Veríte na červené náramky a ochranný turmalín?
Ahojte, pracujem s ludmi a mam v praci mnoho energii, aj zlych energii. Pred casom, este v roku 2011 mi bol darovany cerveny naramok na ruku. Ten nosim stale, samozrejme, uz mam iny za tie roky. Pred asi 3r mi pribudol ochranny Turmalin, ked som mala velmi zle obdobie.
Verite na tieto ochranne ucinky? Nosite vy nieco z toho? Je to len placebo podla vas?
@anonym_autor keď tak nos zlatý náramok,Zlato má liečivé účinky na náš organizmus.
Nenosim, na snurku neverim (aj ked ako decko som ju nosila). Niektori ludia vsak vedia brutalne "porobit" cloveku tym, ze maju totalne hnusny nechutny pohlad a z cloveku doslova vysaju energiu... a zvlast stare babky su v tomto mega "prajne"...
Tak ako ľudia veria v Boha, Alana, Budhu v silu seba samého tak môžu veriť aj náramkom, talizmanom a podobne. Naši predkovia dokonca verili že vianočný obrus má byť pretkaný červenou niťou na ochranu od zlého, keď ešte neboli vianočné stromčeky zdobili svoje dvere a okná čečinou na ochranu od zlého. Je to na každom, každý v niečo verí. Netreba sa nikomu ani vysmievať ani ho od toho odvádzať. Ja som tiež veľmi citlivá na ľudí, z niektorých návštev som dokonca vyfľusnutá a jednoducho si musím ísť ľahnúť alebo ma bolí hlava. Niekedy ani zapálená sviečka nepomáha. Ja nenosím žiadne talizmany, ani náramky. Jedno čo má ale život už presvedčil je karma, tá funguje na milión percent. Staré dobré pravidlo rob iba tak ako chceš aby robili ostatní tebe. I keď niekedy by som ľudí aj v zuboch roztrhala. 😀
Ja sa namiesto nosenia tychto cary mary modlim.
@sova7 Poľa mňa, tí čo nosia červenú šnúrku a veria tomu, že ich ochráni, žijú v stredoveku. Ja som len chcela poukázať na to, že sú možno veriace ženy a týmto sa dopúšťajú hriechu.
@roseania no tieto vaše reči mne zaváňajú stredovekom. Pôvodne tieto červené šnúrky vyjadrovali človeka ktorý sa venuje kabale. Je to pôvodne židovské mysticke učenie niečo ako filozofický smer a s diablom to nemá nič spoločné. To len ľudia voľakedy keď nebolo vzdelanie dostupné všetko čomu nerozumeli označovali za dielo diabla ale tak hádam sme sa už niekam posunuli
Ja sa namiesto nosenia tychto cary mary modlim.
@anonym_034a98 takže namiesto nosenia čary mary vyslovujes čary mary..to má zmysel 👍
@anonym_autor nie neverim ani na carodejnice, duchov a ine vymyslene veci 🤷🏼♀️
Nie, nic take nenosim a nemam ani ziadnu skusenost s urieknutim. Ani detom som nikdy nedavala ziadne cervene cacky na kocik ani ich nepretierala plienkami (nebodaj pocikanymi). Ani jedno mi nikdy nikto neuriekol.
@sova7 Poľa mňa, tí čo nosia červenú šnúrku a veria tomu, že ich ochráni, žijú v stredoveku. Ja som len chcela poukázať na to, že sú možno veriace ženy a týmto sa dopúšťajú hriechu.
@roseania Súhlasím, kresťan - katolík sa dopúšťa hriechu, ak verí, že ho môže ochrániť nejaká vec. Predmety nemajú samé o sebe tú moc, sú len symbolom toho, komu/čomu my veríme. Červená nie je len symbolom pekelného ohňa, červená je aj symbolom Kristovej moci, ako Kráľ neba i zeme sa znázorňuje v červenom plášti. Nosiť červenú šnúrku ako symbol proti utieknutiu je hriechom proti prvému Božiemu prikázaniu - nebudeš mať iných bohov, aby si sa im klaňal… Človek verí predmetu, nie Bohu. Tým, že uprednostňuje veci pred Bohom, dáva priestor Zlému. Kde Boh nemá miesto, tam sa nasáčkuje diabol. Lebo kÿm Boh rešpektuje našu slobodnú vôľu a nejde nasilu tam, kde ho nechcú, diablovi je to jedno. On pred nami rešpekt a úctu nemá.
