Kde berú ženy energiu na aktivity po práci?
Ženy, veľmi vás obdivujem a pýtam sa, kde beriete energiu na aktivity po práci, na cvičenie, na deti apd. Ja som single žena. Ráno vstávam o 6.30 hod, sprcha, raňajky, káva, make up, o 7.45 odchádzam do práce. V práci som o 8.30 a pracujem do 17.00. Po práci idem na nákup, 2x týždenne do jazykovky, alebo niekde na kávu, a to tak, aby som bola max o siedmej doma. Prídem domov, rýchla večera, ktorú si urobím v teplovzdušnej fritéze, upracem, umyjem riad, pozriem si Sľub z acrhívu, sprcha, odlíčim sa a idem spať, spím už o 21.30 v posteli. Nemám absolútne energiu na žiadne cvičenie (na jar, cez leto, v skorej jeseni), teraz nemám energiu. Ľahnem si do postele, pozriem si ten sľub, pustím ASMR a spím, Nechápem, kde ženy berú energiu na to, že behajú okolo rodiny, detí, upratujú, varia, pečú, robia ručné práce, v záhrade, čítajú, cvičia, chodia behať, no jednoducho obdiv, ale ja to nedávam. Áno, keď som mala 25, aj mne stačili 4 hodiny spánku a boli časy, keď som prišla o 3.00 ráno z akcie a o 6.00 som vstávala do práce. Moja nočná mora, je keď ma niekto zavolá večer von. To akože večer po ôsmej? To vážne? Že prídem domov o polnoci? Keď nespím svojich 8 hodín, som na druhý deň nepoužiteľná - nemám energiu, nefunguje mi hlava, nie som produktívna, som podráždená, je mi zima, bolí ma hlava, neviem fungovať. Absolútne nonsens je pre mňa nejaká svadba, alebo ples. Nemienim byť nikde dlhšie ako do 20.00, čiže na akcie nechodím. Kino večer o 20:00? To kde sme. Do kina idem max o 18.00, ideálne pre mňa je aj trochu skôr. Keď ideme na TB, vydržím do 22.00 max, potom nadávam ako chorá vrana, lebo kým zaspím je po pol noci.
Úprimne sa neviem prinútiť cvičiť po práci. Chodila som cvičiť aj ráno na 6.00. Ale to som vstávala o 4.30 a o 14.00 som bola v práci nepoužiteľná, nedávala som to. Po práci nemám energiu. Chcela som sa niekoľko krát prinútiť, ale nevládzem, je mi fyzicky zle pri tom cvičení a z niekoľkých som po 15 odišla, lebo celé zle. Iné je to, keď je vonku dlhšie svetlo, do tej siedmej, vtedy to ide trochu viac. Ako to robíte vy? Že máte energiu, že vládzete?
@anonym_autor robím v podobnom intervale, domov chodím o 18tej, polhodinku si zacvičím, sprcha, večera, upratať a ďalšie voľnočasové aktivity robím pri telke. Ja nevydržím sedieť bez roboty, furt čosi musím. Vstávam o piatej, zaspávam o 23tej. Osem hodín nespím ani cez víkendy.
@sisaka som single žena, to že mám priateša, neznamená, že som vydatá. Možno budem takto single aj do 60ťky 🙂. Varíme si doma vo fritéze alebo v parnom hrnci, inak už ani nie. Čiže buď to tam šupnem ja, alebo on. A niekto sa tu ozval na moje psíky, o ktorých hovorím cez vikend. Sú to utulkáči, kde chodím každý víkend.
@anonym_autor single si možno pri vypĺňaní oficiálnych dokumentov, v bežnej reči je single človek, ktorý je sám, čiže single (nie je v žiadnom formálnom/či neformálnom vzťahu). V tvojom príspevku nie je ani len náznak druhej osoby - urobím si jedlo, pozriem si
seriál. idem spať… pričom máš partnera, ktorý je celé poobedie doma a ten nenavarí, neuprace, nepozrie si s tebou film, nejdete spolu spať. Nezabudla si spomenúť kávu s priateľkami , čo je len raz do týždňa, ale čas venovaný priateľovi, ktorý s tebou údajne žije ti záhadne vypadol.
