Ktorým smerom v Maďarsku ísť do Chorvátska?

sinda11
5. júl 2019

Budúci týždeň ideme prvýkrát autom do Chorvátska,máme malú dcérku,takže chceme ísť v noci. Chcem sa spýtať na vaše skúsenosti, či ísť cez Csornu a Vasvar na Veľkú Kanizu alebo zvoliť cestu po diaľniciach cez Szekesfehervar. Ktorá cesta je bezpečnejšia v noci? Viem že cesta okolo balatonu je dlhšia ale stále po diaľnici. Diki moc za rady

nikpa
5. júl 2019

@sinda11 my chodíme len cez Maďarsko a sme spokojní. Veľa zastávok každú chvíľu, čo s deťmi každý ocení.

pininka1
5. júl 2019

My sme išli tiež prvýkrát minulý rok a išli sme radšej stále po diaľnici. Skôr odporúčam, my máme takú skúsenosť, pozor na hraniciach, von z Maďarska sme čakali, kontrolovali všetko, žiadne spanie deti na zložených sedackach a pod. A pred nami robili cirkus s cechmi, ktorý im dávali len občianske, chceli pasy. Držím palce. Inak bolo všetko ok a super.

fkata
5. júl 2019

Cesta v noci je kľudná aj popri Balatone, na Vasvár je tiež o.k..
Záleží od vás. Treba mať zaplatený dieľničný poplatok.

adya01
5. júl 2019

@sinda11 my sme z dubnice a normslne na bratislavu, v madarsku po novej rychlostnej ceste na Szombathely /BA - Rajka - Mosonmagyarovar - Csorna - Sombathely - Redics/ tusim M86 je cislo cesty.. treba mat dialnicnu znamku...ta cesta je super, potom sa ide akokeby smerom na Slovinsko a podla tabul smerom na Letenye a potom sa treba drzat znacenia a ist na prechod Stary Gorican pre Nakladne auta. Je to rychle. Na normalnom hranicnom prechode pre osobaky byvaju rady a tu to byva prazdne. Kusok po prejdeni prechodu sa plynulo napaja na chorvatsku dialnicu. Chodili sme aj my na Komarno a potom okolo Balatonu, ale je to zbytocna okluka.

3009
5. júl 2019

@pininka1 do Srbska stačí OP - viď stránku Ministerstva zahr. vecí. https://www.mzv.sk/cestovanie_a_konzularne_info...

pininka1
5. júl 2019

@3009 ja viem že stačí iba op, ale Maďari su Maďari a chceli od nich pas. Píšem preto že to bola naša skúsenosť z minulého roka.

nyusika
5. júl 2019

@pininka1 chcieť môžu čo krb chcú, OP im ale musí stačiť

pininka1
5. júl 2019

@nyusika len vies,mi ich bolo ľúto, lebo ich odstavovali nabok, tiež mali malé deti, a celý čas že pasport, pasport.

patka06
5. júl 2019

@pininka1 pas nie je povinný, ja ho napr. vôbec nemám ...takže by mohli pýtať.
A nebola náhodou osádka auta - cudzinci, ktorí mali české značky, tam by mi to dávalo zmyslel.
V Chorvátsku sme boli zatiaľ 2x a pas mala iba dcéra, keďže ešte nemá OP

fkata
5. júl 2019

@pininka1 Zase je otázne, prečo chceli pas. Pred nami bol podobný prípad a nakoniec vysvitlo, že deti nemali pasy. Však pani sa potom aj rozčuľovala, že je EU.

kristina2412
5. júl 2019

@sinda11 my sme tiež chodili smer Csorna- Sombathely...ale po nepríjemnej skúsenosti - stretom s diviakmi 🐗sme chodili z BA tak,aby už začínalo svitať...aby sme po tejto ceste nešli za úplnej tmy

pininka1
5. júl 2019

@patka06
@fkata oni dávali svoje občianske a detské pasy, ale.ten večer tam bola taká odporná Colnícka, som mala pocit že bude dzubat za hocičo. My sme.mali všetci pásy, ale vliezla až do dodávky, našťastie nás ale pustila ďalej.

ponkal
7. júl 2019

Len pre info , Stary Goričan je z dôvodu opravy mosta až do 31.7 zatvorený. Treba ist cez nový Goričan alebo cez Redics. Chodíme každý rok len na občianske preukazy.