icon

Risknete ísť tento rok do Grécka?

vieruna
8. jún 2012

My sme chceli ist tradicne do Chorvatska. Neviem co sa tento rok Chorvatom porobilo, ale tusim strasne zdrazeli. Co sme zistovali, tak len cisto ubytko by nas vyslo cca 1200 eur. A to sme este nic nejedli, netankovali, nepoistovali sa.... Kvoli podmienkam, cenam, babyfriendly a roznym inym veciam zvazujeme bud Turecko, alebo Grecko. Ja sa toho Grecka trochu bojim. Akoze ani nie sluzieb v rezorte, ale skor, ci zrovna v den nasho odchodu si niekto, kto ma na to vplyv nezmysli strajkovat, alebo nieco podobne. Co vy na to??

zdenulkam
8. jún 2015

@slimstar kde kos cestovky zrušili? Bežne sa predávajú zájazdy. Aj v tomto období

slimstar
8. jún 2015

@hasleerka Nám sa najviac páčilo na Korfu v Kavose, boli sme tam na dovolenke na južnom cípe./ teraz už tam neponúkajú zájazdy len na sever/. Na Korfu sme mali súkromnú pieskovú pláž len pre seba, pozvoľný vstup, čistá a teplá 28 stupňová voda, perfektná dovolenka, večer sme išli do vedľajšieho letoviska, kde bolo mnoho diskoték a obchodov.
Boli sme ešte na Lesbose, Zakynthose, Paralii, Nei Pori, Parga. Viackrát sme boli na Olympskej riviére, ale je tom tam dosť prepchaté.
...
V Grécku je čistá voda aj pláže.
Je to krajina s druhým najvyšším počtom modrých vlajok. Grécku bolo celkovo udelených 427 modrých vlajok, z toho 419 pre pláže a 8 pre prístavy.
...
Radiť je veľmi ťažko, pretože každý si predstavuje svoju dovolenku inak. Napriek tomu je ponuka široká a určite sa dá vybrať aj podla videí a fotiek a recenzií.

slimstar
8. jún 2015

@zdenulkam Kos zrušili anglické cestovky. Ani ja by som tam nešla.
Pozrite sa aká je tam situácia:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3111055...
http://www.dailymail.co.uk/travel/travel_news/a...

horana
8. jún 2015

@slimstar Prvy link hovori hlavne o Sicilii a inych oblastiach, Kos sa spomina okrajovo, info ktore je davno zname.
Druhy omiela fakt ze sa o 52 perc. znizil dopyt po tejto destinacii, ze si ju ludia menej vyhladavaju a ine ostrovy viacej, nic o ruseni uz zazmluvnenych pobytov, o tom som potvrdenu spravu nenasla. A ze ludia chodia menej do restauracii v hlavnom meste.
Ja by som to povedala si takto: pre tych ludi su ostrovy na ktorych sa vylodia len prestupna stanica, absolutne nemienia sa tam usadit a len cakaju kedy odidu, nemaju tam co robit nemaju tam perspektivu a su pre nich absolutne nezaujimave, takze paradoxne viac by som sa obavala migrantov potom uz v krajinach kde budu umiestneni ako sa tam budu chovat a aklimatizovat.

slimstar
8. jún 2015

@horana veď ja som nepísala, že v tých článkoch je niečo písané o rušení zájazdov. Ja som napísala, aby sa pozreli aká je tam situácia.
Tých článkov je na Daily Mail viac.
Ja by som tam aj tak nešla. Títo ľudia sú podľa mňa nebezpeční a stretávať ich niekde na pláži ...