Ok, v podstate je to jedno, len nechápem, čo si tu chcela počuť. Zima trvá 3 mesiace, 9 mesiacov v roku máš čas a chuť cvičiť, 3 mesiace sa ti nechce/nemáš energiu/nebavi ťa to. Ako to robia iné si sa dozvedela, ale chuť niečo robiť je neprenosná, ako aj množstvo energie, ktorú su ľudia ochotní vyvinúť na nejakú aktivitu. Trebárs niekto nemá energiu ísť ešte po robote vysedávať do jazykovej školy, ale má energiu vybehnúť do prírody na prechádzku.
Chod cvicit cez obedovu pauzu. Tak si ju sprav 2hodinovu, no a. Prinajhorsom ta vyhodia, najdes si inu pracu. O com je taky zivot len pracovat a spat. Vstavat v noci (4:30) tym si akurat tak skodis
@anonym_autor nie, 6:30 nie je skoro ráno.
@anonym_670d43 6:30 je skoro rano. ved je to este tma.
Jezis ake super zeny su tu 😀 ja keby vstavam o 5-6 tak si tiez poobede pospim 😀
@michaelam2 asi tak... my sme radi, keď sa o 7:15 zhrabeme z postele😅 a aj to len preto, že inak by sme nestihli deti do 8.00 dopraviť do školy🙊😂
Ved si mi pisala ze vstavas o 4tej rano ,preto chodis spat uz o 21vej ci kedy so sliepkami a teraz pises ze to len dnes,inak vstavas cca 6:30. Ano, to ste naozaj ako dochodci 😃. Ozaj dlhy spanok.Uz to tu bolo spomenute ale som rovnakeho nazoru ze musis byt spomalena. To vobec nemyslim ako urazku. Je vela takych ludi a tym ze po robote naozaj nic nemusis ( rychle varenie vo friteze nic nieje ) , nemas okolo koho behat ako napr. Deti, nemas povinnosti tak si uz taka znudena a jasne ze z toho aj bez zivota, otapena. Ale fajn ze ides aspon na kavu sem tam do mesta po praci, to treba ist medzi ludi von vypadnut. Bez toho by ma nebolo 😃.
Ak chces zmit zivot tak ozaj sa len premoct
Ved si mi pisala ze vstavas o 4tej rano ,preto chodis spat uz o 21vej ci kedy so sliepkami a teraz pises ze to len dnes,inak vstavas cca 6:30. Ano, to ste naozaj ako dochodci 😃. Ozaj dlhy spanok.Uz to tu bolo spomenute ale som rovnakeho nazoru ze musis byt spomalena. To vobec nemyslim ako urazku. Je vela takych ludi a tym ze po robote naozaj nic nemusis ( rychle varenie vo friteze nic nieje ) , nemas okolo koho behat ako napr. Deti, nemas povinnosti tak si uz taka znudena a jasne ze z toho aj bez zivota, otapena. Ale fajn ze ides aspon na kavu sem tam do mesta po praci, to treba ist medzi ludi von vypadnut. Bez toho by ma nebolo 😃.
