icon

Ste poverčiví?

Včera o 19:01

Ahojte, nie som zvyčajne poverčivá, napriek tomu sa to spýtam. 2x v živote som si dala nechty čiernej farby a 2x sa stalo niečo veľmi zlé. Naozaj zlé, tým myslím smrť ľudí mne najbližších. Už štyri roky som si tej farby nechty nedala, pre istotu. Milujem čiernu, len sa neviem zbaviť toho zlého pocitu v podvedomí- Čo by ste urobili vy?

anonym_dedb8d
Včera o 19:06

Nie som poverciva, neverim na čierne macky ani čierne nechty

thirstymonk
Včera o 19:08

@anonym_autor Určite. Máš super charizmu. Skús znova, možno umre putin, abo tramp.

anonym_bbdfc9
Včera o 19:13

@anonym_autor možno by som skusila mať čierne nechty celý tyžden, neviem... ak sa mi ozaj páčia, tak sa nenechať odradiť... ak sa mi až tak nepáčia, asi by som to nejakú dobu nechala tak, kým ma ten strach neprejde. Tiež sa mi to stráva, aj keď viem, že je to nezmysel, že čakám, že sa niečo zlé stane, len preto, že mám tie isté nohavice ako naposledy...

autor
Včera o 19:14
@thirstymonk

@anonym_autor Určite. Máš super charizmu. Skús znova, možno umre putin, abo tramp.

@thirstymonk mne blízky človek /partner, mama, otec, dieťa/. Nie prezident cudzej krajiny.

anonym_bf575c
Včera o 19:21

Nie, kresťania nie sú zotročený poverami.

anonym_b226f0
Včera o 19:21

@anonym_autor je to drobnosť ak máš z toho zlý pocit nerob to. Nie že by zas mal niekto umrieť, ale ak ti čierne nechty budú tie zlé udalosti pripomínať nebudeš sa z nich tešiť. Mne tiež niekto v rodine umrel v blízkej dobe a niektoré veci čo mi niečo zlé pripomínajú som dala radšej preč. Ja by som to nerobila aj keď nie som poverčivá, ale ak máš zlé pocity, radšej nie nikdy nevieš.

thereisabear
Včera o 19:29

Nie som vyslovene poverčivá, ale čierne nechty by som si už nedala. Mala by som z nich zlý pocit a nie radosť.

rozculena
Včera o 20:03

dodnes som vedela len o čiernej mačke,čierne nechty sú novinka😨 to si vymyslela ty?

anonym_4f38f0
Včera o 20:05

Nie

anonym_b226f0
Včera o 20:20
@rozculena

dodnes som vedela len o čiernej mačke,čierne nechty sú novinka😨 to si vymyslela ty?

@rozculena ináč ja mám čiernu mačku a zatiaľ žijem.

rozculena
Včera o 20:33
@anonym_b226f0

@rozculena ináč ja mám čiernu mačku a zatiaľ žijem.

@anonym_b226f0 babka mala kedysi čierneho kocúra,bol to strašný maznák,furt sa túlal,ale keď som k nej prišla,on vycítil,že som tam a ráno už čakal na kuchynskom okne

anonym_b226f0
Včera o 20:35
@rozculena

@anonym_b226f0 babka mala kedysi čierneho kocúra,bol to strašný maznák,furt sa túlal,ale keď som k nej prišla,on vycítil,že som tam a ráno už čakal na kuchynskom okne

@rozculena moja tiež maznák. Skoro stále za mnou chodí.

anonym_29268f
Včera o 20:42

@anonym_autor klop klop na drevo nastastie nie som 🙂 🙂 🙂

martinmmartin
Včera o 21:14

vacsi problem by bol ak by nejaky tvoj pribuzny nezomrel nikdy...

martinmmartin
Včera o 21:15
@anonym_bf575c

Nie, kresťania nie sú zotročený poverami.

@anonym_bf575c ale su a kapitalne, len si vsugerovali ze niesu

anonym_492c8f
Dnes o 06:13
@anonym_autor

@thirstymonk mne blízky človek /partner, mama, otec, dieťa/. Nie prezident cudzej krajiny.