horana
8. jún 2015

@slimstar Ja len ze z tychto vylodzovacich oblasti nebol hlaseny dosial ziadny ani jediny icident (okrem toho ze pozerali na nejakych anglicanov ked jedli a tym to vadilo), iba vypovede miestnych ze sa chovaju slusne, ...v oblastiach kde sa potom uz usadzaju, kde ich premiestnia potom uz ano, take spravy su, cize bat by sme sa mali skor blizsie nasim domovom nez tam. Chapem ze racionalne to vyzera naoapak, ale po analyze faktov je to zial skor takto. Paradox. Tam na dovolenku nepojdeme ale nic sa tam nedeje, mysliac ci ze doma sme v akomsi imagiarnom bezpeci, alebo skratka niekde v taliansku v strede kontinentu ci inych destinaciach (kludne aj Nemecku a pod.) kde sa sice nevylodzuju ale kde ich potom upichavaju a tam sa just moze nieco zomliet.
PS na Kose okrem plaze v hlavnom meste pri policajnej stanici ich ziadni dovolenkujuci inde, na inych plazach ani nezazreli

marivka
8. jún 2015

ako vždy pred sezonou sa objavuju senzácie o Greckych ostrovoch, samozrejme negativne ladené, chodíme tam roky, a vždy to pozorujem v médiách pred sezonou, raz kríza, raz štrajk, raz utečenci, všetko medialne nafúknutý boom nezkladajuci sa na realite...samotní gréci si žiju svoj život a turisti s nimi, vačší borel tam robia turisti -angláni odtrhnutí z reťaze samotní gréci ich nemusia...inak sme nemali problém nikdy v Grécku a to sme boli aj v čase pseudokrízy roku 2010 super, menej ludí na hoteloch radosť žiť ..hororové scenáre beriem jedným uchom dnu a druhým von, tak ako aj teraz momentálne situáciu na Kos, kde sa chystáme a tešíme ....tie bludy čo tu niektoré produkujú nebudem ani radšej komentovať...netreba byť ofca a žrať všetko aj s navijákom asi tak na záver..

slimstar
8. jún 2015

@horana
@marivka urobte si ako chcete, ja vám váš názor neberiem ani ho nenazývam bludom, ani že ste ofce ....
dosť úbohé

horana
8. jún 2015

@slimstar Coze? Ved nehovorim o ziadnych bludoch ani ovciach 😨 , samozr. respektujem kazdeho kto nechce na grecke ostrovy lebo sa boji. Ma na to plne pravo, len sa nazdavam ze je to zvacsiny diel masaze medii, ktore hladaju senzacie, to je vsetko. Dokonca som citala ze dovolenkari ktori sa neboja si pochvaluju, nakolko vraj plaze su v porovnani s rovnakym obdobim minulych rokov na tych miestach polovicne naplnene, takze maju viac sukromia a kludu. Ale nechcem ani zlahcovat, ostrazitosti nikdy nie je dost, asi nie je mudre napr. ist sa ubytovat priamo do mesta Kos, ked ich clovek nechce zazit, ale vztahovat to na 99 perc. dalsich oblasti ostrova kde ich nikdy nezazili je asi prejav prilis vztiahnutych obav? Len ze som zatial citala vela takych nazorov ludi co tam boli ze uz ani neodpovedaju inym ludom vo svojom okoli na ich obavy a strachy, ze to nema zmysel. A tym ludom co to zazili priamo a pisu na grecke fora skratka verim viac nez novinarovi ktory je plateny za citanost ktoru sposobuju prave emocie.
Ja to mediam vycitam aj vseobecne ze si nenechaju pri hocakej prilezitosti vasne skor rozdmychavat nez prinasat objektivne nazory, lebo by to nebolo tak citane.

slimstar
8. jún 2015

@horana ale veď my sa taktiež chystáme tento rok do Grécka, pôjdeme na sever. Mňa veľmi odstrašili hlavne tie fotky. Že vraj ich až 500.000 utečencov čaká na líbyjskom pobreží, aby mohli priplávať do Európy brrr
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3115235...

