Veríte na čiernu mágiu?
Ahojte. Veríte na čiernu mágiu ? Dnes pri návšteve ma príbuzná prekvapila s touto témou. Som zvedavá kto čo si myslí.
Nie, tak isto ako neverim na zubkovu vilu, Boha, jednorozce, karmu, soulmates, iluminatov, cierne macky nosiace smolu, Santa Clausa…dlho by som mohla pisat 😅
@anonym_autor Áno verím. A je to veľmi nebezpečná vec, lebo ide o zahrávanie si s démonmi.
Ja nie som veriaca, ale u domorodych kmeñov v Afrike ci inde na svete je to bezna sucast zivota a zda sa, ze realne funguje
@anonym_autor Áno verím. A je to veľmi nebezpečná vec, lebo ide o zahrávanie si s démonmi.
@pr85 ty vyzeras jak demon
@anonym_autor spolu s vedecko technickou revolúciou prišlo vedecké skumanie sveta. To znamená, že keď niekto tvrdí, že atóm je gulička s jadrom v ktorom sú protóny a neutróny a okolo lietajú ekektróny musí to dokázať. Atóm vtedy nikto nevidel a keď si pozrieme históriu skúmania hmoty zistíme, že to boli myšlienkové modely vychádzajúce z reálnych fyzikálnych pokusov a matematických dôkazov. Teda aj neviditeľná vec sa dá dokázať pokusmi a matematikou. Tento model atómu fungoval. Dala sa ním vysvetlit chémia, mendelejevovs tabuľka, elektrické pole, elektromagnetizmus, chemické reakcie, rádioaktivita a logicky sa začala predpokladať aj jadrová reakcia. Nikto je nikdy nevidel a neurobil žiadnu jadrovú reakciu ale znovu myšlienkové modely a matematika ju predvídali že asi na 99% bude to tak. Vznikali nové fyzikálne teórie ako kvantovka a teória relativity ktoré sa museli dokázať experimentálne a dokázali sa. Ľudia vynaložili miliardy aby tieto dôkazy overili experimentálne a urobili prvé jadrové reakcie. Fungovali podľa výpočtu. A potom postupovali ďalej a ďalej. Vynašli štiepnu reakciu, kontrolovanú štiepnu reakciu, premieňali prvky z uránu na plutónium, obohacovali urán, jadrové elektrárne bomby atď atď. A nakoniec inou cestou sa našli metódy akými sa dá vidieť molekula, dokonca atóm. A podobne sa postupovalo pri doľkazoch v oblasti elektromagnetizmu, elektrostatiky, kozmológia. Einstein tvrdil že keď pôjde jedno dvojča polovičnou rýchlosťou rýchlosti svetla do vesmíru, zrýchli spomalí znovu zrýchli a znovu spomalí. Vráti sa na Zem a budu o rok mladšie ako jeho dvojča ktoré tu ostalo. Nie len že jeho hodinky a kalendár napočitajú menej času ale aj biologické procesy a fyzikálne procesy pobežia pomalšie. On vážne nezostarnú tak rýchlo ako dvojča na Zemi. Einstein to vedecky dokázal aj dokázalo sa to aj experimentálne. Nie s dvojčatami ale v urychlovačoch, v pozorovaných javoch a s dvojčatami atómových hodín. Tento fakt Dilatácie času funguje denno denne v GPS navigačnom systéme napríklad. A funguje aj v jadrových reakciách po celom svete. A aj vi vesmíre ho vidíme v dalekohladoch napríklad v obežnej dráhe Merkúru vidieť dilataciu časopriestoru. Einstein nedokázal len konstantnost rýchlosti svetla a maximálny rýchlostný limit vo vesmíre. On dokázal nepriamo jeden dôležitý fakt: že tento vesmir je kauzálny. A rýchlosť svetla nie je len rýchlosť šírenia sa elektromagnetickej vlny, ktorou svetlo je, ale je to hlavne rýchlosť šírenia sa kauzality. Proste všetko čo sa v hmote a vo vesmíre deje