Veríte feng shui a riadite sa ním doma?
Mate doma zariadene podla toho? riadite sa tým? napr že postel nie nohami k dveram?
Nie hlavne ked ti to kazdy "odbornik" posklada uplne inak aby mohol povedat ze to on ta zachranil....
Plus nikdy never nikomu co pouziva slovicko energia lebo nevie o com hovori (daj mu vzdy otazku nech ti definuje slovicko energia a uvidis ten kopec hovadin co pride)
Jedine tú posteľ smerom k dverám nedávam. A zrkadlo v spálni tiež nemáme. Ale to skôr pre môj zlý pocit ako feng shui.
Nie, ale daj na pocit harmonie pri zariadovani.
@veselo_neveselo ide mi o postel v dcerinej izbe, že najviac mi pasuje oproti dveram 😀
ja mám oproti dverám a spí sa mi tam dobre. ešte by som mohla hlavou k dverám, ale tak sa mi nedobre spalo ...
@anonym_autor nie
pred rokmi som bola v UK v rodine, kde domáca sa týmto riadila. Mala posteľ pod oknom, čo tiež nie je dobré, ale vedela tú energiu nejako "upraviť" pomocou iných vecí. Už si to nepamätám presne, ale napr. červená dekorácia oproti oknu. Ak tomu veríš tak si to naštuduj a vieš si tú energiu "upratať". čo mňa na tom zaujalo, bolo to že mala len minimum vecí a vyžadovala všetko upratovať. takže zbytočne budeš mať posteľ v správnom rohu izby, keď v tej izbe bude neporiadok, oblečenie kade tade na stoličke, milión serepetičiek na poličkách.
Nie hlavne ked ti to kazdy "odbornik" posklada uplne inak aby mohol povedat ze to on ta zachranil....
Plus nikdy never nikomu co pouziva slovicko energia lebo nevie o com hovori (daj mu vzdy otazku nech ti definuje slovicko energia a uvidis ten kopec hovadin co pride)
@martinmmartin tak sa na to pozrerám, na tie “energie” a veru toľko vedcov to slovo používa, že to je naozaj úplne šarlatánstvo. 🤔
@veselo_neveselo ide mi o postel v dcerinej izbe, že najviac mi pasuje oproti dveram 😀
@anonym_autor Tak daj ako pasuje 🙂
Musi to byt aj prakticke. A dcera si casom sama povie, ked jej to nebude vyhovvovat, potom prehodite.
@martinmmartin tak sa na to pozrerám, na tie “energie” a veru toľko vedcov to slovo používa, že to je naozaj úplne šarlatánstvo. 🤔
@anonym_037fbf Energia je schopnost systemu konat pracu. Nic ine . Ak niekto toto slovicko pouziva v inom zmysle tak netusi o com toci a otazka ohladom definicie slova energia ho vzdy posle do neuveritelnych nekoherentnych uhapkanych blabolov
Ano použivam, ale tu najjednoduchsiu. Ved sprav tak, ako ti vyhovuje. Ak sa dcere nebude dobre spat, povie a popresuvas. Niekedy staci malickost (vymenit ,otocit, presunut) a hned sa lepsie clovek citi v priestore.
@anonym_autor
ano. Prvú knihu som dostala ako 10ročná a stále sa mám čo učiť, aby Feng Shui fungovalo, ako má ;)
@anonym_autor tak najskor svetové strany treba pozrieť - v ktorom smere má byť čelo postele a zvyšok izby. Ďalší faktor, či oproti tej postele sú dvere. Taktiež pozri dcéru podľa dátumu narodenia aké znamenie v čínskom je a ktorá strana jej prislúcha. Takto vieš " aktivovať" aj úspech v škole napriklad atď. Zadaj si všetko do AL a poradí ti aj v tejto oblasti.
@anonym_autor tak najskor svetové strany treba pozrieť - v ktorom smere má byť čelo postele a zvyšok izby. Ďalší faktor, či oproti tej postele sú dvere. Taktiež pozri dcéru podľa dátumu narodenia aké znamenie v čínskom je a ktorá strana jej prislúcha. Takto vieš " aktivovať" aj úspech v škole napriklad atď. Zadaj si všetko do AL a poradí ti aj v tejto oblasti.
@zara1357 čo je to "AL"?
@zara1357 "svetová strana juh znamená čo? zimu či teplo?
@anonym_dd30e5 pokiaľ nemáš čo autorke poradiť, tak nereaguj na tému - zbytočne.
@zara1357 ved radim. umela inteligencia, AI, napisala, co poznam z roku 1999:
pretože práve tu Feng Shui mieša symboliku, tradíciu a trochu environmentálnej psychológie namiesto exaktnej vedy.
Sever → jin
Spojený s tmou, zimou, nocou a tichom
→ teda spojený s odpočinkom, spánkom a zotavením
Juh → jang
Spojený so svetlom, teplom, poludňajším slnkom
→ teda spojený s aktivitou, viditeľnosťou a hybnosťou
co je to za nezmysel ak si v Argentine? ved tam juh znamena ZIMA
a
sever znamena TEPLO.
Moja rada je cvicit mozog a inteligenciu a nie verit omylnej AI ktora uz sposobila dost samovrazd,
a poveram....
@anonym_dd30e5 pokiaľ nemáš čo autorke poradiť, tak nereaguj na tému - zbytočne.
@zara1357 AI asistenti ako ChatGPT sú nedôveryhodní. Chybujú približne v polovici prípadov: https://refresher.sk/191829-AI-asistenti-ako-Ch...
AI chatgpt: matku zabil a následne spáchal samovraždu. https://www.noviny.sk/zahranicie/1145483-chatgp...
Google čelí žalobe pre samovraždu, na ktorú muža podľa jeho rodiny naviedol chatbot Gemini. https://dennikn.sk/minuta/5180674/
@anonym_autor ja premyslam, ako to ovplyvni jej myslienkove pochody a nasledne cely zivot🤔
@anonym_autor ja premyslam, ako to ovplyvni jej myslienkove pochody a nasledne cely zivot🤔
@stanislavicenka kto tu píše o myšlienkových pochodoch ?
@stanislavicenka kto tu píše o myšlienkových pochodoch ?
@anonym_autor bola to ironia. Hladam to prepojenie, ako to zhorsi zivot😉
My máme čiastočne. Zrkadlo v spálni nemáme a zariadenie čiastočne umiestnené v zmysle feng shuei. Netreba to brať príliš vážne, ale je to skôr o poriadku vo veciach. Dávať vsetko tam, kde to má vyčlenené miesto a tak podobne. Pomáha to najmä keď chceme niečo zmeniť alebo premiestniť, aby to bolo praktické. Neviem, či je pochopiteľné, ale u nas doma to funguje. Určité aspekty preberieme. Ale že by sme to robili úplne striktne, to nie. V Číne celé stavby robia podľa feng shuei

Neverím a neriadil sa ním.