Grécko a Taliansko je krásna krajina, každý rok treba niekam ísť, aby sme mali na čo spomínať.

zdenulkam
9. jún 2015
sonka_d
9. jún 2015

Jasne ze ideme.. uz o tyzden.. ale na Zakynthos, nie Kos... Grecko milujeme..

marivka
9. jún 2015

@sonka_d kto raz bol v Grécku, iné nepotrebuje, ja tiež hovorím, žerem im to tam všetko, od stravy, cez kultúru, naturel, faunu a flóru, skrátka raz som sa tam omylom dostala ( chcela som ist do Egypta- blee na moje šťastie to padlo) a nanútili mi v CK Rhodos :D najlepšie urobili čo mohli..odvtedy som zahorela láskou k tejto krajine napriek všektým možným pseudokrízam, pseudokauzám, pseudoštrajkom 🙂 všetkým mier a peknú dovolenku

@slimstar nikto nepovedal, že ty si ofca, bolo to myslené obrazne na ľudí, ktorí z mojho pohľadu podliehajú dezinformáciám, resp. zožerú s navijákom katastrofický článok o ostrove KOS, uspokoja sa s tým ...ja nie, ja si pozriem aj fóra, oficiálne vyjadrenia, stránky mesta KOS a potom vynášam súdy...to že má niekto realnu obavu tam ísť to beriem, je to každého vec ako posúdi situáciu, ale nebudem z jedného článku už robiť pravdu pradúcu 🙂 aj tebe peknú a pohodovú dovču...

slimstar
9. jún 2015

@marivka veď preto som napísala, urobte si ako chcete. Takisto aj u nás je Grécko číslo 1.
Tých článkov a fotiek je nespočetne, takže asi tak. Pre mňa je prvoradá hlavne bezpečnosť.

Aj Vám peknú dovolenku bez zbytočných stresov.

david93
9. jún 2015

ľudia dovolenkovali aj v bývalej Juhoslávii počas bojov, vždy je to o ponuke a dopyte

tilly
9. jún 2015

@zdenulkam presne, ked si vsimnes, tak tie clanky, ktore vyvolavali paniku, boli vzdy uverejnovane nejakymi pochybnymi portalmi, ja som sa tiez nechala nachytat, ale potom bola diskusia na fb a tam pisal jeden chlapik, ze volal priamo s delegatom, ktory je na kose a ten vobec o nicom netusil...

sonka_d
9. jún 2015

..pisem si do diara, ze o tyzden kuknem a dam Vam vediet.. myslim si, ze kedze bol Kos znamy hlavne lacnymi dovolenkami a nebol prave Top destinaciou, ze ho preto tak trochu "obetovali" a inde bude pokoj... ozvem sa skoro 🙂

tinqua
9. jún 2015

veľa známych ide tento rok....moja mama ide na zakynthos, kamarátka na lefkadu...Ja som bola na Rhodose a Kréte a Korfu a len odporúčam, myslím si, že tam emigranti nehrozia, Grékov by to položilo

marivka
9. jún 2015

@sonka_d KOS je lacný? no nezdá sa mi, a ponuka SVK kancelárií je dosť mizerná čo sa Kosu týka, presne tak ako bola pred 5timi rokmi mizerná na Zakynthos, preto sme šli cez AT..teraz už sa spamatali a čosi tam zazmluvnili navyše hotelov, ale stále málo, keď sme tam na Zante stretli slovač, tak len nadávali na hotel, ale chudáci nič iné im neostávali, lebo boli v ponuke len 2 ...detto KOS..veľmi slabá ponuka - ale to neznamená že to je lacná dovča alebo menej populárny ostrov, možno pre nás Slovákov sa to tak javí..min rok sme tam boli a zoznámila som sa s jednou grékyňou, pochádzala z KOS ale roky žila už v Aténach, a tá mi povedala, že o KOSE je známe to, že sa tam v drvivej vačšine dovolenkári vracajú opať..že každý ostrov má svoje čaro, ale KOS aj štatisticky navštevujú opatovne..a ja im plne rozumiem a tiež nasledujem túto tradíciu..peknú dovču

zdenulkam
9. jún 2015

@marivka a kam ideš tento rok?

marivka
9. jún 2015
zdenulkam
9. jún 2015

@marivka a do ktorého hotela?

tykat
9. jún 2015

@marivka ...ja zas koho poznám, tak na KOS len raz a dosť, vetrisko a strmé útesy ako prístup k moru...