Ak chces zmit zivot tak ozaj sa len premoct
@ivik4 ona neskôr píše, že to len v zime. Zvyšok roka nemá problém a aj cvičí
ja mám 43 rokov, dve deti školopovinné 10 a 8 rokov, a musím to stíhať, pretože inak by som sa zosypala aj psychicky aj fyzicky....mňa pohyb dobíja, ale je pravda, že nechodím nikam, doma si zapnem na tablete a fičím....na to aby som niekam šla, nemám čas...deti majú krúžky 4 krát do týždňa...je to o hlave, nastaviť sa tak, že bez toho to nejde...a ono to fakt nejde, akonáhle necvičím, nechodím venčiť psa...tak ma začne všetko bolieť a aj psychika ide dolu vodou, som nervózna, ziapem na deti a na muža sa nemôžem ani pozrieť...treba len začať a potom si to telo už vypýta samo...pekný deň prajem utekám vyzdvihnúť deti a domov hádam stihnem nejakú jogu večer ☺
Nečítam celú diskusiu, ale máš v poriadku hladinu hormónov a vitamínov? Nasaď si vitamín D, C a zinok, určite to pomôže. A viac skús chodiť von (na slnko). Ja inak keď dostanem útlm, tak tmavá čokoláda/káva má nabudia a fungujem hneď lepšie. A takisto veľa času za displayom je zabijak. Hlavne pred spaním do mobilu vôbec nepozerám.
@anonym_autor Ja vstávam každé ráno 5.30 budím aj deti, robím im desiatu do školy. 6.15 ideme z domu do školy, 6.30 ja už som v práci. Končím o 15.00, hneď idem do školy pre deti. Dôjdeme domov deti si chvíľu oddýchnu, ja zatiaľ varím. Potom robíme úlohy, spracem kuchyňu a od 17.00 máme voľný čas. Ideme von na prechádzky, bicykel, ihrisko. Alebo sme doma a hráme sa spoločenské hry, pozrieme si rozprávku. O 19.00 večerný rituál pred spaním, o 20.00 deti už spia a ja mám čas na seba. Teraz čítam si po večeroch, cez leto robím v záhrade. Na nákup chodím 2 krát týždenne na veľký nákup aj s deťmi. 2 krát do týždňa majú krúžky tak ich tam vozím.
Podľa mňa ty len prežívas, robota, doma, a nič medzi tým. Nič čo by ti robilo radosť.
Ja chodím vždy na bicykli leno to šetrí čas. Pešo trvá všetko 3x dlhšie. Aj takto získam čas nejaký. Pohyb je v práci keďže manuálne a fyzicky, ale na spánok mám dosť času a mám veľa podobných vecí ako autorka že keď sa nevyspím som ako zombík, a keď si aj pospím dosť tak som malátny, nemám energiu, nič sa mi nechce. A keď aj idem lebo musím, tak idem, ale furt mám v sebe také niečo ako jarná únava. Že proste na aktivity neni čas, alebo energia. Lebo keď mám voľno radšej ho prespím. Ja tiež obdivujem ludí že popri práci ešte študijú, cvičia, chodia na nejaké krúžky, a kadečo. Kde na to berú chuť a energiu. Ja som rád keď nemusím vstávať na budík a môžem si pospať.
no ide o timemanagment.
nie som clovek co by prekypoval energiou. skor jej mam menej. vstavam ako ty o 6:30 do pol osmej vychystam tri deti seba. maleho odvediem do skolky a letim do prace. vsetko robim na behu a za pochodu. bud jem pri malovani sa alebo az v praci tiez na behu. po praci cvicim doma kazdy den popritom robim s deckami aktivity. bud sa ucia popri mne alebo maly kresli... medzitym bezne cinnosti, varenie, upratovanie chystanie na dalsi den ale chodim spavat velmi neskoro. spim 5 hodin. a nie nestaci mi to. potrebovala by som 7,5 ale taky luxus nemam.
proste ked nemas na vyber tak ides. ty na vyber mas tak sa motas.
@pralinka25 prečo chodíš spávať 1:30?
Nezabúdaj na to, že máš okolo 40 tky a energia a telo sa mení.Z čoho má mať človek energiu, keď ráno vstávas za tmy a večer prídeš po 17 za tmy a v práci sa presilujes.Podla mňa toho robíš dosť veď dni máš vyplnené cvičenie je pre telo svojim spôsobom stres a určite by som sa nesilila cvičiť, lebo to robia všetci.Mozno ty potrebuješ cvičiť, mať prechádzku doobeda cez víkend nevidím zmysel cvičiť podvečer, keď je človek unavený.
