Materská škôlka v Dunajskej Strede
Dobrý večer, moja dcérka bude mať čoskoro 3 a ja už dlhšiu dobu rozmýšľam nad školskou, kde ju dat. Je tu niaka mamička z Dunajské Stredy ktorej dieťa chodí do slovenskej škôlky? Je pravda ze sa treba prihlásiť roky dopredu aby mali miesto. Ja som do jednej škôlky volala ešte v októbri a povedali ze sa mam ozvať keď budu prijímať detičky že ani ešte nevedia ako to bude vďaka corone. Za každú odpoveď budem vďačná 😉😁
@jolanka666 Áno, nie je škôlka ako škôlka. A nie každú škôlku alebo učiteľku treba hádzať do jedného vreca. Je to už určitý čas, čo sme odišli zo štátnej a možno sa tam za tú dobu niečo zmenilo. Treba skúsiť, závisí od učiteľky aj ostatných detí ako sa dieťa v škôlke cíti. Hlavné je byť citlivý k potrebám svojho dieťaťa a v konečnom dôsledku vždy sa dá škôlka zmeniť. 😊
@lila59 ahoj, môžem sa opýtať ze kde vás drobček nakoniec začal školský rok? Ci sste zostali pri MŠ nám priateľstva?
@jolanka666 ahoj, nie. Chodi do Dunajacikua a sme velmi spokojni. A vy?
Ahojte.mozem sa opýtať aj môj syn má 3 roky a od septembra ho chcem dat do škôlky.ma niektoramamicka skusenos zo škôlkou na Ružovom háji co je pri štadióne?ďakujem 🙂
@michaelad1994 ahoj, naša malá chodí do MS nám. Priatelstva tak ti bohužiaľ neporadím, ale snáď sa niekto nájde
@michaelad1994 ahoj. Počula som aj dobre aj zle. No mám skúsenosť aj podľa našej,že okrem pesničiek a básniciek sa viac po slovensky moc nenaucia
@jolanka666 Ahoj, môžem sa opýtať ako si spokojná so škôlkou? Môj syn tam ide tiež od septembra. Má už štyri roky tak pôjde už do druhej triedy ak sa nemýlim.
@tmtm ahoj, prepáč až teraz vidím ze tu mam správu. Ja som spokojná, ak má už 4 tak bude chodiť do triedy s mojou malou. Bohužiaľ nevieme ako to bude, či im zostanú tie učiteľky alebo sa vystriedajú s dolnou triedou ale všetky učiteľky sú milé. Ja som spokojná stým koľko sa toho naučila odkedy tam chodí a vidno ze im vysvetluju veci, lebo napr nechcela som jej veľmi skoro prezradiť ze pôjde do letnej škôlky a to bude v druhej škôlke, ale ona cez víkend prekvapila stým,že bude chodiť do druhej škôlky a ci viem ze je tam veľa dobrých hraciek a ze sa teší tam.
Vždy mi ju odovzdávajú pekne upravenú. Momentálne je ich 23 v triede tak to určite nie je ľahké ale zvládajú to dobre a až sa čudujem ze aj keď majú program stíhajú aj vonku ísť aj kresliť.
@jolanka666 ďakujem pekne za odpoved.maleho mi prijali do tej škôlky takže nastupuje od septembra.tak som rada.🙂riaditelka bola milá príjemná tak dúfam ze bude dobre.
@jolanka666 Ahoj.Tak som rada, že počujem aj dobré recenzie.Je mi jasné, že v každej škôlke to je tak , že rodičia majú dobré aj zlé skúsenosti.Tak dúfam, že sa bude malému páčiť a už sa tešíme na september 🙂
@anulienka99 vidím, že toto je spred roka, ale minulý rok tam začal chodiť aj môj syn /nám. Priateľstva/a ma zaujíma o akých tabletoch to píšete?! Teraz začal druhý rok a nič také som nepočula, práveže sa učia riekanky, kreslia a vyrábajú vecičky. Syn tam chodí rád, hoci som si nebola istá jednou učiteľkou, malý je v pohode a spokojný.
Ja by som určite nesúhlasila s tým, aby pozerali do mobilov ci tabletky. Príde mi to ako nezmysel.
@santamonica tak to už je pár rokov dozadu 😉 viem, že odvtedy sa tam už vystriedala aj riaditeľka. Som rada, ak sa tam pomery už zmenili. Ja som to riešila vtedy a svoje rozhodnutie dodnes neľutujem. 😊
Naš malý chodil do školky na adrese: Senecká cesta 466/4, 931 01 Šamorín. Moja skúsenosť za štyri mesiace bola negatívna, najmä čo sa týka komunikácie s vedením škôlky. Komunikácia s pani riaditeľkou Emese bola komplikovaná – často sme dostávali informácie, ktoré sa neskôr ukázali ako nepresné alebo nezodpovedali realite, a to či už smerom k rodičom, alebo k zamestnancom.
Viaceré veci, ktoré nám boli pri nástupe prezentované, sa v praxi nenaplnili. Zo štyroch mesiacov sme tri zotrvali len kvôli výpovednej lehote uvedenej v zmluve.
Vnímali sme aj výraznú fluktuáciu detí a učiteliek, čo pre nás predstavovalo ďalší problém.
Tiež som prekvapená, že to nefunguje tak, ako bolo sľubované a poslaný krásne vypracovaný harmonogram - program na celý týždeň sa neudial... Kontakty na žiadnu vychovávateľku sa tu taktiež neposkytujú.

@alvaluka ahoj, viem ze naša suseda nosila syna do štátnej a bola spokojná, taktiez jedna mamička z druhej ulice