Kamarátka na Kose mala 50m na pláž ale kolmo dolu, išlo sa po stovkách schodíkov, hotel mali taký že z teraska pokračovala plynule rovno do veľkého bazéna, zabezpečené len lietacími dvierkami...a oni boli dve rodiny so 4 malými deťmi, dve bugyny...prvý večer plakala a donútila deti aby si na noc navliekli rukávniky keby náhodou v noci blúdili a spadli do bazéna, druhý večer si povedala že nejako bude, tretí deň si syn rozťal hlavu na tých schodíkoch a potom už vraj nepamätá len počítala dni do odchodu, ale doma sa ešte dobré dva týždne strhávala zo spánku či sa nejaké dieťa netopí alebo nespadlo z útesu.

Svokrovci že na Kos už ani za nič, hnusný vetrisko taký že ich to zakaždým skoro povyzliekalo. A to majú Grécko a ostrovy schodené krížom krážom, min. raz do roka idú do Grécka. Na Kose len raz a dosť.

horana
9. jún 2015

@tykat Tak to je zas chyba vyberu ked si s malymi deckami vyberie nieco taketo:
http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/...
tak co cakala ze sa tam budu deti nadnasat? Ved v dnesnej dobe ked cez net sa da pozriet kazdy kusok zeme, ulice kazdy roh, prejist si virtualne cestu na plaz, precitat desiatky recenzii, tak si vybrat slobodne a potom nadavat to uz je stupen naivity 😅
A to ze na Dodokaneskom suostrovi fuka cez leto Meltemi je fakt, nielen na Kose ale aj na Karpathose a inych ostrovoch v tejto casti Grecka. Je prijemny, bez neho by bolo na skapanie teplo, komu ale vadi, nemal by tam chodit. Ja si Meltemi vietor milujem 😉 , cize opat vec priorit. Kos ma krasne zakutia, ked viete kam pozriet 😵, je to taky Rhodos v malom, ma aj pamiatky, hippokratovu nemocnicu, minaret, jednu oblast kde sa volne pasu pavy, blizko ostrov so spiacou sopkou kam sa robia do krateru fakultose kde su sirne vypary a tavia sa podrazky, plaz kde idu z dna bubliny a mnohe ine zaujimavosti. Len si asi treba nieco zistit, nez sa nechat vmanipulovat do toho co natiska cestovka co inde nepredala (to su tie strme utesy, na jednom jedinom mieste, aspon trochu pricinlivy dovolenkar venuje aspon par hodin citani recenzii a geografii ostrova a ma jasno, ostatnych supnu tam) 😠

marivka
9. jún 2015

@horana 100 bodov, btw ten hotel čo bola isto kamoška - raz a dosť poznám, je to Mitsis Family village, tu foto čo si aj prida, tiež som ho mala vo výhľade, ale práve preto, že myslím - teda som - a ten privat bazen sice vyzerá cool v katalogu a idealne na honeymoon nie je vhodný pre rodiny s deťmi čiže nás- kto sa tam vyberie a potom nadáva- sorry ale to je bez komentára radšej...presne ako píšeš, treba si miesto očekovať, cez google, tripadvisor, holidaychcek kde je milion fotiek autentických atď...my máme vždy plán kam pojdeme, čo chceme vidieť o ostrovoch si naštudujem, popýtame sa domácich, tí ešte hodia krúžok na mapku kam isto treba ísť...vietor tam je to je pravda, tak ako je pravda že sa vola Meltemi :D ten je ale aj na Rhodos kde som si ho ani nevšimla, na Kréte - kde mi vadil asi najviac ale prevyšovali pozitíva no a nakoniec aj na tom KOSE kde sme teda nahí nedobrovoľne nebehli, v pohode sa šatstvo udržalo tam kde má byť aj pri tom " uragáne" :D...skor to bolo vykúpenie od teploty na teplomeri len 32 ale pocitovo snáď 40 st...pre objektivtu uvádzam šatitstiku za 8 dní len 1 x bol vyslovene neprijemný na pieskovej pláži :D