Vsetky tieto veci su v podstate biela magia.
Narobia viac zleho ako dobreho.
A davat to detom...cele zle...
Ochranit nas moze jedine modlitba.
Zvlastne,ze niektori ludia neveria v Boha,ale vrozne naramky a amulety veria...
@osky Viera v boha je presne to isté, nie je to nič zvláštne. Ľudia si potrebovali vymyslieť niečo, čomu budú veriť, na čo sa upinat v zlých časoch, či už si to zhmotnili do náramkov, bohov alebo iných vecí.
@anonym_autor ja neverím. A keď máš rozum, tak dúfam ze ani ty nie.
@anonym_034a98 takže namiesto nosenia čary mary vyslovujes čary mary..to má zmysel 👍
@anonym_7cfbd6 ano v Boha netreba verit ten neexistuje. Cely vesmir vznikol nahodou iba tak a my sa tu iba tak popletame pomedzi duchov a tajomne sily.
@osky Viera v boha je presne to isté, nie je to nič zvláštne. Ľudia si potrebovali vymyslieť niečo, čomu budú veriť, na čo sa upinat v zlých časoch, či už si to zhmotnili do náramkov, bohov alebo iných vecí.
@tzatzik takze cely vesmir aj ty si vznikla iba nahodou, pomoces sa na zemi, potom zomries a zhnijes a nic. No nezavidim ti. Po smrti budes prekvapena. Skus si pozriet Dokumentárny film „After Death“ od Angel Studios skúma zážitky ľudí z blízkej smrti (NDE) prostredníctvom svedectiev, vedeckých komentárov a vizuálnych rekonštrukcií. Film, vydaný v roku 2023, je inšpirovaný skutočnými príbehmi a kladie dôraz na duchovný rozmer života po smrti.
Ja tomu verím, tiež nosím. Raz som skúsila maly pokus. Starsia dcera chodila do skôlky a ked tam bola akcia, brala som aj mladsiu 1r. dceru. Po par akciach v skolke bola vzdy mimoriadne plačlivá. Tak som jej na ďalšiu akciu dala cervené tricko. A vieš co? Bola uplne v pohode, neplakala a bola kludnejšia. Takze niečo na tom bude.
@stankadu jednoducho bola starsia, tak lepsie zvladala to množstvo podnetov 🤷
Tu je link na ten dokumentarny. Odporucam pozriet
@anonym_autor ZOTROČENÍ ŠNÚRKOU
DIABLOM PROTI DIABLOVI ?
“Dám si šnúrku na ruku. Vraj to má ochraňovať proti urieknutiu. Super !”
No naozaj je to až tak super ako to propaguje dnešný svet? Vieš čomu (alebo komu) sa týmto zavezuješ?
Priamo diablovi. A teraz sa zamysli. Môže ťa diabol ochrániť od diabla?
Jediný účinok tejto šnúrky je spútanie seba samého. Na začiatku môžeme mať pocit, že nám to pomáha, no skôr či neskôr prídeme na to, že sme na seba uvalili jedine kliatbu. Rôzne choroby, rozvrátenie rodiny, strata zamestnania a následne financií, aj to môže mať za dôsledok nosenie tejto “ozdoby”.
Prečo práve červená? – Červená je znak pekelného ohňa.
Prečo práve na ruku? – Boh chce obsadiť 3 časti na tvojom tele: Čelo, srdce, zápästie. A diabol ich chce obsadiť tiež.
Kde v Písme nájdeme stáť o tom, ako nám Ježiš hovorí, že ak chceme byť v pohode, zdraví, úspešní, mať radosť, a pocit ochrany máme nosiť na ruke červenú šnúrku ? Nehovorí ti náhodou neboj sa, veď som s tebou Ja, nezaoberaj sa, veď ja som tvoj Boh, posilňujem ťa, ba pomáham ti, držím ťa svojou spásnou pravicou. (Iz 41:10). Boh je ten, ktorý ti dá 100% ochranu. On jediný Ťa dokonale miluje. Ak chceš ochranu, jednoducho ho o to v modlitbe požiadaj. Ak sa cítiš ohrozený, povedz mu to. On ťa počuje. Nepotrebuješ na to žiadnu extra magickú šnúrku 🙂
Ak si nosenie tejto šnúrky praktizoval a nevedel o týchto skutočnostiach mám dobrú aj zlú správu. Dobrá je, že Ježiš ospravedlňuje nevedomosť. Zlá, že diabol nie. Preto je dôležité vyznať to vo sv. spovedi, šnúrku spáliť, zrieknuť sa toho + ak pociťuješ nejaký démonický súvis obrátiť sa na kňaza.
