icon

Čo je zmyslom vášho života: Hľadanie vnútornej hodnoty

Včera o 20:24

Ahojte baby zaujíma ma otázka,či sa zamýšľate nad zmyslom života.Prečo a za akým účelom ste tu.Čo máte svetu odovzdať alebo čo vás naozaj napĺňa a to je práve ten zmysel vo vašom živote?Čo je pre vás naozaj hodnota,že si poviete,že stalo za to žiť?Pýtam sa iba zo zvedavosti.Tešim sa na odpovede☺️

Strana
z2
anonym_2bbf54
Včera o 20:32

Môj zmysel života je rodina,byt im opora v dobrom aj v zlom a rásť pre nich,pre lasku, ktorú v sebe k nim mám

anonym_2bbf54
Včera o 20:34

A ty ako to máš?

anonym_2d74b0
Včera o 20:36

@anonym_autor moje dieťa a môj muž. To že som matka a manželka a mám šťastie že sme zdraví. Zdravie je najväčší skills života

anonym_6b4ffb
Včera o 20:39

Laska

anos18
Včera o 20:41

@anonym_autor takéto filozofické otázky som si dávala hlavne v puberte, že som sa zamýšľala nad zmyslom života. A keď som sa vydala a mala dieťa, už na to nebol čas 😀 a teraz sa tiež už nad tým nejako nezamýšľam, žijem najlepšie, ako viem, snažím sa byť milá a empatická k ľuďom, ak viem pomôcť, pomôžem a snažím sa nikomu neublížiť. Tak snáď sa mi to darí.

matus229
Včera o 20:42

Ja som sa nad tým kedysi zamýšľal a vyšlo mi, že zmyslom života je robiť každý deň rozhodnutia, ktoré ovplyvňujú ľudí naokolo. Aj naše najmenšie dobré alebo zlé rozhodnutie môže mať obrovský vplyv na druhých. A potom pre mňa ako veriaceho je to aj viera

marianarem
Včera o 20:42

@anonym_autor Tak kto by sa nezamyslal...ale zaroven je mi jasne, ze na to nepridem. Dufam len, ze ked tu skoncim, tak zistim, na co to bolo 🙂 Kym som tu, tak ma naplnaju vztahy s ludmi, ked sa nieco nove ucim a nejako napredujem a ked tvorim.

anonym_c332f1
Včera o 20:46
@anonym_2d74b0

@anonym_autor moje dieťa a môj muž. To že som matka a manželka a mám šťastie že sme zdraví. Zdravie je najväčší skills života

@anonym_2d74b0 skills v preklade znamena zrucnosti, zdravie nie je zrucnost.

anonym_c332f1
Včera o 20:53

Hovori sa, ze sam zivot ma zmysel ale ja netusim aky. Aky ma zivot zmysel bez toho, aby mu clovek nejaky dal? Ja sama som som svojmu nedala ziadny (zatial), len tak idem zivotom lebo musim kedze dycham.

anonym_113bd6
Autor odpoveď zmazal
biba_18
Včera o 20:55

som na tom ako @anos18 - už nad tým neuvažujem…
myslím, že nikto nemá žiadny účel. nikto 🤷‍♀️
zmyslom nášho života je zachovanie života ako takého… sme ako každý mravec na svete, každý delfín alebo krill…

loliki
Včera o 20:57

@anonym_autor Keď už sme raz tu, urobme niečo zmysluplné, niečo dobré. Áno, je to o láske. Milujte sa a množte sa. 🙂 ❤

anonym_2d74b0
Včera o 20:58
@anonym_c332f1

@anonym_2d74b0 skills v preklade znamena zrucnosti, zdravie nie je zrucnost.

@anonym_c332f1 pravda

autor
Včera o 20:59
@biba_18

som na tom ako @anos18 - už nad tým neuvažujem…
myslím, že nikto nemá žiadny účel. nikto 🤷‍♀️
zmyslom nášho života je zachovanie života ako takého… sme ako každý mravec na svete, každý delfín alebo krill…

@biba_18 chápem ale myslela som to aj tak,že napríklad čo vám robi radosť alebo na čo budete spomínať na smrteľnej posteli alebo napríklad čo by ste urobili v živote inak atď.Dufam,že chápete 🤣

autor
Včera o 21:00
@anonym_c332f1

Hovori sa, ze sam zivot ma zmysel ale ja netusim aky. Aky ma zivot zmysel bez toho, aby mu clovek nejaky dal? Ja sama som som svojmu nedala ziadny (zatial), len tak idem zivotom lebo musim kedze dycham.

@anonym_c332f1 a nič vás nenapĺňa alebo nemáte žiadny cieľ?

zuzka34
Autor odpoveď zmazal
anonym_7a8f4d
Včera o 21:06

pre mňa sú zmyslom života rozhodne moje deti. Vďaka nim som prekonala ťažké obdobia v živote už len tým že ich mám . Dospeli a teraz je súčasne s deťmi zmyslom života moja spokojnosť so životom aspoň sa o to snažím. Mám nato teraz čas začať sa venovať sebe, znova sa učiť robiť si radosť a tým som spokojnejšia a okolie snáď tiež 🙂

anonym_c332f1
Včera o 21:07
@anonym_autor

@anonym_c332f1 a nič vás nenapĺňa alebo nemáte žiadny cieľ?

