icon

Risknete ísť tento rok do Grécka?

vieruna
8. jún 2012

My sme chceli ist tradicne do Chorvatska. Neviem co sa tento rok Chorvatom porobilo, ale tusim strasne zdrazeli. Co sme zistovali, tak len cisto ubytko by nas vyslo cca 1200 eur. A to sme este nic nejedli, netankovali, nepoistovali sa.... Kvoli podmienkam, cenam, babyfriendly a roznym inym veciam zvazujeme bud Turecko, alebo Grecko. Ja sa toho Grecka trochu bojim. Akoze ani nie sluzieb v rezorte, ale skor, ci zrovna v den nasho odchodu si niekto, kto ma na to vplyv nezmysli strajkovat, alebo nieco podobne. Co vy na to??

veni3
10. jún 2015

@kali23 ahoj Kali23 my rozmýšlame presne o tomto istom hoteli, please vedela by si mi napísať, aká tam je situácia aktuálne, či tam vidieť tých imigrantov niekde a či sú nejaké nepokoje v súvislosti s týmto, čo sa píše v tlači? dik 🙂

horana
10. jún 2015

@marivka je super ze je nas stale viac co oblubujeme tento styl dovolenkovania 🙂

@tykat Urcite by to mali spominat, s tym suhlasim.
Musia si uvedomit ze ich zakaznici su skor pasivni ludia, ktori si nezistia, co je pri CK na jednej strane pochopitelne, idu tam ludia co chcu sluzbu komplexnu od tej cestovky. To ze cestovka maloktora ma zaujem informovat ucelene je dalsi fakt. Mna napr. zaraza ze ked sme - jeden jediny raz - porusili pravidlo ist bez nej, nakolko sa objavil veeelmi vyhodny last, a sli sme na nove miesto kde sme dovtedy neboli, za par dni surofovania som si zistila infose, ktore nevedela ani dlhorocna delegatka tam a niektore v ktorych nam neviem ci umyslene alebo nie dokonca klamala, zavadzala, hovorila skratka menej vyhodne pre nas. Ale tak nastastie sme aj zbytok zajazdu presvedcili ze sa da aj inak 🙂

Ale k vetru : na celych Dodekanesoch fuka, + aj napr. na Krete. Fuka tam vacsinou, ale moze sa stat ze ho aj ludia temer nezaziju. Ten staly vietor Meltemi je povacsinou prijemny ale su aj ludia, ktorym vadi uz z pricipu (ano, udrzat si tam uces je tam problem), ale uz nemyslia na to ze keby tam nebol, uvarili by sa od tepla vo vlastnej stave. Ale zaroven su dni, kedy na par dni zosilnie a potom je ozaj neprijemny, teda ked rozviri piesok je to ako akupunktura, miestni davaju zavesy na taverny, a vetrolamy okolo lehatok (take klietky - paravany, vidno ich napr. na tejto fotke na jednej z plazi na Kose: http://static.panoramio.com/photos/large/591568... ). To je tam bezna prax. Zakaznik cestoviek uzavrety v rezorte nema inu moznost nez nadavat. Cestovatel, ktory ide sam za seba, obvykle ma prenajate auto sa jednoducho opyta miestnych a ti radi poradia, ide totiz o to ze ked tento vietor fuka na jednej strane ostrova, vzdy su miesta na inej strane kde nefuka a kde sa da aj tieto dni nerusene kupat. Mame s tym bohate skusenosti.

A potom ten pristup po skale, je to na jednom jedinom mieste na Kose, teraz nejde o to ze by som Kos chcela nejak branit a stavat sa zan, nemam vobec preco, ostrov ako kazdy iny, ide o to ze prave Kos je paradoxne jeden z relativne najplacatejsich ostrovov, charakterizovany oficialne ako nizinaty, je tam dokonca vyborna siet cyklociest, po rovinach. Len jedna jeho oblast - kde sa zrejme zazracne stretli ti tvoji znami, mozno tam fatk bez srandy upichavaju tych pasivnych z SK, resp. tych co sa nepozru na mapu, ktori potom nadobudnu tuto nespravnu geograficku premisu, ktoru si navyse vztiahnu na cely ostrov.
Ja by som ako cestovka ludom povedala kde je aky pristup k moru, dokonca sama si uveodmujem iste nevyhody Kosu, napr. v niektorych miestach na juhu je pomerne studena voda, nakolko tam pred par rokmi vybuchla podmorska sopka, ktora znizila dno, preapd o 600m dole, teda plaze sice maju pozvolny vstup ale dalej od brehu je taky zlom a ten sa nestihne prehriat a tak aj v plnom lete tam mozu byt iste prudy z tych oblasti v niektorych miestach, co treba povadat. zaroven ale ti stazovaci, zjavne nezazili ani hlavne klady, napr. vdaka tomu istemu javu (vybuch podmors. sopky) su tam aj termalne pramene ustiace do mora alebo bublinky vychadzajuce z dna plaze, ktore su velmi prijemna masaz, to zas na inych ostovoch nemaju ludia tuto raritu sancu zazit:

