icon

Pôrodnica Dunajská Streda - aktuálne informácie

roberta27
18. jan 2021

Ahojte, vie mi niektorá z Vás povedať, ako to vyzerá v pôrodnici teraz, počas tejto situácie? Prip, viete odporučiť doktora? Ďakujem

Strana
z2
mandymoore123
22. apr 2021

@kika123kika ďakujem za info. Už len čakať kedy sa malička vypýta 🥰 niečo čo vás možno napáda že vziať so sebou ,čo ste prípadne vy zabudli alebo to nebolo na internete uvedené?

ajsha123
22. apr 2021

@mandymoore123 Ja som rodila v DS viackrát, viacmenej som bola spokojná, iný (taký rodinnejsi) prístup personálu ako v Ba. Jazykovú bariéru som prežila, nie som závislá na tom, aby som kecala... Čiže keď som mala maďarsky hovoriaciu mamičku na izbe, s ktorou sme si nerozumeli, nemala som až taký problém...
Moja rada, co si zobrať - nejakú handru, príp.stary uterák, ktorý si vždy dáš pred sprchu, aby si rovno zo sprchy stupila na niečo savé, aj ked v slapkach... Aby neboli mláky všade... Po pôrode sa žena sprchuje častejšie a ja osobne neznášam, keď za sebou nechavam mokré slapaje, prip.si donesiem vodu do izby... Handru som vždy odniesla na balkón, vyschla a bola pripravená na ďalšie pouzitie. Ale toto by som realizovala všade, nielen v ds...
Na utz kontroly sa chodievalo na iné poschodie, čiže župan treba, a bolo si treba zobrať niečo na utieranie bruška od gélu, nejaký malý uteracik.
Bábätká sa v DS kúpu ráno, uz pred 8,00 (v Ba večer), čiže treba vstať skôr, aby sa mamička stihla osprchovať po noci... Potom kúpanie bábätiek, vizita, raňajky... Väčšinou kľudné doobedie. Mne tento režim vyhovoval, bolo to kľudnejšie ako kúpanie vecer.
Ja som rodila pred koronou naposledy, takže všetko nové neviem, ale toto sú veci, ktoré sa asi nemenili...

kika123kika
22. apr 2021

@mandymoore123 napriklad nejaku dojcensku vodu si zober na pitie, papuce na izbu a slapky do sprchy, ja som si napr pred sprchu dala nepremikavu podlozku ale ja som bola vo VIP izbe tak som nemusela menit 🙂 len som vystupila slapky som vzdy nechala v sprche 🙂 klobuciky som si zobrala na kojenie napr ja som mala najprv vpadnute bradavky 🙂 teraz uz kojim bez 🙂 zupan ako pise pani vyssie, gimicky aspon 2 na vlasy, wc papier, rosalgin na ranu a aj som si brala betadine roztok a s vatovymi tamponikmi natierala 🙂 ja som sla podla tohoto zoznamu 🙂 a kupila som si poporodny vankus brutalne pomohol ☺️Nieco na izbu pod zub tiez bolo super niekedy som dostala chut na brumika a tak 🙂 ked ma este daco napadne pisem 🙂

mandymoore123
24. apr 2021

@ajsha123 ďakujem za rady. Už spomínané vecičky s nabalila. Tak hádam som na nič nezabudla 🙂

mandymoore123
24. apr 2021

@kika123kika ďakujem krásne za rady. Prezerala som zoznam a asi cca všetko mám🙂 ešte prosím vás napr na nejakú diétu sa vás nepýtali či radšej nahlásiť všetko vopred? A o tie izby ste mohli požiadať hneď po príjme na pôrodnicu?

ajsha123
24. apr 2021

@mandymoore123 ja som mala dietu diabeticku a hlásila sa po príchode na oddelenie, resp.pred pôrodom (ak nerodis okamžite po príchode, tak tam je čas na vypísanie papierov...), teda sestrička sa pýta a zapisuje...

kika123kika
24. apr 2021

@mandymoore123 noo na prijme vypisuju papiere na vsetko sa pytaju a tusim aj ci si na daco alergicka a tak 🙂a izbu som povedala na prijme ale ze to mam povedat na oddeleni potom ked ma brali na oddelenie 600nedelia tak tam ja som bola 2dni na normalnej izbe a potom ked sa uvolnil rodinny apartman tak ma prehodili 🙂

Strana
z2