icon

Kde berú ženy energiu na aktivity po práci?

Včera o 19:02

Ženy, veľmi vás obdivujem a pýtam sa, kde beriete energiu na aktivity po práci, na cvičenie, na deti apd. Ja som single žena. Ráno vstávam o 6.30 hod, sprcha, raňajky, káva, make up, o 7.45 odchádzam do práce. V práci som o 8.30 a pracujem do 17.00. Po práci idem na nákup, 2x týždenne do jazykovky, alebo niekde na kávu, a to tak, aby som bola max o siedmej doma. Prídem domov, rýchla večera, ktorú si urobím v teplovzdušnej fritéze, upracem, umyjem riad, pozriem si Sľub z acrhívu, sprcha, odlíčim sa a idem spať, spím už o 21.30 v posteli. Nemám absolútne energiu na žiadne cvičenie (na jar, cez leto, v skorej jeseni), teraz nemám energiu. Ľahnem si do postele, pozriem si ten sľub, pustím ASMR a spím, Nechápem, kde ženy berú energiu na to, že behajú okolo rodiny, detí, upratujú, varia, pečú, robia ručné práce, v záhrade, čítajú, cvičia, chodia behať, no jednoducho obdiv, ale ja to nedávam. Áno, keď som mala 25, aj mne stačili 4 hodiny spánku a boli časy, keď som prišla o 3.00 ráno z akcie a o 6.00 som vstávala do práce. Moja nočná mora, je keď ma niekto zavolá večer von. To akože večer po ôsmej? To vážne? Že prídem domov o polnoci? Keď nespím svojich 8 hodín, som na druhý deň nepoužiteľná - nemám energiu, nefunguje mi hlava, nie som produktívna, som podráždená, je mi zima, bolí ma hlava, neviem fungovať. Absolútne nonsens je pre mňa nejaká svadba, alebo ples. Nemienim byť nikde dlhšie ako do 20.00, čiže na akcie nechodím. Kino večer o 20:00? To kde sme. Do kina idem max o 18.00, ideálne pre mňa je aj trochu skôr. Keď ideme na TB, vydržím do 22.00 max, potom nadávam ako chorá vrana, lebo kým zaspím je po pol noci.
Úprimne sa neviem prinútiť cvičiť po práci. Chodila som cvičiť aj ráno na 6.00. Ale to som vstávala o 4.30 a o 14.00 som bola v práci nepoužiteľná, nedávala som to. Po práci nemám energiu. Chcela som sa niekoľko krát prinútiť, ale nevládzem, je mi fyzicky zle pri tom cvičení a z niekoľkých som po 15 odišla, lebo celé zle. Iné je to, keď je vonku dlhšie svetlo, do tej siedmej, vtedy to ide trochu viac. Ako to robíte vy? Že máte energiu, že vládzete?

Strana
z5
autor
Dnes o 13:17
@anonym_670d43

@anonym_autor nie, 6:30 nie je skoro ráno.

@anonym_670d43 tak priateľ vstáva 4:50 - 5.00, to už je skoro ráno, či? 🙂

anonym_f67476
Dnes o 14:50

@anonym_autor robím v podobnom intervale, domov chodím o 18tej, polhodinku si zacvičím, sprcha, večera, upratať a ďalšie voľnočasové aktivity robím pri telke. Ja nevydržím sedieť bez roboty, furt čosi musím. Vstávam o piatej, zaspávam o 23tej. Osem hodín nespím ani cez víkendy.

sisaka
Dnes o 14:55
@anonym_autor

@sisaka som single žena, to že mám priateša, neznamená, že som vydatá. Možno budem takto single aj do 60ťky 🙂. Varíme si doma vo fritéze alebo v parnom hrnci, inak už ani nie. Čiže buď to tam šupnem ja, alebo on. A niekto sa tu ozval na moje psíky, o ktorých hovorím cez vikend. Sú to utulkáči, kde chodím každý víkend.

@anonym_autor single si možno pri vypĺňaní oficiálnych dokumentov, v bežnej reči je single človek, ktorý je sám, čiže single (nie je v žiadnom formálnom/či neformálnom vzťahu). V tvojom príspevku nie je ani len náznak druhej osoby - urobím si jedlo, pozriem si
seriál. idem spať… pričom máš partnera, ktorý je celé poobedie doma a ten nenavarí, neuprace, nepozrie si s tebou film, nejdete spolu spať. Nezabudla si spomenúť kávu s priateľkami , čo je len raz do týždňa, ale čas venovaný priateľovi, ktorý s tebou údajne žije ti záhadne vypadol.
Ok, v podstate je to jedno, len nechápem, čo si tu chcela počuť. Zima trvá 3 mesiace, 9 mesiacov v roku máš čas a chuť cvičiť, 3 mesiace sa ti nechce/nemáš energiu/nebavi ťa to. Ako to robia iné si sa dozvedela, ale chuť niečo robiť je neprenosná, ako aj množstvo energie, ktorú su ľudia ochotní vyvinúť na nejakú aktivitu. Trebárs niekto nemá energiu ísť ešte po robote vysedávať do jazykovej školy, ale má energiu vybehnúť do prírody na prechádzku.

bluka2
Dnes o 14:59

Chod cvicit cez obedovu pauzu. Tak si ju sprav 2hodinovu, no a. Prinajhorsom ta vyhodia, najdes si inu pracu. O com je taky zivot len pracovat a spat. Vstavat v noci (4:30) tym si akurat tak skodis

bluka2
Dnes o 15:00
@anonym_670d43

@anonym_autor nie, 6:30 nie je skoro ráno.

@anonym_670d43 6:30 je skoro rano. ved je to este tma.

tiezjedna
Dnes o 15:03
@michaelam2

Jezis ake super zeny su tu 😀 ja keby vstavam o 5-6 tak si tiez poobede pospim 😀

@michaelam2 asi tak... my sme radi, keď sa o 7:15 zhrabeme z postele😅 a aj to len preto, že inak by sme nestihli deti do 8.00 dopraviť do školy🙊😂

ivik4
Dnes o 15:08

Ved si mi pisala ze vstavas o 4tej rano ,preto chodis spat uz o 21vej ci kedy so sliepkami a teraz pises ze to len dnes,inak vstavas cca 6:30. Ano, to ste naozaj ako dochodci 😃. Ozaj dlhy spanok.Uz to tu bolo spomenute ale som rovnakeho nazoru ze musis byt spomalena. To vobec nemyslim ako urazku. Je vela takych ludi a tym ze po robote naozaj nic nemusis ( rychle varenie vo friteze nic nieje ) , nemas okolo koho behat ako napr. Deti, nemas povinnosti tak si uz taka znudena a jasne ze z toho aj bez zivota, otapena. Ale fajn ze ides aspon na kavu sem tam do mesta po praci, to treba ist medzi ludi von vypadnut. Bez toho by ma nebolo 😃.
Ak chces zmit zivot tak ozaj sa len premoct

Strana
z5