Kde berú ženy energiu na aktivity po práci?
Ženy, veľmi vás obdivujem a pýtam sa, kde beriete energiu na aktivity po práci, na cvičenie, na deti apd. Ja som single žena. Ráno vstávam o 6.30 hod, sprcha, raňajky, káva, make up, o 7.45 odchádzam do práce. V práci som o 8.30 a pracujem do 17.00. Po práci idem na nákup, 2x týždenne do jazykovky, alebo niekde na kávu, a to tak, aby som bola max o siedmej doma. Prídem domov, rýchla večera, ktorú si urobím v teplovzdušnej fritéze, upracem, umyjem riad, pozriem si Sľub z acrhívu, sprcha, odlíčim sa a idem spať, spím už o 21.30 v posteli. Nemám absolútne energiu na žiadne cvičenie (na jar, cez leto, v skorej jeseni), teraz nemám energiu. Ľahnem si do postele, pozriem si ten sľub, pustím ASMR a spím, Nechápem, kde ženy berú energiu na to, že behajú okolo rodiny, detí, upratujú, varia, pečú, robia ručné práce, v záhrade, čítajú, cvičia, chodia behať, no jednoducho obdiv, ale ja to nedávam. Áno, keď som mala 25, aj mne stačili 4 hodiny spánku a boli časy, keď som prišla o 3.00 ráno z akcie a o 6.00 som vstávala do práce. Moja nočná mora, je keď ma niekto zavolá večer von. To akože večer po ôsmej? To vážne? Že prídem domov o polnoci? Keď nespím svojich 8 hodín, som na druhý deň nepoužiteľná - nemám energiu, nefunguje mi hlava, nie som produktívna, som podráždená, je mi zima, bolí ma hlava, neviem fungovať. Absolútne nonsens je pre mňa nejaká svadba, alebo ples. Nemienim byť nikde dlhšie ako do 20.00, čiže na akcie nechodím. Kino večer o 20:00? To kde sme. Do kina idem max o 18.00, ideálne pre mňa je aj trochu skôr. Keď ideme na TB, vydržím do 22.00 max, potom nadávam ako chorá vrana, lebo kým zaspím je po pol noci.
Úprimne sa neviem prinútiť cvičiť po práci. Chodila som cvičiť aj ráno na 6.00. Ale to som vstávala o 4.30 a o 14.00 som bola v práci nepoužiteľná, nedávala som to. Po práci nemám energiu. Chcela som sa niekoľko krát prinútiť, ale nevládzem, je mi fyzicky zle pri tom cvičení a z niekoľkých som po 15 odišla, lebo celé zle. Iné je to, keď je vonku dlhšie svetlo, do tej siedmej, vtedy to ide trochu viac. Ako to robíte vy? Že máte energiu, že vládzete?
Vela spis. Chodis neskoro do prace,tym padom neskoro z prace a rano zbytocne skoro vstavas.
Uplne jednoducha matematika.
@stanislavicenka stravujem sa pomerne zdravo, minimum cukru, veľa ovocia, zeleniny - mäso na pare, na vode, vo fritéze, ryby, mliečne výrobky s mierou, tvaroh, cottage cheese. Len v zime nie som energeticky nastavená na cvičenie. V lete som cvičila každý deň, na jeseň obdeň 60 min/30 min, a počas zimy hibernujem a nemám energiu na žiadne aktivity navyše. Mne sa aj štítna žľaza teraz zhoršila túto zimu, čiže ju dávam doporiadku a čakám na jar a na slniečko.
@anonym_autor čiže ešte aj cvicievas každý deň? Okrem zimy.
👍😄
Žena, veď ty si úplne v poriadku!
Už mám pocit, že si sa vlastne prišla len utvrdiť, aký máš super život.
@anonym_a60c9d brala som, ale je to pre mna utrpenie, nedávam to, nevládzem.
@anonym_autor
Mne sa zda, ze vela casu travis fyzicky v praci a to ta o energiu obera. Nevies si dat home office aspon 2x tyzdenne? “Usetris” cas a energiu na castu do a z prace a budes mat viac casu …
@anonym_d9ed92 ver mi, ja som do 35 rokov mala veľmi veselý život a zažila som toho tak za tri životy a na dve knihy. Nebola party, kde som nebola... cestovala som, bola som stále niekde. Nikdy nie je doma. Ale nejako po 40tke sa to ustálilo a mám rada svoje pohodlie. A áno, partnera mám, doma... a večery trávim s ním, doma v posteli, zámerne ho nespomínam 🙂
@anonym_autor partner musi byt stastny ked uz o 20.30 sa zacinas chystat spat.
@stanislavicenka stravujem sa pomerne zdravo, minimum cukru, veľa ovocia, zeleniny - mäso na pare, na vode, vo fritéze, ryby, mliečne výrobky s mierou, tvaroh, cottage cheese. Len v zime nie som energeticky nastavená na cvičenie. V lete som cvičila každý deň, na jeseň obdeň 60 min/30 min, a počas zimy hibernujem a nemám energiu na žiadne aktivity navyše. Mne sa aj štítna žľaza teraz zhoršila túto zimu, čiže ju dávam doporiadku a čakám na jar a na slniečko.