@anonym_autor veru nie, praca ma nenaplna, chodim tam kvoli peniazom, obcas sa stretnem s kamaratmi, idem na bicykel, zahrada, ale ze by ma to vsetko nejako naplnalo nemozem povedat, robim to, aby som sa nenudila a usiel mi cas.

anonym_42e629
Včera o 21:08

So mnou zarezonovala jedna pasaz z knihy (Nova zem) , aj ju tu pripojim... pre mna je zmysel ze tu som.. Teda bytie

biba_18
Včera o 21:10

@anonym_autor slovenčina je v tomto zradná - mať zmysel a mať zmysel. že…
ale ani o tom čo ma napĺňa alebo čo ma drží pri živote (zmysel v tomto zmysle) nerozmýšľam - myslím že človek by nemal byť závislý od niekoho iného, od rodiny alebo práce či športu a pod… anonym nado mnou to pomenoval vecne - aj keď ja to neberiem takto skepticky či pragmaticky - napĺňať by mal človek sám seba…

autor
Včera o 21:10
@biba_18

@anonym_autor slovenčina je v tomto zradná - mať zmysel a mať zmysel. že…
ale ani o tom čo ma napĺňa alebo čo ma drží pri živote (zmysel v tomto zmysle) nerozmýšľam - myslím že človek by nemal byť závislý od niekoho iného, od rodiny alebo práce či športu a pod… anonym nado mnou to pomenoval vecne - aj keď ja to neberiem takto skepticky či pragmaticky - napĺňať by mal človek sám seba…

@biba_18 súhlasím 👍

anonym_8840ca
Včera o 21:29

@anonym_autor
Dust in the Wind https://share.google/EIoaqy4SFoFF0ysE0

anonym_8840ca
Včera o 21:36
@anonym_autor

@biba_18 chápem ale myslela som to aj tak,že napríklad čo vám robi radosť alebo na čo budete spomínať na smrteľnej posteli alebo napríklad čo by ste urobili v živote inak atď.Dufam,že chápete 🤣

@anonym_autor To fakt si myslis, ze teraz ked ma niekto napr. 40r. Ti povie na co bude spominat ba smrtelnej posteli ? Ved netusis co este zazijes, kam ta zivot dostane a hlavne v akom mentalnom duchovnom dusevnom rozpolozeni na tej smrtelnej posteli budes. Vobec si to neviem napr. Ja sama predstavit, lebo to sa ani neda. Musis v tej faze byt. Vsetko taketo sa neda ani planovat ani predstavit.

eli3k
Včera o 21:39

Zmyslom zivota pre mna je byt stastny, najst cestu ako byt stastny v pritomnosti

anonym_28a767
Včera o 21:46

Prisla si sem naplnat svoju karmu a osud.Uz len samotne zitie ma zmysel pre teba.Musis zit ako najlepsie vies.To si myslim ja.Kazdemu je dane v zivote nieco ine.Preto ma kazdy ine cesticky aj ciele.Netreba sa zozierat za toto a tamto aj teraz naplnas svoj osud kazdym dnom

anonym_49d4b1
Včera o 21:56

Samé kecy. Zmyslom života je celé veľké NIČ. Všetko je to len simulácia nejakej hry, ilúzia a my sa tu hráme na nejaký zmysel. Len sa vyskytujeme a ponevierame sa tu priemerne 70 až 80 rokov, buď robíme zle alebo dobre ľuďom ktorých stretneme počas svojho krátkeho života... a potom spadla klec, alebo zhasla fajka. Teda naša sviečka. Na nás sa po nejakom čase zabudne a život ide ďalej a tak je to už tisíce rokov.

zuzitko74
Včera o 21:59

Pre mňa je zmyslom života láskavosť ku živým tvorom, schopnosť vychutnať si čaro prítomného okamihu a snažiť sa spoznávať svet okolo mňa najviac, ako dokážem.

autor
Včera o 22:05
@anonym_49d4b1

Samé kecy. Zmyslom života je celé veľké NIČ. Všetko je to len simulácia nejakej hry, ilúzia a my sa tu hráme na nejaký zmysel. Len sa vyskytujeme a ponevierame sa tu priemerne 70 až 80 rokov, buď robíme zle alebo dobre ľuďom ktorých stretneme počas svojho krátkeho života... a potom spadla klec, alebo zhasla fajka. Teda naša sviečka. Na nás sa po nejakom čase zabudne a život ide ďalej a tak je to už tisíce rokov.

@anonym_49d4b1 keď je vo vašom krátkom živote zmysel veľké nič,tak to vás ľutujem 🤣

anonym_49d4b1
Včera o 22:19
@anonym_autor

@anonym_49d4b1 keď je vo vašom krátkom živote zmysel veľké nič,tak to vás ľutujem 🤣

@anonym_autor No mne je ľúto zasa teba 🙂
Perspektíva, ktorú som opísal sa vo filozofii nazýva nihilizmus alebo absurdizmus a hovorí presne toto...vesmír nemá žiadny vopred daný, vyšší zmysel a naša existencia je v kozmickom meradle len zábleskom. Ak neexistuje žiadny vopred napísaný scenár, neexistuje ani nesprávny spôsob, ako svoj život prežiť. Zmysel nie je niečo, čo musíme nájsť. Všetko je len dočasná hra a je dobré si to uvedomiť čo najskôr a nekŕmiť vlastnú myseľ nepravdou, neklamať sa aby sme potom zbytočne neodbočovali a nestrácali drahocenný čas.

anonym_6e6990
Včera o 22:49

@anonym_autor nepotrebujem nejaké ciťáky a citáty ohľadom zmyslu života. Mňa život teší každý jeden deň, som vďačná za všetko, uvedomujem si dary. Jednoducho plyniem a žijem. Stačí. Ak niečo po mne ostane, tak na dobročinné účely.

Strana
z2