@roseania preboha živého 😁. Prepáč ale musím sa smiať.
Tu je link na ten dokumentarny. Odporucam pozriet
@anonym_034a98 co mam pozerať keď není rozumieť?
@anonym_034a98 co mam pozerať keď není rozumieť?
@anonym_f26572 skus si vpravo dolu stiahnut titulky alebo na filmane je to dabovane
Mám čakrovy náramok a náramok z ruženinu no či to funguje neviem. Min rok som mala veľmi zlý plný negat energie preto som si ich kúpila.
@anonym_autor nie na taky bullshit neverim
@anonym_7cfbd6 ano v Boha netreba verit ten neexistuje. Cely vesmir vznikol nahodou iba tak a my sa tu iba tak popletame pomedzi duchov a tajomne sily.
@anonym_034a98 by ma zaujímalo čo so za alkaca keď toto spletas
@anonym_034a98 by ma zaujímalo čo so za alkaca keď toto spletas
@anonym_7cfbd6 🤣🤣🤣😘🤪
@osky mám okolo seba jednu osobu, ktorá mi naozaj nepraje a je vysiela ku mne negatívnu energiu. Z času na čas sa musíme stretnúť, keďže je to rodina. V tom čase mi jedna pani poradila na krk červené srdce z jaspisu. Ja som si to na rodinné stretnutie dala. V zásade som aj pozabudla, že ho mám na sebe. Sedeli sme pri stole a tá dotyčná osoba sa celý čas pozerala na môj krk a na ten jaspis. Pýtala sa ma, čo to mám, prečo to mám. Povedala som, že je to obyčajný prívesok a že sa mi páčil. Normálne ste videli, ako jej to bolo nepríjemné. Nakoniec sedela a potom si musela odsadnúť a napokon veľmi skoro z oslavy odišla. Jaspis je kameň, ktorý odráža zlú energiu napäť pôvodcovi. Nikdy predtým som na to až tak neverila. Každopádne kameň pomohol a prvý krát po našom stretnutí som sa necítila fyzicky zle a vyčerpane.
@anonym_autor Moja kolegyňa a kamarátka mala kadejaké kamene na ochranu, ktoré vraj časom odumreli a ten, od koho si ich kúpila, jej ich kázal zakopať a kúpila si nové a takto dookola. Ja ju mám rada, rešpektujem a neodsudzujem, ako to ona cíti. A rovnako tak ona plne rešpektuje to, že ja neverím na červené šnúrky, čistec, keď ťa niekto akože uriekne, atď .
@tzatzik porovnavat Boziu silu s naramkom je takpovediac opovazlive.
Ale vsak dobre...nejdem to tu rozoberat.
@anonym_autor neuveriteľné, že v 21. storočí si niekto myslí, že kúsok lanka ho ochráni pred niečím, omg 😃
@anonym_autor Moja kolegyňa a kamarátka mala kadejaké kamene na ochranu, ktoré vraj časom odumreli a ten, od koho si ich kúpila, jej ich kázal zakopať a kúpila si nové a takto dookola. Ja ju mám rada, rešpektujem a neodsudzujem, ako to ona cíti. A rovnako tak ona plne rešpektuje to, že ja neverím na červené šnúrky, čistec, keď ťa niekto akože uriekne, atď .
@anonym_458419 dobrý biznis plán, kameň umrel treba kúpiť pravidelne nový 🙂
tak začnem poskytovať službu dobíjanie energie do kameňa aby ich bolo možné recyklovať a nie zakopávať
normálne ako doplníš toner do tlačiarne, tekutinu do e-cigarety, plyn do zapaľovača
@anonym_autor nie, su to povery

Neverim. Ani v Boha, ani v bielu, ciernu ci strakabarkastu magiu. Staci zdravy rozum.