icon

Veríte na mágiu?

15. feb 2026

Veríte na mágiu? Môže to fungovať? Nejdem to skúšať iba vaše skúsenosti.

hopatko
15. feb 2026

Jasne, aj vestecku gulu si obcas posucham pri otazkach na MK

majlo1234
15. feb 2026

Ludia veria na rozne somariny. Comu uveris, to ti “bude fungovat”

viestta
15. feb 2026

Funguje iba pre tych, ktori na to veria. Alebo takto: Uveria, ze to funguje. Clovek si dokaze vsugerovat kadeco a najst suvislosti aj tam kde vobec nie su.

luciaruz
15. feb 2026

Neverím v ziadne taketo sprostosti.

anonym_6029ed
15. feb 2026

Jasne, napr. vzdy pouzivam Imperius, ked idem na nejaky urad. Zivot je hned lahsi, vybavim hned, co treba.

bloger
15. feb 2026

@anonym_autor áno

anonym_bd67a6
15. feb 2026

Neverim na žiadne takéto kraviny

svetlonos
15. feb 2026

@anonym_autor
zase ides pisat knihu?

anonym_3bb7dd
15. feb 2026

Funguje, ťažko sa z toho vyslobodíš a môžeš mať doživotné následky.

sara07
15. feb 2026

nie, je to len vymysel na ovladanie ludi ,nič viac
strach to je správna paka na ludi čo nerozmyšlaju, nehladaju informacie atd

pr85
15. feb 2026

@anonym_autor Áno verím a viem, že je to nebezpečná vec, lebo za mágiou sú temné demonicke sily.

hopatko
15. feb 2026
@pr85

@anonym_autor Áno verím a viem, že je to nebezpečná vec, lebo za mágiou sú temné demonicke sily.

@pr85 ale ved to je horsie ako joga pre vas krestanov, ci? Nieco mi uslo?

pr85
15. feb 2026
@hopatko

@pr85 ale ved to je horsie ako joga pre vas krestanov, ci? Nieco mi uslo?

@hopatko pre mňa je to podobné. Ani jedno nepochádza od Boha.

viestta
15. feb 2026
@pr85

@hopatko pre mňa je to podobné. Ani jedno nepochádza od Boha.

@pr85 nepochadza od Tvojho boha, ktori je spravny len pre vasu skupinu. Ale pre miliony ludi je joga sucast ich nabozenskeho vnimania a citenia. Co myslis, ti ich bohovia (lebo ich maju viac) nie su pre nich rovnako spravni ako pre Teba ten Tvoj? A pre dasie miliony ludi je joga len subor cviceni, ktory je pospesny pre telo a dusu.

anonym_331b14
15. feb 2026

@anonym_autor Ja osobne neverím, že mágia je nejaká neutrálna „energia“, ktorú si človek len technicky použije. Skôr si myslím, že existujú tri možnosti:
Buď ide o psychologický efekt (sugescia, autosugescia, náhoda),
alebo o manipuláciu a klam,
alebo o niečo duchovne temné.
Na jednej prednáške nám kňaz a exorcista hovoril veľmi silnú vec o rozlišovaní:
ak je niečo od Zlého, funguje to dobre na začiatku, ešte lepšie v strede – ale končí to katastrofou.
Na začiatku príde úľava, pocit moci, že „to zabralo“. V strede je to ešte silnejšie – človek má pocit, že objavil skratku. Ale na konci sa ukáže cena: závislosť, strach, chaos vo vzťahoch, vnútorný nepokoj.
To je iný vzorec ako pri Bohu. Veci od Boha môžu byť na začiatku náročné (pokora, odpustenie, trpezlivosť), ale prinášajú pokoj, slobodu a stabilitu dlhodobo.
Takže otázka podľa mňa nie je „funguje to?“, ale „kam ma to vedie?“.
Ak niečo posilňuje strach, potrebu kontroly a izoluje ma od ľudí a od svetla – je to varovný signál.
A ešte jedna vec: často to, čo ľudia pripisujú mágii, je obyčajná psychológia. Keď človek niečomu uverí, jeho mozog začne filtrovať realitu tak, aby mu to potvrdil. To vie byť veľmi presvedčivé.

anonym_b35c98
15. feb 2026

Raz tu bola diskusia, kde autorka tej diskusie ponúkala "magické rituáliky" a strašne som sa na tom nasmiala, keďže tá osoba mala hroznú slovenčinu - samé gramatické, pravopisné chyby a ešte sa aj v komentároch rozdrapovala, lebo ženy si z nej srandu robili... Následne jej však bol z nejakého dôvodu účet vrátane diskusie vymazaný. A nie, neverím na žiadnu mágiu.

anonym_d39968
16. feb 2026

@anonym_autor nie
Nie som sprosta.

anonym_3becb7
Autor odpoveď zmazal
anonym_3becb7
Dnes o 16:56

Ja som niečo v podobnom smere skúšala. Mrazila som ľudí. Je to jednoduché kúzlo. Potrebuješ papierik, čiernu fixku (Centro fixku) a vrecúško (igelitové ako na bylinky). Na papier napíšeš fixkou meno osoby ktorá ti škodí (alebo prezývku ak nevieš) ja mám odskúšané že najlepšie funguje oboje : meno + prezývka. Potom papier vložíš do igelitového vrecúška a dáš tam vodu (cca dve tretiny) aby to neprasklo potom keď to zamrzne v mrazničke. A funguje to neviem ako, ale funguje. Ale pozor keď sa toho zbavuješ tak musíš to rozsekať a všetok ľad spláchnuť vo WC. Ak to neurobíš správne a nejaký ľad nespláchneš tak sa to ešte zhorší a tá osoba ktorá ti škodila ti bude škodiť ešte viac ako pred mrazením. Ja mám už veľa ľudí v mrazničke a budem čoskoro sekať...

pasomnica
Dnes o 18:08
@anonym_3becb7

Ja som niečo v podobnom smere skúšala. Mrazila som ľudí. Je to jednoduché kúzlo. Potrebuješ papierik, čiernu fixku (Centro fixku) a vrecúško (igelitové ako na bylinky). Na papier napíšeš fixkou meno osoby ktorá ti škodí (alebo prezývku ak nevieš) ja mám odskúšané že najlepšie funguje oboje : meno + prezývka. Potom papier vložíš do igelitového vrecúška a dáš tam vodu (cca dve tretiny) aby to neprasklo potom keď to zamrzne v mrazničke. A funguje to neviem ako, ale funguje. Ale pozor keď sa toho zbavuješ tak musíš to rozsekať a všetok ľad spláchnuť vo WC. Ak to neurobíš správne a nejaký ľad nespláchneš tak sa to ešte zhorší a tá osoba ktorá ti škodila ti bude škodiť ešte viac ako pred mrazením. Ja mám už veľa ľudí v mrazničke a budem čoskoro sekať...

@anonym_3becb7 🤣

anonym_3becb7
Dnes o 18:12
@pasomnica

@anonym_3becb7 🤣

@pasomnica no zmenila som prácu a idem sekať niektorých bývalých kolegov. Aby sa uvoľnilo miesto pre nových ak budú nejaký robiť problémy.