sa deje v postupnosti príčina dôsledok. Nič sa nedeje bez príčiny a rýchlosť tohto deja ma svoj rýchlostný limit. Ak by to tak nebolo a limit by neexistoval, tak na oblohe neuvidíme nikdy tmu. Videli by sme všetky hviezdy naraz ako biele pozadie nižšej intenzity ale videli by sme to. A ďalším dôsledkom by bolo nemožnosť nič predvídať ani vypočítať. Všetko by sa dialo naraz. Pohár padajúci zo stola by bol rozbitý aj celý my by sme boli aj živí aj mŕtvi. Čas by bežal nekonečne rýchlo a nás život by presiel za zlomok sekundy. Logicky takýto vesmir by nemohol fungovať a my by sme tu ani neboli. A teraz kam tým mierim: ak takéto čary máry vie veda dokázať a realizovať, tak ako prvé sa zaoberala aj dokázanim existencie čiernej mágie, bielej mágie, zázrakov a aj Boha. Veda ma na to metódy aby skúmala aj javy ako je telekinéza, čiernu mačku, počarovania atď atď. Sú na to vedecké a matematické metódy, ktoré v tomto vesmíre fungujú. A prišla na to a vedecky matematicky štatisticky aj experimentálne dokázala, že čierna mágia neexistuje a je to len výmysel mysle. Je to predstava v hlave človeka. Myšlienkový model, myšlienkový konštrukt. Psychika a telo sa tým nechá riadiť lebo telo počúva do určitej miery myseľ. Ale fyzika a realita za tým nie je žiadna. Tak sommto zobral trochu zo široka ale hlavne mladym by som rad pripomenul, že tu boli obdobia v histórii, kedy sa upaľovalo za to keď niekto tvrdil že Zem je guľatá, že sa točí a že existujú aj iné Sonká a planéty okolo nich. A aj sa zabíjalo za vieru v Boha. Hmatatelne výsledky vedecko technickej revolúcie priniesli doveru vo vedcov ale internet prinieslo rýchle šírenie debilizmu do celého sveta. Teraz nikto nepotrebuje nič dokazovať a mladi veria tvrdeniam blbcov ako sú plochozemci a ešte horšie veci. Keď som videl ako prvého Československého kozmonauta Remeka vysmiali sprostáci plochozemci, bolo mi ho ľúto. Múdry človek čo v živote niečo dokázal bol ponižovaný takýmito kreatúrami. A Dorota Nvotová natočila film o Slovensku ale aj Čechách, v ktorom sa zamýšľa nad hrozným faktom - že v súčastnosti je veľké percento ľudí, ktorí by znovu upaľovali nevinných ľudí na základe myšlienkových konštruktov a nevedeckými tvrdení, teda výmyslov a klamstiev. Na základe čiernej mágie. Čierna mägia má na svedomí milióny obetí. V Rusku 50% ľudí verí na mágiu. Viac alebo menej. Tak ja sa začínam obávať, že spoločnosť začína retrovývij. Za toho debilneho socializmu ľudia a aj komunisti verili vedcom a nediskutovalo sa o vedeckých dôkazoch. Čierna mágia bola minimálne rozšírená ale bojovalo sa ideologicky a niekedy aj fyzicky proti viere v Boha. Ideme späť a politici ako Trump budú spochybňovať tvrdenia vedcov? Ľudia tomu stále viac a viac veria. Niekde až 30% ľudí neverí že Zem je guĺatá a 50% ľudí neverí že ľudia boli na Mesiaci. Nie sú ochotní si overovať tvrdenia a radšej budú nasledovať klamstvá a zdôvodňovať ich, akoby si urobili trochu námahy a potvrdili si pravdu a jej konzistentnú reťaz dôkazov príčin a dôsledkov. Čaká nás znovu doba temna?

Verím na to, že nejaký človek dokáže svojimi myšlienkami a svojím slovom ublížiť - energeticky. Ale rovnako o tom nemusí ani vedieť.