https://www.youtube.com/watch?v=bgL3NWp_l3Y
marivka
10. jún 2015

@horana min rok sme boli v TIGAKI ..kásna bielym pieskom vysiata pláž a dlho dlho dlho pozvoľný vstup do mora + riasy / nám nevadili, patria k moru / + mierny Meltemi / polovica Jula / teraz ideme smer Kardamena, čiže Juh, sama som zvedavá, pretože tam bude kamienková pláž - pre nás idealnejšia ako piesok, hlbší vstup a pohorie 🙂 tak porovnám a potom dám echo pre nerozhodných potencionálnych dovolenkárov ..kde si bola ty na KOS? oblasť....

horana
10. jún 2015

@marivka Ani nam riasy nevadia kym ich nie je nejak vela, ked su suche na brehu tak decka sa s nimi ohadzuju a hraju sa v nich, ked su ich kusky v morskej vode je to super peeling na plet, nahrada kozmeticky zdarma 🙂.
My vzdy bez ohladu na to kde sme presmejdime vacsinu ostrova, ked su take mensie alebo jeho cast ked su vacsie. Kos je malinky, da sa v pohode cely prejist.Ked budete v Karadamene, keby bola moznost je dobre si nenechat ujist krasne plaze smerom od nej na zapad cestou ku Kefalosu: Magic beach, Camel beach, Paradiso beach (to je ta s bublinami), Agios Stefanos kde sa da preplavat na protilahly ostrovcek s kostolikom- kaplnkou, kde je na nej naboku zvon, na ktory si kazdy moze zazvonit, krasny zazitok 😉

marivka
10. jún 2015

@horana no min rok sme neboli nikde len v meste KOS, boli sme prvý krat s drobcom, nemala som odvahu moc s ním behať po ostrove, teraz verím sa nám viac podarí vidieť, lebo vždy sme boli akční dovolenkári ktorí aj napriek hotelu na pláži ani raz tú pláž nevyužili :D s krpcom je to tažšie 🙂

kali23
10. jún 2015

@veni3 o imigrantoch sme sa dozvedeli az vcera na svk 😅 nikde nic... urcite chodte ;) hotel je perfektný vo všetkých smeroch ;)

veni3
10. jún 2015

@kali23 ďakujem 🙂

ockokw
17. jún 2015

my o týždeň letíme na Zakyntos,tak dúfam,že bude všetko ok
🙂 🙂 🙂

ywet72
17. jún 2015

@ockokw daj potom prosim info ako to tam vyzera s migrantmi, my letime posledny augustovy tuzdrn ns Rhodos cast Faliraki

jersey333
17. jún 2015

@ywet72 ja som na Faliraki a je tu uplne super 🙂 neviem co sa pise v mediach ale 99% z toho su voloviny 😉

sonka_d
17. jún 2015

My sme prave na Zakyntose... paradne tu je... a ziadny migranti 🙂

ywet72
17. jún 2015

@jersey333 kocky potesili ste ma, ake mate pocasie? Je tam veterno ako pisu? Ideme prvykrat tak sa trosku bojim 😉 ak budes mat cas popis co sa oplati vidiet, ake je more/pocasie, my ideme,, len,, do 3hviezdickoveho na nete bolo pozitivnych aj negativnych recenzii, teraz ti migranti, totalne som vynervovana ci tam nakoniec aj pojdeme 😕😃

jersey333
17. jún 2015

@ywet72 ziadny migranti tu nie su neboj sa ..anglicania a nemci tu robia viac bordelu jak niejaky utecenci 😀 naozaj nic tu nie je nie je sa coho bat ...viem ze sa v tv toho popise ale ako som spominala je to len nafuknute ... je tu krasne ..dnes 37stupnov, voda tepla...dnes sme sa s malym vyvalovali od 4tej az do 8smej 😉 zelam peknu a nicim nerusenu dofcu

sonka_d
17. jún 2015

Na Zakyntose je neskutocne - teplo tak akurat: 30st, more a bazeny prehriate a podvecer, ked je priliv, tak teplejsie ako vo vani... a varia uzasne 🙂

sonka_d
17. jún 2015

@marivka Ktory hotel v Kardamene mate vyhliadnuty? ..a ktora cestovka? Pytam sa, lebo my sme boli cez Hydrotour a velmi zle sme pochodili. Reklamaciu skuzieb nam neuznali, SOI nepomohla, teraz sme v sudnom konani..