@anonym_autor ja sa drzim konzistentnosti. Ale teda, neevidujem na sebe ziadne zdravotne problemy. Vnimam zatial iba to, ze po 40tke zacinam zabudat
@anonym_autor partner musi byt stastny ked uz o 20.30 sa zacinas chystat spat.
@natalka13 partner spí každé poobede, inak by nevydržal hore ani do deviatej 🙂
@anonym_autor čiže ešte aj cvicievas každý deň? Okrem zimy.
👍😄
Žena, veď ty si úplne v poriadku!
Už mám pocit, že si sa vlastne prišla len utvrdiť, aký máš super život.
@anonym_d9ed92 v lete cvičím každý deň, ale vždy 60/30, čiže jeden deň hodinu a druhý deň 30 min... v lete mám energie viac, ale v zime nedokážem, neviem, nejde to. Práveže vnímam to, kedy aj v lete sa mi nechce ale premôžem sa, ale na jeseň a v zime sa neviem ani premôcť, nejde to fyzicky, hlavu mám nastavenú, ale fyzicky to nedávam..
@anonym_autor
Mne sa zda, ze vela casu travis fyzicky v praci a to ta o energiu obera. Nevies si dat home office aspon 2x tyzdenne? “Usetris” cas a energiu na castu do a z prace a budes mat viac casu …
@anonym_aa842e vela? normalny prac.cas ako ma vacsina 8h + 30min obed
Coooo tak skoro sa chystat spat a on by nevydrzal do 21vej ? Kokos vsak ste ako dvaja dochodci 😃 a to ani ziadne povinnosti okrem prace nemate ked nemate deti. Ja neviem kde mi hlava stoji, naozaj robim 10veci naraz plus aj dieta mam, kazdy den cvicim ako drak a vecer si vzdy s muzom spravime cas na seba aspon 2hodky ci film ci kecame atd a spat ideme 23:15 skoro denne. Travite spolu vobec cas ? Aby sa Vam aj vztah nerozpadol
Coooo tak skoro sa chystat spat a on by nevydrzal do 21vej ? Kokos vsak ste ako dvaja dochodci 😃 a to ani ziadne povinnosti okrem prace nemate ked nemate deti. Ja neviem kde mi hlava stoji, naozaj robim 10veci naraz plus aj dieta mam, kazdy den cvicim ako drak a vecer si vzdy s muzom spravime cas na seba aspon 2hodky ci film ci kecame atd a spat ideme 23:15 skoro denne. Travite spolu vobec cas ? Aby sa Vam aj vztah nerozpadol
@ivik4 my vstavame obaja skoro každé ráno, čiže áno chodíme spať skoro. On keby mohol tak drieme pri telke večer 🙂 Ale zatiaľ to teda nerobí. A áno, on spí skoro každé poobedie. A ja fungujem od skorého rána, dnes som hore od 4.00. Mám povinnosti.
@anonym_autor nie si chudokrvná? Stravuješ sa dobre? Ja som mala takéto stavy keď som jedla málo bielkovín, bola som nepoužitelná. Ja si dávam fitko hneď po robote, vždy sa na to teším a aj ten deň v robote ubehne rýchlejšie. Možno by ti dobre urobila krátka dovolenka, výlet. Mňa to vždy nakopne do ďalších povinností
Nechod do fitka, ale zacni chodit. Po sidlisku. Ak mas fit hodinky, zmeraj si kolko zajdes kym si unavena. Mozno budes prekvapena, ze je problem urobit 3-4 km chodze. Rob si prechadzky, daj si sluchadla, pocuvaj hudbu, alebo podcast. Si zlenivena, musis srdiecko ponamahat a postupje pride aj energia.
@anonym_autor z toho co som prečítala ty vlastne ani nechceš radu. Ženy ti tu poradili kopu vecí. Ale zmenit nechceš nič. Len čakáš kým bude jar. Tak čakaj. Čo ine k tomu dodať.
@anonym_autor z toho co som prečítala ty vlastne ani nechceš radu. Ženy ti tu poradili kopu vecí. Ale zmenit nechceš nič. Len čakáš kým bude jar. Tak čakaj. Čo ine k tomu dodať.