@tykat tiež mám krížom - krážom grécke ostrovy zbehné a teda nemožem s tebou súhlasiť ale veď o to ani nejde všakže, 100 ľudí - 100 chutí ale hlavne pls buďme objektívny nie subjektívny 🙂

tykat
9. jún 2015

@horana ...tak to je hlavne o tom, ze ked dosli na miesto tak im oznamili ze klasika "hotel plny, mame pre vas nahradny..." a mozes si chodit cez googlemap a streetview kolko chces, toto jednoducho nevychytas...

@marivka ...akoze mame objektivne zhodnotit svoje subjektivne pocity 😀 ...akoze ked svokrovci nejdu druhy krat na Kos kvôli vetrisku tak maju hovorit, ze je tam objektivne vsetko ok len oni to subjektivne nevedia ocenit? 😀

horana
9. jún 2015

@tykat Tak potom zly vyber cestovky, ked takto cachruje, ale tie som uz zavrhla davno celkovo, uz dlhe roky chodime zasadne po vlastnej ose a nikto nam este ubytko nevymienal ani nebolo ine nez sme ocakavali. Ono po vlastnej ose to totiz naviac oproti CK vyjde este min. o 1/3 lacnejsie (zrusi sa minimlane vypalne vo forme "letiskovych" poplatkov co je cca 160E na osobu a nikto netusi co by to tak malo byt).
Nakoniec pre ludi co chodia cez cestovky to vzdy stoji a pada na jej serioznosti, ci povedia vsetko co maju, odporucia co vidiet...ja vlastne nespoznam grecky ostrov kde by bolo zle, pravda zdaleka som nebola na vsetych ale kde som bola, tam bolo dobre, kazdy ma svoje caro, svoju atmosku, ale aj svoje nudne miesta, co je zakonite. Ale tak prave ta priprava zabezpeci ze potom sa ide na istotu a nie je tam sklamanie.

marivka
9. jún 2015

@horana detto, tiež bez CK...nie sme my sestry ? :D

@tykat stratený si ty prípad, sorry 🙂 tou objektivitou som myslela hlavne tú tvoju kamošku - nikdy viac a dosť :D a hlavne pre to, že ty si zavrhla KOS a nakydala na ten ostrov len preto, že tvoja kamoška - nikdy viac a dosť, sa ocitla v totálne pre ňu nevhodnom hoteli - to som myslela a vyhodnotila subjektívne FYI
s vetrom to nemá nič spoločné...

tykat
10. jún 2015

@marivka ...na "...a tá mi povedala, že o KOSE je známe to, že sa tam v drvivej vačšine dovolenkári vracajú opať..." som reagovala tým, že všetci čo ich ja poznám a boli raz na Kose tam už nechcú ísť, kvôli vetru, plus mali zlý prístup do mora. Ako príklad za všetkých som dala svokrovcov a kamošku ale všetci ostatní do jedného tam už nechcú ísť hlavne kvôli nepríjemnému vetrisku a väčšina z nich má zlú skúsenosť so strmým prístupom do mora. A všetci do jedného si myslia že by na ten vietor mala cestovka extra upozorňovať. Nepotrebujem kydať na nejaké letovisko, ale ak tu niekto vychvaľuje Kos a nejaká rodinka sa namotá, tak by mali vedieť že tam fakt veľmi fúka. Toť vsjo. 🙂

kali23
10. jún 2015

vcera sme sa vrátili z Rhodosu, hotel Lindos Princes... vrelo odporúčam... skvelý hotel pre detičky ;) nemám čo vytknúť, a to som kritická až až 😉