Dostávajú novorodenci dar od mesta pri narodení?
Ahojte. Dáva mesto nejaký dar pri narodení dieťaťa? Za to, že bude mat nového občana. Ďakujem 🙂
@martinmmartin pobavila som sa 😀 ale niektoré mesta a obce dávajú príspevok pri narodení dieťaťa, nieje to veľká suma od 50 do 90 eur cca. A dostaneš ju len keď nemáš žiadny dlh voči mestu ani ty ani otec zapísaný v rodnom liste.
@martinmmartin ešte dodám, že šek za smetné príde pomaly skôr ako rodný list 😅
tak u nás nebolo nič. Dokonca aj privítanie do života robia asi raz za rok, takže ani tam sme neboli , lebo dieťa už bolo veľké. 🙂
@martinmmartin vo veľa mestách sa dáva darček dieťaťu. Peniaze, niekde aj hmotný darček plus peniaze, niekde spravia uvítanie do života pre bábätká a tam dostanú napríklad knižku, kvietok a peniaze..
U nás 100€ na dieťa a bývam v malej dedine, ktorá má 700 obyvateľov.
@dominikamacakova Aj v dedinach vedla DS davaju darceky aj detom aj dochodcom po dovrseni jubileii.
My tiež bývame v malej dedine a dostali sme veľkého plyšáka + 70€ , ja som dostala ružu + pohostenie pri káve a koláči
Keď sme bývali v PB, tak syn dostal peniaze pri narodeni a potom ďalšie v obálke pri uvitani na meste a aj kvety a malého plysaka, preto som chcela vedieť, že či aj tu niečo take dostávajú detičky. 🙂 tak ďakujem za všetky odpovede

smozrejme, Dokonca dva dary!- vola sa to rodne cislo a trvaly pobyt nech si mesto/obec moze zacat uctovat dane od statu
Darceky ti vybvuje matrika