@anonym_670d43 suhlasim, hlavne kazdy jej dalsi prispevok je viac a viac v pohode
ten vykrik o strasnych stavoch na zaciatku sa pomaly preklapa do cistej radosti z jej zivota
skoda drat klavesy
@anonym_670d43 ona je vlastne hrdinka bez deti a nechape tie zeny ktore maju deti😳😳
@anonym_670d43 ona je vlastne hrdinka bez deti a nechape tie zeny ktore maju deti😳😳
@natalka13 asi tak, medailu mi na krk ;)
Pracuješ fyzicky alebo psychicky? Ak fyzicky, tak oddychuj.. film
Ak psychicky, tak sa venuj telu ...prechádzka, nemusíš rovno cvičiť, stačí chôdza..je dokázané, že chôdza sa ráta do pohybu aktívneho
Ja som celý deň v cudzom jazyku, niekedy padám na hubu, hlava aj telo potrebuje oddych
A tebe tvoj život vyhovuje? Pretože ak áno, tak na čo ho meniť?😎 A inak ja by som si aj krvný obraz nechala spraviť pre svoj pocit... môžeš byť anemická
@ivik4 my vstavame obaja skoro každé ráno, čiže áno chodíme spať skoro. On keby mohol tak drieme pri telke večer 🙂 Ale zatiaľ to teda nerobí. A áno, on spí skoro každé poobedie. A ja fungujem od skorého rána, dnes som hore od 4.00. Mám povinnosti.
@anonym_autor vsak si pisala ze vstavas 6:30
@michaela329 cvičila som 7m v kuse, každý druhý deň, nevládala som a padala som na hubu.
@anonym_autor Nulová kondícia robí svoje. Ale ak máš 60 rokov, tak to už môže byť OK. Asi aj dosť pomalá, keď ráno potrebuješ viac než hodinu na to, aby si išla do práce. Ja za 45 min obriadim celú rodinu, pobalím obedy, vyrobím šalát, 3x sfúknem deti, vydám pokyny na poobedie, potúlime sa a idem. O 7:00 už makám.
@anonym_autor vsak si pisala ze vstavas 6:30
@pralinka25 a to nie je skoro ráno? Veď nespím do deviatej, do desiatej. Mám kolegyňu, čo spí do ôsmej a začína v práci o desiatej napríklad. Ja vstávam o 06:20-60,30 najneskôr, dnes o 04.00. Partner vstáva o 04:50.
@anonym_autor Nulová kondícia robí svoje. Ale ak máš 60 rokov, tak to už môže byť OK. Asi aj dosť pomalá, keď ráno potrebuješ viac než hodinu na to, aby si išla do práce. Ja za 45 min obriadim celú rodinu, pobalím obedy, vyrobím šalát, 3x sfúknem deti, vydám pokyny na poobedie, potúlime sa a idem. O 7:00 už makám.
@vulka kondíciu mám celkom fajn. Aj zabehnem, aj drepy urobím, aj do schodov na piate vyjdem v pohode. A áno, mám 78 rokov a 6 mesiacov. :D :D
@natalka13 partner spí každé poobede, inak by nevydržal hore ani do deviatej 🙂
@anonym_autor To co ma partner za pracu, ze si moze kazdy den poobede pospat ? Asi nie je obycajny 8hodinovy zamestnanec.
@pralinka25 a to nie je skoro ráno? Veď nespím do deviatej, do desiatej. Mám kolegyňu, čo spí do ôsmej a začína v práci o desiatej napríklad. Ja vstávam o 06:20-60,30 najneskôr, dnes o 04.00. Partner vstáva o 04:50.
@anonym_autor taky normalny cas pracujucich od 8 ale velke mnozstvo ludi chodi na 6 alebo siedmu do prace a stihaju aj deti obriadit.
Neviem ja vstavam 6:20 a spavat chodim okolo 1 rano skor stiham malokedy
@stanislavicenka a mne je smiečne hlavne to, že keď som mala 25, bežne sme večer o 20.00 išli von, vlastne skôr sme išli málokedy. A nikdy som nesedela doma v piiatok, sobotu A dnes voilá - ani nie 20r neskôr, som doma v domácom oblečení o ôsmej zalezená s čajom v ruke. Dnes alkohol neznášam a nepijem ho, v minulosti som išla bomby. Zaujímavé, ako sa to všetko časom zmení.
@anonym_autor tak to ide vekom...
@anonym_autor To co ma partner za pracu, ze si moze kazdy den poobede pospat ? Asi nie je obycajny 8hodinovy zamestnanec.
@anonym_371fab pracuje od 06-14, poobede si vždy pospí...
Jezis ake super zeny su tu 😀 ja keby vstavam o 5-6 tak si tiez poobede pospim 😀
@anonym_autor nie, 6:30 nie je skoro ráno.

@anonym_autor jasne, je to prirodzene. Nemyslela som to ako vysmech. Prave naopak. Mam to rovnako, o 22hej s manzelom uz lezime v posteli😄. Ked mam ponocovat, hned vidim nasledky v dalsich dnoch, keby to spojomim s alkoholom, tak sa to este posuva.
V 20tke som kazdy vikend tancovala do rana s drinkom v ruke. Keby mam nabehnut spat na tuto vlnu, vzdam sa uz pri odchode z domu🙂.
Ale vycerpana sa necitim. Citim sa fit. Energiu mam na behanie, na sport, na turistiku, ktoru milujem, na deti, ktore z nej ukrajuju znacnu cast. A ano, obcas som unavena. Ale uvedomila som si, ze to suvisi s navykmi. Aj tymi stravovacimi