Hlasná hudba v kempe

9. aug 2021

Prosím napíšte mi aký máte názor. Sme v jednom kempe, v chatovej oblasti. Naši susedia majú repráky a teda, hudba na plné obrátky. A dosť nahlas. Tvrdá hudba. Včera hrali do 2.00 v noci. Ako chápem, že som v kempe a rátala som aj s takým dacim. Ale tak do 24.00 som ochotná to akceptovať. Máme malé deti a potrebujeme sa vyspať. Dnes akurát začínajú....

A moja otázka, išli by ste alebo nešli riešiť?

marsmykkok
9. aug 2021

Môžeš skúsi ísť poprosiť že či by okolo polnoci mohli stíšiť

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kamajka
9. aug 2021

Zalezi aj od toho v akom kempe ste. Nie vsade to recepcia totizto riesi.

bodka70
9. aug 2021

V kempoch je to bežné, hlavne ak si tam cez víkend a v piatok, vždy sa nájde nejaká partia, čo sa chce zabávať až do ráno. Ja chodím takto stanovať s deťmi raz ročne už viac rokov a už s tým počítam, že to takto bude, potom ma to nerozčuľuje. Deti to väčšinou zvládajú lepšie, môj malý 4 ročný nemal problém zaspať ani v hluku, väčšinou bol unavený po tej vode a celom dni na slnku, že zaspal skôr, ako začal hukot. Dospelým odporúčam štuple do uší, ak to nevedia vydržať. ja si zvyknem podvečer podriemať v stane a potom večer dam kávu a viem pri ohníku vydržať aj do rána.
inak taká pikoška, hneď prvý krát v živote, keď som išla s deťmi stanovať, sme mali doslova krst ohňom. Nejako nás nenapadlo pozrieť si, či je v kempe aj nejaký víkendový program a čírou náhodou sme došli do kempu na Domašu presne v ten jediný víkend v roku, kedy je na Domaši Hip-hopový festival. Nám aj bolo nejako čudné, že sa poobede zapĺňa kemp toľkými stanmi a samí mladí ľudia. doslova vyše tisícka stanov, tisíce mladých ľudí a pár metrov od nás na vedľajšej lúke obrovské pódium, repráky a hip-hop na plné pecky až do rána. o stovkách poloopitých mladých tackajúcich sa nad naším stanom ani nemusím hovoriť. Boli sme tam jediná rodina s deťmi na tej lúke 😀. Napriek tomu to bola super dovolenka - hovorím si, keď sme prežili toto, mňa už nemôže nič prekvapiť v kempe 🙂-

tina_8d
9. aug 2021

Toto sme zažili tento rok tiež v jednom kempe na Rabe. Mám pocit, že niektorí ľudia vôbec nerešpektujú nočný kľud. Ale osobne si myslím, že záleží aj od samotnej prevádzky kempu, lebo oni by mali hlavne zdôrazniť kedy je nočný klud, . v iných kempoch bolo od 23:00 hod úplne tichučko, boli to rodinne kempy, plne deti, tak sa to rešpektovalo.

marsmykkok
9. aug 2021

@bodka70 áno, to máš všade, či v kempoch, či pri mori, ľudia oddychujú aj tým, že sa zabávajú, hlasná hudba je skoro všade, nedá sa čakať že o ôsmej dajú detskú diskotéku a potom bude hrobové ticho do rána. Ale poprosiť ich môže, mohlo by im stačiť do polnoci.. Ja osobne by som išla čím skôr večer/podvečer, kým ešte nebudú mať veľa alkoholu v sebe, skôr vyhovejú a niektorí ľudia sú po požití alkoholu agresívny, tak nech na prosbu nereagujú hádkou.

bodka70
9. aug 2021

@marsmykkok , ja si myslím, že skúsiť môže ale proste hrobové ticho nemôže čakať, oni na chvíľu stíšia a potom zase začnú, alebo sa hlasno rozprávajú, pokrikujú po sebe. Kto niekedy stanoval, vie, že v stane počuť úplne všetko, ešte aj keď je ticho, tak keď niekto rozzipsuje vchod, aby sa išiel vycikať, tak je to počuť. ako vravím, buď sa človek bude rozčuľovať, alebo sa zariadi - podriemať cez deň či ráno si pospať dlhšie (to väčšinou je ticho, lebo mladí dospávajú noc) a v noci si na plánovať aspoň do 2 rána posedenie pri ohníku - pivko či niečo ostré k tomu a klídek pohoda. alebo potom, kto skrátka nie je na to zvyknutý a nedokáže proste spať na povel či byť hore dlho v noci - štuple či slúchatká na uši, zakryť sa spacákom a snažiť sa na to nemyslieť a človek zaspí. Keď je človek rozčúlený, tak proste nezaspí, ani nie tak kvôli hluku ale kvôli zlej nálade. a to na dovolenke skrátka treba brať s nadhľadom, ak si ju chceme užiť. ísť stanovať s deťmi, ktoré sú extrémne náročné, neprispôsobivé a vyžadujú pevný režim, neodporúčam.

ninusa221
9. aug 2021

My ked sme kempovali v Taliansku chodil taky policajt alebo čo to bolo na bicykli a kontroloval cely kemp😀

bluka2
9. aug 2021

Keď ste chceli ticho, kemp nebola správna voľba. Osobne by som ich neotravovala...

autor
11. aug 2021

Ďakujem, bola som, hudbu stisili.

@bluka2 my sme v chatovej oblasti, určenej pre rodiny s deťmi. O 23.00 je tu total mŕtvo, až na tú jednu rodinu

cacianka
13. aug 2021

No vidíš, yreba to riešiť a nie iba trpieť.musia rešpektovať zameranie.
Chaty /deti