icon

Majú minerály a nerasty skutočne silu ovplyvniť nás?

15. okt 2025

Ahojte,nedavno som bola na burze mineralov a celkom ma zarazilo ked mi niektori predajcovia zacali vykladat na co je dobry ten a ten nerast,co vsetko posilnuje atd. Samozrejme boli tam aj taki,ktori tie kamene priamo hladali a zaujimali sa o ne z geologickeho hladiska. Ma podla vas nerast,mineral uz ako si to nazvete nejaku silu,moc nieco posilnit,zmenit,ochranit? Na zaklade coho ste dospeli k takemu zaveru? Cely zivot mam rada nerasty,ale skor z estetickeho a geologickeho hladiska, na jedinu silu kamena ktoru verim je Kamen mudrcov 😂😂😂

nela82
16. okt 2025

@anonym_autor ja netuším,ale mam z nich naramky🤣

pribinak
16. okt 2025

Nie, na nič take neverim. Je to pekná ozdoba a nič viac

anonym_0c8e6f
16. okt 2025

@anonym_autor je to nezmysel, po zakúpení náramku pred pár rokmi som nezaznamenala žiadnu zmenu 🙂. Kúpila som si ho samozrejme preto, lebo sa mi páčil a hodil sa mi l oblečeniu, na tieto zázračné účinky neverím. Ale dobre to predáva, keď to predávajúci hovorí a naivní ľudia na to skočia.

luccys
16. okt 2025

Na SK veria ludia, ze ocikana plienka ta ochrani od urieknutia, ja uz sa nicomu nedivim.

cyneric
16. okt 2025

S určitosťou majú silu vytiahnuť peniaze z peňaženky pri niektorých ľuďoch ale to je asi tak všetko. 😅

sagitta33
16. okt 2025

V niektorých mineráloch je skutočne silná energia a môžu ovplyvniť zdravie človeka, napríklad smolinec (uranit). 🙂
Tie ostatné sú krásne, a svojím tvarom dokonalé, tak zas môžu na človeka pôsobiť rovnako ako príjemná hudba alebo obrazy v galérii.

anonym_0c8e6f
16. okt 2025
@luccys

Na SK veria ludia, ze ocikana plienka ta ochrani od urieknutia, ja uz sa nicomu nedivim.

@luccys to je fakt a v pravidelných intervaloch hľadajú veštice, veria, že muž sa po svadbe, alebo narodení dieťaťa zmení, prečo by neverili aj tomuto?

bloger
16. okt 2025

@anonym_autor Nemajú. Je to iba krásna ozdoba.

really8
16. okt 2025

@anonym_autor maju. Vzdy ked dostanem nejake zlato alebo diamanty som stastejsia. Vobec neviem ako to funguje ale je to tak.

alica110
16. okt 2025

Samozrejme, že nie

anonym_da5b95
16. okt 2025
@pribinak

Nie, na nič take neverim. Je to pekná ozdoba a nič viac

@pribinak no, asi to nespada uplne do kategorie mineralov a nerastov, ale ak to rozsirimne na "hocaky suter", tak take radium ci uran 🙂 🙂 🙂
plus
https://magazin.pluska.sk/zdravie/nebezpecne-mi...

takze mozu, len asi inak ako si niektori myslia 🙂

pribinak
16. okt 2025
@anonym_da5b95

@pribinak no, asi to nespada uplne do kategorie mineralov a nerastov, ale ak to rozsirimne na "hocaky suter", tak take radium ci uran 🙂 🙂 🙂
plus
https://magazin.pluska.sk/zdravie/nebezpecne-mi...

takze mozu, len asi inak ako si niektori myslia 🙂

@anonym_da5b95 rádium a urán bežne ale nekúpiš takze debatu o tieto dva skvosty rozširovať nemusíme

anonym_beba3e
16. okt 2025

@anonym_autor ja verím že áno. Z vlastnej skúsenosti sa mi napr. lepšie spí keď mám určitý kameň na krku. Iný mi spôsoboval nočné mory.

sagitta33
16. okt 2025
@pribinak

@anonym_da5b95 rádium a urán bežne ale nekúpiš takze debatu o tieto dva skvosty rozširovať nemusíme

@pribinak
Sú aj iné nebezpečné minerály, napr chryzolit.

sagitta33
16. okt 2025
@really8

@anonym_autor maju. Vzdy ked dostanem nejake zlato alebo diamanty som stastejsia. Vobec neviem ako to funguje ale je to tak.

@really8 Aj syn miluje minerály a drahé kamene.

pribinak
16. okt 2025
@sagitta33

@pribinak

@sagitta33 ale určite mie úroveň radia a uránu, že

sagitta33
16. okt 2025
@sagitta33

@pribinak

@sagitta33 Oprava - nie cryzolit ale chryzotil

anonym_ce7dbd
16. okt 2025

Minerály su dôležité ale vnutorne😉

evcagabi
16. okt 2025

Ja si myslim, ze ak tomu skutocne veris, tak hej. Ja tomu neverim 😅

anonym_0c8e6f
16. okt 2025
@really8

anonym_770524
16. okt 2025

no kedze vela z nich obsahuje trebarz siru, olovo ,ortut , chrom, alebo arzen, tak dokazu velmi zasadne ovplyvnit zivot a buducnost cloveka , majitela ci nositela. Zasadne myslim az definitivne.

anonym_b6eb80
16. okt 2025

vsetko je o psychike a vsugerovania si ,ze pomozu aj ked nie... niekto veri a ak ho to spravi stastnym tak nech veri .. kolky veria v boha a pritom je to nezmysle ako kamene-ale "dava" silu a nadej ...

rozculena
16. okt 2025

@anonym_autor mne sa páčia,rada sa na ne pozerám,aj som mala pár kúskov vo vitríne a náramok,ale neverím

kristallka
16. okt 2025
@sagitta33

@really8 Aj syn miluje minerály a drahé kamene.

@sagitta33 aj môj syn má skoro 9 rokov a veľmi sa mu minerály páčia. Zbiera ich, máme ich už doma veľa.

yoginka231
16. okt 2025

Je to prijemna zabavka, rada ich zbieram a niekedy si v duchu hovorim že mi pomahaju alebo ma chrania, ale samozrejme je to len placebo 🙂

sagitta33
16. okt 2025
@kristallka

@sagitta33 aj môj syn má skoro 9 rokov a veľmi sa mu minerály páčia. Zbiera ich, máme ich už doma veľa.

@kristallka A minerály kupujete alebo ich zbierate v prírode? My ich väčšinou zbierame v prírode.

bibi8000
28. okt 2025

@anonym_autor kryštáli treba vedieť používať ako ich očistiť a nabiť.

bibi8000
28. okt 2025

na urieknutie dobre zaberajú aj ručne robené sviečky.