieti 🙂
Inak s vodou je to fakt rozne, my sme boli minulý rok v Turecku teploty vysoko nad 40 ( už nikdy viac ), ale zato voda my bola stále studená 😀 😀
My sme boli presne pred rokom v polovici júna pri Vodiciach a bolo tam 36°C a more úplne v pohode, že som sa aj tehu kúpala....Ale vtedy boli veľké teplá aj tu, takže je to rôzne s tým počasím a vôbec sa nedá spoľahnúť na obdobie, proste je to o šťastí si myslím ;)
Maminky a v Rogoznici ste začiatkom júla neboli ? ako tam je ?
No my sme boli minuly rok o takomto case na Balatone (sice nie v Chorvatsku, ale zase az tak daleko to uz nie je🙂) ), bolo tam 35°C, tento rok zase ideme zajtra a zase bude tolko... myslim ze o par dni/tyzdnov sa pocasie lepsie predpoveda.. ako keby sme planovali na august dovolenku... ;) tyzden na to sa tam dole sa ma zase ochladit...
Tak uz jste nekdo tam? My jedeme v patek. Asi do Privlaky.
@czechzuzanaba oblast primosten voda 20 , vzduch bol nieco nad 30.
@reisi voda 20, toz to neni moc, co 🙂 A komari byli? A uz jste doma ci jeste tam?
ahojte aj my ideme v piatok do igrane ale čo pozerám počasie zase sa tam má ochladiť. už mám s toho blbí pocit, verím že tieto 33 vydržia aj buducí týždeň.

@amatas dufam ze takto hlasia aj hore, predsa len makarska je o dost nizsie a more sa za kolko asi tak vyhreje pri takychto teplotach, asi sprosta otazka 😉