Pomáha meditácia na zmiernenie úzkosti a stresu?
Ahojte ľudia idem si po radu,tipy a skúsenosti s touto témou ako je meditácia,dychové cviky či určite je pravdou,že to funguje aj ako dobrý upokojujúci účinok na zmiernenie napätia celého tela,úzkosti a nepokoja....je to naozaj tak??.....či je aj zbytočne počúvať bulvári,videa a riadiť sa podľa nich meditovať,že to zaberajú meditácie,ktorá už ma s tým to skúsenosti??...pomáhajú vám meditácie,joga....??
vieš vôbec,čo je meditácia?
@anonym_7cfd9f ahoj no a asi dychové cviky ne
samozrejme- ja vzdy zavriem oci a pocitam do 10 s hlbokym nadychom a vydychom - pomaha mi to neje.nut ludom vzdy ked chcem .. ale som kludna a pozitivna
samozrejme- ja vzdy zavriem oci a pocitam do 10 s hlbokym nadychom a vydychom - pomaha mi to neje.nut ludom vzdy ked chcem .. ale som kludna a pozitivna
@anonym_30ea75 tak skúsim to aj ja lebo neviem sa uvoľniť a nič mi iné nezbyva len skúsiť tie dychové cvičenie
@anonym_7cfd9f ahoj no a asi dychové cviky ne
@stelly652 dychové cviky je jedna vec a meditácia iná vec.
Aspoň si si mohol nejakú vyhľadať
@stelly652 o áno dokážu to . Sú aj vedecké štúdie . Samozrejme ich pravý účel je iný . Človek sa dokáže vytrenovat aby mal viac pokoja bežnom živote. Ale osvojiť si to je minimálne na 2 mesiace praxe kým človek pocíti výsledky. Ale naozaj skutočný pokoj a vyrovnanosť prostredníctvom meditácie človek docieli časom pozorovaním svojej mysle a ako funguje. I rozvojom súcitu
S
A
To sú celkom dobre videá vysvetľujuce meditáciu s vedeckého hľadiska .
@stelly652 skus motylie objatie to jednoduche a je to na akutnu uzkost. Ja pri meditacii nevydrzim, jedine ak trafim spravnu hudbu a je pravda ze zvysok dna som pokojnejsia a az zabrzdena
Ak ide o úzkosť tak vyhľadaj si napríklad indické dychové cvičenia pranajama.
Obzvlášť konkrétne kumbhaka je podľa mňa vhodna ale su aj iné . Pomaly nádych . Zadržať dych a pomaly výdych . Podrobnejši popis si vyhľadaj .

vieš vôbec,čo je meditácia?