A cvičenie nie je pre každého mňa tiež nebaví, ale baví ma pohyb ako taký les, pes.V súkromí si spokojná?strava, pitný režim nezabúdas sa najesť?
Sú ľudia čo dostali energiu do vienka majú ADHD, sú extroverti ty si asi pokojný, kľudný človek
Nehladaj problém kde nie je starnes, menis sa, deti nemáš tak sa nemusíš rýchlo za niečím pachtit
@anonym_autor mne sa to práveže páči, byť v jednom kole, stále niečo robiť, mám pocit, že čím viac sa hýbem, behám, nalietam, tým viac energie mám ... 🤷 Od ranného vstávania, práce, cez krúžky, iné povinnosti a cvičenie, behanie ...
@ivik4 ja som práveže veľmi zrýchlená, ja robím v práci 4 veci naraz a idem na 120% od rána do večera, spravidla stihnem to, čo dvaja moji kolegovia za dva dni. Ja som ten typ, čo musí maž všetko hotové hneď, a bez chyby. V práci som presný opak lenivého človeka. Doma ešte večer trochu pracujem, občas cez víkend, keď potrebujem kľud na veci.
@anonym_autor Ja tiez idem naplno v praci a zistila som ze to je cast dovodu preco som tak hrozne odpalena. Musis spomalit. Robim na plny uvazok a strasne dlho cestujem do prace, HO mame max dva dni takze nic moc. Mam tri deti, opatrovatelka je nutnost kym prideme s muzom z prace, a potom druha sichta. Ako to davam? Lebo musim, ale pravda je, ze mi je z toho ZLE a zivot mi prechadza pomedzi prsty. Som vdacna ak si raz za tyzdem stihnem zacvicit. Mamicky ti tu pisu, ze je to o tom, ze sa hecnu a menej spia. No presne a preto rychlejsie - predcasne - starneme (MUZI, CITAJTE! najma ti z vas, ktori maju cas na tenis, futbal, dlhsie obediky a pokecy s kolegami…).
Este mi napada, ze mozno by si si mala dat spravit krvny obraz. Mas dost zeleza, vitaminu D, chodievas von, hormony - stitna ok? Ak ano, potom uz len spomalit… Ti tu pisu, ze si spomalena, podla mna si skor prepalena z toho nasadenia v praci…
@anonym_autor Ja tiez idem naplno v praci a zistila som ze to je cast dovodu preco som tak hrozne odpalena. Musis spomalit. Robim na plny uvazok a strasne dlho cestujem do prace, HO mame max dva dni takze nic moc. Mam tri deti, opatrovatelka je nutnost kym prideme s muzom z prace, a potom druha sichta. Ako to davam? Lebo musim, ale pravda je, ze mi je z toho ZLE a zivot mi prechadza pomedzi prsty. Som vdacna ak si raz za tyzdem stihnem zacvicit. Mamicky ti tu pisu, ze je to o tom, ze sa hecnu a menej spia. No presne a preto rychlejsie - predcasne - starneme (MUZI, CITAJTE! najma ti z vas, ktori maju cas na tenis, futbal, dlhsie obediky a pokecy s kolegami…).
Este mi napada, ze mozno by si si mala dat spravit krvny obraz. Mas dost zeleza, vitaminu D, chodievas von, hormony - stitna ok? Ak ano, potom uz len spomalit… Ti tu pisu, ze si spomalena, podla mna si skor prepalena z toho nasadenia v praci…
@anonym_5adf55 o tom vsetkom - K.O, stitna, mineraly, zelezo tu pisem 🙂.

@anonym_autor nie, 6:30 nie je skoro ráno.
@anonym_670d43 tak priateľ vstáva 4:50 - 5.00, to už je skoro ráno, či? 🙂