@anonym_autor a čo sa im stalo? Ako zomreli? Náhle, bola to nešťastná náhoda, nehoda, úraz, či choroba?

autor
Dnes o 06:47
@anonym_492c8f

@anonym_autor a čo sa im stalo? Ako zomreli? Náhle, bola to nešťastná náhoda, nehoda, úraz, či choroba?

@anonym_492c8f náhle, z níčoho nič, z plného zdravia. Nikdy som nebola poverčivá, mám doma čiernu mačku. Len teraz mám rešpekt... jednoducho si tie nechty nie som schopná dať.

anonym_492c8f
Dnes o 06:56
@anonym_autor

@anonym_492c8f náhle, z níčoho nič, z plného zdravia. Nikdy som nebola poverčivá, mám doma čiernu mačku. Len teraz mám rešpekt... jednoducho si tie nechty nie som schopná dať.

@anonym_autor z plného zdravia, náhle a aká bola oficiálna príčina? Koľko mali rokov? To ti 4 ľudia náhle zomreli - aj partner, aj dieťa, aj obaja rodičia? Či dostali napr. infarkt, mozgovú príhodu..
A naozaj si iba 2x mala čierne nechty alebo 3-4x (a píšeš to takto, nech to zdramatizujes, nechcem sa ta dotknúť, len zisťujem skutočnosť).

autor
Dnes o 07:01
@anonym_492c8f

@anonym_autor z plného zdravia, náhle a aká bola oficiálna príčina? Koľko mali rokov? To ti 4 ľudia náhle zomreli - aj partner, aj dieťa, aj obaja rodičia? Či dostali napr. infarkt, mozgovú príhodu..
A naozaj si iba 2x mala čierne nechty alebo 3-4x (a píšeš to takto, nech to zdramatizujes, nechcem sa ta dotknúť, len zisťujem skutočnosť).

@anonym_492c8f nie štyria, vyššie píšem, že dvaja. Vymenovala som len oblasť najbižších ľudí. Bližšie nebudem hovoriť, lebo tu mám kopec známych a identifikujú ma. Dosť na to, že aj nechtárka mi hovorí, že si čierne nemám dávať, pre istotu. Čierne nechty som si dala iba 2x v živote.

anonym_492c8f
Dnes o 07:49
@anonym_autor

@anonym_492c8f nie štyria, vyššie píšem, že dvaja. Vymenovala som len oblasť najbižších ľudí. Bližšie nebudem hovoriť, lebo tu mám kopec známych a identifikujú ma. Dosť na to, že aj nechtárka mi hovorí, že si čierne nemám dávať, pre istotu. Čierne nechty som si dala iba 2x v živote.

@anonym_autor veď tak si nedaj, ale potom nerozumiem prečo píšeš. Ak sa chceš zbaviť poverčivosti, treba si povedať fakty. Neverím, že zdravý človek len tak zomrie, buď je to nehoda alebo nejaký zdravotný problém, ktorý neriešil alebo staroba.. Ty už sama poznáš pravdu. Ak v tom, čo sa stalo, túžiš vidieť nadprirodzené veci, a v podstate sa len utvrdit vo svojej pravde či spoznať viac takých ľudí, pokojne môžeš žiť v tom, to je na tebe. Ja som si potom len nesprávne vylozila tvoj príspevok. Mne dáva väčší zmysel žiť v pravde, realite, než sebaklame.

autor
Dnes o 07:51
@anonym_492c8f

@anonym_autor veď tak si nedaj, ale potom nerozumiem prečo píšeš. Ak sa chceš zbaviť poverčivosti, treba si povedať fakty. Neverím, že zdravý človek len tak zomrie, buď je to nehoda alebo nejaký zdravotný problém, ktorý neriešil alebo staroba.. Ty už sama poznáš pravdu. Ak v tom, čo sa stalo, túžiš vidieť nadprirodzené veci, a v podstate sa len utvrdit vo svojej pravde či spoznať viac takých ľudí, pokojne môžeš žiť v tom, to je na tebe. Ja som si potom len nesprávne vylozila tvoj príspevok. Mne dáva väčší zmysel žiť v pravde, realite, než sebaklame.