ockokw
18. jún 2015

@ywet72 ok,určite sa ozvem

ockokw
18. jún 2015

@sonka_d takže more je tiež teplé,bála som, predsa je len začiatok leta či nebude studené.A v ktorej časti ste,my ideme do Tsilivi-hotel Planos Beach

ockokw
18. jún 2015

@sonka_d ahoj,ešte by som sa chcela opýtať na ceny,o koľko je tam približne drahšie?Ďakujem za info 🙂

maffianka004
19. jún 2015

@kali23 a kolko ste mali prosim ta stupnov. Fukalo? Dakujem

marivka
19. jún 2015

@maffianka004 neviem ako teraz, ale my keď sme boli na Kréte tak fučalo dosť - a bolo tam celkovo najchladnejšie z gr ostrovov čo sme boli v noci som prikurovala klímou 🙂 vysoká vlhkosť až taká, že osušky do rán neuschli vonku na šnúre ...možno sme len vychytali zlý dátum tiež Jún a nejaký studenši front, Meltemi - sezóny vietor je všade na greckych ostrovoch, ale keď to porovnám s Kos, kde fučalo tiež, tam mi to nevadilo, lebo tam bolo poriadne horuco, ten vietor bol skor vykúpením, tiež je rozdiel či fúka po pobreží ako na KOS alebo smerom na pobrežie od mora ako na Kréte

kali23
19. jún 2015

@maffianka004 od 2.-9.6. Bolo na Rodose horuco. (zbytocne som tahala teple veci, dlhe gate, atd) .. Prve 2 dni bolo more studene, s tym sme aj pocitali, no potom sa zacalo oteplovat, s detmi sme byvali pri mori do cca 19tej ako jedini 😀😀 vsetci uz chodili vecerat a my z plaze... Vietor nebol, len obcas prijemny vanok, osviezujuci a prijemny. Asi 2x som malemu tie prve dni dala na vecerny program tricko s dlhym rukavom s kratasami,
Mikiny sme potrebovali jwdine v buse pri transfere, lebo tento hotel je daleko od letiska, k tomu ked zbiera ludi po hoteloch cez cely ostrov... No aspon sa mi v nom maly vyspal 😀
Chcem ist opat, keby mama mohla hned ideme uz v pondelok... Buduci rok ideme znova v juni do tohto hotela 😉

kali23
19. jún 2015

@maffianka004 a teda bez klimy sa nedalo na izbe fungovat a uteraky ci plavky uschli vonku za 2-3 hodky kym mi maly spal obednym spankom 😉

marivka
19. jún 2015

@kali23 ja som nepisala o rhodos, ale Kréte..nečítala som príspevky vyššie takže som bola v tom, že je reč o Kréte 🙂 na Rhodos je to iné samozrejme, tam sme boli tiež v Júni a to tam bolo blízko ku 40tke, mala som ja osobne s tým teplom veľký problém a vietor žiadny + tak nám bolo HOT, že sme ešte o polnoci išli do bazéna pod balkonom, to sa nedalo vydržať...to sme boli samozrejme bez deti ...

sonka_d
20. jún 2015

@ockokw Sme v Laganas v hoteli Galaxy a je to nas oblubenec - uz sme tu 3x. Ceny su velmi porovnatelne s nasimi - 6x1,5l voda stoji 1,8€, nafukovacky po 5,-€, tricka 5,-€.. jedlo moc neviem, ale ovocna misa na plazi 4,-€ a podobne... velmi porovnatelne a rovnake uz 4 roky...

lulula1990
20. jún 2015

@vieruna, urcite radsej Grecko ako Turecko, tam s detmi nikdy

katka_
20. jún 2015

@lulula1990 prečo nie Turecko?

sonka_d
20. jún 2015

@lulula1990 Preco hned tak prisne. Boli sme aj tam a bolo vsetko ok... fakt sa snazia a atrakcie pre deti su super...

221girl
20. jún 2015

@ockokw ahoj,pozeram ze si v Grecku ,ake je prosim ta pocasie, lebo predpovede su vselijake,trosku sa obavam

bubuliatkova
21. jún 2015

Ahojte, tí, čo ste sa vrátili z GR....ako to vyzerá s utečencami na cestách SRB a FYROM? Aká je pravda? Neohrozujú turistov?

ockokw
21. jún 2015

@221girl my letíme zajtra,ešte tam nie sme,ale dám potom vedieť