icon

Čo je zmyslom vášho života: Hľadanie vnútornej hodnoty

Včera o 20:24

Ahojte baby zaujíma ma otázka,či sa zamýšľate nad zmyslom života.Prečo a za akým účelom ste tu.Čo máte svetu odovzdať alebo čo vás naozaj napĺňa a to je práve ten zmysel vo vašom živote?Čo je pre vás naozaj hodnota,že si poviete,že stalo za to žiť?Pýtam sa iba zo zvedavosti.Tešim sa na odpovede☺️

Strana
z2
anos18
Dnes o 02:56
@biba_18

som na tom ako @anos18 - už nad tým neuvažujem…
myslím, že nikto nemá žiadny účel. nikto 🤷‍♀️
zmyslom nášho života je zachovanie života ako takého… sme ako každý mravec na svete, každý delfín alebo krill…

@biba_18 ja síce nad tým už velmi neuvažujem, ale zasa myslím si, že každý človek tu má nejaké poslanie, že každý človek, čo ti do života vstúpil, doň vstúpil pre niečo. Alebo ty vstupiš do života niekomu pre niečo. Raz mi kamarát napísal o tomto taku krásnu filozofickú sms, keď sa mi podarí oživiť starý telefón, tak ju sem skopirujem.

aperolcek
Dnes o 04:33
@anonym_49d4b1

Samé kecy. Zmyslom života je celé veľké NIČ. Všetko je to len simulácia nejakej hry, ilúzia a my sa tu hráme na nejaký zmysel. Len sa vyskytujeme a ponevierame sa tu priemerne 70 až 80 rokov, buď robíme zle alebo dobre ľuďom ktorých stretneme počas svojho krátkeho života... a potom spadla klec, alebo zhasla fajka. Teda naša sviečka. Na nás sa po nejakom čase zabudne a život ide ďalej a tak je to už tisíce rokov.

@anonym_49d4b1 Skvelá úvaha, nečakala som, že tu budem čítať taký triezvy názor... 😄 Ja zas milujem prejav Carla Sagana, The pale blue dot. To človeka uzemní a možno mu to aj otvorí oči.

anonym_2bbf54
Dnes o 05:11
@anonym_49d4b1

Samé kecy. Zmyslom života je celé veľké NIČ. Všetko je to len simulácia nejakej hry, ilúzia a my sa tu hráme na nejaký zmysel. Len sa vyskytujeme a ponevierame sa tu priemerne 70 až 80 rokov, buď robíme zle alebo dobre ľuďom ktorých stretneme počas svojho krátkeho života... a potom spadla klec, alebo zhasla fajka. Teda naša sviečka. Na nás sa po nejakom čase zabudne a život ide ďalej a tak je to už tisíce rokov.

@anonym_49d4b1 môže byt ale to neznamená, že človek nema mať v živote zmysel bez ohľadu, že potom bude nič
A práve preto si myslim, že keď nebude nič,tak toto všetko treba si užiť, precítiť bunkami čo máme k dispozícii
Už ďalšia možnosť nebude
Pre niečo ľudia hľadajú vyšší zmysel i keď by to bol len kód prežitia

0silvia0
Dnes o 05:54

zmyslom života je život sám - nájsť samého seba, zvedomiť sa a prerásť duchovne svoju telesnosť a naučiť sa vnímať v jednote s celým svetom

anonym_eb4414
Dnes o 07:01

Vzdelávanie, práca.

anonym_c81dd3
Dnes o 07:32

@anonym_autor zmysel nášho bytia je prosté zachovanie živočíšneho druhu, tak ako u všetkých ostatných organizmov na svete teraz aj v minulosti...len človek sa povyšuje nad všetko ostatné živé, zdôrazňujúc svoju jedinečnosť, výnimočnosť a potrebuje svojej existencii priradovať karmu, duchovnosť, presahovanie univerza a pod. omáčky ..v skutočnosti sme (zatiaľ) len vrcholom evolúcie... čo sa týka mňa samotnej, nerobim si žiadne ilúzie, že tu mam nejaké poslanie alebo neviem čo, keby som neexistovala nič by sa vlastne nestalo, svet by fungoval ďalej...ale keďže som sa sama rozhodla, ďalej rozširovať náš druh, tak napĺňam svoje bytie starostlivosťou o nich a o iné živé tvory, to ma napĺňa...

terezia74
Dnes o 08:43

@anonym_autor to , čo som sa mala naučiť, som pochopila až v 45ke 😉

veroni2
Dnes o 10:58

@anonym_autor rast v laske a obete. Vychovat zodpovedne 3 deti do zivota a pokanie za moje hriechy mladi..lebo som veriaca. Takze naucit sa milovat poriadne Pana, viest jednoduchy zivot v pravde a v pokoji☺️

Strana
z2