@anonym_492c8f v jednom prípade išlo o cudzie zavinenie a v druhom prípade išlo o syndróm náhleho úmrtia. A samozrejme, to v človeku zanechá určité blikajúce kontrolky a prirodzený rešpekt.

anonym_492c8f
Dnes o 08:07
@anonym_autor

@anonym_492c8f v jednom prípade išlo o cudzie zavinenie a v druhom prípade išlo o syndróm náhleho úmrtia. A samozrejme, to v človeku zanechá určité blikajúce kontrolky a prirodzený rešpekt.

@anonym_autor myslíš, že tomu cudziemu človeku sa do jeho konania, uvažovania, reakcii mohli nejako preniesť tie čierne nechty, že keby si ich napríklad nemala, mohol by konať inak, niečo by to zmenilo? (naozaj sa nevysmievam, myslím to skutočne ako bod, nad ktorým sa oplati dopriať si malý čas a porozmýšľať o ňom, nemusíš byt na seba dokonca ani prísna)
Bolo to dieťatko úplne zdravé? Stačí, keď odpovieš sama sebe áno/nie. Stačí si tu informáciu pripustiť. Syndróm náhleho úmrtia často súvisí aj s nejakou srdcovou či respiracnou vadou, pripadne predčasným narodením a nie všetkými dostatočne vyvinutými orgánmi.
Nemusíš si už nikdy maľovať nechty na čierno a je to v poriadku. Úplne stačí, a ja v to tajne dúfam, že sa v tebe niečo uvoľní. Že pri pomyslení na ten čierny lak, už nebudeš cítiť taký strach alebo veľmi nespecificky nepríjemný pocit.

autor
Dnes o 08:08
@anonym_492c8f

@anonym_autor myslíš, že tomu cudziemu človeku sa do jeho konania, uvažovania, reakcii mohli nejako preniesť tie čierne nechty, že keby si ich napríklad nemala, mohol by konať inak, niečo by to zmenilo? (naozaj sa nevysmievam, myslím to skutočne ako bod, nad ktorým sa oplati dopriať si malý čas a porozmýšľať o ňom, nemusíš byt na seba dokonca ani prísna)
Bolo to dieťatko úplne zdravé? Stačí, keď odpovieš sama sebe áno/nie. Stačí si tu informáciu pripustiť. Syndróm náhleho úmrtia často súvisí aj s nejakou srdcovou či respiracnou vadou, pripadne predčasným narodením a nie všetkými dostatočne vyvinutými orgánmi.
Nemusíš si už nikdy maľovať nechty na čierno a je to v poriadku. Úplne stačí, a ja v to tajne dúfam, že sa v tebe niečo uvoľní. Že pri pomyslení na ten čierny lak, už nebudeš cítiť taký strach alebo veľmi nespecificky nepríjemný pocit.

@anonym_492c8f prvá informácia - keby sme sa tam nepriplietli, nič by sa nestalo. Druhá, áno v plnom zdraví. Jednoducho aj keby som veľmi, veľmi chclea, neviem to prekonať, bojím sa.

anonym_492c8f
Dnes o 08:51
@anonym_autor

@anonym_492c8f prvá informácia - keby sme sa tam nepriplietli, nič by sa nestalo. Druhá, áno v plnom zdraví. Jednoducho aj keby som veľmi, veľmi chclea, neviem to prekonať, bojím sa.

@anonym_autor ako ste sa priplietli - išla si si kupovať práve čierny lak?
Aj keď na prvý pohľad zdravé dieťa, nič sa nezistí, stále je nejaká menej jasná príčina a nie nie je to farba nechtov osoby v príbuzenskom vzťahu.
Ale napr. nezrelé centrum dýchania v mozgovom kmeni, spanie na brušku, na mäkkom matrac, s vankúšmi alebo dekami okolo hlavy, Prehriatie alebo nedostatok vzduchu, príliš teplé oblečenie, prikrývky cez hlavu, spánok v prehriatej miestnosti, fajčenie matky alebo v domácnosti, predčasné narodenie, nízka pôrodná hmotnosť.
Takže máš pocit, že si v tom aj tak nejakým spôsobom zohrala rolu. Veď dobre teda.